Το Σάββατο έγινε η συνάντηση των foodbloggers σε μια καταπληκτική αίθουσα στο εργοστάσιο της ΕΛΑΪΣ. Μάθαμε αρκετά ενδιαφέροντα πράγματα για το αγαπημένο σε όλους μας ελαιόλαδο. Η ατμόσφαιρα ήταν πολύ όμορφη, οι άνθρωποι της εταιρίας χαμογελαστοί και φιλόξενοι μας έκαναν να αισθανθούμε ότι ήμασταν όλοι μια καλή παρέα.
Φυσικά οι πληροφορίες που πήραμε ήταν πολλές, έχουμε πραγματικά ένα πολύ καλό λάδι. Εννοείται ότι εμείς το ξέρουμε αλλά καλό θα ήταν να το ήξεραν και σε άλλες χώρες. Με στεναχωρεί πολύ να ξέρω ότι το λάδι μας το αγοράζουν χονδρικά άλλες μεσογειακές χώρες, το συσκευάζουν και το πωλούν στο εξωτερικό για δικό τους, επειδή εμείς σαν κράτος δεν έχουμε ασχοληθεί με αυτό το θέμα.
Για άλλη μια φορά δεν πήρα φωτογραφική μηχανή μαζί μου και δεν έχω φωτογραφικό υλικό από αυτή την όμορφη παρουσίαση. Παρακαλώ πολύ στην επόμενη συνάντηση των foodbloggers να μου το θυμίσετε, χαχα!!
Η Εμμανουέλα από το Eating around έχει κάνει μια πολύ καλή ανάρτηση, για περάστε και από εκεί για λίγο:)
Περάσαμε πολύ όμορφα, δοκιμάσαμε λάδια για να μπορέσουμε λίγο να ξεχωρίσουμε τις ποιότητες και πήραμε και όμορφα δώρα.
Χάρηκα πολύ που ξαναείδα αρκετούς φίλους και συνάντησα και άλλους που πάντα ήθελα να γνωρίσω από κοντά. Λυπάμαι που δεν καταφέραμε να μιλήσουμε πολύ με όλους, να είναι καλά η Βίκυ από το TasteFULL να συνεχίσει να διοργανώνει τέτοιες όμορφες συγκεντρώσεις και να τα ξαναπούμε!
Και μια που μιλάμε για δικά μας προϊόντα ας μιλήσουμε για άλλο ένα:)
Στο σπίτι μας μια φορά την εβδομάδα είναι μέρα για σουβλάκι. Σπανίως αγοράζουμε από έξω μια και έχουμε βρει τον τρόπο να το φτιάχνουμε στο σπίτι όπως μας αρέσει.
χρειαζόμαστε
πίτες για σουβλάκι Τις ψήνουμε στο φούρνο ή την τοστιέρα.
χοιρινό σε κομματάκια Το τσιγαρίζω στο τηγάνι με λίγο λάδι, το σβήνω με κρασί, ρίχνω ρίγανη και αλατοπίπερο λίγο νεράκι και λεμόνι και το αφήνω να σιγοβράσει μέχρι να μείνει πιει το ζουμί του.
φιλέτο κοτόπουλο ή γαλοπούλα σε κομματάκια Εμείς προτιμάμε τη γαλοπούλα. Στο τηγάνι με λίγο νερό, θυμάρι, μουστάρδα, αλατοπίπερο και το αφήνουμε να πιει το ζουμί του.
ντομάτα κομμένη σε φέτες
κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
σάλτσα γιαουρτιού Ανακατεύω γιαούρτι με τριμμένο αγγούρι και λίγο σκόνη σκόρδου.
σάλτσα μουστάρδας. Ανακατεύω μαγιονέζα με μουστάρδα και λίγη πάπρικα.
Όλα στο τραπέζι και διαλέγει καθένας ότι θέλει! Enjoy!
Last Saturday we had a foodbloggers meeting in an amazing hall of the ELAIS factory.We learned quite a few interesting things about our olive oil. The atmosphere was really pleasant, the smiling and welcoming employees made us feel we were among friends. Naturally, we received a lot of information, we have very good oil, indeed. It's understood we know about it, however it would really be nice if that were made known to other countries , as well. It's upsetting to know that our oil is bought by wholesalers of other Mediterranean countries, then packaged and resold abroad as their own production, just because our country has never bothered with this matter.
Once more, I didn't bring a camera with me and have no photographic material from this really nice presentation. Please remind me to bring one in the next foodbloggers meeting, haha!
Emmanuela from Eating around has a very nice post, so check it out :) We had a great time, tried different kinds of oil to be able to distinguish quality and received beautiful gifts. I was really happy to see friendly faces and meet with others I'd wanted to meet in person. I'm sorry I didn't get to chat with everyone; congrats to Vicky from TasteFULL, may she keep on organizing such beautiful get-togethers and may we meet again.
Once we're on a roll about Greek trademarks let's talk about another one :) At home, we have "souvlaki day" once a week. We rarely get take-out and we've found a way to make it at home, just the way we like it.
We'll need:
Pitas for souvlaki, toasted in oven or toaster
Pork, cubed :Brown in saucepan with a bit of oil, add a bit of wine, season with oregano, salt and pepper, add some water and lemon juice and let simmer till liquid is absorbed.
Chicken or Turkey breasts, cut in chunks(We prefer turkey): Brown in saucepan with oil, season with thyme, yellow mustard, salt and pepper, simmer till liquid is absorbed.
Tomatoes, sliced
Onions, sliced
Yoghourt sauce: Mix yoghourt with grated cucumber and some garlic powder.
Mustard sauce: Mix mayonnaise with mustard and some paprika.
Set the table and let everyone choose their own combination. Enjoy!
Φυσικά οι πληροφορίες που πήραμε ήταν πολλές, έχουμε πραγματικά ένα πολύ καλό λάδι. Εννοείται ότι εμείς το ξέρουμε αλλά καλό θα ήταν να το ήξεραν και σε άλλες χώρες. Με στεναχωρεί πολύ να ξέρω ότι το λάδι μας το αγοράζουν χονδρικά άλλες μεσογειακές χώρες, το συσκευάζουν και το πωλούν στο εξωτερικό για δικό τους, επειδή εμείς σαν κράτος δεν έχουμε ασχοληθεί με αυτό το θέμα.
Για άλλη μια φορά δεν πήρα φωτογραφική μηχανή μαζί μου και δεν έχω φωτογραφικό υλικό από αυτή την όμορφη παρουσίαση. Παρακαλώ πολύ στην επόμενη συνάντηση των foodbloggers να μου το θυμίσετε, χαχα!!
Η Εμμανουέλα από το Eating around έχει κάνει μια πολύ καλή ανάρτηση, για περάστε και από εκεί για λίγο:)
Περάσαμε πολύ όμορφα, δοκιμάσαμε λάδια για να μπορέσουμε λίγο να ξεχωρίσουμε τις ποιότητες και πήραμε και όμορφα δώρα.
Χάρηκα πολύ που ξαναείδα αρκετούς φίλους και συνάντησα και άλλους που πάντα ήθελα να γνωρίσω από κοντά. Λυπάμαι που δεν καταφέραμε να μιλήσουμε πολύ με όλους, να είναι καλά η Βίκυ από το TasteFULL να συνεχίσει να διοργανώνει τέτοιες όμορφες συγκεντρώσεις και να τα ξαναπούμε!
Και μια που μιλάμε για δικά μας προϊόντα ας μιλήσουμε για άλλο ένα:)
Στο σπίτι μας μια φορά την εβδομάδα είναι μέρα για σουβλάκι. Σπανίως αγοράζουμε από έξω μια και έχουμε βρει τον τρόπο να το φτιάχνουμε στο σπίτι όπως μας αρέσει.
χρειαζόμαστε
πίτες για σουβλάκι Τις ψήνουμε στο φούρνο ή την τοστιέρα.
χοιρινό σε κομματάκια Το τσιγαρίζω στο τηγάνι με λίγο λάδι, το σβήνω με κρασί, ρίχνω ρίγανη και αλατοπίπερο λίγο νεράκι και λεμόνι και το αφήνω να σιγοβράσει μέχρι να μείνει πιει το ζουμί του.
φιλέτο κοτόπουλο ή γαλοπούλα σε κομματάκια Εμείς προτιμάμε τη γαλοπούλα. Στο τηγάνι με λίγο νερό, θυμάρι, μουστάρδα, αλατοπίπερο και το αφήνουμε να πιει το ζουμί του.
ντομάτα κομμένη σε φέτες
κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
σάλτσα γιαουρτιού Ανακατεύω γιαούρτι με τριμμένο αγγούρι και λίγο σκόνη σκόρδου.
σάλτσα μουστάρδας. Ανακατεύω μαγιονέζα με μουστάρδα και λίγη πάπρικα.
Όλα στο τραπέζι και διαλέγει καθένας ότι θέλει! Enjoy!
Last Saturday we had a foodbloggers meeting in an amazing hall of the ELAIS factory.We learned quite a few interesting things about our olive oil. The atmosphere was really pleasant, the smiling and welcoming employees made us feel we were among friends. Naturally, we received a lot of information, we have very good oil, indeed. It's understood we know about it, however it would really be nice if that were made known to other countries , as well. It's upsetting to know that our oil is bought by wholesalers of other Mediterranean countries, then packaged and resold abroad as their own production, just because our country has never bothered with this matter.
Once more, I didn't bring a camera with me and have no photographic material from this really nice presentation. Please remind me to bring one in the next foodbloggers meeting, haha!
Emmanuela from Eating around has a very nice post, so check it out :) We had a great time, tried different kinds of oil to be able to distinguish quality and received beautiful gifts. I was really happy to see friendly faces and meet with others I'd wanted to meet in person. I'm sorry I didn't get to chat with everyone; congrats to Vicky from TasteFULL, may she keep on organizing such beautiful get-togethers and may we meet again.
Once we're on a roll about Greek trademarks let's talk about another one :) At home, we have "souvlaki day" once a week. We rarely get take-out and we've found a way to make it at home, just the way we like it.
We'll need:
Pitas for souvlaki, toasted in oven or toaster
Pork, cubed :Brown in saucepan with a bit of oil, add a bit of wine, season with oregano, salt and pepper, add some water and lemon juice and let simmer till liquid is absorbed.
Chicken or Turkey breasts, cut in chunks(We prefer turkey): Brown in saucepan with oil, season with thyme, yellow mustard, salt and pepper, simmer till liquid is absorbed.
Tomatoes, sliced
Onions, sliced
Yoghourt sauce: Mix yoghourt with grated cucumber and some garlic powder.
Mustard sauce: Mix mayonnaise with mustard and some paprika.
Set the table and let everyone choose their own combination. Enjoy!
Οκ. Ενημέρωσέ με ποια μέρα της εβδομάδας γίνεται αυτό, ώστε να κανονισω το επόμενο ταξίδι μου ;-)
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα...Πολύ ωραία ιδέα...Νομίζω θα την ακολουθήσω..Να έχουμε καλό μήνα...
ΑπάντησηΔιαγραφήφανατική οπαδός, βέβαια αν κερνάς ακόμη καλύτερα, αν δεν κουραστώ το ευχαριστιέμαι καλύτερα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤελικά αυτά είναι και τα καλύτερα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι εμείς, αλλά όχι συστηματικά!
Χάρηκα που σε γνώρισα!
Καλό μήνα!
kiki, ki egw mazi sou! Estw ki an allaxei mera tha to kanei gia to "xenitemenos ellinopoulos" pou ehei xeligouriasei ston pagwmeno vora..haha ..Kalo vrady!
ΑπάντησηΔιαγραφήThey sound delicious!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαρά, να κανονίσουμε να πάμε επίσκεψη μαζί! χαχα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό μήνα, εδώ είμαι κι εγώ και μάλιστα κοντά στο σπίτι σου!!Σουβλάκι απ' έξω έχει απαγορευτεί πριν χρόνια μετά από μια εμπειρία όχι και τόσο καλή.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό μήνα, πολύχρωμο κι ευωδιαστό σαν λουλούδι της Άνοιξης!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα και καλό μήνα!!! Φυσικά και τα σπιτικά σουβλάκια είναι τα καλύτερα και λατρεύω τη σάλτσα μουστάρδας!! Σ ευχαριστώ πολύ για την αναφορά και εύχομαι την επόμενη φορά να γνωριστούμε καλύτερα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι εγώ στο σπίτι τα φτιάχνω! Και επειδή δεν πουλούν πίτες τις φτιάχνω μόνη μου! Υπάρχει ένα Ελληνικό εστιατόριο που λέγεται "Kouzina" που σερβίρει πολύ καλό σουβλάκι! Θα δοκιμάσω την σάλτσα μουστάρδας που προτείνεις!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια καλό μήνα!
Ποιός μπορεί να αντισταθεί στο σουβλάκι? Όχι πάντως εγώ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια σουβλάκι ήρθα να δω και αντέγραψα τα ταρτάκια κάτω..απίθανα.Εμείς εδώ στη Θεσσαλονίκη το σουβλάκι δεν το συνηθίζουμε τόσο..μου αρέσει μα ..σπάνια τρώω.Αντιθέτως τρελλαίνομαι για τα πιτάκια με..φέτα κοτόπουλο και σαλάτα!( άσχετη συνταγή )
ΑπάντησηΔιαγραφήkiki χαχα, έλα εσύ και θα το κανονίσουμε:)
ΑπάντησηΔιαγραφήEva Z. σε ευχαριστώ! Καλό μήνα να εχουμε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ έλα, έχει και μπυρίτσα, ελληνικής προέλευσης και αυτή, χαχα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕφη, η κόρη μου το έχει βάλει στο πρόγραμμα που της έδωσε η διαιτολόγος και έτσι μια φορά την εβδομάδα το τρώμε οπωσδήποτε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧάρηκα που βρεθήκαμε τελικά:)
mia xara, τι μου λες τώρα!! Μακάρι να ερχόσουν το καλοκαίρι και από σουβλάκια άλλο τίποτα. Και ουζάκια φυσικά και άμα κλείσεις μάτι μετά, να μου το πεις;-))
ΑπάντησηΔιαγραφήPam thank you so much!
ΑπάντησηΔιαγραφήΞανθή, μετά από μια τέτοια εμπειρία τα κόψαμε και εμείς τα έξω! Χάρηκα που σε είδα το Σάββατο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛίλα σε ευχαριστώ πολύ! Πραγματικά μου έφτιαξες το κέφι με την ανάρτηση σου το πρωί:)
ΑπάντησηΔιαγραφήEmmanouela σε ευχαριστώ! Ελπίζω να τα ξαναπούμε:)
ΑπάντησηΔιαγραφήΑγγελικη Ν, μη νομίζεις, εδώ τα σουβλατζίδικα είναι πολλά αλλά πολύ λίγα είναι καλά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά και καλό μήνα:)
Katerina κανένας δεν μπορεί αυτό είναι αλήθεια:)
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό μήνα!
αχτίδα, και εμάς μας αρέσουν οι τάρτες κάθε είδους! Αυτή η ζύμη είναι καταπληκτική!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό μήνα!
Αχ βρε Μαράκι, πάλι δεν τα καταφέραμε να συναντηθούμε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕμαθα από την Μαρία μας ότι περάσατε πολύ όμορφα, πολύ χαίρομαι!!!
Καλό μήνα εύχομαι, φιλάκια!
Nomizo oti to soublaki einai to ethniko mas fagito kai oxi o mousakas... mas kolases prin tin nisteia!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜαράκι μου χάρηκα πολύ που σε γνώρισα ή μάλλον που σε είδα, γιατί ένοιωθα ότι σε ξέρω.... Ήταν ένα όμορφο πρωινό, λίγο κουραστικό για μένα, αλλά άξιζε τον κόπο. Όσο για τα σουβλάκια, θα κανονίσουμε να περάσει η Κική να με πάρει, μην ταξιδεύει μόνη.... Καλό μήνα!!!! Φιλάκια
ΑπάντησηΔιαγραφήΑΦΗΝΩ ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΦΩΤΕΙΝΟ ΚΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟ ΜΗΝΑ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό μήνα Μαράκι μου και λυπάμαι που δεν μπόρεσα να κατέβω στην Αθήνα για να σας γνωρίσω! Ελπίζω την επόμενη φορά...
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια κάτι τέτοιους λόγους θα ήθελα να ζω στην Αθήνα μερικές φορές...
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα Maria Mia :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ χάρηκα που βρεθήκαμε ξανά!!
Τα σουβλάκια σου είναι άπαιχτα!!!
Αν θέλεις καμιά φωτογραφία από τη συνάντηση έχω μερικές στη δνση : http://s640.photobucket.com/albums/uu127/panther03/CUCINA/ALTIS/
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις όποια θέλεις :)
Φιλιά
Καλημέρα
I think I love Greek olive oil more than Italian olive oil. All olive oils of the Mediterranean are superb...especially the Sicilian olive oil, which is hard to get here in the U.States.
ΑπάντησηΔιαγραφήLove your blog, and your posts! We enjoyed the Greek Festival so much, and all the good food and entertainment!
ΕΛΕΝΑ, άστα με αυτό το καημό θα μείνω, χαχα!
ΑπάντησηΔιαγραφήdonkey and the carrot, χιχι, συμφωνώ μαζί σου.
ΑπάντησηΔιαγραφήmanousina άντε ελάτε να κάνουμε παρτάκι, χιχι! Πολύ χάρηκα που γνωριστήκαμε, ελπίζω να τα πούμε σύντομα:)
ΑπάντησηΔιαγραφήSΚΡΟΥΤΖΑΚΟ ευχαριστώ πολύ, να είσαι καλά!
ΑπάντησηΔιαγραφήTante Kiki αχ, μακάρι να έρθει η ώρα να συναντηθούμε όλοι κάποια στιγμή! Καλό μήνα και σε σένα:)
ΑπάντησηΔιαγραφήVita μπορεί να κάνουμε κάτι στην Κρήτη, φαντάζεσαι τι ωραία θα ήταν!
ΑπάντησηΔιαγραφήgvarvakis σε ευχαριστώ πάρα πολύ! θα πάω μόλις τελειώσω από δω να πάρω μερικές!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧάρηκα που βρεθήκαμε και ελπίζω να τα ξαναπούμε με την πρώτη ευκαιρία!
Elisabeth thank you for your kind words! We tend to appreciate our own olive oil too!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜαριααααααααααααααα....
ΑπάντησηΔιαγραφήπού είναι το λινκ για το αποκριάτικο...???
δεν πειράζει που το έχεις ήδη αναρτήσει...μέχρι τη Κυριακή προλαβαίνεις....
φιλιά..καλή Αποκριά...-:))
( παίρνω κι ένα σουβλάκι...)
Βιβή στο έστειλα με μέιλ:) Ευχαριστώ!!
ΑπάντησηΔιαγραφή