Τετάρτη, 5 Μαρτίου 2014

ζυμαρικά με μπρόκολο και λιαστή ντομάτα/Pasta with Broccoli and Sun-Dried Tomatoes

Εύκολο, γρήγορο, καθημερινό φαγητό, πολύ νόστιμο όμως! Αν δε βάλουμε το τυρί είναι ωραιότατο και επίσης νηστίσιμο!

χρειαζόμαστε
500γρ πένες ή ριγκατόνι
350 γρ μπρόκολο κομμένο σε φουντίτσες
2 σκελίδες σκόρδο
1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένη λιαστή ντομάτα
1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι τριμμένο

3 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές άσπρο ξύδι
1 κουταλάκι ζάχαρη
αλάτι-πιπέρι

Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό, τα σουρώνουμε και κρατάμε δυο φλιτζάνια από το νερό που τα βράσαμε. Σε μεγάλο, βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε μια κουταλιά ελαιόλαδο. Αν οι λιαστές μας ντομάτες είναι στο λάδι μπορούμε να βάλουμε μια κουταλιά από αυτό το λάδι. Προσθέτουμε το σκόρδο και τσιγαρίζουμε για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το μπρόκολο και τις λιαστές ντομάτες και συνεχίζουμε το σοτάρισμα ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτουμε ένα φλιτζάνι από το νερό των ζυμαρικών που κρατήσαμε, αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε το τηγάνι και βράζουμε τη σάλτσα για 5 λεπτά περίπου. Ανακατεύουμε πολύ καλά το υπόλοιπο λάδι, με το ξύδι και τη ζάχαρη. Στο τηγάνι ρίχνουμε τα ζυμαρικά, το υπόλοιπο νερό  και τη σάλτσα. Ανακατεύουμε, πασπαλίζουμε με το τυρί και σερβίρουμε.

This is a quick as well as easy weekday meal, yet very tasty!

we need
1 lb 1 oz rigatoni or penne
12 oz broccoli florets
2 cloves garlic
1/4 cup sun-dried tomatoes, finely chopped
1/2 cup parmesan or romano cheese, coarsely grated

3 Tbsps olive oil
2 Tbsps white vinegar
1 tsp sugar
salt and pepper, to taste

Boil pasta in salted water, according to package instructions, strain and reserve 2 cups of the water used.
Heat 1 Tbsp olive oil in a large, deep skillet. If the sun-dried tomatoes are in oil, we can use 1 Tbsp of their oil. Add garlic and saute for 2-3 min. Add broccoli and tomatoes and keep sauteing, stirring continuously. Add 1 cup of the reserved water, season, cover and let cook for about 5 min. Beat remaining oil with vinegar and sugar. Add pasta, remaining water and dressing to skillet. Stir well to combine, sprinkle with cheese and serve.


9 σχόλια:

  1. Ευκολη πολυ ωραια η μακαροναδα αυτη. Δεν μπορω να αντισταθω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αυτος ο συνδυασμος ειναι ο μονος λογος για να φαω το μπροκολο!! πεντανοστιμη μακαροναδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υπέροχη μακαρονάδα!Με υλικά που αγαπώ πολύ!
    Φιλάκια!
    λενια
    http://theveggiesisters.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ένα πιάτο και για μένα pls!!Βαθύ ε? Να χωράει μπόλικο :P Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μου αρέσουν πολύ αυτές οι μακαρονάδες που δεν έχουν βαριές σάλτσες!
    Ελαφριά και γευστικότατη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το μπροκολάκι ταιριάζει πολύ όμορφα με τα ζυμαρικά!
    Νοστιμότατη η μακαρονάδα σου Μαράκι!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μου αρέσει ο συνδυασμός των ζυμαρικών με το μπρόκολο. Είναι διαφορετικός, ελαφρύς και ιδανικός για τα πιτσιρίκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πολύ ωραίος ο συνδυασμός!! Λατρεμένη μακαρονάδα και οι λιαστές ντομάτες της χάρισαν έξτρα νοστιμιά!!! Άσε που δεν χάνει τίποτε και στη νηστίσιμη μορφή του!!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σας ευχαριστούμε πολύ κορίτσια μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή