Πέμπτη, 20 Μαρτίου 2014

Beef Goulash/Μοσχάρι Goulash

I found this recipe in a cookbook I have, called 1000 Classic Recipes. We all enjoyed the outcome, even my mom who's adamant on avoiding things out of her ordinary menu.. Since some of us prefer rice and some potatoes, I made a little bit of each, to have as a side dish, and it went well with both. Very flavorful dish, it will be repeated.. Soon.. :)

we need
2 Tbsps olive oil
1 large onion, chopped
1 garlic clove, crushed
1 lb 10 oz. beef, cubed
2 Tbsps paprika
1 15 oz. can chopped tomatoes
2 Tbsps tomato paste
1 large red bell pepper, chopped
6 oz. mushrooms, sliced
2 1/2 cups beef stock
1 Tbsp corn starch+1 Tbsp water
salt and pepper, to taste

Heat oil in a large skillet and saute garlic and onion for 3-4 min. Add cubed beef and keep sauteing until meat is browned all over. Add paprika and stir, then add the chopped tomatoes, tomato paste, bell pepper and mushrooms. Cook for 2 min., stirring frequently. Pour in the stock, bring to a boil, then reduce the heat, cover and boil for 1 1/2 -2 hrs., or until the meat is tender. Blend the corn starch with the water and add to meat, stirring until thickened. Continue cooking for 1 min., then season with salt and pepper to taste and remove from stove.
Βρήκα αυτή τη συνταγή σ' ένα βιβλίο μαγειρικής με τίτλο 1000 Κλασσικές Συνταγές.
Το φαγητό άρεσε σ' όλους μας, ακόμη και στη μαμά μου που δεν πείθεται με τίποτα να δοκιμάσει κάτι πέρα από τα φαγητά που μαγειρεύει.... Μια και μερικοί προτιμούν πατάτες και μερικοί ρύζι, έκανα λίγο από το καθένα για συνοδευτικά, και ταίριαξε θαυμάσια και με τα δυο.
Πολύ νόστιμο φαγητό, θα επαναληφθεί... Σύντομα.. :)

χρειαζόμαστε
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένο
3/4 κιλού μοσχάρι, κομμένο σε κύβους
2 κ.σ. πάπρικα
1 κονσέρβα (450 ml) ντοματάκια ψιλοκομμένα
2 κ.σ. πάστα ντομάτας
1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε κύβους
180 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε φετούλες
2 1/2 φλ. ζωμό κρέατος
1 κ.σ. κορν φλάουρ+1 κ.σ. νερό
αλάτι και πιπέρι

Ζεσταίνουμε το λάδι σε μεγάλο τηγάνι και σωτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε το κρέας και συνεχίζουμε το σωτάρισμα μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε την πάπρικα και ανακατεύουμε, στη συνέχεια τα ντοματάκια, την πάστα ντομάτας, την πιπεριά και τα μανιτάρια. Σωτάρουμε για 2 ακόμη λεπτά, ανακατεύοντας συχνά. Ρίχνουμε το ζωμό, αφήνουμε να πάρει μια βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε το φαγητό και αφήνουμε να σιγοβράσει για 1 1/2-2 ώρες, μέχρι να μαλακώσει. Ανακατεύουμε το κορν φλάουρ με το νερό, προσθέτουμε στο φαγητό και ανακατεύουμε να πήξει ελαφρά. Αφήνουμε στη φωτιά για 1 λεπτό, αλατοπιπερώνουμε και αποσύρουμε.

10 σχόλια:

  1. Πολύ ωραίο το έκανες!!! Γεια στα χέρια σου... πιάτο με μεγάλη νοστιμιά!!
    Φιλιά καλημέρας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ πάντως, που έχω μια ιδιαίτερα αγαπησιάρικη σχέση με οποιαδήποτε συνταγή περιλαμβάνει κοκκινιστό κρέας, θα το δοκιμάσω!! :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κοκκινιστό με μανιτάρια δηλαδή! Πολύ ωραίο και θυμίζει μαμά! :)
    Καλή μας όρεξη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Λατρεμένη συνταγή και η πάπρικα μου αρέσει πολυ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μου άνοιξες την όρεξη Χαρά, μου αρέσει πολύ αυτό το φαγάκι! Η πάπρικα το κάνει τέλειο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γιάμι γιάμι, απόλυτα λαχταριστό δείχνει!!!
    Φαγάκι για τρελές βουτίτσες!
    Και με πουρέ θα ταιριάζει πάρα πολύ!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Και μόνο από τη λίστα υλικών καταλαβαίνω πόσο νόστιμο φαγάκι είναι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Με πουρέ πατάτας θα γίνει το πιάτο της χρονιάς!Τρελή γεύση πρέπει να έχει!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γευστικότατο!
    Θα το δοκιμάσω :)

    http://fetoula.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Xara, Beef Gulash is an authentic Hungarian classic dish, and you certainly nailed it. Great recipe, and beautiful job! Certainly a comforting authentic Hungarian beef dish! Congratulations for re-creating this classic beef dish! xoxo

    ΑπάντησηΔιαγραφή