Πέμπτη, 5 Νοεμβρίου 2015

Spiced Pumpkin Bars/Μπάρες Κολοκύθας Με Μπαχαρικά

Η συνταγή στα ελληνικά, πιο κάτω
Here we are again, with a dessert totally meant for Fall, very fragrant and moist (it tastes almost syrupy), very tasty, a great accompaniment for our coffee. The original recipe is from the book "Taste of home, Cookies". I called them bars according to the book, although they look like a cake. Either or, they were worth baking :)

we need
2 cups flour
1 1/2 cups sugar
1 Tbsp baking powder
2 tsps cinnamon
1 tsp baking soda
1/2 tsp salt
1/2 tsp ground ginger
1/4 tsp ground nutmeg
1/4 tsp ground cloves
4 eggs
1 3/4 pumpkin purée
1 cup applesauce (unsweetened)
for the glaze
1 cup icing sugar
3-5 Tbsps water (until glaze reaches the right pouring consistency)
1/2 tsp pumpkin spice *

1/2 cup chocolate chips
1 Tbsp butter
1 Tbsp water

1/2 cup coarsely crushed walnuts (if desired)

In a bowl, combine dry ingredients. In another bowl, whisk eggs, then add pumpkin and applesauce and stir to combine. Add egg mixture to dry ingredients. Stir well, then spread into a greased 15x10 in. baking pan. Bake in a preheated oven, at 350F, for 20-25 min, or until lightly browned.(I used a glass baking pan, so I reduced the oven temperature to 325F and increased baking time by 5 min.) Let cool.
For the glaze, combine icing sugar, pumpkin spice and 3 Tbsps of water in a bowl and stir. Add more water by Tbsps, as needed, to reach the desired consistency. Glaze bars.
In a small pan, combine chocolate chips, butter and water over low heat, carefully stirring to prevent it from burning. Once melted and smooth, glaze bars in between previous glaze. Sprinkle crushed walnuts and let both glazes harden prior to cutting into bars.

*PUMPKIN SPICE RECIPE
  4 tsps ground cinnamon
  2 tsps ground ginger
  1 tsp ground allspice
  1 tsp nutmeg
Stir spices together and store in an airtight container.
Νάμαστε και πάλι με ένα τελείως φθινοπωρινό γλυκάκι, πάρα πολύ αρωματικό, πολύ ζουμερό (μοιάζει σαν να του βάλαμε σιρόπι ) και πολύ νόστιμο, συνοδεύει τέλεια τον καφέ μας. Βρήκα την αρχική συνταγή στο βιβλίο "Taste of Home, Cookies". Αν και καταχωρήθηκε σαν "μπάρες" σύμφωνα με το βιβλίο, μοιάζει πολύ με κέικ. Όποια ονομασία και να του δοθεί, άξιζε τον κόπο :)

χρειαζόμαστε
2 φλ. αλεύρι
1 1/2 φλ.ζάχαρη
1 κ.σ. baking powder
2 κ.γ. κανέλλα
1 κ.γ. baking soda
1/2 κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. τριμμένη πιπερόριζα
1/4 κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
1/4 κ.γ. τριμμένο γαρύφαλλο
4 αυγά
1 3/4 φλ. κολοκύθα βρασμένη και λιωμένη
1 φλ. σάλτσα μήλου (άγλυκη)
για το γλάσο
1 φλ. ζάχαρη άχνη
3-5 κ.σ. νερό (μέχρι να αποκτήσει το γλάσσο την κατάλληλη ρευστότητα)
1/2 κ. γ. pumpkin spice *

1/2 φλ. chocolate chips
1 κ.σ. βούτυρο
1 κ.σ. νερό

1/2 φλ. χονδροκομμένα καρύδια (προαιρετικά)

Σε ένα μπολ, βάζουμε όλα τα στεγνά υλικά. Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε την κολοκύθα και τη σάλτσα μήλου και ανακατεύουμε να ενωθούν. Προσθέτουμε το μείγμα των αυγών στα στεγνά υλικά, ανακατεύουμε και το απλώνουμε σε βουτυρωμένο ταψί, διαστάσεων 25Χ37 εκ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180C, για 20-25 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα.
( Εγώ χρησιμοποίησα γυάλινο σκεύος και χαμήλωσα τη θερμοκρασία στους 165C, αύξησα όμως το χρόνο ψησίματος κατά 5 λεπτά ). Αφήνουμε να κρυώσει.
Για το γλάσο, βάζουμε τη ζάχαρη άχνη, το pumpkin spice και 3 κ.σ. από το νερό σε ένα μπολ και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε περισσότερο νερό αν χρειαστεί, ανακατεύοντας μέχρι να αποκτήσει τη σωστή πυκνότητα. Ρίχνουμε το γλάσο στις μπάρες.
Σε μικρό κατσαρολάκι, βάζουμε τη σοκολάτα, το βούτυρο και το νερό και  λιώνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία, ανακατεύοντας συνέχεια για να μην κολλήσουν. Μόλις γίνει λείο το γλάσο, ρίχνουμε πάνω στις μπάρες, ενδιάμεσα στο ζαχαρένιο γλάσο. Ρίχνουμε το τριμμένο καρύδι και αφήνουμε να σκληρύνει το γλάσο τελείως πριν να κόψουμε τις μπάρες.

*PUMPKIN SPICE RECIPE
  4 κ.γ. κανέλλα
  2 κ.γ. τριμμένη πιπερόριζα
  1 κ.γ. τριμμένο μπαχάρι
  1 κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
Ανακατεύουμε τα μπαχαρικά και διατηρούμε σε αεροστεγές δοχείο.

9 σχόλια:

  1. Φοβερά αρωματικό το κεκάκι σας κορίτσια!! Χαρά όντως δεν μοιάζει με μπάρα είναι σούπερ αφράτο! Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. υπεροχο το κεικ!!!! η κολοκυθα το κανει ιδιαιτερο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Aπίθανα υλικά, πολύ αρωματικό κέικ!!
    Σε ευχαριστούμε Χαρά για την όμορφη συνταγή!
    Καλή σου μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Υπερπλούσιο γλυκό Χαρά, εξαιρετικά αρωματικά και προκλητικά λαχταριστό.
    Έχεις χρησιμοποιήσει υπέροχα υλικά, οπότε είμαι απολύτως βέβαιη ότι θα είναι και απίστευτα γευστικό!
    Σε φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και ζουμερό και με μπαχάρια και με γλάσο, τα έχει όλα και συμφέρει!! Φαίνεται φανταστικό!! Θα το δοκιμάσω οπωσδήποτε!!
    φιλάκια κορίτσια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Υπέροχο όπως κ να το ονομάσεις! Το ακούω να φωνάζει το όνομά μου!
    Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολύ ομορφη εμφάνιση ;)

    http://beautyfollower.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η κολοκύθα πέρνει τα πάνω της αυτή την εποχή! Τόσο μα τόσο ωραία συνταγή κοριτσάκι μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή