For English, scroll down
"Θα τρώμε και θα πίνουμε όλη μέρα" Δε θυμάμαι από ποιο ελληνικό είναι αυτή η φράση αλλά κάπως έτσι σκεφτόμουνα ότι θα ήτανε η ημέρα μέχρι να φτάσει η ώρα για το γάμο της κόρης μου. Κοριτσοπαρέα, χαλαρή κουβέντα, καφές και φαγητό! Η αλήθεια είναι ότι έτσι ξεκίνησε αλλά όσο πλησίαζε ώρα.....χαμός.... χιχι!
Και φυσικά κάτι θα έπρεπε να υπάρχει για τον γυναικόκοσμο που κυκλοφορούσε εκείνη την ημέρα στο σπίτι. Μεταξύ άλλων είπα να φτιάξω κάτι που να συνδυάζει γλυκό και ποτό και αφού ο δυόσμος μου ακόμα καλά κρατεί, είπα να φτιάξω mojito cupcakes. Μου άρεσε που είναι καλύτερα να γίνει από την προηγούμενη γιατί ...εντάξει ...ήμουνα στον κόσμο μου γενικά.... αλλά δεν είχα σκοπό να είμαι στην κουζίνα εκείνη τη μέρα. Η συνταγή είναι συνδυασμός από εδώ και εδώ!
Είναι νόστιμα, ζουμερά και πολύ αρωματικά! Κεραστείτε λοιπόν και......να μας ζήσουν :)
χρειαζόμαστε
1/2 φλιτζάνι γάλα
1 κουταλιά φύλλα δυόσμου ή μέντας κοπανισμένα
1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι
1 1/2 κουταλάκι baking powder
1/4 κουταλάκι αλάτι
1/2 φλιτζάνι βούτυρο μαλακό
1 φλιτζάνι ζάχαρη
2 αυγά
χυμό και ξύσμα από ένα λάιμ
2 κουταλιές ρούμι
για το σιρόπι
1/4 φλιτζάνι ζάχαρη
1/4 φλιτζάνι νερό
1 κουταλιά βούτυρο
2 κουταλιές ρούμι
για την επικάλυψη
200 ml κρέμα γάλακτος 35%
1 κουταλάκι ρούμι
3 κουταλάκια άχνη ζάχαρη
Ζεσταίνουμε το γάλα χωρίς να το βράσουμε και ρίχνουμε μέσα τα φύλλα δυόσμου. Αν δεν έχουμε φύλλα, ένα φακελάκι τσάι δυόσμου κάνει μια χαρά τη δουλειά του. Τα αφήνουμε για ένα τέταρτο περίπου και ύστερα σουρώνουμε το γάλα. Ρίχνουμε και το χυμό λάιμ και το αφήνουμε. Σε λίγο θα φαίνεται σαν να έχει κόψει αλλά αυτό να μη σας ανησυχήσει. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το baking powder και το αλάτι.
Σε ένα μπολ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά. Ρίχνουμε το ξύσμα του λάιμ, το ρούμι και μετά το αλεύρι εναλλάξ με το γάλα. Ανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε στο μαφινοταψί χαρτάκια για μάφιν και ρίχνουμε το μείγμα να καλύψει τα 3/4 από κάθε θηκούλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170β για 25 περίπου λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσουν. Με ένα πιρούνι τρυπάμε τα κεκάκια σε διάφορα σημεία.
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βράζουμε για 2-3 λεπτά όλα τα υλικά για το σιρόπι. Ρίχνουμε με προσοχή μια κουταλιά από το σιρόπι σε κάθε κεκάκι. Με ένα πινέλο απλώνουμε σιγά σιγά και το υπόλοιπο σιρόπι. Τα αφήνουμε να κρυώσουν τα σκεπάζουμε και τα φυλάμε σκεπασμένα στο ψυγείο για δυο ώρες τουλάχιστον ή και όλο το βράδυ.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το ρούμι και την άχνη να γίνουν σαντιγί και στολίζουμε τα κεκάκια.
My daughter was about to get married, so I wanted to make something sweet (among other things), for all the ladies that would spend the day of the wedding with the bride-to-be. I thought that these mojito cupcakes would be a good choice, since their flavor is something in between a dessert and a drink. I loved the fact that I could make them the day before the wedding, because there was no time to be wasted in the kitchen that day! The recipe is a combination from here and here!
They're delicious, very moist and very fragrant! Enjoy the cupcakes, congratulations to the happy couple!
we need
1/2 cup ilk
1Tbsp mint or spearmint leaves, crushed
1 1/2 cups flour
1 1/2 tsps baking powder
1/4 tsp salt
1/2 cup butter, softened
1 cup sugar
2 eggs
juice and rind of one lime
2 Tbsps rum
for the syrup
1/4 cup sugar
1/4 cup water
1 Tbsp
butter
2 Tbsps rum
for the frosting
6 2/3 oz 35% cream
1 tsp rum
3 tsps icing sugar
Heat milk (without bringing it to a boil) and add mint leaves. If you have no mint, a mint tea bag will be equally fine. Let steep for about 15 min, then strain milk. Add lime juice and set aside. Shortly after, it will look curdled, this is normal. Combine flour with baking powder and salt.
In a bowl, beat butter with sugar until fluffy, then add eggs, one by one.
Add lime rind, rum, then flour alternately with milk. Stir well.
Line muffin pan with paper cases and fill by 3/4 each. Bake in a preheated oven, at 325F, for about 25 min. Allow to cool.
With a fork, pierce cakes all over the top.
In a small saucepan, boil all syrup ingredients for 2-3 min. Carefully, pour one Tbsp syrup over each cake. Brush remaining syrup equally on them.
Let cool, cover and refrigerate for at least two hours, or overnight.
Whip cream with rum and icing sugar and frost cakes.
"Θα τρώμε και θα πίνουμε όλη μέρα" Δε θυμάμαι από ποιο ελληνικό είναι αυτή η φράση αλλά κάπως έτσι σκεφτόμουνα ότι θα ήτανε η ημέρα μέχρι να φτάσει η ώρα για το γάμο της κόρης μου. Κοριτσοπαρέα, χαλαρή κουβέντα, καφές και φαγητό! Η αλήθεια είναι ότι έτσι ξεκίνησε αλλά όσο πλησίαζε ώρα.....χαμός.... χιχι!
Και φυσικά κάτι θα έπρεπε να υπάρχει για τον γυναικόκοσμο που κυκλοφορούσε εκείνη την ημέρα στο σπίτι. Μεταξύ άλλων είπα να φτιάξω κάτι που να συνδυάζει γλυκό και ποτό και αφού ο δυόσμος μου ακόμα καλά κρατεί, είπα να φτιάξω mojito cupcakes. Μου άρεσε που είναι καλύτερα να γίνει από την προηγούμενη γιατί ...εντάξει ...ήμουνα στον κόσμο μου γενικά.... αλλά δεν είχα σκοπό να είμαι στην κουζίνα εκείνη τη μέρα. Η συνταγή είναι συνδυασμός από εδώ και εδώ!
Είναι νόστιμα, ζουμερά και πολύ αρωματικά! Κεραστείτε λοιπόν και......να μας ζήσουν :)
χρειαζόμαστε
1/2 φλιτζάνι γάλα
1 κουταλιά φύλλα δυόσμου ή μέντας κοπανισμένα
1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι
1 1/2 κουταλάκι baking powder
1/4 κουταλάκι αλάτι
1/2 φλιτζάνι βούτυρο μαλακό
1 φλιτζάνι ζάχαρη
2 αυγά
χυμό και ξύσμα από ένα λάιμ
2 κουταλιές ρούμι
για το σιρόπι
1/4 φλιτζάνι ζάχαρη
1/4 φλιτζάνι νερό
1 κουταλιά βούτυρο
2 κουταλιές ρούμι
για την επικάλυψη
200 ml κρέμα γάλακτος 35%
1 κουταλάκι ρούμι
3 κουταλάκια άχνη ζάχαρη
Ζεσταίνουμε το γάλα χωρίς να το βράσουμε και ρίχνουμε μέσα τα φύλλα δυόσμου. Αν δεν έχουμε φύλλα, ένα φακελάκι τσάι δυόσμου κάνει μια χαρά τη δουλειά του. Τα αφήνουμε για ένα τέταρτο περίπου και ύστερα σουρώνουμε το γάλα. Ρίχνουμε και το χυμό λάιμ και το αφήνουμε. Σε λίγο θα φαίνεται σαν να έχει κόψει αλλά αυτό να μη σας ανησυχήσει. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το baking powder και το αλάτι.
Σε ένα μπολ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά. Ρίχνουμε το ξύσμα του λάιμ, το ρούμι και μετά το αλεύρι εναλλάξ με το γάλα. Ανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε στο μαφινοταψί χαρτάκια για μάφιν και ρίχνουμε το μείγμα να καλύψει τα 3/4 από κάθε θηκούλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170β για 25 περίπου λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσουν. Με ένα πιρούνι τρυπάμε τα κεκάκια σε διάφορα σημεία.
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βράζουμε για 2-3 λεπτά όλα τα υλικά για το σιρόπι. Ρίχνουμε με προσοχή μια κουταλιά από το σιρόπι σε κάθε κεκάκι. Με ένα πινέλο απλώνουμε σιγά σιγά και το υπόλοιπο σιρόπι. Τα αφήνουμε να κρυώσουν τα σκεπάζουμε και τα φυλάμε σκεπασμένα στο ψυγείο για δυο ώρες τουλάχιστον ή και όλο το βράδυ.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το ρούμι και την άχνη να γίνουν σαντιγί και στολίζουμε τα κεκάκια.
My daughter was about to get married, so I wanted to make something sweet (among other things), for all the ladies that would spend the day of the wedding with the bride-to-be. I thought that these mojito cupcakes would be a good choice, since their flavor is something in between a dessert and a drink. I loved the fact that I could make them the day before the wedding, because there was no time to be wasted in the kitchen that day! The recipe is a combination from here and here!
They're delicious, very moist and very fragrant! Enjoy the cupcakes, congratulations to the happy couple!
we need
1/2 cup ilk
1Tbsp mint or spearmint leaves, crushed
1 1/2 cups flour
1 1/2 tsps baking powder
1/4 tsp salt
1/2 cup butter, softened
1 cup sugar
2 eggs
juice and rind of one lime
2 Tbsps rum
for the syrup
1/4 cup sugar
1/4 cup water
1 Tbsp
butter
2 Tbsps rum
for the frosting
6 2/3 oz 35% cream
1 tsp rum
3 tsps icing sugar
Heat milk (without bringing it to a boil) and add mint leaves. If you have no mint, a mint tea bag will be equally fine. Let steep for about 15 min, then strain milk. Add lime juice and set aside. Shortly after, it will look curdled, this is normal. Combine flour with baking powder and salt.
In a bowl, beat butter with sugar until fluffy, then add eggs, one by one.
Add lime rind, rum, then flour alternately with milk. Stir well.
Line muffin pan with paper cases and fill by 3/4 each. Bake in a preheated oven, at 325F, for about 25 min. Allow to cool.
With a fork, pierce cakes all over the top.
In a small saucepan, boil all syrup ingredients for 2-3 min. Carefully, pour one Tbsp syrup over each cake. Brush remaining syrup equally on them.
Let cool, cover and refrigerate for at least two hours, or overnight.
Whip cream with rum and icing sugar and frost cakes.
Ο Παπαγιαννόπουλος το είχες πει...στο ''Τζένη-Τζένη''... ''θα πίνουμε όλη μέρα...'' ...χαχα
ΑπάντησηΔιαγραφήMojito ήταν τελικά αυτά τα κεκάκια??
Τα καμουφλάρατε για να ''πίνετε'' άφοβα ε?? χιχι.
Πάρα πολύ ωραία Μαρία και ο δυοσμος θα τους δίνει ωραία γεύση.
Να μας ζήσουν !!
Φιλιά πολλά
Καλή εβδομάδα :)
Να σας ζήσουν καλότυχοι στη ζωή τους όλη!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜαρία μου να σου ζήσει η κόρη !!! Αγαπώ mojito, οπότε και σε cupcake τα τρώω άνετα!! Πολλά φιλιά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα σας ζήσουν Μαρία μου!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα είναι η ζωή τους γλυκιά και πλουμισμένη με τέτοια αρώματα :)
Υπέροχα τα γλυκοκεράσματα σου!!!!!
Φιλιά
να σας ζησουν!!!! τι υπεροχα κερασματα !!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜαρία να σας ζήσουν ευτυχισμένα για όλη τους την ζωή τα παιδιά σας!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα κεκάκια σου φοβερά δεν τα είχα ξανακούσει!!
Τέλεια εμφάνιση!!
Πολλά φιλιά!
Να ζήσουν λοιπόν τα παιδάκια σου! Είπα κι εγω! Η μαγείρισσα δεν θα φτιάξει κάτι;;; Πολύ ωραία εμφάνιση είχαν και φαντάζομαι ΚΑΙ γεύση!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα σας ζήσουν Μαρία μου! Πάντα ευτυχισμένοι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπέροχα κοριτσίστικα κεράσματα!
Το αγαπημένο μου ποτό τώρα και σε κέικ!!! Θέλω πολύ να τα δοκιμάσω!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα σας ζήσουν!!!
Ωωω! Πόσο κοριτσίστικα και ρομαντικά τα έχεις στολίσει!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦανταστικά πρέπει να είναι! Θέλω να δοκιμάσω σίγουρα ένα τέτοιο καπ κέικ!!
Να σου ζήσουν Μαρία!! Πάντα ευτυχισμένοι!
Να σας ζήσουν κούκλα μου! Έλα να φάμε και να πιούμε τα κεκάκια σου τώρα:P
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα σας ζήσουν Μαρία μου και κάθε ευτυχία να έχουν τα παιδιά!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜα τί υπέροχα είναι αυτά τα κεκάκια και πόσο τέλεια παρουσιασμένα!! Φανταστικά και απόλυτα ταιριαστά με την χαρούμενη μέρα!!! Να είστε καλά να τους καμαρώνετε!!!
Φιλιά!
Μαράκι τι ευχάριστα νέα :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΕύχομαι ότι καλύτερο για το νιόπαντρο ζευγάρι!
Να είναι καλά τα παιδιά και να έχουν μια υπέροχη κοινή ζωή!
Τι ωραία τα κεκάκια σου, ότι πρέπει για την περίσταση! Εορταστικά, ιδιαίτερα και φτιάχνουν για τα καλά τη διάθεση!
Μου αρέσει πολύ και η πρώτη φωτογραφία!
Φιλιά
Ωραία κεράσματα για μια τέτοια μέρα, Μαρία!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα ζήσουν και να ευτυχήσουν τα παιδιά..άντε,και σύντομα χαζογιαγιά {μήπως παραείσαι μικρή;;; ;-) }!!
oooooo! Nα σας ζήσουνε οι νιόπαντροι!! βίον ανθόσπαρτον!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤρελαίνομαι για μοχίτο, κι αν είναι και σε cupcake ακόμα καλύτερα! :)
Να σας ζήσουνε Μαράκι μου κάθε ευτυχία !!!!!!!!!!!!!!!!!! παίρνω κέρασμα για γευτώ την γλύκα τους και την δροσιά τους !!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήφιλια πολλά πολλά
Να ζήσουν ευτυχισμένα τα παιδιά!! Υπέροχα κεράσματα έκανες Μαρία μου, γεια στα χέρια σου!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά πολλά!!
Να σου ζήσουν τα νιόπαντρα Μαράκι , κάθε ευτυχία! Είμαι σίγουρη ότι τα κεράσματά σου θα ήταν υπέροχα γιατί έγιναν με πολύ αγάπη .
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλά φιλιά
I am sure the bride and her friends loved these delicious cupcakes. They look pretty too.
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα ζήσουν για πάντα ευτυχισμένοι! !!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα ζήσουν τα παιδιά Μαρία μου χαρούμενα και ευτυχισμένα, να έχουν μία όμορφη και ευλογημένη ζωή. Τα κεκακια σου μοιάζουν σαν μπιμπελο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣας ευχαριστώ πολύ όλους για τις ευχές! Εύχομαι σε όλους σας, να είστε πάντα τόσο χαρούμενοι και ευτυχισμένοι όσο ήταν τα παιδιά μου εκείνη τη μέρα!
ΑπάντησηΔιαγραφήOhh se ve muy rico y con el trago igual una maravilla,abrazos
ΑπάντησηΔιαγραφή