Παρασκευή, 12 Νοεμβρίου 2010

μήλα σε καραμέλα/Caramel Apples

Νομίζω πως πρέπει να ξεκαθαρίσω ότι όλα αυτά τα λίγο περίεργα που βάζω κατά καιρούς, δεν τα βάζω για να εντυπωσιάσω κανέναν ούτε για να έχω πολλούς αναγνώστες στο μπλογκ. Πάντα έτσι ήμουνα, έψαχνα παντού για περίεργες συνταγές, ήθελα να δοκιμάζω όποια συνταγή μου φαινόταν διαφορετική και φυσικά τις μαγείρευα για τους ανθρώπους της οικογένειας μου. Πριν 28 περίπου χρόνια, μου έκανε δώρο ο αδελφός μου ένα βιβλίο μαγειρικής και στην αφιέρωση έλεγε: "Ελπίζω όταν έρχομαι σπίτι σου για φαγητό να μη θυμάσαι ΤΟΤΕ να κάνεις πειράματα." Αυτό φυσικά γιατί και τότε η οικογένεια μου τα τράβαγε πάλι:))

Ψάχνοντας λοιπόν τα αμερικάνικα περιοδικά που κατά περιόδους μου στέλνει η Χαρά, για χριστουγεννιάτικα πραγματάκια, βρήκα μια συνταγή με γιορτινά καραμελωμένα μήλα για τα παιδάκια μας. Και μια και  υπάρχει ο διαγωνισμός της Royal-Coconut για τα μήλα, είπα και εγώ να δοκιμάσω. Άν σας αρέσουν λοιπόν, ψηφίζετε εδώ!

χρειαζόμαστε

6 φιρίκια
300 γρ καραμέλες γάλακτος
1 κουταλάκι νερό
τρούφα χρωματιστή και ότι άλλο μπορείτε να βρείτε για διακόσμηση.


Είναι τόσο εύκολο, που το πιο δύσκολο της συνταγής είναι να βγάλετε τα χαρτάκια από τις καραμέλες:)
Σε ρηχά μπολάκια έχουμε ρίξει τις τρούφες ή ότι έχουμε για διακόσμηση.
Σε ένα στενό μπολ ρίχνουμε τις καραμέλες με 1 κουταλάκι νερό και το βάζουμε για 30 δευτερόλεπτα στο φούρνο μικροκυμάτων στο δυνατό. Ανακατεύουμε, βάζουμε για άλλα 30 δευτερόλεπτα, βγάζουμε, ανακατεύουμε και το κάνουμε άλλη μια φορά αν χρειάζεται μέχρι να λιώσουν οι καραμέλες. Μπορούμε φαντάζομαι να τις λιώσουμε και σε κατσαρολάκι στο μάτι της κουζίνας.
Βάζουμε από ένα ξυλάκι στα μήλα και τα βουτάμε στην καραμέλα. Με το πίσω μέρος ενός πιρουνιού βγάζουμε την παραπάνω καραμέλα που έχει μείνει στο μήλο και το στρώνουμε λίγο. Μετά περνάμε τα μήλα από τα το μπολάκι με την τρούφα και με το χέρι μας πιέζουμε να κολλήσουν καλύτερα. Τα αφήνουμε σε αντικολλητικό χαρτί να κρυώσει η καραμέλα. Συνεχίζουμε και με τα άλλα μήλα, ζεσταίνοντας την καραμέλα αν χρειαστεί γιατί κρυώνει γρήγορα.
Στη γεύση τώρα. Τα μήλα δεν είναι σαν αυτά που τρώγαμε μικροί γιατί η καραμέλα δεν σκληραίνει εντελώς, είναι όμως νοστιμότατα, σύμφωνα με τους αγαπημένους μου. Όσοι έχουν πρόβλημα στα δόντια ίσως θα πρέπει να προσέξουν λίγο;-)

Browsing through Woman's World magazine, I found this recipe for festive caramel apples, for our little ones!

we need
6 McIntosh apples
10 oz caramels
1 tsp water
colourful sprinkles

They're so easy to make; the hardest part is unwrapping the caramels :)
Place sprinkles in shallow bowl(s).
Place caramels and water in another bowl and microwave on high for 30 sec. Stir, microwave for another 30 sec, stir, and repeat if necessary, until all caramels have melted.(The same procedure could be done on a stove top.) Insert a long stick in each apple and dip them in caramel. Using the back of a fork, remove excess caramel and level amount on apple. Roll apple in sprinkles and press with fingers into caramel. Let stand on parchment paper, until caramel hardens. Repeat with remaining apples, reheating caramel if needed, since it cools very quickly. Caramel will not be very hard, however, if you have sensitive teeth, you might have to be cautious;-)

68 σχόλια:

  1. Αν μας αρέσει λέει......
    Ο.Κ. σε ψήφισα!!!

    Φιλάκιαααααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΥΡΙΣΕ....ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΛΟ Σ/Κ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ όμορφα Big mama! Μύρισαν Χριστούγεννα.Διατηρούνται άραγε και σαν στολίδια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είναι καταπληκτικά...την τρούφα που την βρήκες? Μου άρεσε πολύ και η ιδέα και ο στολισμός!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ μου αρέσουν τα καραμελωμένα μηλοφιρικάκια σου και σαν παιδί θα πάρω σίγουρα ένα...Το πρώτο-πρώτο, το ερυθρόλευκο!
    Μα αυτές τις απίθανες τρουφίτσες, πού τις βρίσκεις?

    Φιλιά Μαρία
    Καλό Σ/Κ

    Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πανέμορφα!!!Τα παιδάκια θα ξετρελαθούν!!!
    Μια ψήφος κι από μένα...
    Φιλάκιαααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολύ όμορφα και γιορτινά τα μηλαράκια. Λιγάκι επικίνδυνα για τα δόντια όμως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πολύ ωραία τα μηλαράκια σου Μαρία, ψηφίζω ανεπιφύλακτα.
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κατ'αρχάς τα λατρεύωωωωωωωωωωωωω τα καραμελωμένα μήλα και κατά δεύτερον δηλαδή άμα βάλουμε κάτι όμορφο που έχουμε φτιάξει είναι για εντυπωσιασμό;;;; θα τρελαθώ;;;;
    Πέτα τώρα μερικά από τα καραμελωμένα γιατί θα σαλτάρωωωωωωωωωωωωωωω χεχε
    Πολλά πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. αχ είναι τόσο εύκολα να τα φτιάξεις και λατρεύω τέτοιου είδους αμερικανιές!!να σε ρωτήσω το εσωτερικό των μήλων δεν το αφαίρεσες??το αφαίρεσες με το ειδικό εργαλείο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. καλα τρελλαινομαι για τετοια.
    Που ψηφιζουμε ? φτανει που εβαλα like στο post στο fb? ΦΙΛΙΑΑΑΑΑΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εντυπωσιακότατα! Μέτρα και εμένα!
    Καλό ξημέρωμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ειναι τόσο πρωτότυπο!!! Μου λέτε παρακαλώ πως ψηφίζη κανείς την συνταγή?Πήγα εκεί που υπέδειξες και δεν ηξερα τι να κάνω((ου γάρ ερχεται μόνο του..είπαμε)
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Big mama το έκανες πάλι το θαύμα σου! Υπέροχη ιδέα και φυσικά το αποτέλεσμα εντυπωσιακό! Μπράβο σου , καλή επιτυχία :)
    (δυστηχώς δεν εχω fece - το εχω καταργησει καιρό , αλλά είμαι σίγουρη πως και χωρίς την δική μου ψήφο , θα τα πας πολύ καλά!!!!)
    φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Δεν μπορω να το φανταστω στη γευση, αλλα στην εμφανιση...ειναι ΤΕΛΕΙΟ!
    Καλημερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. LENA ευχαριστώ! Καλό Σ/Κ και σε σένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Vita ευχαριστώ. Δε νομίζω να διατηρούνται αλλά δεν πρόλαβαν να μείνουν για να το ανακαλύψω:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Λίλα τρούφα χρωματιστή έχουν τα ΣΜ αλλά τα άλλα τα χριστουγεννιάτικα μου τα έστειλε η φίλη μου από τον Καναδά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. kitchenStories, πάρε όποιο θέλεις:) Τα χριστουγεννιάτικα μου τα έστειλε ο σιωπηλός μου συνεργάτης, η φίλη μου η Χαρά. Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΝΑΤΑΣΑ, ευχαριστώ! Είναι σίγουρο πως θα ξετρελαθούν αρκεί να έχουν καλά δόντια:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. foodjunkie.eu, γι αυτό το έγραψα και εγώ για να μην έχω καμία ευθύνη, χιχιχι:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΜΑΡΙΑ ΠΙΟΥΚΑ, ευχαριστώ Μαράκι! Καλό Σ/Κ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Νικη92, καλώς ήρθες και σε ευχαριστώ! Δεν έβγαλα τίποτα απλώς κάρφωσα τα ξυλάκια. Υποτίθεται πως το τρως όπως ένα ολόκληρο μήλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. KATERINA, πρέπει νομίζω να βάλεις like στο ποστ μου στη σελίδα που κάνει το διαγωνισμό.
    Μαααατς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. RIRI και εγώ δεν τα πολυξέρω, απλώς κάνεις like στο ποστ μου στη σελίδα που κάνει το διαγωνισμό.
    καλό Σ/Κ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Afroditi ευχαριστώ! Μη μου στεναχωριέσαι, σημασία έχει το παιχνίδι:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ελπινίκη μου ευχαριστώ! Φαντάσου μήλο με καραμέλα γάλακτος και αν τα δόντια σου δεν πονάνε όπως τα δικά μου, μπορείς και να δοκιμάσεις:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Asteri μου σε ξέχασα κατά λάθος:)
    Δεν ξέρω τι μου ήρθε και το έγραψα, ξέρω και γω, να μη με παρεξηγούνε:)) Μουτς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ΓΕΙΑ!!! ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΤΩΡΑ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ...!!!
    ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΤΑ ΦΤΙΑΞΩ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ.
    ΦΙΛΑΚΙΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Μαρακι μου, γιατί θα πρέπει να απολογείσαι ή να δικαιολογείσαι που βάζεις παράξενες συνταγές. Γουστάρεις και τις βάζεις και μας αρέσουν κι εμάς! Αυτό φτάνει!
    Να ρωτήξω: αν δεν το κάνουμε σε φούρνο μικροκυμάτωμ, μπορούμε υποθέτω να λιώσουμε τις καραμελες σε μάτι κουζίνας ή γκαζάκι; Το έχεις δοκιμάσει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Μαρία μου καταπληκτικά τα μηλαράκια..και ο στολισμός πολυ όμορφος.

    Ειναι και για μικρούς και μεγάλους :)
    Μπράβο σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Υπέροχα είναι τα μηλαράκια!Το ντεκόρ τα κάνει μοναδικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. υπεροχα και τόοοσο χριστουγεννιατικα...ποιος θελει να τα φαει....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Τέλεια Μαράκι μου!!!
    Φαντάζομαι εκτός από πανέμορφα θα ναι και πεντανόστιμα!!
    Νομίζω ότι ακόμη και ο εντυπωσιασμός είναι απαραίτητος...όχι τόσο για την δόξα ...λλά για την χαρά της δημιουργίας!
    Φιλακια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. τα μηλα σου με μαγεψαν!!!
    σου εχω βραβειακι στο μπλογκ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Πω πω!!!!!! Μου θυμίζουν πολύ τα παιδικά μου χρόνια στην Γερμανία!! Μπορούσα να φάω μια ντουζίνα ολόκληρη!!!!
    Ευχαριστούμε για την συνταγή!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Όταν μπορέσεις πέρνα κι από μένα, σου έχω δωράκι...

    μάκιαααααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Εντυπωσιακά! καλή τύχη στο διαγωνισμό θα πω στην κόρη να σε ψηφίσει γιατί όπως ξέρεις εγώ δεν....
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Μου θυμισες τα κοκκινα μηλα στο ξυλακι επανω,τα δικα σου ομως ειναι πιο μπιρμπιλατα και πιο εορταστικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Απιθανα !!!!! καλά οπωςδήποτε μπαίνει στα αγαπημένα!!!!! έχεις κ την δικαιολογία ότι τρως και φρούτο!!!! χαχαχα τα Χριστούγεννα μου φαίνεται θα κάνω ένα τέτοιο μπουκετάκι μήλα...όσο για το στόλισμα φοβερό!!! Ευχαριστούμε για την όμορφη συνταγή!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Ώρα διαθέσιμη να έχεις...για να φτιάχνεις! Πολύ όμορφα είναι Big Mama.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Kalhmeroudia!!!! Poly poly oraia h idea sou! Gia na apthso se ena sxolio parapano, epeidh ego den exo mikrykymaton tis liono sto mati ths kouzinas se elaxisth fotia. Epsish gia na mhn "xalaso" thn geush tous tis liono me krema galaktos anti gia nero :)) Afou tha paroume pou tha paroume tis thermidoules mas e as tis paroume kanonika :)) Oso gia ta dontia...an den mporeite na dagosete tote arxiste na glyfete apotora gia na ftasete mexri ta xristougenna sto mhlo :))

    Big mama se filo poly

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Kαι μόνο για την εμφάνιση και την ιδέα, σου δίνω χίλια Like!!!! Είναι πανέμορφα, ειδικά για παιδικά πάρτυ! Θα το κάνω οπωσδήποτε κάποια στιγμή! Καλή επιτυχία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. georgiaxara είναι πράγματι γιορτινά, σε ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. kiki ναι από ότι ξέρω γίνεται γιατί έχω δει και άλλες συνταγές που χρησιμοποιούν αυτές τις καραμέλες! Μουτς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Μarion, και μετά που τα έφτιαξα βρήκα κάτι μικρούλια φιρικάκια στο Σ/Μ τέλεια για τα παιδάκια. Άστα έσκασα που δεν τα είχα δει πιο μπροστά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. eva μου φυσικά κάνουμε το καλύτερο για να παρουσιάσουμε κάτι όμορφο αλλά εκτός από τη δόξα είναι και για τη "λόξα" μου Χιχι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. apinkdreamer ευχαριστώ πολύ, σου' ρχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. irini ευχαριστώ, για τα παιδάκια είναι πολύ καλό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Ξανθή μου ευχαριστώ πολύ! Να το χαίρεσαι το κορίτσι σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Δημιουργία, ευχαριστώ, η γεύση τους είναι διαφορετική αλλά είναι νοστιμούλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Elena ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, αν τα φτιάξεις ελπίζω να σου αρέσουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Penelope, σε καταλαβαίνω. Εγώ όπως έχουμε πει είμαι αργόσχολη τα τελευταία 2 χρόνια οπότε, τι να κάνω;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Royal Coconut χρήσιμη η συμβουλή σου για την κρέμα γάλακτος, ευχαριστωωωωώ! Μουτς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Emmanouela, καλώς ήλθες και σε ευχαριστώ πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Πολλές καλησπέρες big mama!!!
    Αχ...τί τρομερά είναι αυτά που μας λες!!!
    Πραγματικά...δεν πολυμπαίνω...στο blog,γιατί δεν κρατιέμαι...θέλω να τα φτιάχνω όλα!!!
    Super είναι όλααααααααααααα!!!!
    Να'σαι πάντα καλά!!!

    Υ.Γ Σε ευχαριστω πολύ και για τις επισκέψεις στο δικό μου!!!!
    Φιλιάαα!!!
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Είναι πολύ εντυπωσιακά. Μου αρέσουν τα χρώματά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Τέλεια τα μίλα σου! Και τι όμορφα που είναι! Έχω μια ερώτηση. Υπάρχει κάποιος τρόπος να γίνει πιο σκληρή η καραμέλα? Επίσης, χαλάνε εύκολα? Ρωτάω για τον εξής λόγο. Μου αρέσει τα Χριστούγεννα να στολίζω το δέντρο μου με διάφορα φαγώσιμα στολίδια. Πέρσι είχα ψήσει κουλουράκια σε διάφορα σχήματα και τα έβαλα στο δέντρο μαζί με κάτι σοκολατάκια σε κόκκινα χαρτάκια. Αυτά τα μήλα μου φάνηκαν σαν τέλεια ιδέα αλλά φοβάμαι μη χαλάσουν. Τι λες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. eirini katsa
    Katerina

    Σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Sunshine με αυτές τις καραμέλες δεν νομίζω να γίνονται πιο σκληρά τα μηλαράκια. Και δεν νομίζω να κρατάνε πολύ αν και δε μου μείνανε πολλές μέρες για να το ανακαλύψω:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή