Η συνταγή αυτή ήτανε στο παλιό περιοδικό ΕΓΩ πριν πολλά, πολλά χρόνια και ο μόνος λόγος που το ξέρω είναι επειδή το γράφει επάνω στο κομμένο χαρτάκι που έχω. Αλλιώς ούτε θα ήξερα από που είναι (όπως πολλά άλλα:) Είναι σχεδόν ίδια, με μια μικρή αλλαγή στο λάδι και στα αυγά. Η συνταγή λέει 2 αυγά και 100ml λάδι που για μένα είναι πολύ. Επίσης λέει κιμά μοσχαρίσιο και χοιρινό, εγώ βάζω μόνο μοσχαρίσιο.
χρειαζόμαστε
500 γρ κιμά
3 πράσα
1 αυγό
2 κουταλιές κορν φλάουρ
1 κουταλιά λευκό ξύδι
1 κουταλιά σάλτσα σόγιας
3-4 κουταλιές λάδι
1 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
αλεύρι
μαϊντανό
αλάτι, πιπέρι
Πλένουμε και κόβουμε τα 2 πράσα σε ροδέλες και το τρίτο το βάζουμε στο μπλεντεράκι να γίνει όπως κάνουμε το τριμμένο κρεμμύδι. Σε ένα μπολ πλάθουμε τον κιμά με το αυγό, το ξίδι, το τριμμένο πράσο, τη σάλτσα σόγιας, μια κουταλιά κορν φλάουρ διαλυμένο σε λίγο νερό, αλάτι και πιπέρι. Αν χρειάζεται βάζουμε λίγη φρυγανιά τριμμένη, συνήθως δε χρειάζεται. Αφήνουμε για λίγο στην άκρη.
Μετά από μισή ώρα περίπου πλάθουμε τα κεφτεδάκια και τα αλευρώνουμε. Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το λάδι, σοτάρουμε το πράσο για 2 λεπτά περίπου, ρίχνουμε τα κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε να πάρουν χρώμα και από τις δυο πλευρές. Ρίχνουμε το κρασί. Σκεπάζουμε το τηγάνι και ψήνουμε για 15 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Διαλύουμε τη δεύτερη κουταλιά κορν φλάουρ σε λίγο νεράκι και το ρίχνουμε στο φαγητό. Αφήνουμε να βράσει για κανένα πεντάλεπτο ακόμα μέχρι να δέσει η σάλτσα μας και σερβίρουμε αν θέλουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
χρειαζόμαστε
500 γρ κιμά
3 πράσα
1 αυγό
2 κουταλιές κορν φλάουρ
1 κουταλιά λευκό ξύδι
1 κουταλιά σάλτσα σόγιας
3-4 κουταλιές λάδι
1 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
αλεύρι
μαϊντανό
αλάτι, πιπέρι
Πλένουμε και κόβουμε τα 2 πράσα σε ροδέλες και το τρίτο το βάζουμε στο μπλεντεράκι να γίνει όπως κάνουμε το τριμμένο κρεμμύδι. Σε ένα μπολ πλάθουμε τον κιμά με το αυγό, το ξίδι, το τριμμένο πράσο, τη σάλτσα σόγιας, μια κουταλιά κορν φλάουρ διαλυμένο σε λίγο νερό, αλάτι και πιπέρι. Αν χρειάζεται βάζουμε λίγη φρυγανιά τριμμένη, συνήθως δε χρειάζεται. Αφήνουμε για λίγο στην άκρη.
Μετά από μισή ώρα περίπου πλάθουμε τα κεφτεδάκια και τα αλευρώνουμε. Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το λάδι, σοτάρουμε το πράσο για 2 λεπτά περίπου, ρίχνουμε τα κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε να πάρουν χρώμα και από τις δυο πλευρές. Ρίχνουμε το κρασί. Σκεπάζουμε το τηγάνι και ψήνουμε για 15 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Διαλύουμε τη δεύτερη κουταλιά κορν φλάουρ σε λίγο νεράκι και το ρίχνουμε στο φαγητό. Αφήνουμε να βράσει για κανένα πεντάλεπτο ακόμα μέχρι να δέσει η σάλτσα μας και σερβίρουμε αν θέλουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Πρώτη ήρθα εεε;;;;; ΩΡΑΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ το παίρνω το πιάτο όπως είναι!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜια ερωτησούλα περικαλώ πολύ, την σόγια μπορούμε να την αντικαταστήσουμε με κάτι άλλο; :)))))
Πολλά φιλιά
Καλημέρα! Πολύ ωραία συνταγή που σίγουρα θα δοκιμαστεί! Είναι που λατρεύω τα πράσσο , εεε,.. ,και μια αδυναμία στα κεφτεδάκια την έχω , δε λέω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν πήρε όλο το πιάτο το Αστεράκι, σε βλέπω να φτιάχνεις κι άλλα, γιατί πολύ δελεαστικά μου φάνηκαν τα κεφτεδάκια σου!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια, καλό μεσημέρι!!
Πράσο βάζω στα σουτζουκάκια, όχι μέσα αλλά στη σάλτσα. Για σήμερα έχει το πρόγραμμα κάτι με κιμά για δύο. Πρέπει να πάω να πάρω πράσο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό απόγευμα.
αν δεν είχε τη σάλτσα σόγιας, η συνταγή θα ήταν παραδοσιακή της Μακεδονίας-Θεσσαλίας, δηλώνω λάτρης του πράσου, οπότε θέλω μεριδούλα οπωσδήποτε!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήAsteri, τα έχω κάνει πολλές φορές, πότε με σόγια πότε χωρίς και έτσι μπορώ να σου πω ότι και χωρίς τη σόγια μια χαρά είναι. Μπορείς να βάλεις και λίγο κρασάκι!
ΑπάντησηΔιαγραφήcrispy και εμάς εδώ μας αρέσει πολύ το πράσο, όσο για τα κεφτεδάκια, τι να λέμε τώρα:))
ΑπάντησηΔιαγραφήΕΛΕΝΑ μου έτσι κι αλλιώς φύγανε τόσο γρήγορα που μόνο αυτό το πιατάκι έμεινε για φωτογράφιση:))
ΑπάντησηΔιαγραφήΞανθή ωραία η ιδέα σου για το πράσο στα σουτζουκάκια, θα το δοκιμάσω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ δεν αμφιβάλω, πάντα βάζουνε κάτι για να γίνει λίγο διαφορετική! Πάρε μεζεδάκι:)
ΑπάντησηΔιαγραφήπειράζω να φάω τους κεφτέδες και να αφησω το πρασο;ωραία συνταγλη αλλά αν εχεις καμιά ιδεά να αντικαταστήσω το πράσο ρίξε,δε το αγαπώ
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλημέρα :)
Tα πράσα μου αρέσουν πολύ πολύ και τα κεφτεδάκια επίσης......ορμάω λοιπόν!
ΑπάντησηΔιαγραφήΈμεινε κανένα κεφτεδάκι και για 'μένα? Φαίνονται νόστιμότατα,μπράβο σου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΉρθα με το πιατάκι μου....
ΑπάντησηΔιαγραφήΜεριδούλα παρακαλώωωωωωω
Και εγώ τις ίδιες αλλαγές θα έκανα. Έτσι γίνονται πιο ελαφριά. Το πράσο θα τα κάνει σκέτη γλύκα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλές φορές η πεθερά μου, άριστη μαγείρισσα, έκανε τους κεφτέδες με πράσσο. Ήταν υπέροχοι.Καλά που μου το θύμησες.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕξαιρετικό πιάτο. Θα δοκιμαστεί σίγουρα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό βράδυ.
Τα έφτιαξα χωρίς να πω τι είναι και στο μέσον του γεύματος λέει κάποιος καλέ τι ωραίο φαγητό έκανες σήμερα. Κι απαντώ κι εγώ, είδες που όταν τριγυρνώ στις γειτονιές τι ωραία πράγματα μαθαίνω!!χαχαχαχα
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραίο!!!!
Φιλάκια
Την επόμενη φορά θα τα δοκιμάσω με πράσο τα κεφτεδάκια, σίγουρα θα είναι νόστιμα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά
Το πράσο είναι το αγαπημένο μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜια ωραία κι εύκολη ιδέα για τα κεφτεδάκια αλλιώς
Καλό βράδυ :)
Καλησπέρα Μαρία.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠικάντικη και εύγευστη η πρόταση με τα αρωματικά πρασοκεφτεδάκια!
Μου άρεσε η ιδέα του τριμμένου πράσου την οποία θα αξιοποιήσω σε καμιά πρασόταρτα να χυλώσει το μείγμα...
xxx
Z.
καταπληκτικη συνταγη θα την δοκιμασω σιγουρα γιατι λατρευω και το πρασο και τους κεφτεδες!
ΑπάντησηΔιαγραφήκι εγω παλια φυλουσα συνταγες απο το ΕΓΩ!
Μια και βλέπω οτι αγαπάτε ολες το πράσσο, αφήστε σε μένα τα κεφτεδάκια!!!Εγώ μπιφτέκια με σπανάκι φτιάχνω και μου λένε οτι ειναι νόστιμα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠροσωπικά, τα προτιμώ σκέτα!
Φιλιά
Δεν τα έχω δοκιμάσει ποτέ με πράσο, αλλά το αγαπώ πολύ και είμαι σίγουρη πως θα του ταιριάζει του κιοφτέ!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ για την ιδέα και καλημέρεςςςςς...
Μια δοκιμή θα μας πείσει!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣύντομα νομίζω πως θα την κάνω...
Την αδυναμία μου στα πράσα την ξέρεις, οπότε ξέρεις τι θα φτιάξω σύντομα! Σμουατς!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο φαγητό που μας παρουσιάζεις σήμερα είναι από τα αγαπημένα της περιοχής μου...πρασοκεφτέδες το λέμε εμείς και το τρώμε όλοι με πολύ ευχαρίστηση.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλά φιλιά
Κεφτεδάκια με πράσο! Πω πω τί ωραίος συνδυασμός. Τα πράσα φαντάζομαι θα βγάζουν μια γλύκα ε; Πολύ ωραίο φαγάκι!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜ' αρέσει το banner με την αντίστροφη μέτρηση για τα Χριστούγεννα. Μ' έβαλε στο πνεύμα :)
Μάγδα
Χίλια ευχαριστώ γιά την καλή ιδέα. Μπαίνει στη λίστα γιά εφαρμογή.
ΑπάντησηΔιαγραφή