Ένα πολύ όμορφο βραβείο μου χάρισαν οι καλές μου pink dreamer, vita, painter και χάρισαν σε όλες μας η Έφη και η Ελευθερία! Σας ευχαριστώ πολύ, καλές μου φιλενάδες! Που να διαλέγω τώρα, είναι τόσες πολλές οι μανούλες που το αξίζουν! Το χαρίζω λοιπόν με αγάπη σε όσους περνάνε από το "σπιτάκι" μου!
Μια που ξεκίνησε η νηστεία, ορίστε ένα νόστιμο φαγάκι για αυτούς που νηστεύουν. Η μαμά μου νηστεύει συχνά, οπότε όταν έρχεται πάντα κάτι νηστίσιμο έχω. Σε αυτή τη συνταγή δεν βάζω ποσότητες υλικών γιατί εξαρτάται από τα άτομα και τα κέφια μου.
χρειαζόμαστε
κρεμμυδάκια στιφάδου
μανιταράκια ολόκληρα
ντοματίνια ολόκληρα
ντοματάκια ψιλοκομένα κονσέρβα
κριθαράκι
θυμάρι ή ρίγανη, ή κανελογαρύφαλο ανάλογα με τη γεύση που προτιμάτε.
αλάτι-πιπέρι και λίγη ζάχαρη
Σε λίγο λάδι τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και τα μανιτάρια, προσθέτουμε τη τριμμένη ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, τα μπαχαρικά και λίγη ζάχαρη. αφήνουμε να πάρουν μια βράση, προσθέτουμε όσο νερό χρειάζεται, τα ντοματίνια, τα ρίχνουμε σε ένα ταψί και τα αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για λίγο. Αν δε θέλουμε να τσιγαρίσουμε, ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ταψί με το νερό που χρειάζεται και τα βάζουμε στο φούρνο να ψηθούν για μισή ωρίτσα περίπου. Ρίχνουμε το κριθαράκι και αφήνουμε να βράσει και να πιει το ζουμί του. Έτοιμο και νοστιμότατο.
Μπορούμε για πιο ευκολία να κάνουμε το γιουβέτσι σε βαθύ τηγάνι, όπως έχει κάνει εδώ η Κική.
Καλή εβδομάδα εύχομαι σε όλους!
Μια που ξεκίνησε η νηστεία, ορίστε ένα νόστιμο φαγάκι για αυτούς που νηστεύουν. Η μαμά μου νηστεύει συχνά, οπότε όταν έρχεται πάντα κάτι νηστίσιμο έχω. Σε αυτή τη συνταγή δεν βάζω ποσότητες υλικών γιατί εξαρτάται από τα άτομα και τα κέφια μου.
χρειαζόμαστε
κρεμμυδάκια στιφάδου
μανιταράκια ολόκληρα
ντοματίνια ολόκληρα
ντοματάκια ψιλοκομένα κονσέρβα
κριθαράκι
θυμάρι ή ρίγανη, ή κανελογαρύφαλο ανάλογα με τη γεύση που προτιμάτε.
αλάτι-πιπέρι και λίγη ζάχαρη
Σε λίγο λάδι τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και τα μανιτάρια, προσθέτουμε τη τριμμένη ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, τα μπαχαρικά και λίγη ζάχαρη. αφήνουμε να πάρουν μια βράση, προσθέτουμε όσο νερό χρειάζεται, τα ντοματίνια, τα ρίχνουμε σε ένα ταψί και τα αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για λίγο. Αν δε θέλουμε να τσιγαρίσουμε, ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ταψί με το νερό που χρειάζεται και τα βάζουμε στο φούρνο να ψηθούν για μισή ωρίτσα περίπου. Ρίχνουμε το κριθαράκι και αφήνουμε να βράσει και να πιει το ζουμί του. Έτοιμο και νοστιμότατο.
Μπορούμε για πιο ευκολία να κάνουμε το γιουβέτσι σε βαθύ τηγάνι, όπως έχει κάνει εδώ η Κική.
Καλή εβδομάδα εύχομαι σε όλους!
λατρευω το κριθαρακι γιουβετσι όπως να'ναι...
ΑπάντησηΔιαγραφήpoly oraia ekdoxh kritharakiou!
ΑπάντησηΔιαγραφήπωπωππω κι εσυ μανιτάρια γιαμ γιαμ
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλό σου βράδυ
Μαρία και η μαμά μου το φτιάχνει όταν νηστεύει, νοστιμότατο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά
Γιουβετσάκι νοστιμότατο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπράβο Μαίρη, πολύ ωραία παραλλαγή!!!
Φιλιάαααααααααα
Tελευταία μαγειρεύω συχνά κριθαράκι με λαχανικά και το τρώει πολύ και το βλαστάρι μου! Ευχαριστώ και για το δωράκι!
ΑπάντησηΔιαγραφήσυγχαρητήρια για το βραβείο!!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλημέρα!!
Το φτιάχνω πολύ συχνά στο γιο μου που του αρέσει πολύ. Είναι πολύ θρεπτικό και νόστιμο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραιότατο θα το κάνω αύριο!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα!!
Μας αρέσει σε όλες του τις εκδοχές το κριθαράκι και σίγουρα αυτή είναι πεντανόστιμη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημερούδια!
πολύ ωραία ιδέα!Αν και δεν νηστεύω ,το φαγάκι θα το φτιάξω οποσδήποτε,γιατί αγαπώ το κριθαράκι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά
Ωραίο φαγητό...θα δοκιμαστεί λίαν συντόμως :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα από ΝΖ...
πολύ ωραία εναλλακτική για όσους αγαπούν το κριθαράκι και θέλουν να αποφύγουν και το κρέας...
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλημέρες..-:))
cook και η οικογένεια το ίδιο, ευτυχώς!
ΑπάντησηΔιαγραφήTaste Advisor, ευχαριστώ:)
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι λοιπόν;E allora τα μανιτάρια μας αρέσουν όπως και να είναι. Είναι κρίμα που δεν έχουμε μεγάλη ποικιλία στα μαγαζιά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜΑΡΙΑ ΠΙΟΥΚΑ και μπορούμε να βάλουμε ότι λαχανικά θέλουμε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝΑΤΑΣΑ ευχαριστώ! Μουτς!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛίλα, ευτυχώς και εμένα το τρώνε! Τα ρεβύθια σου τέλεια!
ΑπάντησηΔιαγραφήKaterina καλώς ήλθες και σε ευχαριστώ!
ΑπάντησηΔιαγραφήKaterina και εμάς μας αρέσει με διάφορα λαχανικά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΞανθή ελπίζω να σας αρέσει! Καλό απόγευμα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕφη, ευτυχώς μας αρέσει και εμάς, είτε νηστίσιμο είτε όχι!
ΑπάντησηΔιαγραφήRIRI ελπίζω να σου αρέσει! καλό απόγευμα!
ΑπάντησηΔιαγραφήArtanis, ωραίο και εύκολο, ελπίζω να σας αρέσει! Εσείς εκεί θα έχετε και περισσότερες ποικιλίες μανιταριών!
ΑπάντησηΔιαγραφήSpIrToKoYto έτσι είναι και είναι και νοστιμούλι! Καλό απόγευμα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛοιπόν σούπερ αυτά τα νηστίσιμα φαγάκια και τόσο υγιεινά! Δεν τα έχω καταφέρει ποτέ να νηστέψω τα γαλακτοκομικά, αλλά το κρέας με ευκολία (ήμουν και χορτοφάγος δύο χρόνια!).
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ μου αρέσει αυτό το φαγάκι,δεν το χω φτιάξει ποτέ βέβαια..αλλά θα το κάνω την Παρασκευή!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια Μαράκι μου!
Πολύ ωραίο το γιουβετσάκι σου και ασυνήθιστο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο κριθαράκι μου, που είναι πάντα ελληνικής μάρκας, (οι δε εγγονές μου το ονομάζουν "της γιαγιάς η πάστα"), είναι λατρευτό από όλους μας σε ολες τις ποικιλίες που το μαγειρεύω. Καλό σου απόγευμα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΝηστίσιμο γιουβετσάκι!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήfoodjunkie δεν νηστεύω αλλά δεν είμαστε πολύ του κρέατος έτσι κι αλλιώς, οπότε τα λαχανικά είναι ευτυχώς στο πρόγραμμα συχνά.
ΑπάντησηΔιαγραφήeva ελπίζω να αρέσει, μπορείς να βάλεις ότι λαχανικά σου αρέσουν.
ΑπάντησηΔιαγραφήIvy σε ευχαριστώ, να είσαι καλά και πάντα επιτυχίες:)
ΑπάντησηΔιαγραφήEvie να τις χαίρεσαι τις εγγονούλες σου και να είσαι καλά να τους φτιάχνεις νόστιμα φαγητάκια:)
ΑπάντησηΔιαγραφήmanousina και νηστίσιμο και εύκολο και νοστιμούλι::)
ΑπάντησηΔιαγραφήαφού έχει μανιτάρια τύφλα να έχει το κρέας!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή