ζυμαρικά με ψητά λαχανικά και πέστο

Νόστιμο και εύκολο φαγάκι, όχι μόνο καλοκαιρινό, έτσι κι αλλιώς καλοκαίρι είχαμε αυτές τις μέρες:) Οι ποσότητες στα λαχανικά ανάλογα με τις προτιμήσεις μας.

χρειαζόμαστε

500 γρ ζυμαρικά εγώ έβαλα φιογκάκια
σέλερι κομμένο σε μέτρια κομματάκια
κόκκινη, πράσινη, κίτρινη πιπεριά κομμένη   
 κρεμμύδι σε χοντρές φέτες
1 κουταλιά λάδι
μικρά μπαλάκια μοτσαρέλας ή 1 φλιτζάνι μοτσαρέλα σε κομματάκια
ντοματίνια
2 κουταλιές πέστο βασιλικού
2 κουταλιές βαλσαμικό ξύδι
2 κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα
1 κουταλιά φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
αλατοπίπερο


Σε ένα αντικολλητικό, ρηχό ταψί ρίχνουμε το σέλερυ, τις πιπεριές, το κρεμμύδι, αλατοπίπερο και το λάδι. Ανακατεύουμε καλά και ψήνουμε στους 200β για 30-35 λεπτά. Εν τω μεταξύ βράζουμε τα ζυμαρικά και τα σουρώνουμε. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το πέστο με το ξύδι και το ρίχνουμε στα ζυμαρικά. Ρίχνουμε και τη μοτσαρέλα, τα ντοματίνια, το βασιλικό, την παρμεζάνα και ανακατεύουμε όλα μαζί. Έτοιμο!
Καλή εβδομάδα να έχουμε και "με τις υγείες μας" οι εκλογές:))

46 σχόλια:

  1. Υπέροχος συνδυασμός,
    αλήθεια είναι μαγειρεμένη πρόσφατα ή είναι παλιά η συνταγή σου, διότι από το καλοκαίρι η μοτσαρέλα έχει απαγορευτεί, έληξε η απαγόρευση;

    καλή εβδομάδα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ νόστιμη συνταγή, μυρωδάτη και χρωματιστή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν έχω καλύτερο από ζυμαρικά με λαχανικά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύχρωμο, γευστικό και ελαφρύ!!!!
    Φιλιά
    Καλό απόγευμα & καλή εβδομάδα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ωραιότατο φαγάκι και μοσχομυριστό!!
    Φιλούθια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το βάζω στα υπόψιν!!
    Γαστερόπληξ σήμερα σε δύο Σ?Μ χαζεύοντας για να βρω κάποιο άλλο τυρί είδα άφθονη μοτσαρέλα, ξέρεις για πιο λόγο είχε απαγορευτεί;;θα ήθελα να μάθω.
    Καλή εβδομάδα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. υπέροχος συνδυασμός...
    όλοι τα τσακίζουμε στο σπίτι..αφού μέχρι και ο γατούλης διεκδικεί τη μερίδα του να φανταστείς..
    καλή σου εβδομάδα..-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τέτοιες μακαρονάδες είναι η αδυναμία μου.
    Γεια στα χεράκια σου.
    Καλό απόγευμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ,φρέσκια είναι η συνταγή, χτες τη φτιάξαμε και τη φάγαμε και στη βεράντα με τέτοια ζέστη που είχε. Φαντάζομαι θα έληξε η απαγόρευση γιατί έχω πάρει πολλές φορές από μεγάλο Σ/Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. gvarvakis, ευχαριστώ! Καλή εβδομάδα και καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ξανθή και εγώ έχω πάρει πολλές φορές μοτσαρέλα από το καλοκαίρι και εδώ. Και εγώ θέλω να μάθω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Λίνα σε ευχαριστώ. Καλή εβδομάδα και καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Με τέτοια ζέστη τις τελευταίες μέρες θα αρχίσουμε να φτιάχνουμε και συνταγές με παγωτό σε λίγο. Το φαγάκι αυτό είναι νόστιμο και εύκολο. Μου αρέσει πολυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Tέλειο φαγητάκι !!!!! αγαπάω πολύ τα ζυμαρικά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πολύ ωραία συνταγή.Από αυτές που αφήνουν μια σχετική ελευθερία στο δημιουργό όσον αφορά την ποικιλία των λαχανικών.
    Για τη μοτσαρέλα είχα ακούσει κι εγώ για παρτίδες με σαλμονέλα.Στο site του ΕΦΕΤ θα βρειτε πληροφορίες σχετικές.Νομίζω ότι αφορούσε μια παρτίδα αλλά κι εγώ "ψυχράθηκα" με το συγκεκριμένο τυρί προς το παρόν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ωχ και πήρα μοτσαρέλα προχθές.
    Μαρία το πιάτο σου είναι απλό εύκολο και νόστιμο.
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μια μακαρονάδα με τα ΟΛΑ της!!!Τι εγινε ,με την μοτσαρέλλα, ειδηση δεν εχω πάρει, και την χρησιμοποιώ κατα κόρον...
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ζυμαρικά και λαχανικά, είναι τέλειος συνδυασμός!
    Σέλερυ δεν έχω δοκιμάσει ποτέ ψητό, ενδιαφέρον, χμμ...!
    Τώρα τη μοτσαρέλα, αν τη φοβόμαστε, νομίζω και χωρίς αυτή, μια χαρά νόστιμο θα βγαίνει το πιάτο!
    Καλή σου μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. μόνο εγώ δε φτιάχνω παγωμένα ζυμαρικά και είμαι στη χώρα που τα τσακίζουν :))))

    καλημερούδια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. λόγω σαλμονέλας είχε απαγορευτεί, είχε πάει ενημερωτική εγκύκλιος στα εστιατόρια και δεν σερβίρονταν σχεδόν όλο το καλοκαίρι, αλλά κι εγω ακόμη κι αν έληξε ο "συναγερμός" εδώ κοντά δεν τρώω, έχουμε ωραιότατα ελληνικά τυράκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Εύκολο, ελαφρύ και νόστιμο... ότι πρέπει γι' αυτή την εποχή που έχουμε πολλέεεες δουλειές(βλέπε ελιές, χαχα)
    Φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Eγώ θα το τιμήσω σύντομα μου φαίνεται τέλειο!!
    Φιλάκια Μαράκι!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Katerina, χαχα, έχεις δίκιο και εγώ που νόμιζα ότι μετά το φθινόπωρο έρχεται χειμώνας;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Vita, καλά εγώ δεν είχα ακούσει τίποτα και έχω χρησιμοποιήσει πολύ. Πρέπει να τα προσέχω περισσότερο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΜΑΡΙΑ ΠΙΟΥΚΑ, και εγώ έχω χρησιμοποιήσει πολυ, άστα να πάνε:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. The Dark Chef, το σέλερυ μου αρέσει και ψητό ήταν αποκάλυψη για μένα. Καλό μεσημέρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Και λοιπόν;E allora? καλέ δεν είναι παγωμένα, κανονικό φαγάκι το έκανα και το φάγαμε και στη βεράντα:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ ευχαριστούμε για τις πληροφορίες! Πάντα κάτι μαθαίνουμε από σένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. painter, ευχαριστώ! Καλά ξεμπερδέματα με τις ελιές και καλή σοδειά:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Δεν το είχα σκεφτεί ως χειμωνιάτικο αυτό το φαγητό. Νομίζω πως θα προσέθετα μαραθόριζα και κολοκύθα αντί για τις τόσες πιπεριές, που μου πέφτουν λίγο βαριές στο στομάχι. Τα φιογκάκια είναι από τα αγαπημένα μου ζυμαρικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Για σου big mama!
    Ωραία καθημερινή συνταγή. Δοκίμασε τη χωρίς πράσινη πιπεριά. Το έχω ψάξει λίγο με τη πράσινη πιπεριά και βρίσκω ότι λόγο οξύτητας, πολλές φορές καλύπτει ή αλλάζει κάπως τις υπόλοιπες γεύσεις. Ειδικά αν υπάρχουν κι άλλα λαχανικά μαζί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. foodjunkie.eu μας αρέσουν τα ζυμαρικά όπως και να είναι οπότε γιατί όχι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Yannis Prokopakis καλώς ήλθες! Έχεις δίκιο για την πράσινη πιπεριά, χαλάει τη γεύση στα άλλα λαχανικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή