Νόστιμο και εύκολο φαγάκι, όχι μόνο καλοκαιρινό, έτσι κι αλλιώς καλοκαίρι είχαμε αυτές τις μέρες:) Οι ποσότητες στα λαχανικά ανάλογα με τις προτιμήσεις μας.
χρειαζόμαστε
500 γρ ζυμαρικά εγώ έβαλα φιογκάκια
σέλερι κομμένο σε μέτρια κομματάκια
κόκκινη, πράσινη, κίτρινη πιπεριά κομμένη
κρεμμύδι σε χοντρές φέτες
1 κουταλιά λάδι
μικρά μπαλάκια μοτσαρέλας ή 1 φλιτζάνι μοτσαρέλα σε κομματάκια
ντοματίνια
2 κουταλιές πέστο βασιλικού
2 κουταλιές βαλσαμικό ξύδι
2 κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα
1 κουταλιά φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
αλατοπίπερο
Σε ένα αντικολλητικό, ρηχό ταψί ρίχνουμε το σέλερυ, τις πιπεριές, το κρεμμύδι, αλατοπίπερο και το λάδι. Ανακατεύουμε καλά και ψήνουμε στους 200β για 30-35 λεπτά. Εν τω μεταξύ βράζουμε τα ζυμαρικά και τα σουρώνουμε. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το πέστο με το ξύδι και το ρίχνουμε στα ζυμαρικά. Ρίχνουμε και τη μοτσαρέλα, τα ντοματίνια, το βασιλικό, την παρμεζάνα και ανακατεύουμε όλα μαζί. Έτοιμο!
Καλή εβδομάδα να έχουμε και "με τις υγείες μας" οι εκλογές:))
χρειαζόμαστε
500 γρ ζυμαρικά εγώ έβαλα φιογκάκια
σέλερι κομμένο σε μέτρια κομματάκια
κόκκινη, πράσινη, κίτρινη πιπεριά κομμένη
κρεμμύδι σε χοντρές φέτες
1 κουταλιά λάδι
μικρά μπαλάκια μοτσαρέλας ή 1 φλιτζάνι μοτσαρέλα σε κομματάκια
ντοματίνια
2 κουταλιές πέστο βασιλικού
2 κουταλιές βαλσαμικό ξύδι
2 κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα
1 κουταλιά φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
αλατοπίπερο
Σε ένα αντικολλητικό, ρηχό ταψί ρίχνουμε το σέλερυ, τις πιπεριές, το κρεμμύδι, αλατοπίπερο και το λάδι. Ανακατεύουμε καλά και ψήνουμε στους 200β για 30-35 λεπτά. Εν τω μεταξύ βράζουμε τα ζυμαρικά και τα σουρώνουμε. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το πέστο με το ξύδι και το ρίχνουμε στα ζυμαρικά. Ρίχνουμε και τη μοτσαρέλα, τα ντοματίνια, το βασιλικό, την παρμεζάνα και ανακατεύουμε όλα μαζί. Έτοιμο!
Καλή εβδομάδα να έχουμε και "με τις υγείες μας" οι εκλογές:))
Ελαφρύ και πεντανόστιμο φαγάκι!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπέροχος συνδυασμός,
ΑπάντησηΔιαγραφήαλήθεια είναι μαγειρεμένη πρόσφατα ή είναι παλιά η συνταγή σου, διότι από το καλοκαίρι η μοτσαρέλα έχει απαγορευτεί, έληξε η απαγόρευση;
καλή εβδομάδα!!!!
Πολύ νόστιμη συνταγή, μυρωδάτη και χρωματιστή!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν έχω καλύτερο από ζυμαρικά με λαχανικά!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύχρωμο, γευστικό και ελαφρύ!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά
Καλό απόγευμα & καλή εβδομάδα!!!
Ωραιότατο φαγάκι και μοσχομυριστό!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλούθια
Το βάζω στα υπόψιν!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓαστερόπληξ σήμερα σε δύο Σ?Μ χαζεύοντας για να βρω κάποιο άλλο τυρί είδα άφθονη μοτσαρέλα, ξέρεις για πιο λόγο είχε απαγορευτεί;;θα ήθελα να μάθω.
Καλή εβδομάδα!!
υπέροχος συνδυασμός...
ΑπάντησηΔιαγραφήόλοι τα τσακίζουμε στο σπίτι..αφού μέχρι και ο γατούλης διεκδικεί τη μερίδα του να φανταστείς..
καλή σου εβδομάδα..-))
Αχχχ...τέλειο φαίνεται!!!!!!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέτοιες μακαρονάδες είναι η αδυναμία μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΓεια στα χεράκια σου.
Καλό απόγευμα.
ΝΑΤΑΣΑ ευχαριστώ! Καλό βράδυ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ,φρέσκια είναι η συνταγή, χτες τη φτιάξαμε και τη φάγαμε και στη βεράντα με τέτοια ζέστη που είχε. Φαντάζομαι θα έληξε η απαγόρευση γιατί έχω πάρει πολλές φορές από μεγάλο Σ/Μ.
ΑπάντησηΔιαγραφήTaste Advisor, ευχαριστώ! Καλό βράδυ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛίλα, ευτυχώς και εμείς το ίδιο:))
ΑπάντησηΔιαγραφήgvarvakis, ευχαριστώ! Καλή εβδομάδα και καλό βράδυ!
ΑπάντησηΔιαγραφήAsteri μου ευχαριστώ! Μουτς!
ΑπάντησηΔιαγραφήΞανθή και εγώ έχω πάρει πολλές φορές μοτσαρέλα από το καλοκαίρι και εδώ. Και εγώ θέλω να μάθω.
ΑπάντησηΔιαγραφήSpIrToKoYto, ευχαριστώ! Καλή εβδομάδα!
ΑπάντησηΔιαγραφήirini και είναι:) Καλό βράδυ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛίνα σε ευχαριστώ. Καλή εβδομάδα και καλό βράδυ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε τέτοια ζέστη τις τελευταίες μέρες θα αρχίσουμε να φτιάχνουμε και συνταγές με παγωτό σε λίγο. Το φαγάκι αυτό είναι νόστιμο και εύκολο. Μου αρέσει πολυ!
ΑπάντησηΔιαγραφήTέλειο φαγητάκι !!!!! αγαπάω πολύ τα ζυμαρικά!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραία συνταγή.Από αυτές που αφήνουν μια σχετική ελευθερία στο δημιουργό όσον αφορά την ποικιλία των λαχανικών.
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια τη μοτσαρέλα είχα ακούσει κι εγώ για παρτίδες με σαλμονέλα.Στο site του ΕΦΕΤ θα βρειτε πληροφορίες σχετικές.Νομίζω ότι αφορούσε μια παρτίδα αλλά κι εγώ "ψυχράθηκα" με το συγκεκριμένο τυρί προς το παρόν
Ωχ και πήρα μοτσαρέλα προχθές.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜαρία το πιάτο σου είναι απλό εύκολο και νόστιμο.
Φιλιά πολλά
Μια μακαρονάδα με τα ΟΛΑ της!!!Τι εγινε ,με την μοτσαρέλλα, ειδηση δεν εχω πάρει, και την χρησιμοποιώ κατα κόρον...
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια
Ζυμαρικά και λαχανικά, είναι τέλειος συνδυασμός!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣέλερυ δεν έχω δοκιμάσει ποτέ ψητό, ενδιαφέρον, χμμ...!
Τώρα τη μοτσαρέλα, αν τη φοβόμαστε, νομίζω και χωρίς αυτή, μια χαρά νόστιμο θα βγαίνει το πιάτο!
Καλή σου μέρα!
μόνο εγώ δε φτιάχνω παγωμένα ζυμαρικά και είμαι στη χώρα που τα τσακίζουν :))))
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλημερούδια
λόγω σαλμονέλας είχε απαγορευτεί, είχε πάει ενημερωτική εγκύκλιος στα εστιατόρια και δεν σερβίρονταν σχεδόν όλο το καλοκαίρι, αλλά κι εγω ακόμη κι αν έληξε ο "συναγερμός" εδώ κοντά δεν τρώω, έχουμε ωραιότατα ελληνικά τυράκια
ΑπάντησηΔιαγραφήΕύκολο, ελαφρύ και νόστιμο... ότι πρέπει γι' αυτή την εποχή που έχουμε πολλέεεες δουλειές(βλέπε ελιές, χαχα)
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια πολλά
Eγώ θα το τιμήσω σύντομα μου φαίνεται τέλειο!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια Μαράκι!!!!
Katerina, χαχα, έχεις δίκιο και εγώ που νόμιζα ότι μετά το φθινόπωρο έρχεται χειμώνας;-)
ΑπάντησηΔιαγραφήmanousina και ποιός δεν τα αγαπάει!
ΑπάντησηΔιαγραφήVita, καλά εγώ δεν είχα ακούσει τίποτα και έχω χρησιμοποιήσει πολύ. Πρέπει να τα προσέχω περισσότερο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜΑΡΙΑ ΠΙΟΥΚΑ, και εγώ έχω χρησιμοποιήσει πολυ, άστα να πάνε:)
ΑπάντησηΔιαγραφήRIRI άστα και εγώ το ίδιο! Φιλιά!
ΑπάντησηΔιαγραφήThe Dark Chef, το σέλερυ μου αρέσει και ψητό ήταν αποκάλυψη για μένα. Καλό μεσημέρι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι λοιπόν;E allora? καλέ δεν είναι παγωμένα, κανονικό φαγάκι το έκανα και το φάγαμε και στη βεράντα:))
ΑπάντησηΔιαγραφήΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ ευχαριστούμε για τις πληροφορίες! Πάντα κάτι μαθαίνουμε από σένα!
ΑπάντησηΔιαγραφήpainter, ευχαριστώ! Καλά ξεμπερδέματα με τις ελιές και καλή σοδειά:)
ΑπάντησηΔιαγραφήeva μου ελπίζω να σου αρέσει!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν το είχα σκεφτεί ως χειμωνιάτικο αυτό το φαγητό. Νομίζω πως θα προσέθετα μαραθόριζα και κολοκύθα αντί για τις τόσες πιπεριές, που μου πέφτουν λίγο βαριές στο στομάχι. Τα φιογκάκια είναι από τα αγαπημένα μου ζυμαρικά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια σου big mama!
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραία καθημερινή συνταγή. Δοκίμασε τη χωρίς πράσινη πιπεριά. Το έχω ψάξει λίγο με τη πράσινη πιπεριά και βρίσκω ότι λόγο οξύτητας, πολλές φορές καλύπτει ή αλλάζει κάπως τις υπόλοιπες γεύσεις. Ειδικά αν υπάρχουν κι άλλα λαχανικά μαζί.
Μ' αρεσειιιιιιιι!
ΑπάντησηΔιαγραφήfoodjunkie.eu μας αρέσουν τα ζυμαρικά όπως και να είναι οπότε γιατί όχι;
ΑπάντησηΔιαγραφήYannis Prokopakis καλώς ήλθες! Έχεις δίκιο για την πράσινη πιπεριά, χαλάει τη γεύση στα άλλα λαχανικά.
ΑπάντησηΔιαγραφήkiki ευχαριστωωω!
ΑπάντησηΔιαγραφή