Στο σπίτι μας όταν κάνουμε κοτόπουλο σούπα, το στήθος περισσεύει τις περισσότερες φορές. Το κόβω λοιπόν σε κομματάκια και το βάζω στην κατάψυξη για μελλοντική χρήση. Μια πολύ νόστιμη και αγαπημένη μας συνταγή είναι αυτή που εκτός των άλλων είναι και εύκολη. Την ιδέα την πήρα από μια συνταγή που έχω βρει σε τηλεπεριοδικό, νομίζω στο Ζάπινγκ (γιατί αυτό παίρνει η μανούλα μου και κόβει και μου δίνει τις συνταγές:)
χρειαζόμαστε
1 φινόκιο σε φέτες
1 κρεμμύδι σε φέτες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 ντομάτες
1 ποτηράκι του κρασιού κρασί γλυκό
100 γρ παρμεζάνα
φρυγανιά τριμμένη
ρίγανη
αλάτι
πιπέρι
κοτόπουλο το στήθος σε κομματάκια
Σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το φινόκιο, ρίχνουμε το σκόρδο, τη ρίγανη, τη μια ντομάτα ψιλοκομμένη και το κρασί. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10 λεπτά περίπου. Ρίχνουμε το κοτόπουλο και τα βράζουμε για 10 λεπτά ακόμη. Ρίχνουμε τη μισή παρμεζάνα και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και τα ρίχνουμε σε ένα όχι πολύ μεγάλο πυρέξ. Κόβουμε σε λεπτές φέτες την άλλη ντομάτα και τις στρώνουμε πάνω από το κοτόπουλο. Ανακατεύουμε τη φρυγανιά με την υπόλοιπη παρμεζάνα, αλατοπίπερο και τη στρώνουμε πάνω από τη ντομάτα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180β για 35-45 λεπτά ή ώσπου να ροδίσει η επιφάνεια.
Μπορούμε το ίδιο φαγητό να το κάνουμε και με ωμό κοτόπουλο, απλώς το τσιγαρίζουμε στην αρχή με το κρεμμύδι και το φινόκιο.
χρειαζόμαστε
1 φινόκιο σε φέτες
1 κρεμμύδι σε φέτες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 ντομάτες
1 ποτηράκι του κρασιού κρασί γλυκό
100 γρ παρμεζάνα
φρυγανιά τριμμένη
ρίγανη
αλάτι
πιπέρι
κοτόπουλο το στήθος σε κομματάκια
Σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το φινόκιο, ρίχνουμε το σκόρδο, τη ρίγανη, τη μια ντομάτα ψιλοκομμένη και το κρασί. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10 λεπτά περίπου. Ρίχνουμε το κοτόπουλο και τα βράζουμε για 10 λεπτά ακόμη. Ρίχνουμε τη μισή παρμεζάνα και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και τα ρίχνουμε σε ένα όχι πολύ μεγάλο πυρέξ. Κόβουμε σε λεπτές φέτες την άλλη ντομάτα και τις στρώνουμε πάνω από το κοτόπουλο. Ανακατεύουμε τη φρυγανιά με την υπόλοιπη παρμεζάνα, αλατοπίπερο και τη στρώνουμε πάνω από τη ντομάτα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180β για 35-45 λεπτά ή ώσπου να ροδίσει η επιφάνεια.
Μπορούμε το ίδιο φαγητό να το κάνουμε και με ωμό κοτόπουλο, απλώς το τσιγαρίζουμε στην αρχή με το κρεμμύδι και το φινόκιο.
Και πεινάω τώρα να έρθω;;
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό βράδυ!!
Κάθε φορά που θα έχετε κοτόπουλο για σούπα, θα έρχομαι κάτω από το παράθυρο και να μου πετάς το στήθος!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι το μόνο που τρώω και μόνος μου πάντα!
Πότε είναι η επόμενη φορά; Έχω να κάνω από τον Σεπτέμβριο!
Καλό Βράδυ!!!
Εξαιρετική και ασυνήθιστη συνταγή! Πολύ θέλω να την δοκιμάσω, και θα την φτιάξω ..ωσονούπω!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια
Και να σκεφτείς πως χτες έριξα ένα κομματάκι στήθος βραστό από τη σούπα στο γάτο, γιατί περίσσεψε, το φύλαγα δυο μέρες και κανείς δεν το πλησίαζε...
ΑπάντησηΔιαγραφήΠάντα το ίδιο γίνεται.
Μπράβο βρε Μαράκι, πολύ ωραία ιδέα... από δω και πέρα έτσι θα το φτιάχνω και θα μένει νηστικός ο γατούλης (χαχαχα)
Φιλάκια πολλά
ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΦΑΓΗΤΑΚΙ!!!ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΩ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜου αρέσει τόσο το κοτόπουλο που ο άντρας μου με κοροιδεύει ότι στο τέλος θα βγάλω φτερά. Πολύ πρωτότυπη συνταγή. Είμαι σίγουρη ότι θα είναι νόστιμο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚοτοπουλάκι το αγαπημένο μου, πολύ νόστιμη η συνταγή Μαρία μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚοτοπουλάκι... τελειο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλακια
Ωραιότατη συνταγή!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλούμπες
πολύ αρωματικό κοτοπουλάκι!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήωραια συνταγη! καλη μερα!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜιαμ μιαμ...κοτοπουλάκι....
ΑπάντησηΔιαγραφήΜια μεριδούλα κράτησε μου σε παρακαλώ.....
Καλημέρα!!!
ΚΑΛΗΜΕΡΑ BIG MAMA ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΛΥ ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦΙΛΙΑ!
Μανούλα μόλις μπήκε στο φούρνο....μακια
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρες!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλέ τι ωραίο φαγάκι είναι αυτό!
Οτιδήποτε με κοτόπουλο μας αρέσει! Θα με κάνεις να πάρω φινόκιο (που είμαι σίγουρη πως θα μου αρέσει!)
ΑπάντησηΔιαγραφήΠάντα με ενδιαφέρουν οι συνταγές με κοτόπουλο γιατί είναι το πιο συχνό από τα κρεατικά στο σπίτι μας.Ωραιότατη Big mama!
ΑπάντησηΔιαγραφήτο τρώμε αρκετά συχνά το κοτοπουλάκι, οπότε κάθε καινούργια συνταγή είναι ευπρόσδεκτη
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα...δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ φινόκιο και δεν ξέρω αν μπορώ να βρω εδώ.Θα προσπαθήσω.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά
φοβερό φαγητό και ελαφρύ
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλό απόγευμα
χχχ
Ελαφρια συνταγη και το φινοκιο πρεπει να του δινει ωραια μυρωδια και γευση.
ΑπάντησηΔιαγραφήπερνάω μια φάση κακής διατροφής, big mama, μπορείς σε παρακαλώ να με επισκεφτείς για μια εβδομάδα, έξοδα πληρωμένα, το μόνο που ζητώ είναι καλομαγειρεμένο φαγάκι κάθε μέρα ;-))) φιλιά από το Σουλτανάτο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣας ευχαριστώ πολύ όλους!
ΑπάντησηΔιαγραφήGlobal σου΄ρχομαι!!!!!!!!