Ένα πολύ νόστιμο και εύκολο ρύζι έφτιαξα με πιπεριές και κρεμμύδια που το έχω διαβάσει στα πρώτα τεύχη του Gourmet. Το έχω φτιάξει πολλές φορές σε τραπεζώματα γιατί είναι εύκολο, μπορεί να γίνει πιο μπροστά και ψήνεται μόνο του χωρίς να μας απασχολεί! Λίγο πρέπει βέβαια γιατί εγώ το ξέχασα και πήρε λίγο παραπάνω χρώμα από πάνω. Δεν έπαθε τίποτα η γεύση του όμως!
Σε αυτό το πυρέξ που το έκανα εγώ έβαλα τα μισά υλικά από αυτά που γράφω.
χρειαζόμαστε
2 μεγάλα κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα ή φρέσκα σε ανάλογη ποσότητα
3-4 κουταλιές ελαιόλαδο
3 πιπεριές χρωματιστές, κομμένες σε κυβάκια
1 1/2 φλιτζάνι ρύζι Καρολίνα
450 γρ φέτα κομμένη σε κυβάκια ή τριμμένη με τα χέρια αν είναι μαλακή όπως η δική μου
1 φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
5 φλυτζάνια φρέσκο γάλα
1 φρέσκια καυτερή πιπεριά (προαιρετικά) ή μπόλικο πιπέρι
Σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές στο λάδι μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε την καυτερή πιπεριά ή μπόλικο πιπέρι. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το ρύζι, τη φέτα και τον άνηθο. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο πυρέξ. Ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε προσεκτικά. Με προσοχή για να μη χυθεί το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε στους 200β για 45 λεπτά περίπου μέχρι να πήξει το φαγητό και να πάρει λίγο χρώμα, όχι πολύ όπως το δικό μου:-(
Είναι καλύτερα να το αφήσουμε να κρυώσει αρκετά, είναι πιο νόστιμο χλιαρό ή σε θερμοκρασία δωματίου.
This is a very tasty and easy to make rice, with peppers and onions. I've made it many times while entertaining a crowd, just because it's so easy, it can be made ahead of time and can be baked without any particular supervision. Maybe I should correct myself, saying some supervision should be required, since I forgot it and the top had a darker color...Nothing affected the taste however! Because the Pyrex I used was smaller,I had to halve the recipe given.
we need
2 large onions, finely chopped, or equal portion of green onions, chopped
3-4 Tbsps olive oil
3 bell peppers (different colors), cubed
1 1/2 cups arborio rice
1 lb feta cheese, crumbled
1 cup fresh dill, finely chopped
5 cups milk
1 red hot pepper, finely chopped (optional) or a lot of pepper
Saute onions and peppers in olive oil until translucent. Add hot pepper (if using) or pepper. Remove from stove and add rice, feta and dill. Turn into a large Pyrex, add milk and stir gently to blend. Bake in preheated oven at 400F, for about 45 min, until golden (not like mine).
It would be better to let it cool, it tastes much better when lukewarm or at room temperature.
Σε αυτό το πυρέξ που το έκανα εγώ έβαλα τα μισά υλικά από αυτά που γράφω.
χρειαζόμαστε
2 μεγάλα κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα ή φρέσκα σε ανάλογη ποσότητα
3-4 κουταλιές ελαιόλαδο
3 πιπεριές χρωματιστές, κομμένες σε κυβάκια
1 1/2 φλιτζάνι ρύζι Καρολίνα
450 γρ φέτα κομμένη σε κυβάκια ή τριμμένη με τα χέρια αν είναι μαλακή όπως η δική μου
1 φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
5 φλυτζάνια φρέσκο γάλα
1 φρέσκια καυτερή πιπεριά (προαιρετικά) ή μπόλικο πιπέρι
Σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές στο λάδι μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε την καυτερή πιπεριά ή μπόλικο πιπέρι. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το ρύζι, τη φέτα και τον άνηθο. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο πυρέξ. Ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε προσεκτικά. Με προσοχή για να μη χυθεί το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε στους 200β για 45 λεπτά περίπου μέχρι να πήξει το φαγητό και να πάρει λίγο χρώμα, όχι πολύ όπως το δικό μου:-(
Είναι καλύτερα να το αφήσουμε να κρυώσει αρκετά, είναι πιο νόστιμο χλιαρό ή σε θερμοκρασία δωματίου.
This is a very tasty and easy to make rice, with peppers and onions. I've made it many times while entertaining a crowd, just because it's so easy, it can be made ahead of time and can be baked without any particular supervision. Maybe I should correct myself, saying some supervision should be required, since I forgot it and the top had a darker color...Nothing affected the taste however! Because the Pyrex I used was smaller,I had to halve the recipe given.
we need
2 large onions, finely chopped, or equal portion of green onions, chopped
3-4 Tbsps olive oil
3 bell peppers (different colors), cubed
1 1/2 cups arborio rice
1 lb feta cheese, crumbled
1 cup fresh dill, finely chopped
5 cups milk
1 red hot pepper, finely chopped (optional) or a lot of pepper
Saute onions and peppers in olive oil until translucent. Add hot pepper (if using) or pepper. Remove from stove and add rice, feta and dill. Turn into a large Pyrex, add milk and stir gently to blend. Bake in preheated oven at 400F, for about 45 min, until golden (not like mine).
It would be better to let it cool, it tastes much better when lukewarm or at room temperature.
ευκολο , γρηγορο φαγακι και τα δικα μου τα κινεζακια το τρωνε μεχρι τελευταιο σπυρι. οτι πρεπει για μενα που τραχω για να τσ προλαβω ολα. καλο σου απογευμα
ΑπάντησηΔιαγραφήΠΟΛΥ ΝΟΣΤΙΜΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ.ΘΑ ΤΟ ΑΝΤΙΓΡΑΨΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΩ ΝΑ ΜΟΥ ΤΟ ΦΤΙΑΞΟΥΝ.ΚΑΛΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραία ιδέα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν κατάλαβα καλά σερβίρεται σε κομμάτια σαν το παστίτσιο ένα πράγμα??
Καλό βράδυ!
Με τετοια υλικα πρεπει να ειναι πολυ νοστιμο.Αλλα ειναι και πολυ εμφανισιμο για τραπεζι.
ΑπάντησηΔιαγραφήαπ' όλα έχει μέσα, ωραίο και ως συνοδευτικό, αλλά με τόσα υλικα και από μόνο του τρώγεται μια χαρά και είναι και χορταστικό
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ νόστιμο, εύκολο και ευπαρουσίαστο για ένα τραπέζι!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο χρώμα του φαγητού σου μου φάινεται μια χαρά!!
Θα μπορούσαμε ίσως να προσθέσουμε και μανιτάρια και να τα σβήσουμε και με λίγο κρασάκι μαζί με τις πιπεριές για άρωμα, θα είναι καλό πιστέυεις;
Φιλάκια :)))
θα το φτιάξω σύντομα...Λόγω θεραπείας ψάχνω να βρω χορτοφαγικές συνταγές...
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε φιλώ...
παράξενο :) θα το φτιάξω κ ισως προσθέσω και κανένα μανιταρι
ΑπάντησηΔιαγραφήΤην έχω κι' εγώ τούτη την συνταγή, αλλά δεν την έχω αποτολμήσει μέχρι σήμερα. Λοιπόν μετά την πολλαπλή εφαρμογή απο σένα, λένω να την κάνω και πραγματικότητα dear Big Mama.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕφη άμα το τρώνε τα κινεζάκια σου να το φτιάξεις, είναι πολύ εύκολο!
ΑπάντησηΔιαγραφήSΚΡΟΥΤΖΑΚΟ καλημέρα! Δώστο να στο φτιάξουν, θα σου αρέσει!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕΛΕΝΑ μου όπως το λες, σερβίρεται σε κομμάτια! Και σε θερμοκρασία δωματίου είναι και καλύτερο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔημιουργία είναι και εύκολο και εμφανίσιμο. Άσε που μπορείς να το φτιάξεις από πριν.
ΑπάντησηΔιαγραφήγαστεροπλήξ έχει τα λαχανικά του μέσα και σαν φαγάκι είναι νόστιμο και ελαφρύ.
ΑπάντησηΔιαγραφήEYH, φυσικά και θα είναι καλό. Δεν ανησυχώ, θα την κάνεις την τσαχπινιά σου και θα είναι τέλειο:)
ΑπάντησηΔιαγραφήArtanis έχει και λαχανικά, έχει και ριζάκι! Περαστικούλια!
ΑπάντησηΔιαγραφήpandora, άμα το φτιάξεις πες μου εντυπώσεις!
ΑπάντησηΔιαγραφήPenelope, ότι δεν τολμάς εδώ σε μένα;-)
ΑπάντησηΔιαγραφήΔοκίμασε την και θα δεις. Είχε κάνει μεγάλη εντύπωση όταν την είχα πρωτοπαρουσιάσει σε τραπέζι!
ειναι ωραιο δηλαδη? για το βαλω στο προγραμμα να δω πως θα μας φανει !!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήxmmm.. και σχολάω νωρίς σήμερα!!! θα το φτιάξω για το βράδυ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήφιλιά.. ευχαριστώ!!!!
ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΜΙΑ ΑΝΑΠΟΔΗ, τι να σου πω, εμάς πάντως μας αρέσει και είναι και ελαφρύ! Δοκίμασε το και πες μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήζαχαρούλα, φτιάξτο και πες μου αν θα σας αρέσει! Φιλιά!
ΑπάντησηΔιαγραφήKαταπληκτική ιδέα κι επειδή εγώ συνέχεια τραπεζώνω κόσμο, θα το δοκιμάσω το συντομότερο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛίλα, δοκίμασε το και πες μου. Γενικά, αρέσει!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝόστιμο, μυρωδάτο και χορτοφαγικό, ότι πρέπει για μπουφέ...
ΑπάντησηΔιαγραφήκαταγράφεται...
Τέλειο! Μ'αρέσει το ρύζι και σίγουρα θα το φτιάξω.Εχετε ενδιαφέρον μπλόγκ.Θα συνδεθώ μαζι σας και παρακαλώ αν θέτετε συνδεθείτε κ εσεις μαζί μου. θα ειμαι ετυχής.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό βράδυ
Κάτι μου λεει πως θ' αρεσει στα παιδιά!
ΑπάντησηΔιαγραφήBetty σκέφτομαι να βάλω και μανιτάρια την άλλη φορά να δούμε πως θα γίνει.
ΑπάντησηΔιαγραφήBetty Manousos, καλώς όρισες και σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Θα περάσω σύντομα! Καλό απόγευμα!
ΑπάντησηΔιαγραφήkiki τα δικά μου τα παιδιά το τρώνε. Αρκεί να τους αρέσουν οι πιπεριές!
ΑπάντησηΔιαγραφήθα το φτιαξω φαινεται πολυ καλο.....καλο σ/κ.....
ΑπάντησηΔιαγραφήKαλή μέρα και καλό μήνα, αργοπορημένα, ελπίζω όχι πολύ. Αυτή την "γέμιση" κάνουμε στο αρνί του Πάσχα. Η γιαγιά οθούμενη απο έθιμα που ηξερε απο την μητέρα της απο την Ανδρο. Λαμπριάτη, λένε το γεμιστό αρνί.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤον υπόλοιπο καιρό, έκανε την "γέμιση" στην καραβανίτσα στο μάτι της κουζίνας.! όπου καραβανίτσα, μια στρογγυλή φαρδιά κοντή κατσαρόλα!.
οντως μια χαρά φαγητό, ευκολο και γρήγορο. Την εκδοχή με τον άνιθο δεν την είχα σκεφτεί. Γιατί στο αρνί έβαζαν .... (κόλλησα) να πάρει την μυρωδιά του αρνιού.
κόλλησα παιδιά, κόλλησα δεν θυμάμαι πως το λένε, θα επανέλθω. χα χ αχα καλημέρααααα
Από τα πιο εύκολα και νόστιμα φαγητά που μπορούμε να το φτιάξουμε ακόμη κι εμείς που η σχέση μας με τη κουζίνα είναι χλιαρή!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά πολλά
Καλημέρα
ELENI, φτιάξτο και πες μου εντυπώσεις. Καλό Σ/Κ επίσης!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓλυκό - Κερασο - Ζουζούνα, δεν το είχα σκεφτεί σαν γέμιση, ωραία ιδέα μου έδωσες! Καλώς όρισες!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕβιτα, φτιάξε το, είναι και πολύ εύκολο! Φιλάκια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραία ιδέα, μοιάζει λίγο με το κριθαράκι φούρνου που κάνει ο Δημήτρης, βάζει και κασέρια απο επάνω.
ΑπάντησηΔιαγραφήαχτίδα, και με άλλα τυριά μια χαρά θα είναι νομίζω!
ΑπάντησηΔιαγραφήBig Mama το έφτιαξα το Σάββατο τούτο ρυζάκι. Με προσθήκη μανιταριών αλλά μόνον πράσινη πιπεριά (δεν είχα διαθέσιμες χρωματιστές). Ηταν πολύ ωραίο και μυρωδάτο, μόνο που θα το ήθελα πιο "σπυρωτό" νομίζω πως με ρύζι για ρυζότο και όχι καρολίνα θα είχα καλύτερο αποτέλεσμα. Θα το επαναλάβω άλλη φορά και θα δούμε.
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ αλήθεια είναι πως μας αρέσει έτσι το ρυζάκι αλλά αυτά βέβαια είναι προτιμήσεις, όπως το θέλει ο καθένας. Μανιτάρια θα βάλω και εγώ την άλλη φορά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΞανάρθα με το "δενδρολίβανο", που μου έλειπε.
ΑπάντησηΔιαγραφήτην καλημέρα μου και καλή εβδομάδα!
Το έφτιαξα εχτές κι έγινε θαυμάσιο γεύμα! Πήρα και τα συγχαρητήριά μου, γι`αυτό με τη σειρά μου πέρασα να συγχαρώ κι εσένα για την πρωτότυπη και νοστιμότατη συνταγή! Φιλιά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓλυκό - Κερασο - Ζουζούνα, thanks!
ΑπάντησηΔιαγραφήAndria, καλώς όρισες! Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!
ΑπάντησηΔιαγραφή