Ας αφήσουμε λίγο τα κέικ και τα γλυκά. Δροσιστικά και αρωματικά κουλουράκια θα φτιάξουμε. Προσπαθώ να επαναφέρω την οικογένεια σε τάξη μετά τις διακοπές αλλά αν δεν έχω και τίποτα γλυκό θα αρχίσουν να πέφτουν κάτω σαν τα κοτόπουλα, που λένε:)))
χρειαζόμαστε
1 φλιτζάνι αλεύρι
1/4 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
1/4 κουταλάκι αλάτι
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
3 κουταλιές μαργαρίνη
1 ασπράδι αυγού
1 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού
για το γλάσσο
1/4 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού
1 κουταλάκι χυμό λεμονιού
1/2 φλιτζάνι άχνη ζάχαρη
2-3 κουταλάκια νερό
Ανακατεύουμε το αλεύρι το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Σε ένα μπολ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και προσθέτουμε το ασπράδι και το ξύσμα λεμονιού. Ρίχνουμε και το αλεύρι και φτιάχνουμε μια μαλακή ζύμη. Πλάθουμε τα κουλουράκια σαν δαχτυλάκια. Αν η ζύμη κολλάει βάζουμε στα χέρια μας λίγο καλαμποκέλαιο Τα βάζουμε σε ταψί που έχουμε βάλει αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180β για 10 λεπτά περίπου ή μέχρι απλώς λίγο στις άκρες να αρχίζουν να παίρνουν λίγο χρώμα Μένουν άχρωμα πάντως. Αφού τα βγάλουμε και κρυώσουν φτιάχνουμε το γλάσσο. Ανακατεύουμε την άχνη με το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και ρίχνουμε και όσες κουταλίτσες νερό πάρει μέχρι να γίνει ένα λίγο πηχτό γλάσσο. Αλείφουμε από πάνω τα κουλουράκια. Γίνονται περίπου 20-25 ανάλογα με το μέγεθος. Αυτή τη φορά τα έκανα πιο μικρά και βγήκαν περίπου 30.
χρειαζόμαστε
1 φλιτζάνι αλεύρι
1/4 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
1/4 κουταλάκι αλάτι
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
3 κουταλιές μαργαρίνη
1 ασπράδι αυγού
1 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού
για το γλάσσο
1/4 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού
1 κουταλάκι χυμό λεμονιού
1/2 φλιτζάνι άχνη ζάχαρη
2-3 κουταλάκια νερό
Ανακατεύουμε το αλεύρι το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Σε ένα μπολ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και προσθέτουμε το ασπράδι και το ξύσμα λεμονιού. Ρίχνουμε και το αλεύρι και φτιάχνουμε μια μαλακή ζύμη. Πλάθουμε τα κουλουράκια σαν δαχτυλάκια. Αν η ζύμη κολλάει βάζουμε στα χέρια μας λίγο καλαμποκέλαιο Τα βάζουμε σε ταψί που έχουμε βάλει αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180β για 10 λεπτά περίπου ή μέχρι απλώς λίγο στις άκρες να αρχίζουν να παίρνουν λίγο χρώμα Μένουν άχρωμα πάντως. Αφού τα βγάλουμε και κρυώσουν φτιάχνουμε το γλάσσο. Ανακατεύουμε την άχνη με το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και ρίχνουμε και όσες κουταλίτσες νερό πάρει μέχρι να γίνει ένα λίγο πηχτό γλάσσο. Αλείφουμε από πάνω τα κουλουράκια. Γίνονται περίπου 20-25 ανάλογα με το μέγεθος. Αυτή τη φορά τα έκανα πιο μικρά και βγήκαν περίπου 30.
Εδώ είμαι..σε αγαπημένο θέμα ! Κουλουράκια και μάλιστα με ΛΕΜΟΝΙ ..εγώ ζω με λεμόνια καλέ! Αντιγράφω η ..κλεφτρούλα και υπόσχομαι να τα κάνω με την εγγονή μου μαζί!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜεγαλομαμά μου, γεια στα χέρια σου!!! Να πάρω λίγα για τον καφέ μου;
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι πράγμα και αυτό με τους δικούς μας, που όλο ζητάνε γλυκό και αν δεν έχει είναι έτοιμοι να μας δαγκώσουν; χιχιχιχι Φιλιά :))
θα αρέσουν στην κόρη μου αυτά τα κουλουράκια, είναι πολύ του λεμονιού... θα δοκιμαστούν σίγουρα...αν δεν βάλω το γλάσο;
ΑπάντησηΔιαγραφήουάου, λεμονάτα, είμαι στο θέμα μου, ας πάρω κανά δυό
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτο άκουσμα του λεμονιού, μου τρέχουν τα σάλια! Μπράβο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕτσι οπως τα λες ειναι χωρις γλυκο και εμεις εδω σαν κοτοπουλα πεφτουμε.
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα φανταστεις οτι σε μια προσπαθεια μου να μην κανω τιποτα ετρωγαν ψωμι με λαδι και ζαχαρη απο πανω.....μου θυμησαν τα παιδικα μου χρονια.
Παντως και τα κουλουρακια μια φορα που τα εφτιαξα τα εφαγα μονη μου γιατι οπως ελεγαν δεν πειανονται αυτα για γλυκο.
These must be delicious! I'm another lemon lover!
ΑπάντησηΔιαγραφήEγώ ως γνωστόν είμαι ... ξινή, γι αυτό θα τα τιμήσω και με το παραπάνω.
ΑπάντησηΔιαγραφήΒρήκες το αδύνατο σημείο μου.... κι αυτό είναι μείον μου...
Φιλιά!
αχτίδα,αχ και να ερχοταν η ώρα να έκανα και εγώ κουλουράκια με ένα εγγονάκι, αλλά έτσι όπως βλέπω τα πράγματα με την όρεξη θα μείνω (προς το παρόν ελπίζω).
ΑπάντησηΔιαγραφήEYH άστα να πάνε! Και εδώ που τα λέμε, αυτά δε τα θεωρούν γλυκά!
ΑπάντησηΔιαγραφήBetty και χωρίς γλάσσο είναι νόστιμα και όχι και τόσο γλυκά, απλώς επειδή δεν παίρνουν χρώμα ίσως φαίνονται σαν άψητα.
ΑπάντησηΔιαγραφήγαστεροπλήξ πάρε και δύο και τρία και τέσσερα, όσο υπάρχουν ακόμα;-)
ΑπάντησηΔιαγραφήkiki σ΄ευχαριστώ! Πάρε κερνάω!
ΑπάντησηΔιαγραφήπουαντερι και εγώ το ίδιο ακούω από δω,δεν τα θεωρούνε γλυκό. Προς το παρόν όμως κρατάω χαρακτήρα, για πόσο θα δούμε!!
ΑπάντησηΔιαγραφήcupcakes,thanks! We like them and they are easy to do. I hope everything is OK with the new home!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕΛΕΝΑ εσύ δεν είσαι ξινή, είσαι γλυκούλα;-) Πάρε όσα θέλεις!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕπανέρχομαι, καλημέρα, γιατί βάζεις μόνο το ασπράδι; για να μην υπάρχει χρώμα απο το κρόκο; σκέπτομαι να τα κάνω .
ΑπάντησηΔιαγραφήαχτίδα,τη συνταγή που έχω την λέει και καλά διαίτης και φαντάζομαι για να είναι πιο ελαφριά. Δεν έχω σκεφτεί να το αλλάξω γιατί μετά φοβάμαι το μέτρημα στα άλλα υλικά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜέχρι εδώ εφτασε το άρωμα του λεμονιού!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι έχω μία όρεξη για κάτι γλυκό!
Δεν υπάρχει τίποτα απόψε για φαγητό!
Φιλιά
Πω-πω τι μου κάνεις τώρα! Αλλά το γλάσσο λεμονιού είναι "όλα τα λεφτά". Το αγαπώ τόσο πολύ και στα κεϊκς, που συχνά το τρώω χωρίς να τρώω την φέτα του κέϊκ.
ΑπάντησηΔιαγραφήdhmhtra, δηλαδή τελειώσανε τα μανιταροσαρμαδάκια; Τι κρίμα!
ΑπάντησηΔιαγραφήTheo καλώς ορίσατε και σε ευχαριστώ πολύ!
ΑπάντησηΔιαγραφήPenelope και εμένα μου αρέσει πολύ το γλάσσο. Καλή σου μέρα!
ΑπάντησηΔιαγραφήBeautiful cookies! Could you please post the recipe in English?
ΑπάντησηΔιαγραφή