Είναι δροσιστικό και εύκολο! Η μανούλα μου το έφτιαχνε πολύ συχνά όταν ήμασταν μικροί, αλλά έγω το φτιάχνω μόνο σε κανένα τραπέζι γιατί τα παιδιά μου προτιμούν το παρόμοιο με τη σοκολάτα. Είναι όμως ότι πρέπει για ελαφρύ γλυκό μετά από φαγητό!
χρειαζόμαστε
3 φακελάκια κρέμα Γιώτης (όχι στιγμής)
3 κουταλιές σούπας ζάχαρη
660 ml γάλα
1320 ml (4 κουτάκια) πορτοκαλάδα χωρίς ανθρακικό
2,5 περίπου πακέτα μπισκότα ΜΙΡΑΝΤΑ
Στρώνουμε μια στρώση μπισκότα σε ένα μακρόστενο πυρέξ. Ραντίζουμε λίγο τα μπισκότα με λίγο γάλα με 2-3 σταγόνες λικέρ πορτοκάλι. (Δεν τα βουτάμε σε γάλα όπως συνήθως κάνουμε τα πτι-μπερ γιατί τα μιράντα είναι πιο αφράτα). Φτιάχνουμε την πρώτη κρέμα σύμφωνα με τις οδηγίες μόνο που αντί για γάλα βάζουμε πορτοκαλάδα και 1 κουταλιά ζάχαρη.
Στρώνουμε πάνω από τα μπισκότα. Αφού κρυώσει λίγο, στρώνουμε άλλη μια στρώση μπισκότα, ραντίζουμε και φτιάχνουμε την δεύτερη κρέμα με γάλα, όπως λέει στις οδηγίες αλλά με 1 κουταλιά ζάχαρη. Την ρίχνουμε πάνω από τα μπισκότα και πάλι περιμένουμε λίγο να πήξει. Στρώνουμε την τρίτη στρώση μπισκότα, ραντίζουμε και πάλι και φτιάχνουμε την τρίτη κρέμα με πορτοκαλάδα. Την ρίχνουμε πάνω στα μπισκότα και το αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει. Είναι πολύ καλύτερο να το φάμε την επόμενη μέρα.
Να σημειώσω εδώ ότι με τρεις κουταλιές ζάχαρη που το φτιάχνω είναι αρκετά άγλυκο, αν θέλουμε να είναι πιο γλυκό διπλασιάζουμε τη ζάχαρη. Πάντως σε καμιά περίπτωση δε βάζω όση ζάχαρη λέει στις οδηγίες της κρέμας.
χρειαζόμαστε
3 φακελάκια κρέμα Γιώτης (όχι στιγμής)
3 κουταλιές σούπας ζάχαρη
660 ml γάλα
1320 ml (4 κουτάκια) πορτοκαλάδα χωρίς ανθρακικό
2,5 περίπου πακέτα μπισκότα ΜΙΡΑΝΤΑ
Στρώνουμε μια στρώση μπισκότα σε ένα μακρόστενο πυρέξ. Ραντίζουμε λίγο τα μπισκότα με λίγο γάλα με 2-3 σταγόνες λικέρ πορτοκάλι. (Δεν τα βουτάμε σε γάλα όπως συνήθως κάνουμε τα πτι-μπερ γιατί τα μιράντα είναι πιο αφράτα). Φτιάχνουμε την πρώτη κρέμα σύμφωνα με τις οδηγίες μόνο που αντί για γάλα βάζουμε πορτοκαλάδα και 1 κουταλιά ζάχαρη.
Στρώνουμε πάνω από τα μπισκότα. Αφού κρυώσει λίγο, στρώνουμε άλλη μια στρώση μπισκότα, ραντίζουμε και φτιάχνουμε την δεύτερη κρέμα με γάλα, όπως λέει στις οδηγίες αλλά με 1 κουταλιά ζάχαρη. Την ρίχνουμε πάνω από τα μπισκότα και πάλι περιμένουμε λίγο να πήξει. Στρώνουμε την τρίτη στρώση μπισκότα, ραντίζουμε και πάλι και φτιάχνουμε την τρίτη κρέμα με πορτοκαλάδα. Την ρίχνουμε πάνω στα μπισκότα και το αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει. Είναι πολύ καλύτερο να το φάμε την επόμενη μέρα.
Να σημειώσω εδώ ότι με τρεις κουταλιές ζάχαρη που το φτιάχνω είναι αρκετά άγλυκο, αν θέλουμε να είναι πιο γλυκό διπλασιάζουμε τη ζάχαρη. Πάντως σε καμιά περίπτωση δε βάζω όση ζάχαρη λέει στις οδηγίες της κρέμας.
ελαφρύ αγαπημένο και εύκολο γλυκάκι, όσο για στυλ άπαιχτο!!! ατιμούλη όλο κολπάκια μου είσαι
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλή εβδομαδα
Ωραία συνταγή...Φτιάχνω κάτι παρόμοιο με μπισκότα, κρέμα και ζελέ φτούτο...
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλά να περνάς, καλημέρα και καλή βδομάδα...
Πολύ ωραίο και αρωματικό γλυκάκι. Και το στυλ σερβιρίσματος άπαιχτο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραία σκέψη, αλλά γιατί όχι φυσικό χυμό πορτοκάλι; Δεν το κατάλαβα αυτό αγαπητή Big Mama;
ΑπάντησηΔιαγραφήπολυ ωραια η συνταγη σου. αλλα και γω θα το προτιμουσα με σοκολατα, γιατι μαρεσει περισσοτερο. αν ειχα ομως και ενα κοματακι απο αυτο, δεν θαλεγα οχι.
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλημερα και καλη εβδομαδα
Πω πω, νοστιμότατο φαίνεται, ειδικά σε μένα που είμαι λάτρης του πορτοκαλιού! Θα το δοκιμάσω σίγουρα! Να ρωτήσω κι εγώ όμως αν μπορούμε να το κάνουμε με φυσικό χυμό αντί για πορτοκαλάδα? Λογικά θα γίνεται αλλά θα πρέπει να αυξήσουμε ίσως τη ζάχαρη?
ΑπάντησηΔιαγραφήείτε με πορτοκάλι είτε με σοκολάτα, άμα περισσεύει στείλε κάνα κομμάτι κατά δω γιατί λιγώθηκα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ, τι να κάνω με όλους εσάς τους καλλιτέχνες, κάνω και εγώ κανένα κολπάκι!
ΑπάντησηΔιαγραφήArtanis, όλα αυτά τα μπισκοτογλυκά είναι τόσο δροσιστικά! Καλή εβδομάδα και σε σένα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛίλα μου ευχαριστώ! Κάνω και εγώ την τσαχπινιά μου όσο μπορώ!
ΑπάντησηΔιαγραφήPenelope να σου πω την αλήθεια έτσι το έκανε η μανούλα μου, φαντάζομαι επειδή θέλει πολύ ποσότητα και ίσως να είναι και πιο ξινό. Κάνε το και βάλε πιο πολύ ζάχαρη αν θέλεις.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕφη, και εγώ αν το φτιάχνω για το σπίτι, με σοκολάτα το κάνω. Καλή σου εβδομάδα!
ΑπάντησηΔιαγραφήAmelie μάλλον γίνεται, αν είναι καλά σουρωμένος ο χυμός και όπως λες μάλλον θέλει πιο πολύ ζάχαρη. Ίσως να χρειάζεται τις 6 κουταλιές που λέει στην κρέμα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι μου θύμησες απόψε! Μας το έκανε η μάνα μου όταν είμασταν παιδία, κάθε Κυριακή μετα το φαγητό τρώγαμε αυτό το γλυκάκι.
ΑπάντησηΔιαγραφήBetty συμφωνώ μαζί σου. Ένα μεγάλο κομμάτι για σένα!
ΑπάντησηΔιαγραφήdhmhtra και εμένα τα παιδικά μου χρόνια μου τα θυμίζει αυτό το γλυκάκι! Καλό σου βράδυ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔροσερό και ελαφρύ γλυκάκι το μόνο κακό είναι ότι τελειώνει πολύ γρήγορα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήενα καλημέρα πέρασα να πω κι οτι επειδή τωρα ξεκίνησα τη μαγειρική δεν έχω δοκιμάσει ακόμα στις συνταγές σου, αλλά σε παρακολουθώ και θα αρχίσω μόλις μάθω τα βασικά! (βράσιμο τιγάνισμα δηλαδή κτλ!). Παντως το γλυκό αυτό φαίνεται και στην φωτογραφί δροσιστικό!
ΑπάντησηΔιαγραφήelen τελειώνει δε θα πεις τίποτα! Και στο δικό μου σπίτι ακόμα πιο γρήγορα!
ΑπάντησηΔιαγραφήGlobal γειά χαρά. Καλή διάθεση να υπάρχει (και χρόνος) και θα τα μάθεις όλα. Καλό απόγευμα!
ΑπάντησηΔιαγραφή