Πριν από μέρες είχα βάλει στο νερό να μαλακώσουν τα ρεβίθια Και ενώ μες το μυαλό μου σκεφτόμουν διάφορες συνταγές πιο καλοκαιρινές για να τα μαγειρέψω, κάθε άτομο της οικογενείας μου που πέρναγε και τα έβλεπε μια κουβέντα είχε: Ω τι ωραία, ρεβίθια σούπα; Είναι σουπάδες τι να κάνουμε;-)
Είπα και εγώ να τους κάνω το χατήρι!
500 γρ ρεβίθια
2 κρεμμύδια μεγάλα
σέλινο
μαϊντανό
ρίγανη
1 φύλλο δάφνης
λάδι
αλάτι, πιπέρι
χυμό από 1 μεγάλο λεμόνι
3-4 κουταλιές corn flour
Μουλιάζουμε απο την προηγούμενη μέρα σε μπόλικο χλιαρό νερό τα ρεβίθια
Την επομένη τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε με φρέσκο νερό σε μια κατσαρόλα. Προσθέτουμε το μαϊντανό, το σέλινο,τη δάφνη και τη ρίγανη και τα αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά. Όταν έχουν αρχίσει να μαλακώνουν ρίχνουμε αλάτι πιπέρι και λάδι. Όταν έχουν γίνει, ρίχνουμε σε ένα βαθύ πιάτο το χυμό λεμονιού και το ανακατεύουμε με το corn flour. Ρίχνουμε μερικές κουταλιές από το ζουμί των ρεβιθιών να ζεστάνουμε λίγο το corn flour. Το ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε.
Άντε και καλό Χειμώνα:ο)
Και πάλι ένα μεγάλο ευχαριστώ στη γλυκιά Λίλα με τα λιλά της που μου έκανε την τιμή να μου δώσει δύο βραβεία. Το ένα το έχω χαρίσει ήδη σε όλους εσάς, ορίστε τώρα και το άλλο. Δεν το λέω σε κανέναν προσωπικά, βάλτε το όλοι χωρίς καμιά αναφορά. Στολίζουν τόσο ωραία τα blog όλα αυτά τα βραβεία!!!
άρχισε να δροσίζει και έσκασαν μύτη οι σουπίτσες και τα όσπρια!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι πιο ωραίο από ένα πιάτο ζεστή ρεβιθάδα!! αγαπημένο όσπριο. Την επόμενη φορά μούσκεψε λίγα παραπάνω και φτιάξε λίγους νησιώτικους ρεβιθοκεφτέδες που φτιάχνονται με ωμά ρεβίθια. θα βρεις συνταγούλα στο μπλογκ μου. Καλό βράδυ:)
ΑπάντησηΔιαγραφήενώ λατρεύω τα όσπρια γενικά, τα ρεβύθια είναι τα μόνα που αντέχει το στομάχι μου! τα τιμούμε συχνά λοιπόν κάθε χειμώνα, σουπίτσα τα φτιάχνω κι εγώ, άμα χυλώσουν σωστά είναι σούπερ φαγάκι...
ΑπάντησηΔιαγραφήΚι εγώ ρεβυθάκια τρώω με τη σέσουλα. Τα καλύτερα που έχω φάει μέχρι τώρα είναι από τα αγροκτήματα Έβρου. Αντί για μαϊντανό βάζω ρίγανη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ καλά κάνεις bib mama και μας θυμίζεις τα όσπρια, καιρός είναι να τα ξαναβάλουμε στο τραπέζι μας.
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ ρεβυθάδα είναι η αγαπημένη μου σούπα.
Αυτό με το κορν φλάουρ και το λεμόνι, ωραία ιδέα για να χυλώσει το ζουμάκι...
Καλό Σ/Κ.
γαστεροπλήξ μου έτσι είναι. Και που να πιάσουν τα κρύα!
ΑπάντησηΔιαγραφήelen θα δοκιμάσω τους ρεβυθοκεφτέδες σου. Γενικά μας αρέσουν τα περίεργα μεζεδάκια!
ΑπάντησηΔιαγραφήBetty τα όσπρια και τα λαχανικά στο σπίτι μας είναι πολύ αγαπητά. Το κρέας όχι και τόσο. Η κόρη μου μικρή όταν την ρώταγαν το αγαπημένο της φαγητό έλεγε φακές!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛίλα πράγματι του πάει πολύ η ρίγανη. Καλό Σ/Κ!
ΑπάντησηΔιαγραφήVASILIKI όσο ο καιρός δροσίζει θυμόμαστε αγαπημένα χειμερινά φαγητάκια. Καλό σου βράδυ!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαποτε κι εγω την εκανα συχνα...
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπο τους τεσσερις τα τρωμε και με το παραπανω οι τρεις μας,οσο για το γιο μου -ακουσον ακουσον!- μια φορα δοκιμασε και ξερεις με τι πηρε να τα φαει? με την οδοντογλυφιδα,τα τσιμπαγε ενα ενα... το γελιο που εκανα δεν λεγεται.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜεγαλομαμά μου, μπορώ να έχω ένα πιατάκι γεμάτο γεμάτο; Τα λατρεύω τα ρεβύθια!!! Να φανταστέις ότι εμείς τα τρώμε και το καλοκαίρι..... Τώρα όμως που αλλάζει ο καιρός είναι ότι πρέπει!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό ξημέρωμα!!!
τελειο φαγητακι κι αγαπημενο !!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήcook μου, εμείς το χειμώνα τις ταράζουμε τις σούπες με όσπρια γενικά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔημιουργία, μερικές φορές τα παιδιά μας κάνουν κάτι τέτοια και μας ξετρελαίνουν!! Μπορεί να αλλάξει γνώμη όταν μεγαλώσει και εγώ μικρή δεν τα έτρωγα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕΥΗ και εγώ τα φτιάχνω το καλοκαίρι αλλά συνήθως όχι σούπα. Πάρε το πιατάκι σου, θέλεις και κρασάκι;
ΑπάντησηΔιαγραφήΜΙΑ ΚΑΛΗ ΜΙΑ ΑΝΑΠΟΔΗ, σε ευχαριστώ. Καλή Κυριακή να έχεις!
ΑπάντησηΔιαγραφήTην έχω πεθυμήσει πολυυυυυυυυύ καιρό! Να δω πότε θα την κάνω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑγαπημένο φαγητό το τρώμε όλοι.
ΑπάντησηΔιαγραφήkiki, τώρα που χαλάει ο καιρός, θα αρχίσουμε όλα τα χειμωνιάτικα φαγητά!
ΑπάντησηΔιαγραφήαχτίδα μου ευτυχώς η οικογένεια τρώει και σούπες και όσπρια με πολλή χαρα!
ΑπάντησηΔιαγραφή