Fudge με γλειφιτζούρια μπαστουνάκια (candy canes όπως τα λένε στο Αμέρικα:)
A very easy, tasty and different fudge for today!
χρειαζόμαστε
250 γρ κουβερτούρα
2 γάλατα ζαχαρούχα (2Χ397γρ)
300 γρ άσπρη σοκολάτα
1/8 κουταλάκι αλάτι
4 γλειφιτζούρια μπαστουνάκια χρωματιστά
we need
8 oz. baking chocolate
2 cans sweetened condensed milk
10 oz. white chocolate
1/8 tsp. salt
4 Christmas candy canes
Coarsely chop candy canes. Layer 10X10 in. pan with aluminium foil, allowing it to overlap two sides. Brush with vegetable oil.
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το ένα ζαχαρούχο και την κουβερτούρα κομμένη σε κομματάκια. Σε πολύ χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε τη σοκολάτα με το γάλα μέχρι να λιώσει και να γίνει ένα παχύ μείγμα. Μπορούμε να το κάνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων, βάζοντας το στην ψηλή θερμοκρασία για 30 δευτερόλεπτα. Βγάζουμε ανακατεύουμε και κάνουμε πάλι την ίδια διαδικασία όσες φορές χρειάζεται, μέχρι να λιώσει. Στρώνουμε το μείγμα στο ταψί.
Chop chocolate and place in small pot with 1 can of sweetened condensed milk, until melted and blended (mixture will be thick). This step can also be done in a microwave, on high setting, for 30 sec. Remove and stir to blend, then repeat, as many times as necessary for chocolate to melt. Turn mixture to pan and level top.
Σε άλλο κατσαρολάκι βάζουμε το δεύτερο ζαχαρούχο με την άσπρη σοκολάτα σε κομματάκια και το αλάτι. Αφού λιώσουν ρίχνουμε μέσα τα τρίμματα από τα candy canes και ανακατεύουμε.
Στρώνουμε επάνω από το μείγμα κουβερτούρας και βάζουμε στο ψυγείο για 6 ώρες τουλάχιστον ή και όλη τη νύχτα.
Chop white chocolate and place in another pot with second can of sweetened condensed milk and salt. When melted, add chopped candy canes and stir well.
Layer over dark chocolate and refrigerate for at least 6 hours or overnight.
Με το αλουμινόχαρτο που εξέχει σηκώνουμε και βγάζουμε το γλυκό από το ταψάκι. Το κόβουμε σε κομμάτια και το στολίζουμε όπως και με ότι θέλουμε.
Remove fudge from pan by lifting overlapping aluminium sides, cut in squares and decorate as desired.
Εγώ έβαλα τριμμένα candy canes και καραμελάκια με ξηρούς καρπούς. Όπως είναι άκοπο μπορούμε να το τυλίξουμε πρώτα με ζελατίνη, μετά με αλουμινόχαρτο και να το φυλάξουμε στην κατάψυξη για 6 εβδομάδες περίπου. Όταν το θέλουμε, το ξεπαγώνουμε από το βράδυ και μετά το κόβουμε και στολίζουμε. Διατηρούνται εκτός ψυγείου, καλύτερα σκεπασμένα και μακρυά από πολλή ζέστη φυσικά. Αν θέλουμε τα κρατάμε και στο ψυγείο αλλά πρέπει να τα βγάλουμε αρκετή ώρα πριν τα σερβίρουμε.
I used crushed candy canes, crushed candy and nuts. It can also be frozen whole, for about 6 weeks, when first well wrapped with clear plastic food wrap,then aluminium foil. When ready to use, defrost, cut and decorate. It keeps well at room temperature, preferably covered and away from heat.
Τι πρωτότυπο γλυκάκι!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή επιτυχία!!
Φιλιά xxx
Καταπληκτικά στην όψη τα γλυκάκια (σίγουρα και στη γεύση!). Στο ψυγείο διατηρούνται ή εκτός?
ΑπάντησηΔιαγραφήομολογω πως με εντυπωσίασε επειδή είναι πρωτότυπο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓειά σου big mama τα γλυκάκια σου μου αρέσουν πάρα πολύ, είναι τέλεια και Χριστουγεννιάτικα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήφιλάκια!
Kαταπληκτικό γλυκάκι και επίκαιρο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜαρία, τέλειο και εύκολο το γλυκάκι, μου αρέσει πάρα πολύ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά
Κατ' αρχάς περαστικά :)))
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι 2ον ..... χτυπάω τόοοοσην ώρα το κουδούνι, γιατί δεν μου ανοίγεις εεε; χιχιχιχιχιχι :P
Φιλάκιααααααααα
Ωραιο γλυκακι... καλη επιτυχια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραίο γλυκό , τα παιδιά θα το λατρέψουν! :-)
ΑπάντησηΔιαγραφήΜ' έκανες και πείνασα. Ούτε έγκυος να ήμουν.
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια μας τους σοκολατολάτρεις είναι ένα κι ένα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα δω μετά τις γιορτές πόσα κιλά παραπάνω θα έχω.
Περαστικά σου! Τα γλυκάκια είναι ότι πρέπει για να επιταχύνουν την ανάρωση.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ όμορφα και χριστουγεννιάτικα τα γλυκάκια σου. Και του χρόνου να είσαι καλά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠεραστικά σου καλή μου bigmama! Καλή επιτυχία να έχεις στο διαγωνισμό, εγώ δεν προλαβαίνω να λάβω μέρος, δυστυχώς...
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλά φιλάκια, καλό Σαββατοκύριακο
Πολύ όμορφα τα γλυκά σου Μαράκι! Χρόνια πολλά! Και του χρόνου! Σιδερένια!
ΑπάντησηΔιαγραφή(είμαι σε αυστηρή δίαιτα και δεν θα τα δοκιμάσω άμεσα! Απλά θα φυλάξω την συνταγή να την κάνω στα παιδιά!)
Αυτό που μου άρεσε εμένα, είναι το ότι φτιάχνετε εύκολα και γρήγορα...αν εξαιρέσεις τον χρόνο αναμονής!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛες να το κάνουμε για τον Αϊ Βασίλη, που τον περιμένουμε με αγωνία; Αλλά άμα (που δεν το βλέπω δηλαδή) ανάψουμε τζάκι και το βάλουμε δίπλα θα αντέξει μέχρι να κατέβει ο Άγιος;
Υπαρξιακοί προβληματισμοί... αλλά πρέπει να τους εκφράσω η έρμη μάνα κι' εγώ :-))
Έχεις πάρει φόρα να κερδίζεις οπότε εύχομαι και τώρα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα γλυκάκια σου εύκολα!!!
Τ Ε Λ Ε Ι Ο !!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήείναι απίθανο και ότι πρέπει για τις γιορτές!!
καλό σ/κ
Tέλεια ιδέα!! Σίγουρα θα το δοκιμάσω!! Σ ευχαριστούμε πολύ!!
ΑπάντησηΔιαγραφήτελειο:) θα το δοκιμασουμε εξ'απαντος!...οχι εγώ,η κορη!
ΑπάντησηΔιαγραφήmama μου,
ΑπάντησηΔιαγραφήεγώ εκτός από Χριστουγεννιάτικα μιά χαρά τα βλέπω και για Αποκριάτικα...και για Πασχαλινά...και για εαρινά...και για καλοκαιρινά...και παντός καιρού...
πολύ ωραία ιδέα...
καλό Σ/Κ να έχεις...-:))
ΝΑΤΑΣΑ μου ευχαριστώ πολύ, επίσης:)
ΑπάντησηΔιαγραφήAmelie, διατηρούνται εκτός και καλά που με ρώτησες να το διορθώσω!
ΑπάντησηΔιαγραφήαλεξία, καλώς ήλθες! Είναι και εύκολο και νόστιμο:)
ΑπάντησηΔιαγραφήgeorgiaxara, ευχαριστώ, είναι πράγματι γιορτινά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛίλα μου πράγματι, ότι πρέπει για τις γιορτές:)
ΑπάντησηΔιαγραφήΜΑΡΙΑ ΠΙΟΥΚΑ πολύ εύκολο είναι πράγματι, σε κερνάω και για τα γενέθλιά σου:)) Φιλιά!
ΑπάντησηΔιαγραφήAsteri χαχα, δεν είμαι μέσα; φιλάκιαααα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕλπινίκη ευχαριστώ πολύ, καλό Σ/Κ!
ΑπάντησηΔιαγραφήAfroditi ευχαριστώ, πράγματι για τα παιδάκια ότι πρέπει!
ΑπάντησηΔιαγραφήο δείμος του πολίτη, ευχαριστώ πολύ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔΥΣΠΙΣΤΟΣ άστα να πάνε, όλοι το ίδιο λέμε. Και ακόμα δεν ήρθαν οι γιορτές:)
ΑπάντησηΔιαγραφήKaterina, σε ευχαριστώ, συγχαρητήρια για το βραβείο σου. Δεν σου σχολιάζω πάντα γιατί δυσκολεύομαι καμιά φορά να σκεφτώ αγγλικά:))
ΑπάντησηΔιαγραφήMy Little Expat Kitchen, ευχαριστώ πολύ! Καλό Σ/Κ!
ΑπάντησηΔιαγραφήpainter, σε ευχαριστώ πολύ, καλό Σ/Κ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑγγελικη Ν, καλώς τη, πέρασες καλά; Σε ευχαριστώ πολύ και καλό κουράγιο με τη δίαιτα:)
ΑπάντησηΔιαγραφήPenelope, στο φούρνο μικροκυμμάτων γίνεται και ακόμη πιο γρήγορα. Διατηρούνται εκτός ψυγείου και καλά που ρωτήσατε να το προσθέσω στην ανάρτηση. Τώρα βέβαια, δίπλα στο τζάκι δεν ξέρω να σου πω, επάνω στο μπουφέ μου όμως και με αυτόν το καιρό, μια χαρά είναι:)
ΑπάντησηΔιαγραφήΞανθή χαχα, σιγά, για τη χαρά του παιχνιδιού το κάνουμε. θα τα έβαζα έτσι κι αλλιώς, είναι τόσο νόστιμα και γιορτινά:)
ΑπάντησηΔιαγραφήMaria B. ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια χρυσοχέρα:)
ΑπάντησηΔιαγραφήEmmanouela, ευχαριστώ ελπίζω να σας αρέσει!
ΑπάντησηΔιαγραφήcook δοκιμάστε το, εγώ έφτιαξα λίγο, όσο βλέπεις στις φωτογραφίες και το υπόλοιπο το έβαλα στην κατάψυξη για τις γιορτές:)
ΑπάντησηΔιαγραφήSpIrToKoYto πάντως γιορτινά είναι,για όλες τις γιορτές χαχα! Καλό Σ/Κ και σε σένα:)
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπλά...ΤΕΛΕΙΟ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠανέμορφα,σίγουρα εύγεστα!!!
Καλά Χριστούγεννα να΄χουμε!!!!
Φιλιάα!!!
Καλό ΣΚ!!
:)
Πρωτότυπο και πανέμορφο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι του χρόνου...
Τί ωραίο γλυκάκι είναι αυτό?
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπέροχο..ωραία παρουσίαση.
Μπράβο Μαρία.
Και του χρόνου
Πωπω ομορφιές και γεύσεις!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλειο!
Καλό βράδυ Μαράκι!
!!!!!!!!!!!!!! Τι ειναι αυτό;;;; Θέλωωωωωω!
ΑπάντησηΔιαγραφήeirini katsa σε ευχαριστώ, καλές γιορτές να έχουμε!
ΑπάντησηΔιαγραφήBetty's Cuisine, ευχαριστώ πολύ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜarion, ευχαριστώ, άρεσε πολύ σε όλους:)
ΑπάντησηΔιαγραφήeva ευχαριστώ! Καλό βράδυ και σε σένα!
ΑπάντησηΔιαγραφήkiki είναι καλό:)
ΑπάντησηΔιαγραφή