Τη συνταγή την είχε πέρυσι ένα περιοδικό γερμανικού Σ/Μ.
Μου είχε κάνει εντύπωση από τότε και τώρα βρέθηκε η ευκαιρία να τα φτιάξω.
χρειαζόμαστε
180 γρ λευκή σοκολάτα
1 κουταλάκι υγρή βανίλια
30 γρ βούτυρο
60 γρ κρέμα γάλακτος
50-60 βερίκοκα ξερά (ημιαποξηραμένα τα λέει)
30 γρ κουβερτούρα
Ψιλοκόβουμε τα 150γρ από τη λευκή σοκολάτα. Βράζουμε την κρέμα γάλακτος και ρίχνουμε τη σοκολάτα, τη βανίλια και το βούτυρο, ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να λιώσουν. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 4 ώρες τουλάχιστον. Ανοίγουμε τα βερίκοκα και με ένα κορνέ ή ένα κουταλάκι βάζουμε λίγο από το μείγμα σε κάθε βερίκοκο. Σε μπεν μαρί λιώνουμε χωριστά, την υπόλοιπη λευκή σοκολάτα και την μαύρη κουβερτούρα. Με ένα κουταλάκι ή ένα κορνέ λεπτό κάνουμε λεπτές λωρίδες στα βερίκοκα. Το περιοδικό λέει ότι βάζουμε τη σοκολάτα σε μια σακούλα κατάψυξης κόβουμε μια πολύ μικρή γωνίτσα και τη χρησιμοποιούμε για να κάνουμε τις γραμμούλες.
Διατηρούμε τα βερίκοκα στο ψυγείο μέχρι να τα καταναλώσουμε.
I was impressed by this recipe I found in a German magazine. Hope you will, too.
we need
6 oz white chocolate
1 tsp vanilla
1 oz. butter
2 oz whipping cream
50-60 dried apricots
1 oz baking chocolate
Finely chop 5 oz white chocolate. In a pot, bring whipping cream to a boil and add chopped chocolate, vanilla and butter, stirring until everything is melted. Refrigerate for at least 4 hours. Slice apricots and pipe or spoon some of the mixture in each one of them.
Melt remaining dark and white chocolate separately and pipe fine lines on apricots. A ziploc type of bag can be used for that purpose, if we fill it with the melted chocolate and cut a tiny piece from one corner. Keep refrigerated.
Μου είχε κάνει εντύπωση από τότε και τώρα βρέθηκε η ευκαιρία να τα φτιάξω.
χρειαζόμαστε
180 γρ λευκή σοκολάτα
1 κουταλάκι υγρή βανίλια
30 γρ βούτυρο
60 γρ κρέμα γάλακτος
50-60 βερίκοκα ξερά (ημιαποξηραμένα τα λέει)
30 γρ κουβερτούρα
Ψιλοκόβουμε τα 150γρ από τη λευκή σοκολάτα. Βράζουμε την κρέμα γάλακτος και ρίχνουμε τη σοκολάτα, τη βανίλια και το βούτυρο, ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να λιώσουν. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 4 ώρες τουλάχιστον. Ανοίγουμε τα βερίκοκα και με ένα κορνέ ή ένα κουταλάκι βάζουμε λίγο από το μείγμα σε κάθε βερίκοκο. Σε μπεν μαρί λιώνουμε χωριστά, την υπόλοιπη λευκή σοκολάτα και την μαύρη κουβερτούρα. Με ένα κουταλάκι ή ένα κορνέ λεπτό κάνουμε λεπτές λωρίδες στα βερίκοκα. Το περιοδικό λέει ότι βάζουμε τη σοκολάτα σε μια σακούλα κατάψυξης κόβουμε μια πολύ μικρή γωνίτσα και τη χρησιμοποιούμε για να κάνουμε τις γραμμούλες.
Διατηρούμε τα βερίκοκα στο ψυγείο μέχρι να τα καταναλώσουμε.
I was impressed by this recipe I found in a German magazine. Hope you will, too.
we need
6 oz white chocolate
1 tsp vanilla
1 oz. butter
2 oz whipping cream
50-60 dried apricots
1 oz baking chocolate
Finely chop 5 oz white chocolate. In a pot, bring whipping cream to a boil and add chopped chocolate, vanilla and butter, stirring until everything is melted. Refrigerate for at least 4 hours. Slice apricots and pipe or spoon some of the mixture in each one of them.
Melt remaining dark and white chocolate separately and pipe fine lines on apricots. A ziploc type of bag can be used for that purpose, if we fill it with the melted chocolate and cut a tiny piece from one corner. Keep refrigerated.
Μμμμ φαίνεται πολύ ωραίο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΈχω και κάτι βερίκοκά!!
Φιλάκια Μαράκι μου!
Απλό και ωραίο Μαράκι!
ΑπάντησηΔιαγραφήθα το κρατήσω για πρώτη ευκαιρία!!
Πάντα ωραίες συνταγές μας λες!
ax big mama ΜΑΣ ΚΑΚΟΜΑΘΑΙΝΕΤΕ..........ΤΕΛΕΙΑ! ΚΑΛΗΜΕΡΑ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔείχνει καταπληκτικό....ούτε του πρέσβη δεν είναι έτσι!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΩρέεεεεεεε τέλεια είναι. Σε πόσην ώρα θα μου έχεις στείλει μερικά; :))))
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ιδιαίτερο και λαχταριστό γλυκάκι!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπράβο Μαίρη!!!
εύκολο,γρηγορο και γουστόζικο :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΓεμισμένο βερίκοκο με σοκολάτα!!!σούπερ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΧάρμα οφθαλμών κατ' αρχήν και αν κρίνω από τα υλικά θα είναι και χάρμα γεύσης
ΑπάντησηΔιαγραφήeva, φτιάξε το, ο άντρας μου τα έχει ταράξει:)
ΑπάντησηΔιαγραφήΑγγελικη Ν, φαντάσου ότι πήγε ο γιός μου με τους φίλους του να φάνε κάπου που είχε ιδιαίτερα φαγητά και όλοι απορούσαν εκτός από το γιό μου. Μου λέει, εμένα δε μου έκανε εντύπωση γιατί μας έχεις συνηθίσει στα περίεργα:)
ΑπάντησηΔιαγραφήLENA, έτσι είναι οι μεγαλομαμάδες,κακομαθαίνουν:)
ΑπάντησηΔιαγραφήΛίλα , έλα ντε, χαχα!
ΑπάντησηΔιαγραφήAsteri , πόσα θέλεις, πες μου γρήγορα;-)
ΑπάντησηΔιαγραφήΈρχονται!!!!
ΝΑΤΑΣΑ ευχαριστώ πολύ:) Καλό βράδυ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι λοιπόν;E allora?είναι πράγματι νοστιμούλι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΞανθή άστα ο Νίκος που δεν είναι και του γλυκού, τα τρώει δυο δυο!
ΑπάντησηΔιαγραφήVita, ναι τελικά ήταν νόστιμο και πολύ διαφορετικό! Καλό βράδυ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν τα δει η Αχτίδα μου ..μας βλέπω να τρώμε τέτοια στα σίγουρα για τις γιορτές.Τα βλέπω πολύ νόστιμα αν και δεν τα πάω καλά με τα γλυκά.Ένα ραβανί κορίτσια δεν κάνετε;
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραιο γλυκακι και πολυ εορταστικο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΓειά σου και καλώς σε βρήκα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕνδιαφέρουσα συνταγή - κάτι διαφορετικό για τις γιορτές! Μια απορία μόνο, πόσο ρευστό / πηχτό είναι το μείγμα μετά το ψυγείο; σαν μους;
Δημήτρη, από όλα κάνουμε αλλά μερικά πράγματα άλλοι τα κάνουν καλύτερα από μένα:)
ΑπάντησηΔιαγραφήΠάντως και αυτά είναι νοστιμούλια!
Δημιουργία, ευχαριστώ πολύ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΖέτα καλώς όρισες:)
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο μείγμα είναι σαν πηχτή μους, σαν πηχτό γλάσσο μπορώ να σου πω!
Τι πρωτότυπο γλυκάκι είναι αυτό?
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι πολύ ευπαρουσίαστο..Μπράβο Μαρία :)
Στα πόσα σταματάμε;
ΑπάντησηΔιαγραφήαχ πεινασα..σ ευχαριστω πολυ
ΑπάντησηΔιαγραφή