Τετάρτη, 8 Δεκεμβρίου 2010

πραλίνες βερίκοκου/Apricot Pralines

Τη συνταγή την είχε πέρυσι ένα περιοδικό γερμανικού Σ/Μ.
Μου είχε κάνει εντύπωση από τότε και τώρα βρέθηκε η ευκαιρία να τα φτιάξω.


χρειαζόμαστε
180 γρ λευκή σοκολάτα
1 κουταλάκι υγρή βανίλια
30 γρ βούτυρο
60 γρ κρέμα γάλακτος
50-60 βερίκοκα ξερά (ημιαποξηραμένα τα λέει)
30 γρ κουβερτούρα


Ψιλοκόβουμε τα 150γρ από τη λευκή σοκολάτα. Βράζουμε την κρέμα γάλακτος και ρίχνουμε τη σοκολάτα, τη βανίλια και το βούτυρο, ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να λιώσουν. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 4 ώρες τουλάχιστον. Ανοίγουμε τα βερίκοκα και με ένα κορνέ ή ένα κουταλάκι βάζουμε λίγο από το μείγμα σε κάθε βερίκοκο. Σε μπεν μαρί λιώνουμε χωριστά, την υπόλοιπη λευκή σοκολάτα και την μαύρη κουβερτούρα. Με ένα κουταλάκι ή ένα κορνέ λεπτό κάνουμε λεπτές λωρίδες στα βερίκοκα. Το περιοδικό λέει ότι βάζουμε τη σοκολάτα σε μια σακούλα κατάψυξης κόβουμε μια πολύ μικρή γωνίτσα και τη χρησιμοποιούμε για να κάνουμε τις γραμμούλες.
Διατηρούμε τα βερίκοκα στο ψυγείο μέχρι να τα καταναλώσουμε.

I was impressed by this recipe I found in a German magazine. Hope you will, too.

we need
6 oz white chocolate
1 tsp vanilla
1 oz. butter
2 oz whipping cream
50-60 dried apricots
1 oz baking chocolate

Finely chop 5 oz white chocolate. In a pot, bring whipping cream to a boil  and add chopped chocolate, vanilla and butter, stirring until everything is melted. Refrigerate for at least 4 hours. Slice apricots and pipe or spoon some of the mixture in each one of them.
Melt remaining dark and white chocolate separately and pipe fine lines on apricots. A ziploc type of bag can be used for that purpose, if we fill it with the melted chocolate and cut a tiny piece from one corner. Keep refrigerated.

27 σχόλια:

  1. Μμμμ φαίνεται πολύ ωραίο!
    Έχω και κάτι βερίκοκά!!
    Φιλάκια Μαράκι μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απλό και ωραίο Μαράκι!
    θα το κρατήσω για πρώτη ευκαιρία!!
    Πάντα ωραίες συνταγές μας λες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ax big mama ΜΑΣ ΚΑΚΟΜΑΘΑΙΝΕΤΕ..........ΤΕΛΕΙΑ! ΚΑΛΗΜΕΡΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δείχνει καταπληκτικό....ούτε του πρέσβη δεν είναι έτσι!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ωρέεεεεεεε τέλεια είναι. Σε πόσην ώρα θα μου έχεις στείλει μερικά; :))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ ιδιαίτερο και λαχταριστό γλυκάκι!!!
    Μπράβο Μαίρη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γεμισμένο βερίκοκο με σοκολάτα!!!σούπερ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Χάρμα οφθαλμών κατ' αρχήν και αν κρίνω από τα υλικά θα είναι και χάρμα γεύσης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. eva, φτιάξε το, ο άντρας μου τα έχει ταράξει:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αγγελικη Ν, φαντάσου ότι πήγε ο γιός μου με τους φίλους του να φάνε κάπου που είχε ιδιαίτερα φαγητά και όλοι απορούσαν εκτός από το γιό μου. Μου λέει, εμένα δε μου έκανε εντύπωση γιατί μας έχεις συνηθίσει στα περίεργα:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. LENA, έτσι είναι οι μεγαλομαμάδες,κακομαθαίνουν:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Asteri , πόσα θέλεις, πες μου γρήγορα;-)
    Έρχονται!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΝΑΤΑΣΑ ευχαριστώ πολύ:) Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Και λοιπόν;E allora?είναι πράγματι νοστιμούλι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ξανθή άστα ο Νίκος που δεν είναι και του γλυκού, τα τρώει δυο δυο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Vita, ναι τελικά ήταν νόστιμο και πολύ διαφορετικό! Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αν τα δει η Αχτίδα μου ..μας βλέπω να τρώμε τέτοια στα σίγουρα για τις γιορτές.Τα βλέπω πολύ νόστιμα αν και δεν τα πάω καλά με τα γλυκά.Ένα ραβανί κορίτσια δεν κάνετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ωραιο γλυκακι και πολυ εορταστικο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Γειά σου και καλώς σε βρήκα!
    Ενδιαφέρουσα συνταγή - κάτι διαφορετικό για τις γιορτές! Μια απορία μόνο, πόσο ρευστό / πηχτό είναι το μείγμα μετά το ψυγείο; σαν μους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Δημήτρη, από όλα κάνουμε αλλά μερικά πράγματα άλλοι τα κάνουν καλύτερα από μένα:)
    Πάντως και αυτά είναι νοστιμούλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ζέτα καλώς όρισες:)
    Το μείγμα είναι σαν πηχτή μους, σαν πηχτό γλάσσο μπορώ να σου πω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Τι πρωτότυπο γλυκάκι είναι αυτό?
    Και πολύ ευπαρουσίαστο..Μπράβο Μαρία :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή