Καλό μήνα φίλοι μας! Είπαμε να μη ξεκινήσουμε τις αναρτήσεις του Δεκεμβρίου με γλυκό, αρκετά έχουμε βάλει μέχρι τώρα (και θα ξαναβάλουμε :) αλλά αυτή τη στιγμή ακόμα και εμείς σκάσαμε με τα γλυκά!
Τα λαχανάκια Βρυξελλών μου θυμίζουν πολύ τα νιάτα μου, όταν νιόπαντροι, τότε που πηγαίναμε ΣΜ με τον καλό μου, ήθελε πάντα να τα αγοράζουμε. Του άρεσαν πολύ και είχε συνηθίσει να τα τρώει όταν σπούδαζε στο Λονδίνο. Εγώ πάλι ούτε που τα ήξερα μέχρι τότε.....και που τα έμαθα δηλαδή δεν συγκλονίστηκα!!!
Για τον καλό μου λοιπόν, που περνάει πολλά τώρα τελευταία, έφτιαξα αυτή την πολύ εύκολη και πολύ νόστιμη τάρτα. Αν δε σας αρέσουν τα λαχανάκια μπορείτε να κάνετε την τάρτα με μπρόκολο.
χρειαζόμαστε
1 φύλλο ζύμης κουρού
300 γρ λαχανάκια Βρυξελλών
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πιπεριά φλωρίνης από βάζο ψιλοκομμένη
3-4 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
3 αυγά
150 ml γάλα
50 γρ γραβιέρα τριμμένη
50 γρ γκούντα τριμμένο
αλάτι-πιπέρι
Βράζουμε τα λαχανάκια σε αλατισμένο νερό για 5-7 λεπτά, τα σουρώνουμε, τα βάζουμε σε κρύο νερό και τα ξανασουρώνουμε. Λαδώνουμε μια ταρτιέρα και στρώνουμε το φύλλο. Τρυπάμε το φύλλο με ένα πιρούνι σε διάφορα σημεία και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200β για 10 λεπτά.
Σε ένα τηγάνι, τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το λάδι για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε το μπέικον και τα τσιγαρίζουμε για 2 λεπτά ακόμη. Σε ένα μπολ χτυπάμε λίγο τα αυγά, προσθέτουμε το γάλα, τα τυριά, την πιπεριά, το κρεμμύδι με το μπέικον και αλατοπιπερώνουμε. Βάζουμε σε διάφορα σημεία στην τάρτα τα λαχανάκια και ρίχνουμε το μείγμα με τα αυγά και τα τυριά πάνω και γύρω από αυτά. Ψήνουμε για 25-30 λεπτά μέχρι να πάρει η τάρτα μας ένα όμορφο χρυσαφί χρώμα.
December is here, friends! We thought we'd not start by posting any more desserts, we've posted too many so far (and will post again:). For now though, even we have really had it with sweets!
Brussels sprouts always remind me of my younger years, when as newly weds, my hubby and I would go grocery shopping and he always wanted to buy some! He liked them very much; he was used to eating them from the time he was studying in London. I, on the other hand, had never tried them... even when I did, I was not thrilled!!!
My hubby therefore (who's been going through a lot lately) is the reason why I made this easy and delicious tart.
we need
1 package shortcrust pastry
10 oz Brussels sprouts
2 Tbsps olive oil
1 onion, finely chopped
1 long sweet red pepper (from a jar), finely chopped
3-4 bacon rashers, finely chopped
3 eggs
5 oz. milk
1 2/3 oz. gruyere, grated
1 2/3 oz. gouda, grated
salt and pepper, to taste
Boil Brussels sprouts in salted water for 5-7 min. , strain, rinse them in cold water, then strain again. Grease tart pan and layer with dough. Pierce bottom of dough with a fork in several places, then bake in preheated oven at 400F, for 10 min.
In a pan,saute onion in oil for 3-4 min. Add bacon and saute for 2 more min.
Slightly beat eggs in a bowl, add milk, both kinds of cheese, red pepper, onion and bacon, salt and pepper.
Space Brussels sprouts out, on bottom of tart pan, then pour mixture over and around them.
Bake for 25-30 min. , until it has a nice, golden colour.
Τα λαχανάκια Βρυξελλών μου θυμίζουν πολύ τα νιάτα μου, όταν νιόπαντροι, τότε που πηγαίναμε ΣΜ με τον καλό μου, ήθελε πάντα να τα αγοράζουμε. Του άρεσαν πολύ και είχε συνηθίσει να τα τρώει όταν σπούδαζε στο Λονδίνο. Εγώ πάλι ούτε που τα ήξερα μέχρι τότε.....και που τα έμαθα δηλαδή δεν συγκλονίστηκα!!!
Για τον καλό μου λοιπόν, που περνάει πολλά τώρα τελευταία, έφτιαξα αυτή την πολύ εύκολη και πολύ νόστιμη τάρτα. Αν δε σας αρέσουν τα λαχανάκια μπορείτε να κάνετε την τάρτα με μπρόκολο.
χρειαζόμαστε
1 φύλλο ζύμης κουρού
300 γρ λαχανάκια Βρυξελλών
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πιπεριά φλωρίνης από βάζο ψιλοκομμένη
3-4 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
3 αυγά
150 ml γάλα
50 γρ γραβιέρα τριμμένη
50 γρ γκούντα τριμμένο
αλάτι-πιπέρι
Βράζουμε τα λαχανάκια σε αλατισμένο νερό για 5-7 λεπτά, τα σουρώνουμε, τα βάζουμε σε κρύο νερό και τα ξανασουρώνουμε. Λαδώνουμε μια ταρτιέρα και στρώνουμε το φύλλο. Τρυπάμε το φύλλο με ένα πιρούνι σε διάφορα σημεία και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200β για 10 λεπτά.
Σε ένα τηγάνι, τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το λάδι για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε το μπέικον και τα τσιγαρίζουμε για 2 λεπτά ακόμη. Σε ένα μπολ χτυπάμε λίγο τα αυγά, προσθέτουμε το γάλα, τα τυριά, την πιπεριά, το κρεμμύδι με το μπέικον και αλατοπιπερώνουμε. Βάζουμε σε διάφορα σημεία στην τάρτα τα λαχανάκια και ρίχνουμε το μείγμα με τα αυγά και τα τυριά πάνω και γύρω από αυτά. Ψήνουμε για 25-30 λεπτά μέχρι να πάρει η τάρτα μας ένα όμορφο χρυσαφί χρώμα.
December is here, friends! We thought we'd not start by posting any more desserts, we've posted too many so far (and will post again:). For now though, even we have really had it with sweets!
Brussels sprouts always remind me of my younger years, when as newly weds, my hubby and I would go grocery shopping and he always wanted to buy some! He liked them very much; he was used to eating them from the time he was studying in London. I, on the other hand, had never tried them... even when I did, I was not thrilled!!!
My hubby therefore (who's been going through a lot lately) is the reason why I made this easy and delicious tart.
we need
1 package shortcrust pastry
10 oz Brussels sprouts
2 Tbsps olive oil
1 onion, finely chopped
1 long sweet red pepper (from a jar), finely chopped
3-4 bacon rashers, finely chopped
3 eggs
5 oz. milk
1 2/3 oz. gruyere, grated
1 2/3 oz. gouda, grated
salt and pepper, to taste
Boil Brussels sprouts in salted water for 5-7 min. , strain, rinse them in cold water, then strain again. Grease tart pan and layer with dough. Pierce bottom of dough with a fork in several places, then bake in preheated oven at 400F, for 10 min.
In a pan,saute onion in oil for 3-4 min. Add bacon and saute for 2 more min.
Slightly beat eggs in a bowl, add milk, both kinds of cheese, red pepper, onion and bacon, salt and pepper.
Space Brussels sprouts out, on bottom of tart pan, then pour mixture over and around them.
Bake for 25-30 min. , until it has a nice, golden colour.
Μαράκι μου εύχομαι ότι συμβαίνει στον καλό σου να είναι περαστικό!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚι εσύ να συνεχίσεις πάντα να τον φροντίζεις τόσο "νόστιμα"
Φιλάκια, καλό μήνα!
Καλό μήνα και καλή εβδομάδα να έχετε γεμάτο νοστιμιές.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτό καταγράφεται μας αρέσουν πολύ τα λαχανάκια!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜου αρέσουν πολύ τα λαχανάκια Βρυξελών, και η τάρτα σου φαίνεται λαχταριστή! Ωραία ιδέα και για τα Χριστούγεννα! Φιλιά και καλό μήνα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε τα λαχανάκια δεν έχω μεγάλες εμπειρίες αλλά η τάρτα δείχνει να είναι λαχταριστή!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό μήνα ^^
Κι εγώ δεν τρελλαίνομαι με τα λαχανάκια Μαρία μου αλλά η τάρτα σου φαίνεται πεντανόστιμη! Ελπίζω λίγο να τον βοήθησε τον καλό σου κι εύχομαι να μην υπάρξουν άλλα θέματα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό μήνα και καλές γιορτές!!
Φιλάκια!
Φαίνεται λαχταριστή η τάρτα σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό μήνα!
A..πολύ ωραία Μαρία.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα λαχανάκια μου αρέσουν πολύ, τα τρώω όπως και ναναι.
Οι υπόλοιποι στο σπίτι δεν ενθουσιάζονται..χαχα..καλύτερα τα τρώω όλα εγώ.
Ωραία πρόταση για το γιορτινό τραπέζι.
Φιλιά
Τι ομορφα που ξεπεταγονται τα λαχανακια!
ΑπάντησηΔιαγραφήhttp://beautyfollower.blogspot.gr
Ακόμα ένα υλικό που δεν έχω δοκιμάσει μέχρι τώρα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜου αρέσει πολύ το σφαιρικό σχήμα τους και νομίζω ότι η τάρτα σου είναι μια πολύ καλή αφετηρία!
Φιλιά
Very interesting. Λατρεύω τάρτες, αλλά ποτέ δεν έχω φτιάχει με λαχανάκια Βρυξελλών.
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια να δούμε πώς θα είναι..
Είναι πολύ εμφανίσιμη αυτή η ταρτούλα! Ό,τι πρέπει για τραπέζι! Επειδή όμως θα έχω ενστάσεις με τα λαχανάκια, θα την κάνω με μπρόκολο όπως προτείνεις! Τέλεια εναλλακτική!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια πολλά, Μαρία μου!
What a great idea! This tart looks delicious.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠέρσι ο κανακάρης μου όλο μου τα ζήταγε (τα λαχανάκια εννοώ) κάπου το είχε δει μέσα στην TV...
ΑπάντησηΔιαγραφήΌταν τα αγόρασα και τα έφτιαξε, έφαγε δύο-τρία με μπόλικο λεμόνι και μετά τα ξέχασε!!!
Λες να γίνει κανένα θαύμα, τώρα Μαρία μου;
Όλα να περάσουν σύντομα εύχομαι!
Καλό βράδυ και πολλούς χαιρετισμούς.
What a lovely tart!! It is so pretty and I bet it tastes as wonderful as it looks. Blessings dear. Catherine xo
ΑπάντησηΔιαγραφή