Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου 2013

Coconut Cake With Coconut Milk Frosting/Kέικ καρύδας με επικάλυψη από γάλα καρύδας

Today we have a recipe that combines something old and something new. Old is the cake recipe (given to me about 20 years ago by my friend Nota who's not with us any more) and new is the frosting which I came upon while searching on the internet, actually a combination of two different recipes. I believe you'll just love it :)

we need
1 cup vegetable oil
2 cups sugar
5 eggs
1 cup milk (lukewarm)
2 1/2 cups flour
3 tsps baking powder
1 cup grated coconut
for the frosting
1 can coconut milk (400ml)
3-4 Tbsps icing sugar
1 tsp vanilla
1/3 tsp cinnamon

In a bowl, combine sugar, flour and baking powder and set aside. In a small pot, heat milk to lukewarm, then turn into a large bowl with oil and eggs, and beat with hand mixer for 1 min.
Add dry ingredients to wet ones while beating with mixer for about 1 more min.
Blend in coconut and keep beating until evenly distributed.
Turn mixture into greased pan and bake in preheated oven, at 350F for about 35-40 min or until inserted toothpick comes out clean.
In order to make frosting, first you have to refrigerate the can of coconut milk overnight. When ready to use, turn can upside down and open; then you can empty the liquid part in a bowl, for another use (maybe in a smoothie, or in a dish) and transfer the solidified part in another bowl. Whip with hand mixer, slowly adding icing sugar,  vanilla and cinnamon, until fluffy. Refrigerate until ready to frost cake. I was very pleasantly surprised with this combination of cake and frosting, it is a must for all coconut lovers :))

Σήμερα σας έχουμε μια συνταγή που συνδυάζει κάτι παλιό και κάτι καινούριο. Παλιά είναι η συνταγή του κέικ (μου την έδωσε πριν από 20 περίπου χρόνια η φίλη μου η Νότα, η οποία έφυγε από κοντά μας πριν δυο χρόνια) και καινούρια η συνταγή της επικάλυψης που βρήκα στο ίντερνετ και είναι συνδυασμός δυο διαφορετικών συνταγών. Πιστεύω ότι θα σας ενθουσιάσει!

χρειαζόμαστε
1 φλ. λάδι
2 φλ. ζάχαρη
5 αυγά
1 φλ. χλιαρό γάλα
2 1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κ.γ. baking powder
1 φλ. ινδοκάρυδο
για την επικάλυψη
1 κονσέρβα γάλα καρύδας(400ml)
3-4 κ.σ. ζάχαρη άχνη
1 κ.γ. βανίλια
1/3 κ.γ. κανέλα

Βάζουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι και τη baking powder σ' ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά. Σε μικρό κατσαρολάκι, ζεσταίνουμε το γάλα μέχρι να χλιαρύνει. Σε μεγάλο μπολ χτυπάμε με μίξερ το λάδι με τ' αυγά και προσθέτουμε το γάλα, συνεχίζοντας το χτύπημα για 1 περίπου λεπτό.
Προσθέτουμε το αλεύρι ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα για περίπου 1 ακόμη λεπτό.
Ρίχνουμε και το ινδοκάρυδο χτυπώντας μέχρι να ενσωματωθεί.
Αδειάζουμε σε βουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C, για 35-40 λεπτά ή μέχρι να βγαίνει καθαρή η οδοντογλυφίδα με την οποία θα το δοκιμάσουμε.
Για την επικάλυψη, πρέπει να βάλουμε στο ψυγείο το γάλα της καρύδας για μια νύχτα. Όταν είμαστε έτοιμοι, βγάζουμε από το ψυγείο και γυρίζουμε την κονσέρβα ανάποδα πριν την ανοίξουμε.
Έτσι μπορούμε ν' αδειάσουμε το υγρό σ' ένα μπολ για άλλη χρήση (ίσως σ' ένα smoothie ή κάποια άλλη συνταγή) και να μεταφέρουμε το συμπαγές μέρος σε μπολ για να το χτυπήσουμε με μίξερ, μέχρι ν' αφρατέψει, προσθέτοντας σιγά-σιγά την άχνη, τη βανίλια και την κανέλα. Γυρίζουμε την επικάλυψη στο ψυγείο μέχρι να είμαστε έτοιμοι να τη χρησιμοποιήσουμε. Μου άφησε πολύ καλές εντυπώσεις αυτή η διαφορετική επικάλυψη, η οποία μαζί με το κέικ είναι ότι πρέπει για τους λάτρεις του ινδοκάρυδου :))

15 σχόλια:

  1. Πάρα πολύ εντυπωσιακό κέικ και μου αρέσιε πολύ η διακόσμηση του σε χριστουγεννιάτικες αποχρώσεις!
    Η καρύδα είναι υλικό και γεύση που μου αρέσει πολύ!
    Η επικάλυψη φαίνεται εκπληκτική, πολύ πλούσια και μάλλον μπορεί άνετα να φαγωθεί και με το κουταλάκι!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα Χαρά μου!!! Υπέροχο το κέικ αλλά και η παρουσίασή του. Και μόνον που διάβασα τα υλικά μου φαίνεται τέλειο κι αυτή η επικάλυψη είναι ό,τι καλύτερο!!! Να είσαι καλά γι αυτήν την τόσο νόστιμη συνταγή!!
    Φιλάκια και καλές γιορτές!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Επικάλυψη με γάλα καρύδας????
    Πρωτότυπο!!!
    Μ' αρέσει!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Λατρεύω το άρωμα και την γεύση της καρύδας, οπότε το υπέροχο κέικ σου με ενθουσίασε!
    Και το γλάσο δείχνει εξαιρετικό!!!!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γευστικά πρέπει να είναι υπέροχο, αγαπάω πολύ την καρύδα, αλλά και οπτικά όπως το έχεις στολίσει μου αρέσει πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το κέικ είναι μούρλια! Πρέπει να είναι πολύ αφράτο και αυτό το άρωμα καρύδας...Καλημέρα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γειά σου Χαρά με τα ωραία κέικ!
    Ομολογώ πως εντύπωση μου έκανε η επικάλυψη, καθώς κατάλαβα πως αν χτυπήσουμε το γάλα καρύδας παγωμένο, το αποτέλεσμα θα θυμίζει σαντιγύ δηλαδή! Πρέπει σίγουρα να το δοκιμάσω, καθώς ναι, είμαι φαν της καρύδας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φούλ της καρύδας, αυτό το νόστιμο και εμφανίσιμο κέικ! Ιδιαίτερο το γλάσο με γάλα καρύδας και η χρωματιστή διακόσμηση, συμπληρώνουν την ωραία εμφάνιση. Καλοφάγωτο!!
    Καλό απόγευμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πολύ μου άρεσε η Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση του κεϊκ σου Χαρά μου, αν και η καρύδα δε συγκινεί τους άνδρες του σπιτιού μου, όμως σίγουρα μπορεί να αξιοποιηθεί πολύ όμορφα η επικάλυψη και σε κεϊκ με λίγο διαφορετική γεύση.

    Χαιρετισμούς πολλούς και να έχετε όμορφα Χριστούγεννα, εύχομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Λατρεύω την καρύδα οπότε αυτό το κεικάκι είναι ότι πρέπει!
    Πολλά φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ουάου! Φοβερό κέικ και με την υπέροχη γεύση της καρύδας που του δίνει μια ιδιαίτερη νότα! Μπαίνει οπωσδήποτε στα προσεχώς!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Muy bonito y delicioso cake me encantan para Navidad,abrazos y Feliz Navidad

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τι ωραίο εορταστικό κέικ είναι αυτο!
    Super!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ευχαριστώ κορίτσια! Καλές Γιορτές!XO

    Thank you! Happy Holidays! XO

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ευχαριστώ κορίτσια! Καλές Γιορτές!XO

    Thank you! Happy Holidays! XO

    ΑπάντησηΔιαγραφή