Χρόνια πολλά φίλοι μου! Ελπίζω να περάσατε όμορφα τα
Χριστούγεννα, οικογενειακά, ήσυχα, ζωηρά, όπως τέλος πάντων ήθελε ο καθένας.
Καθυστερημένα σας κερνάω για τα γενέθλια μια υπέροχη
σοκολατένια τούρτα. Το παντεσπάνι είναι το πιο αφράτο που έχω φτιάξει ποτέ μου
και το βρήκα εδώ.
Τη συνταγή για την τούρτα τη βρήκα σε Χριστουγεννιάτικο
περιοδικό από ΣΜ αλλά η αλήθεια είναι ότι στο περίπου την ακολούθησα.
χρειαζόμαστε
για το παντεσπάνι
5 αυγά
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι αλεύρι
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι αλεύρι
1 κουταλάκι baking powder
3 κ.σ. κακάο σε σκόνη
για την κρέμα
250 γρ γάλα
80 γρ ζάχαρη
1 κουταλάκι υγρή βανίλια
4 κρόκοι αυγών
1 κουταλιά ζελατίνη σε σκόνη (7γρ)
50 ml λικέρ της αρεσκείας μας
150 γρ ψιλοκομμένη κουβερτούρα
150 γρ ψιλοκομμένη κουβερτούρα
300 γρ κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές άχνη ζάχαρη
200 γρ χοντροκομμένα αμύγδαλα ψημένα
1/2 φλιτζάνι γάλα
1 κουταλιά λικέρ της αρεσκείας μας
2-3 κουταλιές τριμμένη σοκολάτα
Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το baking powder και το κακάο. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη για 3-4 λεπτά και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι με το κακάο ανακατεύοντας σε πολύ χαμηλή ταχύτητα. Στρώνουμε μια φόρμα που ανοίγει με αντικολλητικό χαρτί, βουτυρώνουμε τη φόρμα και ρίχνουμε το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 25-30 λεπτά περίπου.
Εγώ το έκοψα σε δυο κομμάτια, μπορεί άνετα να κοπεί και σε τρία αλλά θέλει πολύ περισσότερη ώρα να κρυώσει, καλύτερα να μείνει και μια μέρα.
Βάζουμε σε ένα μικρό κατσαρολάκι τη ζελατίνη με το λικέρ. Το
αφήνουμε για 5 λεπτά να φουσκώσει και μετά το βάζουμε στη φωτιά να
ζεσταθεί, ανακατεύοντας να διαλυθεί η ζελατίνη. Μόλις διαλυθεί το κατεβάζουμε από τη φωτιά. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το
γάλα με τη μισή ζάχαρη και τη βανίλια. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με την
υπόλοιπη ζάχαρη και προσθέτουμε σιγά σιγά το ζεστό γάλα. Ανακατεύουμε καλά και
ξαναρίχνουμε όλο το μείγμα στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε και την ψιλοκομμένη
κουβερτούρα και ανακατεύουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Προσθέτουμε
και τη ζελατίνα με το λικέρ και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη σε σαντιγί
και την προσθέτουμε στο κρύο μείγμα. Προσθέτουμε και τα μισά αμύγδαλα, ανακατεύουμε πολύ καλά να ενωθούν όλα τα υλικά
και έχουμε μια πολύ ωραία κρέμα. Ανακατεύουμε το γάλα με το λικέρ, στρώνουμε το ένα παντεσπάνι και με ένα πινέλο το βρέχουμε με το μισό γάλα. Στρώνουμε τη μισή κρέμα και βάζουμε από πάνω το δεύτερο παντεσπάνι. Στρώνουμε την υπόλοιπη κρέμα. Πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα αμύγδαλα και την τριμμένη σοκολάτα. Τη διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι να τη σερβίρουμε.
Holiday wishes, my friends! I hope you had a beautiful Christmas time with family, quiet or lively, or however you had wished.
This amazing chocolate torte is a delayed treat for my birthday! The sponge cake is the fluffiest I've ever made and I found it here. The recipe comes from a grocery store Christmas flyer, in reality though, I only used it as a guide line.
we need
for the sponge cake
5 eggs
1 cup flour
1 cup sugar
1 tsp. baking powder
3 Tbsps cocoa powder
for the cream
8 oz milk
3 oz sugar
1 tsp vanilla
3 egg yolks
1 envelope gelatin powder
2 oz liqueur
5,3 oz dark chocolate
10 oz whipping cream
2 Tbsps icing sugar
7 oz roasted almonds, coarsely chopped
1/2 cup milk
1 Tbsp liqueur
2-3 Tbsps grated chocolate
In a bowl, sift flour, baking powder and cocoa powder. In another bowl, beat eggs with sugar and gradually add flour mixture, beating at low speed. Layer a spring form pan with parchment paper, grease and turn in mixture. Bake in preheated oven, at 350F, for about 25-30 min. I sliced it horizontally in two disks, it could also be sliced in three, but you really need to allow a lot of cooling down time, maybe even a whole day.
In a small pot, sprinkle gelatin over liqueur and let sit for 5 min. Place pot on the stove and heat, stirring until gelatin is dissolved. Remove from heat.
In another pot, bring milk with half the sugar and vanilla, to a boil. In another bowl, beat eggs with remaining sugar and slowly add hot milk. Stir well and return mixture to pot. Add chopped chocolate and continue stirring over low heat, until it melts. Add gelatin with liqueur and stir. Let cool.
Beat whipping cream with icing sugar until soft peeks form, then add to cooled mixture. Blend in half the almonds and mix well to obtain a nice cream.
Combine milk with liqueur and brush half of it on one of the cut disks. Spread half the cream over the disk.
Top with second disk, brush with remaining milk and spread remaining cream over it.
Sprinkle with remaining almonds and grated chocolate. Keep in the fridge until ready to use.
Holiday wishes, my friends! I hope you had a beautiful Christmas time with family, quiet or lively, or however you had wished.
This amazing chocolate torte is a delayed treat for my birthday! The sponge cake is the fluffiest I've ever made and I found it here. The recipe comes from a grocery store Christmas flyer, in reality though, I only used it as a guide line.
we need
for the sponge cake
5 eggs
1 cup flour
1 cup sugar
1 tsp. baking powder
3 Tbsps cocoa powder
for the cream
8 oz milk
3 oz sugar
1 tsp vanilla
3 egg yolks
1 envelope gelatin powder
2 oz liqueur
5,3 oz dark chocolate
10 oz whipping cream
2 Tbsps icing sugar
7 oz roasted almonds, coarsely chopped
1/2 cup milk
1 Tbsp liqueur
2-3 Tbsps grated chocolate
In a bowl, sift flour, baking powder and cocoa powder. In another bowl, beat eggs with sugar and gradually add flour mixture, beating at low speed. Layer a spring form pan with parchment paper, grease and turn in mixture. Bake in preheated oven, at 350F, for about 25-30 min. I sliced it horizontally in two disks, it could also be sliced in three, but you really need to allow a lot of cooling down time, maybe even a whole day.
In a small pot, sprinkle gelatin over liqueur and let sit for 5 min. Place pot on the stove and heat, stirring until gelatin is dissolved. Remove from heat.
In another pot, bring milk with half the sugar and vanilla, to a boil. In another bowl, beat eggs with remaining sugar and slowly add hot milk. Stir well and return mixture to pot. Add chopped chocolate and continue stirring over low heat, until it melts. Add gelatin with liqueur and stir. Let cool.
Beat whipping cream with icing sugar until soft peeks form, then add to cooled mixture. Blend in half the almonds and mix well to obtain a nice cream.
Combine milk with liqueur and brush half of it on one of the cut disks. Spread half the cream over the disk.
Top with second disk, brush with remaining milk and spread remaining cream over it.
Sprinkle with remaining almonds and grated chocolate. Keep in the fridge until ready to use.
Αμαν! Τι τσικουλατοκόλαση αμυγδάλου είναι αυτή! Μεσα σε μια τέτοια θέλω να πέσω με τα 3 κουταλάκια! Καλή χρονιά Χαρά και Μαρία! Χρόνια πολλά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλεια φαίνεται! Πόση ποσότητα κουβερτούρας χρειάζεται;
ΑπάντησηΔιαγραφήΧρόνια Πολλά!
Μαράκι μου είχες γενέθλια??
ΑπάντησηΔιαγραφήΧιλιόχρονη και καλόχρονη εύχομαι!!
Η τούρτα σου είναι υπέροχη!!
Πολλά φιλιά!
Loquat, ωχ ξέχασα την κουβερτούρα!!!!!! 150γρ είναι.Το διόρθωσα αμέσως, σε ευχαριστώ που μου το είπες.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλώς ήρθες :)
Σοκολατίνες και αμυγδάλου είναι οι αγαπημένες μου πάστες, οπότε σε συνδυασμό αυτά τα δύο μπορείς να φανταστείς τι μου κάνουνε! Να σε ξαναχαιρόμαστε, να τα χιλιάσεις και να καλοζείς και να καλοτρώμε τέτοια λιχούδικα κεράσματα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧρόνια πολλά και καλά κορίτσια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα τα εκατοστήσεις Μαράκι, εύχομαι από καρδιάς ότι καλύτερο!
Η υπέροχη σοκολατένια σου τουρτίτσα με συγκλονίζει παρά το πρωινό της ώρας!
Φιλιά πολλά!
Σοκολατίνα αμυγδάλου! Ότι πρέπει για τούρτα γενεθλίων!Την έκανες καταπληκτική και μου αρέσει και η διακόσμηση της.Πολύχρονη και πάντα χαρούμενη!Φιλιά και στις 2 σας!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧρόνια πολλά Μαρία μου, ότι καλύτερο για σένα και την οικογένειά σου
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα τα εκατοστήσεις και νασαι καλά :)
Πολύ ωραία τούρτα και από εμφάνιση αλλά και από γεύση. Το παντεσπάνι το σημειώνω.
Φιλιά πολλά
Καλή Χρονιά :)
Χρόνια πολλά και ευτυχισμένα Μαρία μου!!!!! Ότι επιθυμείς σε σένα και την οικογένειά σου!!!! Η γενέθλια τούρτα είναι καταπληκτική!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή Πρωτοχρονιά να έχετε!!!! Αγάπη και ευτυχία για το 2014!!!!
Φιλιά!
Χρόνια πολλά Μαράκι μου για τα γενέθλιά σου!!! Χιλιόχρονη, γερή κι ευτυχισμένη!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ τούρτα σου είναι καταπληκτική!!! Σκέτη αμαρτία αλλά πολύ λαχταριστή αμαρτία!!!!!!!
Φιλιά!
Τι γλυκές ομορφιές ειναι αυτες!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλά Χριστουγεννα & καλές γιορτές :)
http://beautyfollower.blogspot.gr/
Χρόνια σας Πολλά, Κορίτσια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή Χρονιά με υγεία και πολλές-πολλές νοστιμιές!
Σας φιλώ!
Dear Maria, What a beautiful cake to celebrate your birthday. I wish you a very Happy Birthday and a very Happy and blessed New Year.
ΑπάντησηΔιαγραφήCatherine xo
Παλιοπειρασμέεεεεε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή χρονιά αγαπημένη μου!
Linda y exquisita torta me llevo la receta,Abrazos y Feliz Año Nuevo.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣας ευχαριστώ πολύ πολύ για τις ευχές :)
ΑπάντησηΔιαγραφή