Όπως έχω ξαναπεί δε μου αρέσει το φυστικοβούτυρο, τελικά όμως από ότι φαίνεται δεν το αντέχω ωμό, γιατί και τα μπισκοτάκια που
είχα φτιάξει παλιότερα και τα κεκάκια που έφτιαξα τώρα, είναι πραγματικά
νοστιμότατα. Τα έχω φτιάξει ήδη δυο φορές και συνεχίζω......:)
Φυστικοβούτυρο δεν αγόρασα, ευτυχώς η Κική έχει βάλει τη συνταγή και έτσι έφτιαξα μπόλικο και το έχω στο ψυγείο για κάθε χρήση!
χρειαζόμαστε
1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 1/2 κουταλάκι baking powder
1 κουταλάκι υγρή βανίλια
1/3 φλιτζάνι γάλα
1/4 φλιτζάνι σπορέλαιο
1/3 φλιτζάνι φυστικοβούτυρο
2 αυγά
για το γλάσο
1/4 φλιτζάνι γάλα
1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
2 κουταλιές βούτυρο
1/2 φλιτζάνι φυστικοβούτυρο
3 κουταλιές κακάο
1 φλιτζάνι άχνη ζάχαρη
1/2 κουταλάκι υγρή βανίλια
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το baking powder, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά όλα μαζί. Χτυπάμε με το μίξερ σε σιγανή ταχύτητα για μισό λεπτό να ανακατευτούν τα υλικά και μετά σε μέτρια ταχύτητα για 2 λεπτά. Στρώνουμε 12 χαρτάκια στο μαφινοταψί και αδειάζουμε το μείγμα στις θηκούλες. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180β για 18-22 λεπτά ή μέχρι να βάλουμε μια οδοντογλυφίδα και να βγει καθαρή. Αφήνουμε να κρυώσουν.
Για το γλάσο, σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα, το βούτυρο και την καστανή ζάχαρη να βράσουν για 1 λεπτό ανακατεύοντας συνεχώς. Κατεβάζουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και προσθέτουμε το κακάο, την άχνη, τη βανίλια, και το φυστικοβούτυρο. Ανακατεύουμε καλά με το σύρμα να ενωθούν τα υλικά. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και στολίζουμε τα μαφινάκια.
As I've mentioned in the past, I'm not really fond of peanut butter, however, I've come to the conclusion that I don't like it when it's not baked, because both the biscuits I baked a while ago and today's muffins are delicious indeed. I've already baked them twice and I will again.. :)
I didn't have to buy peanut butter, thankfully Kiki has posted the recipe and I've made enough to keep in the fridge for imminent use :)
we need
1 1/2 cups flour
1 cup sugar
1 1/2 tsps baking powder
1 tsp vanilla
1/3 cup milk
1/4 cup vegetable oil
1/3 cup peanut butter
2 eggs
for the glaze
1/4 cup milk
1/2 cup brown sugar
2 Tbsps butter
1/2 cup peanut butter
3 Tbsps cocoa
1 cup icing sugar
1/2 tsp vanilla
In a bowl, combine flour, baking powder and sugar.Add all remaining ingredients. Beat with mixer at low speed for a few seconds to blend well and then increase the speed to medium and beat for another 2 min.
Line muffin pan with paper cups and divide batter among 12 cups. Bake in preheated oven, at 350F, for 18-22 min, or until inserted toothpick comes out clean.
For the glaze, combine milk, butter and brown sugar in a small pot and boil for 1 min, stirring continuously. Remove from heat and add cocoa, icing sugar, vanilla and peanut butter. Using an egg beater, stir vigorously, until all ingredients are well blended. Let cool and glaze muffins.
Φυστικοβούτυρο δεν αγόρασα, ευτυχώς η Κική έχει βάλει τη συνταγή και έτσι έφτιαξα μπόλικο και το έχω στο ψυγείο για κάθε χρήση!
χρειαζόμαστε
1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 1/2 κουταλάκι baking powder
1 κουταλάκι υγρή βανίλια
1/3 φλιτζάνι γάλα
1/4 φλιτζάνι σπορέλαιο
1/3 φλιτζάνι φυστικοβούτυρο
2 αυγά
για το γλάσο
1/4 φλιτζάνι γάλα
1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
2 κουταλιές βούτυρο
1/2 φλιτζάνι φυστικοβούτυρο
3 κουταλιές κακάο
1 φλιτζάνι άχνη ζάχαρη
1/2 κουταλάκι υγρή βανίλια
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το baking powder, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά όλα μαζί. Χτυπάμε με το μίξερ σε σιγανή ταχύτητα για μισό λεπτό να ανακατευτούν τα υλικά και μετά σε μέτρια ταχύτητα για 2 λεπτά. Στρώνουμε 12 χαρτάκια στο μαφινοταψί και αδειάζουμε το μείγμα στις θηκούλες. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180β για 18-22 λεπτά ή μέχρι να βάλουμε μια οδοντογλυφίδα και να βγει καθαρή. Αφήνουμε να κρυώσουν.
Για το γλάσο, σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα, το βούτυρο και την καστανή ζάχαρη να βράσουν για 1 λεπτό ανακατεύοντας συνεχώς. Κατεβάζουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και προσθέτουμε το κακάο, την άχνη, τη βανίλια, και το φυστικοβούτυρο. Ανακατεύουμε καλά με το σύρμα να ενωθούν τα υλικά. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και στολίζουμε τα μαφινάκια.
As I've mentioned in the past, I'm not really fond of peanut butter, however, I've come to the conclusion that I don't like it when it's not baked, because both the biscuits I baked a while ago and today's muffins are delicious indeed. I've already baked them twice and I will again.. :)
I didn't have to buy peanut butter, thankfully Kiki has posted the recipe and I've made enough to keep in the fridge for imminent use :)
we need
1 1/2 cups flour
1 cup sugar
1 1/2 tsps baking powder
1 tsp vanilla
1/3 cup milk
1/4 cup vegetable oil
1/3 cup peanut butter
2 eggs
for the glaze
1/4 cup milk
1/2 cup brown sugar
2 Tbsps butter
1/2 cup peanut butter
3 Tbsps cocoa
1 cup icing sugar
1/2 tsp vanilla
In a bowl, combine flour, baking powder and sugar.Add all remaining ingredients. Beat with mixer at low speed for a few seconds to blend well and then increase the speed to medium and beat for another 2 min.
Line muffin pan with paper cups and divide batter among 12 cups. Bake in preheated oven, at 350F, for 18-22 min, or until inserted toothpick comes out clean.
For the glaze, combine milk, butter and brown sugar in a small pot and boil for 1 min, stirring continuously. Remove from heat and add cocoa, icing sugar, vanilla and peanut butter. Using an egg beater, stir vigorously, until all ingredients are well blended. Let cool and glaze muffins.
Καλημέρα, δε νομίζω να έχω δοκιμάσει ποτέ φυστικοβούτυρο. Κάποια φορά είπα να αγοράσω, η συσκευασία πολύ μεγάλη και πολύ ακριβή, έτσι πήρε αναβολή.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραία η συνταγή σου!
Κι εγώ ωμό δεν το προτιμώ. καλύτερο μέσα σε μπισκότα.
Καλημέρα
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραία η συνταγή σου!
Κι εγώ ωμό δεν το προτιμώ. καλύτερο μέσα σε μπισκότα.
Καλημέρα! Κεκάκια είδα και εγώ και έτρεξα! Φυστικοβούτυρο δεν έχω δοκιμάσει ούτε και εγώ αλλά αυτά φαίνονται τόσο νόστιμα που νομίζω ότι θα τη δοκιμάσω τη συνταγή. φιλιά.
ΑπάντησηΔιαγραφήθα σταθώ στο γλάσο, γιατί μου φάνηκε πάρα πολύ ενδιαφέρον.... Διαφορετικό... Φαίνονται πάρα πολύ ωραία, θα τα δοκιμάσω σίγουρα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦαίνονται Μαράκι μου υπέροχα! Και μένα το αγοραστό φυστικοβούτυρο δεν με πεθαίνει... Όμως αντιστέκομαι στην χρήση του σε γλυκά γιατί είμαι σίγουρη ότι θα ξετρελαθώ! Και δεν είμαι για τέτοια...
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλά φιλάκια
Καλημέρα! Μία φορά δοκίμασα ωμό και όπως λες και εσύ...δεν....
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε γλυκάκια όμως, ή σαν επικάλυψη και κάπως έτσι γενικά, θα το δοκίμαζα και μάλιστα το έχω υπόψη. Με εκνευρίζει το γεγονός ότι είναι ακριβούτσικο στα ράφια και για αυτό δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα... Μπορεί να κάνω σπιτικό κάποια στιγμή! Φιλιά Μαρία μου!
Τί ωραία ιδέα! Λένε πως ο συνδυασμός σοκολάτας-φυστικοβούτυρου είναι εθιστικός. Δεν τον έχω δοκιμάσει αλλά δελεάζομαι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛαχταριστά!! Μ'αρέσει το φυστικοβούτυρο!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο γλάσο εξαιρετικό μου μοιάζει Μαρία μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΈτσι και το δουν εμπρός τους τα παλικάρια, με το κουτάλι θα το στριμώξουν στην γωνία :-))
Φαίνονται πεντανόστιμα τα κεκάκια σου Μαρία μου!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλοφάγωτα!!!!
Δαγκωνια και ολοκληρωση!!!τρελαινομαι για φυστικοβουτυρο!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛατρεύω φυστικοβούτυρο, τα μαφινάκια σου υπέροχα και το γλάσο τους πολύ ξεχωριστό!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια!
Λες τελικά αυτό να είναι το μυστικό Μαράκι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα μην τρώω ωμό το φυστικοβούτυρο αλλά να το βάζω σε γλυκάκια;
Η γεύση του ως έχει δεν μου αρέσει πολύ αλλά σε μπισκότα είναι μια χαρά και ευχάριστη.
Πόσο μάλλον στα κεκάκια σου από τα οποία δεν λείπει και η αδυναμία μου, η σοκολάτα!
Φιλιά
Εγώ πάλι το τρώω όπως και να είναι και ωμό και μέσα σε γλυκά αλλά και σε dressings!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦοβερά κεκάκια!!!!!!!!
Μαρία, μου αρέσει η συνταγή σου για τα μαφινάκια! Μας αρέσει ιδιαίτερα το φυστικοβούτυρο και το χρησιμοποιώ σε διάφορες συνταγές, γλυκές και αλμυρές. Ακόμα και σε ψωμί το έχω προσθέσει, με πολύ ωραίο αποτέλεσμα. Το γλάσο ωραιότατο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό Σαββατοκύριακο.
Λατρεύω φυστικοβούτυρο!!! Λατρεύω τα κεκάκια σου!!!! Φοβερή συνταγή και σίγουρα θα δοκιμαστεί!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά!
δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ το φυστικοβούτυρο... ίσως δεν με έχει ενθουσιάσει σαν ιδέα... αλλά εσύ μου άναψες φωτιές...
ΑπάντησηΔιαγραφήφιλάκια!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Πω πω, τι ωραία που πρέπει να είναι! Σίγουρα το φυστικοβούτυρο τα κάνει πολύ ιδιαίτερα και γευστικά! Πολύ θα ήθελα να τα δοκιμάσω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια πολλά!
Σας ευχαριστώ πολύ όλους! Το φυστικοβούτυρο ψημένο είναι πολύ νόστιμο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΞανθή, είναι ακριβούτσικο πράγματι και εγώ τόσο καιρό λυπόμουνα να δώσω 5 ευρώ για ένα βαζάκι, γι αυτό χάρηκα πολύ με τη συνταγή της Κικής!
Me encantn sus muffins se ven elegantes una verdadera tentaciòn,abrazos.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠάρα πολύ ωραία τα κεκάκια σου Μαράκι μου και το γλάσο τέλειο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια πολλά!
Αυτό το άτιμο το φυστικοβούτυρο με έχει καταστρέψει! Το φτιάχνουμε μόνοι μας και το τρώμε με το κουτάλι, εδώ στο σπίτι! Φαντάσου τώρα που είναι με σοκολάτα!Όνειρο...
ΑπάντησηΔιαγραφή