Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2013

ρύζι με λαχανικά / Vegetable Rice

Ένα πολύ νόστιμο ρύζι για όσους νηστεύουν αλλά και πολύ νόστιμο συνοδευτικό για όλες τις ώρες. Όσοι δε νηστεύουν μπορούν αλλάξουν το λάδι με βούτυρο και το νερό με ζωμό, είναι πραγματικά νοστιμότατο.

χρειαζόμαστε
1/3 φλιτζάνι αμύγδαλα φιλέ
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 1/2 φλιτζάνι ρύζι για πιλάφι
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
250γρ άσπρα μανιτάρια σε φέτες
1 πορτοκαλί πιπεριά σε κύβους ή φετάκια
1/2 φλιτζάνι κατεψυγμένο αρακά
10-12 ξερά βερίκοκα κομμένα
1 κουταλάκι θυμάρι ξερό
1/2 κουταλάκι ρίγανη ξερή
1/2 κουταλάκι βασιλικό ξερό
αλάτι-πιπέρι

Ζεσταίνουμε ένα βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε τα αμύγδαλα για 2-3 λεπτά να πάρουν χρώμα. Τα βγάζουμε από το τηγάνι και ρίχνουμε μέσα το λάδι. Ρίχνουμε το ρύζι και σοτάρουμε για ένα λεπτό. Προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι, τα μανιτάρια, την πιπεριά και τα τσιγαρίζουμε όλα μαζί για 2-3 λεπτά. Ρίχνουμε τον αρακά, τα αρωματικά, αλατοπίπερο και 5 φλιτζάνια νερό. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και ψήνουμε σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά περίπου μέχρι να απορροφηθεί το νερό. Λίγο πριν σβήσουμε τη φωτιά ρίχνουμε και τα βερύκοκα. Καλό είναι να σβήσουμε τη φωτιά πριν απορροφηθεί το νερό γιατί έτσι κι αλλιώς θα το πιει όλο. Σερβίρουμε πασπαλισμένο με τα αμύγδαλα.

This is a very flavourful side dish recipe. You can enhance the flavour by using butter instead of oil and chicken broth instead of water.

we need
1/3 cup sliced almonds
3 Tbsps olive oil
1 1/2 cups rice
2-3 scallions, finely chopped
8 oz. white mushrooms, sliced
1 orange bell pepper, cubed or sliced
1/2 cup frozen peas
10-12 dried apricots, chopped
1 tsp dried thyme
1/2 tsp dried oregano
1/2 tsp dried basil
salt and pepper, to taste

Saute almonds in a deep pan for 2-3 min. until golden. Transfer to a plate, then add oil to pan and saute rice for 1 min. Add scallions, mushrooms and bell pepper and saute for 2-3 min. Add peas, dried herbs, salt and pepper and 5 cups of water. Cover pan and let cook at medium temperature for about 30 min, or until liquid is absorbed. Just prior to turning the element off, blend in apricots. It is actually better to turn it off while there's still some liquid, it will be slowly absorbed, anyway. When ready to serve, sprinkle with the almonds.

12 σχόλια:

  1. Ιδιαίτερο, θρεπτικό και άκρως πολύχρωμο πιάτο!
    Τα βερίκοκα και τα αμύγδαλα, πολύ πρωτότυπες προσθήκες!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χρώματα, αρώματα και γεύση.......φοβερή συνταγή!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ti όμορφο πιάτο! Και θρεπτικό!
    Πολλά φιλάκια Μαράκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό, που κάνεις το υγιεινό να φαίνεται πεντανόστιμο, είναι μεγάλη τέχνη! Μπράβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μου άρεσε ιδιαίτερα που πρόσθεσες βερίκοκα Μαράκι!
    Πολύ νόστιμη η συνταγή σου!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Νοστιμότατο πιάτο Μαρία μου και τα αμύγδαλα με τα βερύκοκα του δίνουν φοβερές νότες... ανατολίτικες!!!
    Τέλειο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τρελαίνομαι για ρύζι με λαχανικά.
    Θα ήθελα πολύ να δοκιμάσω με βερίκοκα και τα αμύγδαλα.
    Καλό Σαβ/κο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μαρία μου, νομίζω ότι αυτό το πιάτο θα το ευχαριστηθούν όχι μόνο όσοι νηστεύουν αλλά και όλοι οι υπόλοιποι! Τα βερίκοκα κάνουν το ρύζι τόσο διαφορετικό και του δίνουν μια εξωτική νότα! Υπέροχο!
    Φιλάκια πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Με βερίκοκα!!!!
    Το βάζω στα υπόψιν .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πολύ ιδιαίτερο και σίγουρα πολύ θρεπτικό!Δείχνει νοστιμότατο!!!!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ¸.•°♪♬♫º°

    Maravilhoso!!! Um prato colorido, nutritivo e muito apetitoso!!!
    ❥ Bom fim de semana!
    Beijinhos.♩♫♬°º•.¸
    Brasil.°º✿

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πολύ ωραίο ρυζάκι!Ενδιαφέρουσα η προσθήκη βερίκοκου!
    Φιλάκια από Ζάκυνθο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή