Κολοκύθες, κολοκύθες, κολοκύθες παντού! Όταν ήμουν μικρή, θυμάμαι τη μαμά μου να φτιάχνει μόνο γλυκιά κολοκυθόπιτα και να πω την αλήθεια δεν ήταν και το καλύτερο μου. Γι αυτό και άργησα πολύ να δοκιμάσω κολοκύθα ξανά. Τώρα όμως, σε ένα blog που σέβεται τον εαυτό του δε θα μπορούσαν να μην υπάρχουν συνταγές με κολοκύθα, που περιττό να σας πω, μας αρέσει πολύ.
Έχουμε φτιάξει σοκολατένιο κέικ με κολοκύθα, τώρα φτιάχνουμε και φαγητό. Τη συνταγή τη βρήκα σε ένα από τα περιοδικά womans world, την έφτιαξα με αλλαγές στα τυριά κυρίως και έγινε ένα πολύ νόστιμο φαγητό!
χρειαζόμαστε
12 λαζάνια
300 γρ τριμμένα κίτρινα τυριά Ρεγκάτο, γκούντα, τσένταρ, έμενταλ
200 γρ τυρί κρέμα (έβαλα κατίκι Δομοκού)
500 γρ κίτρινη κολοκύθα
1 κιλό κολοκυθάκια
για τη σάλτσα
2 κ λάδι
1 κρεμμύδι
1 σκ σκόρδο
1/2 κ.γ. ρίγανη
1/4 κ.γ. θυμάρι
1 κουταλιά ζάχαρη
1/3 φλ κρασί κόκκινο
2 καρότα τριμμένα
500 γρ τριμμένη ντομάτα
1 κουταλιά πάστα ντομάτας
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα κολοκύθια και την κολοκύθα σε φέτες πάχους περίπου ένα εκατοστό. πασπαλίζουμε με λάδι και απλώνουμε σε ταψιά που έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε στους 180β στον αέρα μέχρι να μαλακώσουν, μισή ώρα περίπου.
Σε ένα κατσαρολάκι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο λάδι, σβήνουμε με το κρασί και ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά της σάλτσας. Αφήνουμενα βράσουν όλα μαζί για 5λεπτά. Κρατάμε το 1/3 από τη σάλτσα και στην υπόλοιπη ανακατεύουμε το κατίκι.
Ρίχνουμε 2 κουταλιές από τη σάλτσα που κρατήσαμε στον πάτο ένος ταψιού 20x30εκ περίπου και στρώνουμε τα τρία φύλλα λαζάνια. Στρώνουμε τα μισά κολοκυθάκια, το 1/4 από τα τριμμένα τυριά, το 1/3 από τη σάλτσα με το κατίκι. Στρώνουμε άλλα τρία λαζάνια, από πάνω βάζουμε την κολοκύθα, το άλλο τέταρτο από τα τυριά και το άλλο τρίτο από τη σάλτσα με το τυρί. Στρώνουμε άλλα τρία φύλλα τα υπόλοιπα κολοκύθια, το άλλο τέταρτο από το τυρί και την υπόλοιπη σάλτσα με το τυρί. Σκεπάζουμε με τα τελευταία 3 λαζάνια και απλώνουμε τη σάλτσα που είχαμε κρατήσει. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 180β για 50 λεπτά περίπου. Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο, ρίχνουμε τα υπόλοιπα τυριά και ψήνουμε άλλα 10 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί. Αφήνουμε να κρυώσει κανένα τέταρτο πριν το κόψουμε.
Here a pumpkin, there a pumpkin, everywhere a pumpkin! My mom used to make pumpkin pie when I was young and I didn't really like it.. That's why it took me quite a while to try it again.
Having a blog though changes things, we could not avoid having recipes with pumpkin as an ingredient, especially since we really like it now. We've made a pumpkin chocolate cake in the past, today we have pumpkin lasagna. I found the recipe in a Woman's World magazine, I made a few changes, especially when it came to cheese, and we got a really tasty dish!
we need
12 lasagna sheets
10 oz grated yellow cheese (a mix of cheddar, gouda, emmental )
7 oz cream cheese
1 lb 2 oz pumpkin
2 lbs 4 oz zucchini
for the sauce
2 Tbsps olive oil
1 onion
1 clove garlic
1/2 tsp oregano
1/4 tsp thyme
1 Tbsp sugar
1/3 cup red wine
2 carrots, grated
1 lb 2oz ground tomatoes
1 Tbsp tomato paste
Peel and slice pumpkin and zucchini (Slices should be 3/4 in. thick), brush with oil and arrange on parchment paper covered baking sheets. Bake at 350F until soft, about 30 min.
Reserve 1/3 of the sauce and blend 2/3 with the cream cheese.
Spread 2 Tbsps of reserved sauce over bottom of 8X12 baking pan and layer 3 lasagna sheets. Top lasagna with half the zucchini slices, 1/4 of the cheese blend and 1/3 of the cream cheese sauce.
Again, layer 3 lasagna sheets, all the pumpkin slices, 1/4 of the cheese blend and 1/3 of the cream cheese sauce. Repeat lasagna layer, remaining zucchini, 1/4 of the cheese and remaining cream cheese sauce.
Top with last 3 lasagna sheets and cover with reserved tomato sauce. Cover with aluminium foil and bake at 350F for about 50 min, then uncover and sprinkle with remaining cheese. Bake uncovered for another 10 min., or until cheese is melted. Remove from oven and allow it to cool for 15 min prior to serving.
Έχουμε φτιάξει σοκολατένιο κέικ με κολοκύθα, τώρα φτιάχνουμε και φαγητό. Τη συνταγή τη βρήκα σε ένα από τα περιοδικά womans world, την έφτιαξα με αλλαγές στα τυριά κυρίως και έγινε ένα πολύ νόστιμο φαγητό!
χρειαζόμαστε
12 λαζάνια
300 γρ τριμμένα κίτρινα τυριά Ρεγκάτο, γκούντα, τσένταρ, έμενταλ
200 γρ τυρί κρέμα (έβαλα κατίκι Δομοκού)
500 γρ κίτρινη κολοκύθα
1 κιλό κολοκυθάκια
για τη σάλτσα
2 κ λάδι
1 κρεμμύδι
1 σκ σκόρδο
1/2 κ.γ. ρίγανη
1/4 κ.γ. θυμάρι
1 κουταλιά ζάχαρη
1/3 φλ κρασί κόκκινο
2 καρότα τριμμένα
500 γρ τριμμένη ντομάτα
1 κουταλιά πάστα ντομάτας
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα κολοκύθια και την κολοκύθα σε φέτες πάχους περίπου ένα εκατοστό. πασπαλίζουμε με λάδι και απλώνουμε σε ταψιά που έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε στους 180β στον αέρα μέχρι να μαλακώσουν, μισή ώρα περίπου.
Σε ένα κατσαρολάκι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο λάδι, σβήνουμε με το κρασί και ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά της σάλτσας. Αφήνουμενα βράσουν όλα μαζί για 5λεπτά. Κρατάμε το 1/3 από τη σάλτσα και στην υπόλοιπη ανακατεύουμε το κατίκι.
Ρίχνουμε 2 κουταλιές από τη σάλτσα που κρατήσαμε στον πάτο ένος ταψιού 20x30εκ περίπου και στρώνουμε τα τρία φύλλα λαζάνια. Στρώνουμε τα μισά κολοκυθάκια, το 1/4 από τα τριμμένα τυριά, το 1/3 από τη σάλτσα με το κατίκι. Στρώνουμε άλλα τρία λαζάνια, από πάνω βάζουμε την κολοκύθα, το άλλο τέταρτο από τα τυριά και το άλλο τρίτο από τη σάλτσα με το τυρί. Στρώνουμε άλλα τρία φύλλα τα υπόλοιπα κολοκύθια, το άλλο τέταρτο από το τυρί και την υπόλοιπη σάλτσα με το τυρί. Σκεπάζουμε με τα τελευταία 3 λαζάνια και απλώνουμε τη σάλτσα που είχαμε κρατήσει. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 180β για 50 λεπτά περίπου. Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο, ρίχνουμε τα υπόλοιπα τυριά και ψήνουμε άλλα 10 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί. Αφήνουμε να κρυώσει κανένα τέταρτο πριν το κόψουμε.
Having a blog though changes things, we could not avoid having recipes with pumpkin as an ingredient, especially since we really like it now. We've made a pumpkin chocolate cake in the past, today we have pumpkin lasagna. I found the recipe in a Woman's World magazine, I made a few changes, especially when it came to cheese, and we got a really tasty dish!
we need
12 lasagna sheets
10 oz grated yellow cheese (a mix of cheddar, gouda, emmental )
7 oz cream cheese
1 lb 2 oz pumpkin
2 lbs 4 oz zucchini
for the sauce
2 Tbsps olive oil
1 onion
1 clove garlic
1/2 tsp oregano
1/4 tsp thyme
1 Tbsp sugar
1/3 cup red wine
2 carrots, grated
1 lb 2oz ground tomatoes
1 Tbsp tomato paste
Peel and slice pumpkin and zucchini (Slices should be 3/4 in. thick), brush with oil and arrange on parchment paper covered baking sheets. Bake at 350F until soft, about 30 min.
Reserve 1/3 of the sauce and blend 2/3 with the cream cheese.
Spread 2 Tbsps of reserved sauce over bottom of 8X12 baking pan and layer 3 lasagna sheets. Top lasagna with half the zucchini slices, 1/4 of the cheese blend and 1/3 of the cream cheese sauce.
Again, layer 3 lasagna sheets, all the pumpkin slices, 1/4 of the cheese blend and 1/3 of the cream cheese sauce. Repeat lasagna layer, remaining zucchini, 1/4 of the cheese and remaining cream cheese sauce.
Top with last 3 lasagna sheets and cover with reserved tomato sauce. Cover with aluminium foil and bake at 350F for about 50 min, then uncover and sprinkle with remaining cheese. Bake uncovered for another 10 min., or until cheese is melted. Remove from oven and allow it to cool for 15 min prior to serving.
Ω!! τι ωραίο κάπου έχουν περισσέψει λαζάνια για δυο θα φτάσουν .
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά
Μαρία μου εξαιρετικό φαίνεται!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια
Εγώ τρελλαίνομαι για κολοκύθα και τα λαζάνια σου φαίνονται τέλεια!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔιπλή κολοκυθονοστιμιά Μαράκι μου, φανταστικό το φαγάκι σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια!!
Και η μεγάλη κολοκύθα και τα μικρά πράσινα κολοκυθάκια μου αρέσουν, οπότε τα λαζάνια θα είναι του γούστου μου πιστεύω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραία η ιδέα αυτού του φαγητού, ας βρούμε συνταγές να αξιοποιήσουμε τα πάσης φύσεως κολοκύθια, γιατί δύσκολο το βλέπω να μεταμορφωθούν κάποτε σε αμάξι :)
Μου έφεραν σήμερα 3..............θα γίνει της κολοκύθας στο σπίτι μας!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠιο πολύ από όλα μου αρέσει που το τυρί κρέμα έγινε κατίκι Δομοκού! Φανταστικός συνδυασμός!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑχ πως μου αρεσουν τα λαζανια!!αλλα με κολοκυθα δεν εχω δοκιμασει...μμμμ..στειλτε κανενα κομματακι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραιοοοοοοοοο πιατο,μου αρεσουν οι γευσεις που εχει μεσα,ταιριζουν μου φαινεται πολυ,καλη εβδομαδα,φιλια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜμμμ νοστιμότατο...
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλή ορεξη
καλό μεσημέρι
και
καλή εβδομάδα!
http://beautyfollower.blogspot.gr/
This looks amazing. Funny tastes change, as a kid not a pumpkin fan and now I love it! Delicious lasagna!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝοστιμότατο φαγάκι, μπράβο Μαράκι!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια.
Comfort food at it's best! It looks tasty.
ΑπάντησηΔιαγραφήWhat a great recipe I want to try! It looks delicious!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠω πω τι ωραία υλικά που έχεις βάλει βρε Μαράκι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι αυτό το κατίκι τι εμπνευσμένη προσθήκη!
Φιλιά πολλά!
Ξερογλείφομαι στην οθόνη του υπολογιστή μου... Βλέπω αυτό το υπέροχο φαγητό και με έχει πιάσει οξεία... λιγουρίαση! Και κίτρινη κολοκύθα να μη βρω, θα το φτιάξω βάζοντας περισσότερη ποσότητα από κολοκυθάκια. Γεια στα χέρια σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ αλήθεια είναι ότι η κολοκύθα ήταν πολύ περιφρονημένη στην Ελλάδα και μόνο τα τελευταία χρόνια έχουμε αρχίσει και τη χρησιμοποιούμε! Τα λαζάνια σας είναι άκρως ορεκτικά και τέλεια! Φιλιά πολλά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜου χάρισαν κίτρινη κολοκύθα και αυτό εδώ δείχνει τέλειο! Λες;
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι ωραίο φαγάκι είναι αυτό! Νοστιμότατο φαίνεται και ευχαρίστως καθάριζα το ταψάκι, μέχρι να αστράψει! Μου άρεσαν πάρα πολύ τα τυράκια που χρησιμοποίησες αλλά και ο συνδυασμός της κολοκύθας με το κολοκυθάκι! Σούπερ! Μπράβο, Μαρία μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά πολλά!
Φανταστικά, πάρα πολύ ωραία Μαράκι μου!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια!
Ωραία υλικά Μαρία μου
ΑπάντησηΔιαγραφήφαίνονται πολύ λαχταριστά.
Μ αρέσει που έβαλες κατίκι. Πάει πολύ με την κολοκύθα.
Φιλιά
Συμφωνώ και επαυξάνω με το υπέροχο πιάτο Μαρία μου!!!!!Τόσο τα κολοκύθια, που είναι τα αγαπημένο μου λαχανικό, όσο και το κατίκι προσδίδουν υπέροχη γεύση στη δημιουργία του πιάτου!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλά φιλιά!!!
Εγώ πάλι λατρεύω τις κολοκύθες, από πάντα!!! πολύ μου αρέσει το κολοκυθοπιάτο ;):)!!! Θα το δοκιμάσω!!! Καλημέρα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή