Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2013

Μπισκοτάκια πρέσας και βραβείο/Spritz Cookies and..an Award


Είχαμε βραβείο και πρόσκληση για παιχνίδι από την γλυκιά και παλιά αγαπημένη Μάριον και από τη γλυκιά και καινούρια αγαπημένη Χρύσα.

Οι κανόνες του παιχνιδιού είναι :
 - Στην αρχή της ανάρτησης σου πες μας από ποιον έλαβες το βραβείο και βάλε σύνδεσμο προς το blog του
- Επ! μην βαριέσαι ! Απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις...
- Οι έξι ερωτήσεις είναι πάντοτε ίδιες, ενώ η έβδομη συντάσσεται από τον unpaixtable και απευθύνεται στους επόμενους
- Πρότεινε 5 άτομα για να λάβουν το βραβείο και βάλε σύνδεσμο προς τα ιστολόγια τους
- Στο τέλος του post απηύθυνε την πιο unpaixtable ερώτηση σου στους bloggers που προτείνεις
- Και μην ξεχνάς, κάτω από την εικόνα με το σήμα του βραβείου βάλε link που οδηγεί στην ανάρτηση (http://www.all4blogs.gr/arthra/unpaixtable-blogger-award).
 Όταν το κάνεις give a shout to all4blogs διότι θα σε προσθέσει στην λίστα με τους συμμετέχοντες

Οι ερωτήσεις (6+1)

Intro (όνομα, τοποθεσία, ζώδιο, blog platform)
Μαρία και Χαρά, Αθήνα και Μόντρεαλ, Αιγόκερως και Παρθένος. Χρησιμοποιούμε Blogger (και πολύ μας είναι :)

Ποιο είναι το moto του blog σου; Αν δεν έχεις σκέψου ένα τώρα!
Κάτω από πίεση, σκεφτόμαστε " Μαγειρέψτε γιατί χανόμαστε "

Αν το blogging ήταν παιδικό παιχνίδι, ποιο θα ήταν και γιατί;

Πιστεύω ότι θα ήταν το Jenga, γιατί χρειάζεται να βάλεις τα θεμέλια προσεκτικά για να μπορέσεις να συνεχίσεις, και να μελετάς τις κινήσεις σου ώστε να είναι ισορροπημένες (τόσο στην ποιότητα και παρουσίαση των συνταγών όσο και στη σχέση σου με τα άλλα blogs) Άποψη Χαράς,τυγχάνουσας παιχνιδιαρεότερης της Μαρίας.

Όταν γίνω διάσημη blogger θα... (συμπλήρωσε τη φράση)
Επειδή ως Μαρία δεν είμαι για πολλά πολλά, θα βάλω μπροστά τη Χαρά που το έχει μέσα της το μεγαλείο!!!

Νομίζω ότι θα τύπωνα μια σειρά μαγειρικών και "How to" βιβλίων, θα ξεκινούσα μια δική μου σειρά οικιακών προϊόντων και θα καλούσα τη Martha Stewart στα εγκαίνια, έτσι απλά, επειδή έχω βαρεθεί την πολυγνωσία της..(Άμα πια..) Η Χαρά μίλησε!

Κάνε φίρμα την λιγότερο δημοφιλή ανάρτηση σου
Οι πρώτες αναρτήσεις είναι πάντα οι λιγότερο δημοφιλείς (και οι φωτογραφίες χάλια). Ας πούμε την αμυγδαλότουρτα πορτοκαλιού.


Ποια κατηγορία ιστολογίων, θα ήθελες να αφανίσεις από την μπλογκόσφαιρα και γιατί;
Όλοι, καλοί-κακοί χωράνε! Οι αγενείς όμως μας χαλάνε λίγο!

Η έβδομη ερώτηση ανήκει πάντοτε σε αυτόν που παραλαμβάνει το βραβείο και συνεχίζει την αλυσίδα.
Η ερώτηση της Μάριον είναι:
Για πιο θέμα θα ήθελες να κάνεις ανάρτηση στο μπλογκ σου και δεν την έχεις κάνει ακόμα?

Καλλυντικά, φτιαγμένα με υλικά που χρησιμοποιούμε στο μαγείρεμα.(Ομόφωνη απάντηση Μαρίας και Χαράς)
Η ερώτηση της Χρύσας είναι:
Αν το blog σου δεν είχε το θέμα που έχει, τι άλλο θέμα θα μπορούσε να έχει;
Μαρία: Θα ήταν κοινωνικού περιεχομένου
Χαρά: Θα ήταν κωμικού περιεχομένου

Ερώτηση Χαράς προς παραλήπτριες βραβείου
Αν μπορούσες να εκφράσεις το χαρακτήρα του blog σου με ένα χρώμα, ποιο θα διάλεγες και γιατί?

Να το και το βραβείο μας:

Και οι προσκλήσεις μας σε φίλους που ελπίζουμε να μην έχουν παίξει και να θέλουνε να παίξουν φυσικά:
Η μάνα του λόχου
Τι θα φάμε σήμερα
Το μυαλό στο φαγητό
Τα Λιλά της Λίλας
Food for thought

Τα μπισκοτάκια μας τώρα. Εύκολα και πολύ αγαπημένα, από βιβλιαράκι της Βέφας.
Η πρέσα ήταν από τα πρώτα πράγματα που πήρα πριν πολλά, πολλά χρόνια όταν κατάλαβα πόσο μου αρέσει να ασχολούμαι με την κουζίνα. Δεν υπήρχαν μαγαζιά ή εγώ δεν ήξερα και το μόνο που είχα μάθει ήταν το πρώτο Vefas house στην άλλη άκρη του κόσμου. Ακόμα θυμάμαι τη θυσία του καλού μου να πάει μια μέρα με βροχή και κρύο να μου την αγοράσει. Την απόσβεση της πάντως την έκανε. Στα γιορτινά παζάρια του σχολείου των παιδιών πάντα ήθελαν τα πράσινα, Χριστουγεννιάτικα δεντράκια. Ναι, είχα μάθει και τα χρώματα ζαχαροπλαστικής :)

χρειαζόμαστε 
1 φλιτζάνι μαλακό βούτυρο
2/3 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
2 κρόκους αυγών
2 κουταλιές κονιάκ
1/2 κουταλάκι άρωμα βανίλιας
2 2/3 φλιτζάνι αλεύρι γ.ο.χ

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την άχνη να αφρατέψει. Προσθέτουμε τους κρόκους, το κονιάκ και τη βανίλια συνεχίζοντας το χτύπημα. Ρίχνουμε λίγο, λίγο το αλεύρι ζυμώνοντας με τα χέρια απαλά, μέχρι να γίνει μια μαλακή και αφράτη ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια. Βάζουμε λίγη ζύμη στην πρέσα και βγάζουμε μπισκοτάκια σε αβουτύρωτο ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180β για 10 λεπτά περίπου. Επειδή έχω δει ότι κάποιες φορές μπορεί να είναι δύσκολο να τα βγάλουμε από το ταψί όταν κρυώσουν, αυτό που έχω βρει σαν λύση είναι μόλις βγάλω το ταψί από το φούρνο, όπως είναι ζεστά που δεν έχουν φόβο να σπάσουν, τα περνάω από κάτω με μια μεταλλική σπάτουλα ίσα ίσα να ξεκολλήσουν. 
Χρώμα δεν παίρνουν πολύ. Αν θέλουμε τα περνάμε με ένα χτυπημένο ασπράδι και τα πασπαλίζουμε με τριμμένο αμύγδαλο, φουντούκι ή κρυσταλλική ζάχαρη. Επίσης μπορούμε να κάνουμε χρωματιστά μπισκοτάκια προσθέτοντας στη ζύμη λίγες σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής.
It's cookie time! Easy and well loved, from Vefa's book.
My cookie press was the first thing I bought when I realized how much I loved cooking, many, many years ago.. There were no specialized stores at the time (or perhaps I didn't know whether there were any), the only one I remember was one of  Vefa's stores, which was way too far.. I still remember my hubby's sacrifice when, in spite of the cold and the rain, he went and got it for me. It was well worth it though. My kids always asked for little green Christmas trees for the holiday bazaars..Oh yes, I had also found out about food colours :)

we need
1 cup butter, softened
2/3 cup  icing sugar
2 egg yolks
2 Tbsps brandy
1/2 tsp vanilla
2 2/3 cups AP flour

Beat butter with sugar, till light and fluffy. Add yolks, brandy and vanilla, continuing beating. Slowly, incorporate flour, little by little, kneading gently, until dough is soft and doesn't stick to the hands.
Fill cookie press with dough and press cookies on a non-greased cookie sheet. Bake in preheated oven, at 350F, for 10 min.
I've noticed that, sometimes, it's hard to remove them from the baking sheet when cooled.. My solution is to slightly lift them with a metal spatula, as soon as they come out of the oven,when they're really hot and there's no danger for them to break.
Their colour won't change much. If desired, we can brush them with a beaten egg white and sprinkle with ground almonds, hazelnuts or crystallized sugar. We can also have a coloured version, by adding a few drops of food colouring in the dough.

14 σχόλια:

  1. Ευχαριστούμε για την πρόσκληση! Παίρνω και μπισκοτάκια για το καφεδάκι μου τώρα που έχω κενό να τα απολαύσω με την ησυχία μου!
    Φιλάκια από τη βροχερή Ζάκυνθο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χαίρομαι που παίξατε (και που είμαι καινούρια αγαπημένη -χι!), πολύ ωραίες απαντήσεις! Και τα κουλουράκια μοσχοβόλησαν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  3. Ωραία μπισκοτάκια. Εχω κι εχώ κάπου μια πρέσα, πρέπει να τη βγάλω.

    Ωραίες οι απαντήσεις σας. Στα εγκαίνια των οικιακών συσκευών να καλέσετε κι εμένα να γνωρίσω τη Martha από κοντά..χιχι...

    Και η απάντηση στην ερώτησήμου μου άρεσε... ωραία τα καλλυντικά με υλικά μαγειρικής

    Φιλιά κορίτσια :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Aχ αυτά τα γιορτινά παζάρια των παιδιών, τι μου θύμισες!!
    Πρέπει να έχω φτιάξει τόνους μπισκοτάκια, κουλουράκια και κέικς για τα παζάρια αυτά.
    Τα μπισκοτάκια σου λαχταριστά Μαράκι μου!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ωραία μπισκοτάκια,θα φτιαξω καφε μιας και είναι απογευμα θα πήγαιναν πολυ ωραία,ωραιες και οι απαντησεις να το χαιροσαστε το βραβειο σας,φιλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μα τι χαριτωμένα μπισκότα είναι αυτά!! Πρέσσα δεν έχω πάρει και δεν είναι στα άμεσα σχέδιά μου. Μέχρι τότε όμως μπορώ να θαυμάζω τα δικά σας τέλεια αψεγάδιαστα μπισκότα!!

    ***Τα καλυτνικά φτιαγμένα από υλικά που τρώμε, είναι μια πολύ καλή ιδέα!!!

    Ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σας ευχαριστώ για την πρόσκληση!!
    Ααα...τα κουλουράκια πολύ όμορφα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Xara, that reminds me...I have to look for my trusty little cookie press that I have used for years!

    Love the shape of these yummy butter cookies and the addition of the brandy:) Hugs,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Να το χαίρεστε το βραβείο Μαρία μου!!!
    Τα μπισκοτάκια σου είναι υπέροχα και πρέπει να είναι και πεντανόστιμα!!!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Απίθανες οι απαντήσεις σας κορίτσια!
    Πολύ γέλασα με την απάντηση της Χαράς στην ερώτηση σχετικά με το τι θα κάνει όταν γίνει διάσημη :)
    Τα μπισκοτάκια πολύ όμορφα, κάτι μου λέει ότι τρώγονται πέντε-πέντε!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Υπεροχα τα μπισκοτακια σου Μαρια!
    Εχω καιρο να φτιαξω τετοια μπισκοτακια, καλα που μου το θυμισες!
    Να το χαιρεσαι το ομορφο βραβειο σου!
    Μου αρεσουν τα μπλογκοβραβεια, παρ' ολο που δεν συμμετεχω πλεον στους ορους και τις ερωτησεις που συνηθως τα συνοδευουν.
    Φιλια πολλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πόσο όμορφα είναι αυτά τα μπισκοτάκια! Τέλεια και για τις γιορτές! Πολύ ωραία ιδέα!!!
    Συγχαρητήρια για το βραβείο και για τις ωραίες απαντήσεις! Και εις άλλα με υγεία! :-)
    Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Me encantaría probarlo estas ricas galletas tiene que estar buenísimas,es un gran regalo de navidad,abrazos.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Έχω πάρει μια πρέσα εδώ και χρόνια και ποτέ δεν έφτιαξα μπισκοτάκια και μάλλον ήρθε η ώρα................ευχαριστώ για το βραβείο κορίτσια!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή