Σάββατο, 2 Νοεμβρίου 2013

Μοσχάρι με λαχανικά/ Beef With Veggies

Μια και μπήκε ο Νοέμβρης, πρέπει ν'αρχίσουμε να σκεφτόμαστε γεύματα πιο κατάλληλα για τον αναπόφευκτο χειμώνα που παραμονεύει, γι'αυτό και σήμερα έχουμε κρεατάκι!!!
Αγαπημένο φαγάκι για όλη την οικογένεια, νόστιμο, με τη σάλτσα του γεμάτη με λαχανικά και όλο αρώματα.

1 κιλό μοσχάρι σε κομμάτια
1 κρεμμύδι σε χοντρές φέτες
1 φινόκιο σε χοντρές φέτες
3-4 καρότα κομμένα σε χοντρά κομμάτια
250 γρ μανιτάρια κομμένα στα δυο
1 σκελίδα σκόρδο
1 φύλλο δάφνης
1 κουταλάκι θυμάρι
2 κουταλάκια ζάχαρη
1 κονσέρβα ντοματάκι ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
1 κουταλιά αλεύρι
3 κουταλιές ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι

Πασπαλίζουμε τα κομμάτια του μοσχαριού (αφού τα έχουμε στεγνώσει καλά) με το αλεύρι. Σε μια πλακέ κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρέας από όλες τις πλευρές. Βγάζουμε το κρέας σε ένα πιάτο. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι, το καρότο, το σκόρδο και το φινόκιο και τα αφήνουμε 4-5 λεπτά να μαλακώσουν λιγο, ανακατεύοντας συχνά. Βάζουμε πάλι πίσω το κρέας στην κατσαρόλα και ρίχνουμε το κρασί. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και ρίχνουμε το ντοματάκι. Προσθέτουμε τη δάφνη, το θυμάρι, αλάτι, πιπέρι, τη ζάχαρη και ένα φλιτζάνι ζεστό νερό. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσει το φαγητό, σε χαμηλή θερμοκρασία, για 1 1/2 ώρα περίπου. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και αφήνουμε να σιγοβράσει το φαγητό ξεσκέπαστο για άλλη μισή ώρα περίπου μέχρι να μείνει το φαγητό με τη σαλτσούλα του.

Since November is here, we need to start thinking of meals more appropriate to the inevitable winter that;s just around the corner, so, meat it is for today!!!
A greatly appreciated family meal, very flavourful, with lots of veggies and fragrant herbs.

we need
2 lbs 3 oz beef, cut in chunks
1 onion, thickly sliced
1 fennel, thickly sliced
3-4 carrots, cut in chunky pieces
8 oz mushrooms, halved
1 garlic clove
1 bay leaf
1 tsp thyme
2 tsps sugar
1 can crushed Italian tomatoes
1/2 cup red wine
1 Tbsp flour
3 Tbsps olive oil
salt and pepper, to taste

Wipe beef chunks well with paper towels and roll in flour. In a pan, sear beef  well in olive oil, then transfer to plate. Add onion, carrots, garlic and  fennel to pan and cook for 4-5 min, until soft, stirring frequently. Return meat to pan and add wine. Bring to a boil and add tomatoes. Add bay leaf, thyme, salt and pepper, sugar and 1 cup hot water. Cover pan and let simmer, for about 1 1/2 hours. Add mushrooms and continue cooking, uncovered, for about 30 more min, until sauce has thickened.

20 σχόλια:

  1. Ωραιότατο πιάτο!!!!
    Καλό μήνα με υγεία και χαρά!!!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όντως χειμωνιάτικο και μοσχοβολιστό! Καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτά είναι τα ωραία του χειμώνα!
    Πολύ νόστιμο και χουχουλιάρικο φαγάκι!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι νόστιμο και μυρωδάτο πιάτο!!
    Καλό Σαββατοκύριακο Μαράκι μου, φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ λιγουρεύτηκα το πιάτο σου Μαρία μου!!!!! Νοστιμότατο!!!!
    Καλό μήνα να έχουμε! Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  6. Φανταστικο!!! Μου αρεσει που το συνοδευσες με πουρε.

    Καλημερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το φαγάκι σου Μαράκι μου φαίνεται κατάλληλο και για το αναπόφευκτο καλοκαίρι του Ν ημισφαιρίου που παραμονεύει!
    Πολλά φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Και με ρυζάκι νομίζω θα είναι τέλειο,ε;;;
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πάρα πολύ ωραίο φαγητό Μαρία μου, καθώς το μοσχάρι το κοκκινιστό είναι από τα κρεατικά που πιο εύκολα μπορώ να καταναλώσω πιο εύκολα.
    Καλό μεσημέρι και καλή εβδομάδα εύχομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ρε παιδιά τι θα γίνει με την απόσταση τώρα; Πώς θα σας φτάσω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Dear Maria, This is one of my Favorite meals. I can taste this beautiful dish from here. Blessings dear. Catherine xo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλησπέρα Μαράκι μου..καλώς σε βρίσκω και όπως βλέπω με θεαματική παρουσίαση ενός σούπερ γεύματος που όλοι λατρεύουμε,,καλή συνέχεια στις εξαιρετικές σου αναρτήσεις..ένα όμορφο απογευματάκι σου εύχομαι..πολλά φιλάκια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Xara...είναι ότι όλα είναι, βόειο κρέας με λαχανικά; για μένα, αυτό είναι μια λαμπρή βόειο κρέας κατσαρόλας! σας ευχαριστώ για τη διανομή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αγαπημένο φαγητό όχι μόνο το χειμώνα αλλά όλες τις εποχές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πεντανόστιμο φαγάκι! Ο πουρές είναι ιδανικό συνοδευτικό για το τόσο καλομαγειρεμένο μοσχαράκι! Μπράβο!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μοσχρακι και πουρες, απλα τελειο!

    http://beautyfollower.blogspot.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Πραγματικά, από τα πιο ωραία και θρεπτικά, χειμωνιάτικα φαγητά. Θα το συνόδευα ευχαρίστως και με μακαρόνια!
    Καλό σου βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. una comida muy saludable ,tentadora y sabrosa me encanta ,abrazos.

    ΑπάντησηΔιαγραφή