Μια και μπήκε ο Νοέμβρης, πρέπει ν'αρχίσουμε να σκεφτόμαστε γεύματα πιο κατάλληλα για τον αναπόφευκτο χειμώνα που παραμονεύει, γι'αυτό και σήμερα έχουμε κρεατάκι!!!
Αγαπημένο φαγάκι για όλη την οικογένεια, νόστιμο, με τη σάλτσα του γεμάτη με λαχανικά και όλο αρώματα.
1 κιλό μοσχάρι σε κομμάτια
1 κρεμμύδι σε χοντρές φέτες
1 φινόκιο σε χοντρές φέτες
3-4 καρότα κομμένα σε χοντρά κομμάτια
250 γρ μανιτάρια κομμένα στα δυο
1 σκελίδα σκόρδο
1 φύλλο δάφνης
1 κουταλάκι θυμάρι
2 κουταλάκια ζάχαρη
1 κονσέρβα ντοματάκι ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
1 κουταλιά αλεύρι
3 κουταλιές ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι
Πασπαλίζουμε τα κομμάτια του μοσχαριού (αφού τα έχουμε στεγνώσει καλά) με το αλεύρι. Σε μια πλακέ κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρέας από όλες τις πλευρές. Βγάζουμε το κρέας σε ένα πιάτο. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι, το καρότο, το σκόρδο και το φινόκιο και τα αφήνουμε 4-5 λεπτά να μαλακώσουν λιγο, ανακατεύοντας συχνά. Βάζουμε πάλι πίσω το κρέας στην κατσαρόλα και ρίχνουμε το κρασί. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και ρίχνουμε το ντοματάκι. Προσθέτουμε τη δάφνη, το θυμάρι, αλάτι, πιπέρι, τη ζάχαρη και ένα φλιτζάνι ζεστό νερό. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσει το φαγητό, σε χαμηλή θερμοκρασία, για 1 1/2 ώρα περίπου. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και αφήνουμε να σιγοβράσει το φαγητό ξεσκέπαστο για άλλη μισή ώρα περίπου μέχρι να μείνει το φαγητό με τη σαλτσούλα του.
Since November is here, we need to start thinking of meals more appropriate to the inevitable winter that;s just around the corner, so, meat it is for today!!!
A greatly appreciated family meal, very flavourful, with lots of veggies and fragrant herbs.
we need
2 lbs 3 oz beef, cut in chunks
1 onion, thickly sliced
1 fennel, thickly sliced
3-4 carrots, cut in chunky pieces
8 oz mushrooms, halved
1 garlic clove
1 bay leaf
1 tsp thyme
2 tsps sugar
1 can crushed Italian tomatoes
1/2 cup red wine
1 Tbsp flour
3 Tbsps olive oil
salt and pepper, to taste
Wipe beef chunks well with paper towels and roll in flour. In a pan, sear beef well in olive oil, then transfer to plate. Add onion, carrots, garlic and fennel to pan and cook for 4-5 min, until soft, stirring frequently. Return meat to pan and add wine. Bring to a boil and add tomatoes. Add bay leaf, thyme, salt and pepper, sugar and 1 cup hot water. Cover pan and let simmer, for about 1 1/2 hours. Add mushrooms and continue cooking, uncovered, for about 30 more min, until sauce has thickened.
Αγαπημένο φαγάκι για όλη την οικογένεια, νόστιμο, με τη σάλτσα του γεμάτη με λαχανικά και όλο αρώματα.
1 κιλό μοσχάρι σε κομμάτια
1 κρεμμύδι σε χοντρές φέτες
1 φινόκιο σε χοντρές φέτες
3-4 καρότα κομμένα σε χοντρά κομμάτια
250 γρ μανιτάρια κομμένα στα δυο
1 σκελίδα σκόρδο
1 φύλλο δάφνης
1 κουταλάκι θυμάρι
2 κουταλάκια ζάχαρη
1 κονσέρβα ντοματάκι ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
1 κουταλιά αλεύρι
3 κουταλιές ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι
Πασπαλίζουμε τα κομμάτια του μοσχαριού (αφού τα έχουμε στεγνώσει καλά) με το αλεύρι. Σε μια πλακέ κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρέας από όλες τις πλευρές. Βγάζουμε το κρέας σε ένα πιάτο. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι, το καρότο, το σκόρδο και το φινόκιο και τα αφήνουμε 4-5 λεπτά να μαλακώσουν λιγο, ανακατεύοντας συχνά. Βάζουμε πάλι πίσω το κρέας στην κατσαρόλα και ρίχνουμε το κρασί. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και ρίχνουμε το ντοματάκι. Προσθέτουμε τη δάφνη, το θυμάρι, αλάτι, πιπέρι, τη ζάχαρη και ένα φλιτζάνι ζεστό νερό. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσει το φαγητό, σε χαμηλή θερμοκρασία, για 1 1/2 ώρα περίπου. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και αφήνουμε να σιγοβράσει το φαγητό ξεσκέπαστο για άλλη μισή ώρα περίπου μέχρι να μείνει το φαγητό με τη σαλτσούλα του.
Since November is here, we need to start thinking of meals more appropriate to the inevitable winter that;s just around the corner, so, meat it is for today!!!
A greatly appreciated family meal, very flavourful, with lots of veggies and fragrant herbs.
we need
2 lbs 3 oz beef, cut in chunks
1 onion, thickly sliced
1 fennel, thickly sliced
3-4 carrots, cut in chunky pieces
8 oz mushrooms, halved
1 garlic clove
1 bay leaf
1 tsp thyme
2 tsps sugar
1 can crushed Italian tomatoes
1/2 cup red wine
1 Tbsp flour
3 Tbsps olive oil
salt and pepper, to taste
Wipe beef chunks well with paper towels and roll in flour. In a pan, sear beef well in olive oil, then transfer to plate. Add onion, carrots, garlic and fennel to pan and cook for 4-5 min, until soft, stirring frequently. Return meat to pan and add wine. Bring to a boil and add tomatoes. Add bay leaf, thyme, salt and pepper, sugar and 1 cup hot water. Cover pan and let simmer, for about 1 1/2 hours. Add mushrooms and continue cooking, uncovered, for about 30 more min, until sauce has thickened.
Ωραιότατο πιάτο!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό μήνα με υγεία και χαρά!!!
Φιλιά!
Όντως χειμωνιάτικο και μοσχοβολιστό! Καλό μήνα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτά είναι τα ωραία του χειμώνα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ νόστιμο και χουχουλιάρικο φαγάκι!
Φιλιά πολλά!
Τι νόστιμο και μυρωδάτο πιάτο!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό Σαββατοκύριακο Μαράκι μου, φιλιά!
Ωραιότατο!!!Καλό Σ/Κ
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ λιγουρεύτηκα το πιάτο σου Μαρία μου!!!!! Νοστιμότατο!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό μήνα να έχουμε! Πολλά φιλιά!
Φανταστικο!!! Μου αρεσει που το συνοδευσες με πουρε.
Καλημερα!
Το φαγάκι σου Μαράκι μου φαίνεται κατάλληλο και για το αναπόφευκτο καλοκαίρι του Ν ημισφαιρίου που παραμονεύει!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλά φιλάκια
Και με ρυζάκι νομίζω θα είναι τέλειο,ε;;;
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά
Πάρα πολύ ωραίο φαγητό Μαρία μου, καθώς το μοσχάρι το κοκκινιστό είναι από τα κρεατικά που πιο εύκολα μπορώ να καταναλώσω πιο εύκολα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό μεσημέρι και καλή εβδομάδα εύχομαι.
Ρε παιδιά τι θα γίνει με την απόσταση τώρα; Πώς θα σας φτάσω;
ΑπάντησηΔιαγραφήIt looks comfortable and delicious.
ΑπάντησηΔιαγραφήDear Maria, This is one of my Favorite meals. I can taste this beautiful dish from here. Blessings dear. Catherine xo
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα Μαράκι μου..καλώς σε βρίσκω και όπως βλέπω με θεαματική παρουσίαση ενός σούπερ γεύματος που όλοι λατρεύουμε,,καλή συνέχεια στις εξαιρετικές σου αναρτήσεις..ένα όμορφο απογευματάκι σου εύχομαι..πολλά φιλάκια..
ΑπάντησηΔιαγραφήXara...είναι ότι όλα είναι, βόειο κρέας με λαχανικά; για μένα, αυτό είναι μια λαμπρή βόειο κρέας κατσαρόλας! σας ευχαριστώ για τη διανομή!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑγαπημένο φαγητό όχι μόνο το χειμώνα αλλά όλες τις εποχές!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠεντανόστιμο φαγάκι! Ο πουρές είναι ιδανικό συνοδευτικό για το τόσο καλομαγειρεμένο μοσχαράκι! Μπράβο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά!
Μοσχρακι και πουρες, απλα τελειο!
ΑπάντησηΔιαγραφήhttp://beautyfollower.blogspot.gr
Πραγματικά, από τα πιο ωραία και θρεπτικά, χειμωνιάτικα φαγητά. Θα το συνόδευα ευχαρίστως και με μακαρόνια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό σου βράδυ.
una comida muy saludable ,tentadora y sabrosa me encanta ,abrazos.
ΑπάντησηΔιαγραφή