Πριν από καιρό βρήκα σε αυτό το blog μια συνταγή για μπισκότα με παντζάρι. Μια και σύμφωνα με τα υλικά, ήταν νηστίσιμα, θεώρησα καλή ιδέα και πρωτότυπη να τα φτιάξω. Έκανα ακριβώς τη συνταγή, μόνο που έβαλα λίγο παραπάνω ζάχαρη. Εδώ γράφω τη συνταγή όπως τη βρήκα.
χρειαζόμαστε
1 φλιτζάνι αλεύρι
5 κουταλάκια άχνη ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι βούτυρο μαλακό
2 κουταλάκια λειωμένο ωμό πατζάρι
1/2 κουταλάκι σκόνη κάρδαμο
Χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο, προσθέτουμε το παντζάρι. Ρίχνουμε το αλεύρι με το κάρδαμο και φτιάχνουμε μια ωραία ζύμη. Ψήνουμε στους 190β για 8-10 λεπτά περίπου.
Το αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας το είδανε οι bloggers που ήρθανε στη συνάντηση για καφέ. Σε γεύση ήταν αρκετά καλά αλλά σε εμφάνιση έχαναν, ίσως να έφταιγε το μηχανάκι που έχω για μπισκοτάκια, δεν ήτανε πολύ στρογγυλεμένες οι άκρες. Αν τα ξαναέφτιαχνα θα τα έπλαθα με το χέρι. Το πρόβλημα ήταν ότι τα παιδιά μου με είδαν να τα φτιάχνω και με τίποτα δε δοκίμαζαν μπισκότο με παντζάρι! Αν τους είχα πει ότι ήταν χρώμα ζαχαροπλαστικής θα τα έτρωγαν ευχαρίστως!
Ευτυχώς υπάρχει ο σύζυγος, αρωγός, συμπαραστάτης και τελικός καταναλωτής:))
Σε μια συζήτηση για αυτό με τη φίλη μου τη Χαρά από τον Καναδά ( που καιρό τώρα της λέω να ξεκινήσει να γράφει στο blog μου;-) μου έδωσε μια συνταγή για κέικ με παντζάρι, την οποία έφτιαξα και συστήνω ανεπιφύλακτα.
χρειαζόμαστε
1 φλιτζάνι λάδι
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
3 αβγά
1 κουταλάκι υγρή βανίλια
1 φλιτζάνι παντζάρια ξυσμένα
1 φλιτζάνι καρότα ξυσμένα
2 φλιτζάνια αλεύρι
2 1/2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
1κουταλάκι κανέλα
1/2 κουταλάκι αλάτι
1/2 φλιτζάνι καρύδια ψιλοκομμένα
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα, το αλάτι και τα καρύδια. Χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη και τα αβγά. Προσθέτουμε τα παντζάρια και τα καρότα και μετά ρίχνουμε λίγο λίγο τα αλεύρι. Ρίχνουμε το μίγμα σε μακρόστενη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180β για 40-45 λεπτά.
Εγώ το έκανα σε φόρμα με μικρά κεκάκια πασχαλινά, θεωρώντας ότι αφού θα βγούν κοκκινωπά θα μοιάζουν με αβγά ή λουλουδάκια. Τελικά, πολύ κόκκινα σε εμφάνιση δε βγήκαν αλλά είναι πεντανόστιμα. Στην πρώτη φωτογραφία, το μεσαίο, είναι κομμένο και φαίνεται πώς είναι μέσα!
χρειαζόμαστε
1 φλιτζάνι αλεύρι
5 κουταλάκια άχνη ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι βούτυρο μαλακό
2 κουταλάκια λειωμένο ωμό πατζάρι
1/2 κουταλάκι σκόνη κάρδαμο
Χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο, προσθέτουμε το παντζάρι. Ρίχνουμε το αλεύρι με το κάρδαμο και φτιάχνουμε μια ωραία ζύμη. Ψήνουμε στους 190β για 8-10 λεπτά περίπου.
Το αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας το είδανε οι bloggers που ήρθανε στη συνάντηση για καφέ. Σε γεύση ήταν αρκετά καλά αλλά σε εμφάνιση έχαναν, ίσως να έφταιγε το μηχανάκι που έχω για μπισκοτάκια, δεν ήτανε πολύ στρογγυλεμένες οι άκρες. Αν τα ξαναέφτιαχνα θα τα έπλαθα με το χέρι. Το πρόβλημα ήταν ότι τα παιδιά μου με είδαν να τα φτιάχνω και με τίποτα δε δοκίμαζαν μπισκότο με παντζάρι! Αν τους είχα πει ότι ήταν χρώμα ζαχαροπλαστικής θα τα έτρωγαν ευχαρίστως!
Ευτυχώς υπάρχει ο σύζυγος, αρωγός, συμπαραστάτης και τελικός καταναλωτής:))
Σε μια συζήτηση για αυτό με τη φίλη μου τη Χαρά από τον Καναδά ( που καιρό τώρα της λέω να ξεκινήσει να γράφει στο blog μου;-) μου έδωσε μια συνταγή για κέικ με παντζάρι, την οποία έφτιαξα και συστήνω ανεπιφύλακτα.
χρειαζόμαστε
1 φλιτζάνι λάδι
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
3 αβγά
1 κουταλάκι υγρή βανίλια
1 φλιτζάνι παντζάρια ξυσμένα
1 φλιτζάνι καρότα ξυσμένα
2 φλιτζάνια αλεύρι
2 1/2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
1κουταλάκι κανέλα
1/2 κουταλάκι αλάτι
1/2 φλιτζάνι καρύδια ψιλοκομμένα
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα, το αλάτι και τα καρύδια. Χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη και τα αβγά. Προσθέτουμε τα παντζάρια και τα καρότα και μετά ρίχνουμε λίγο λίγο τα αλεύρι. Ρίχνουμε το μίγμα σε μακρόστενη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180β για 40-45 λεπτά.
Εγώ το έκανα σε φόρμα με μικρά κεκάκια πασχαλινά, θεωρώντας ότι αφού θα βγούν κοκκινωπά θα μοιάζουν με αβγά ή λουλουδάκια. Τελικά, πολύ κόκκινα σε εμφάνιση δε βγήκαν αλλά είναι πεντανόστιμα. Στην πρώτη φωτογραφία, το μεσαίο, είναι κομμένο και φαίνεται πώς είναι μέσα!
πολυ πρωτοτυπη συνταγη!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜμμμμμ πρωτότυπα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο παντζάρι το λατρεύω, λογικά θα μου αρέσουν τα κουλούρια και το κέικ :)))))
Πολλά φιλιά
Καλή Ανάσταση
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ εύκολες συνταγές και πρωτότυπες.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυκαιρία να αξιοποιούμε και τα λαχανικά σε γλυκά.
Αυτοί οι άντρες, τελικά δεν είναι να τα ξέρουν όλα....πρέπει να τους τα κρύβουμε....
Φιλιά :))
Πρωτότυπα...
ΑπάντησηΔιαγραφήΚΑΛH ANAΣTAΣΗ!
Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές
Καλό Πάσχα, Καλή Ανάσταση!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα περάσεις πολύ όμορφα!!
ξέρεις πόσες φορές σε'μενα η εμφάνιση χάνει αλλά κερδίζει η γεύση;βγάζω τα γυαλιά μου κ έτσι δε βλέπω πώς είναι αλλά απολαμβάνω τις γεύσεις :)))
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλημερούδια
Χαχα ακόμα δεν τα έφαγα όλα!!!είδες που λέω εγώ δεν φτιάχνω!!!όχι πως δεν είναι ωραία έχουν ξεχαστεί!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό Πάσχα!!!
Πολύ πρωτότυπο μου φαίνεται το παντζάρι στα γλυκά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕγώ το ξέρω μόνο σαν σαλάτα με σκόρδο.
Θα δοκιμαστεί οπωσδήποτε.
ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ
αυτό το πατζάρι πολύ με παραξένεψε,μα έχω όμως και τη περιέργεια να το δοκιμάσω, πάντως το χρώμα υπέροχο!!
ΑπάντησηΔιαγραφήεύχομαι καλό Πάσχα, καλά να περάσετε!!
apinkdreamer καλώς όρισες! Είναι πρωτότυπη αλλά και νόστιμη!
ΑπάντησηΔιαγραφήAsteri, μη νομίζεις, το παντζάρι δε το καταλαβαίνεις καθόλου!
ΑπάντησηΔιαγραφήCoula, σε ευχαριστώ! Καλή Ανάσταση και σε σένα!
ΑπάντησηΔιαγραφήEYH με τον άντρα μου δεν έχω πρόβλημα, τα παιδιά μου άντε να τα πείσεις! Φιλάκια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ, νόστιμα όμως:))
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή Ανάσταση και σε σένα!
ΕΛΕΝΑ Καλό Πάσχα εύχομαι, με υγεία και ευτυχία, σε σένα και την οικογένεια σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι λοιπόν;E allora? ευτυχώς το κέικ είναι πεντανόστιμο και έτσι ούτε χρειάστηκε να βγάλω τα γυαλιά μου:))
ΑπάντησηΔιαγραφήΞανθή, αχ, με τον πόνο μου παίζεις; Εδώ δε μένει τίποτα συνήθως:))
ΑπάντησηΔιαγραφήΔΥΣΠΙΣΤΟΣ, έχουμε κάνει με καρότο, γιατί όχι και με παντζάρι; Έχει γλυκιά γεύση και κάνει το κέικ πολύ νόστιμο! Καλό Πάσχα και σε σένα!
ΑπάντησηΔιαγραφήthumbelina, αν το δοκιμάσεις, πες μου εντυπώσεις! Καλό Πάσχα και σε σένα!
ΑπάντησηΔιαγραφήBig mama μου τα μπισκοτάκια ήταν τέλεια και τα παιδιά σου απλά έχασαν που δεν δοκίμασαν! Φαντάζομαι ότι ωραίο θα είναι και το κέικ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό Πάσχα να περάσετε!
Πολύχρωμα, πανέμορφα, πρωτότυπα όλα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό Πάσχα σου εύχομαι Big Mama και Καλή Ανάσταση!!
Φιλιά πολλά
Στην Ν Αφρική συχνά φτιάχνουν κέικ με πατζάρι και με ένα άλλο λαχανικό που εμείς δεν συνηθίζουμε, με μίσχους από rhubarb (ραβέντι?)! Όπως και με καρότο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι ενδιαφέρουσες συνταγές γιατί τα φυσικά γλυκά λαχανικά είναι ένας καλός τρόπος για να ικανοποιήσουμε την ανάγκη μας για γλυκό, χωρίς την προσθήκη υπερβολικής "καθαρής" ζάχαρης!
Big mama ευχαριστώ για την ωραία συνταγή κέικ (ξέρεις την αδυναμία που τους έχω)!
Καλό μήνα, χρόνια πολλά και καλή Ανάσταση!
kiki ευχαριστώ. Καλό Πάσχα και σε σένα!
ΑπάντησηΔιαγραφήgvarvakis ευχαριστώ πολύ! Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα με υγεία και ευτυχία!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑγγελικη ευχαριστώ! Το rhubarb μου το έχει πει και η φίλη μου και το έψαξα στο λεξικό ότι είναι ραβέντι αλλά δεν ξέρω ούτε που να το βρω αν υπάρχει! Κάνουν και πίτες λέει.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕύχομαι να περάσετε Χαρούμενο Πάσχα!