Δευτέρα, 22 Μαρτίου 2010

Μπακαλιάρος με πιπεριές/Cod with peppers

Καλή εβδομάδα σε όλους! Χάθηκα λίγο αλλά καλόμαθα με τις βόλτες και δε μαζεύομαι πια:))
Όσοι δεν ήρθατε στη συνάντηση του Σαββάτου, χάσατε!!! Ελπίζω την άλλη φορά να μαζευτούμε περισσότεροι.
Λοιπόν εμείς, του ψαριού όπως έχω πει, πολύ δεν είμαστε αλλά τέτοιες μέρες που έρχονται θα τον κάνουμε και εμείς το μπακαλιάρο μας. Βλέπω στα blogs ότι έχουν διάφορες συνταγές με μπακαλιάρο, ας γράψω και εγώ τη δικιά μου και έτσι θα υπάρχουν πολλές επιλογές. Τη συνταγή την έχω δει περίπου ίδια σε ένα διαφημιστικό εταιρείας κατεψυγμένων ψαρικών.

χρειαζόμαστε

1 κιλό μπακαλιάρο παστό ξαρμυρισμένο ή φρέσκο
3-4 πιπεριές χρωματιστές (κόκκινη, πράσινη, κίτρινη)
6-8 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2-3 κουταλιές ρίγανη
1 φύλλο δάφνης
1 κιλό πατάτες κομμένες σαν τις τηγανιτές
100 γρ λάδι
αλατοπίπερο

Κόβουμε τον μπακαλιάρο σε μεγάλα κομμάτια. Τον βάζουμε στο ταψί και ρίχνουμε τις πατάτες γύρω του. Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά, γύρω -γύρω και πάνω από τον μπακαλιάρο. Περιχύνουμε με το λάδι, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε 1 ποτήρι νερό και ψήνουμε στους 200β για 30-45 περίπου λεπτά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε νεράκι.
Είναι εύκολο και νόστιμο και όπως πάντα τα λαχανικά και αρωματικά, μπορούν να γίνουν λιγότερα ή περισσότερα ανάλογα με τα γούστα του καθενός!
I've mentioned many times that we are not particularly fond of fish, however, I decided to make this recipe to keep up with the tradition for this week. I found this recipe in a commercial flyer.

we need
2 lbs 2 oz cod, fresh or frozen (thawed)
3-4 bell peppers (green, red, yellow)
6-8 cloves garlic, finely chopped
2-3 Tbsps oregano
1 bay leaf
2 lbs 2oz potatoes, peeled and cut like thick french fries
3 1/3 oz olive oil
salt and pepper, to taste

Cut cod in big chunks. Place in a pan and arrange potatoes around it. Top with peppers, garlic, bay leaf and oregano. Pour oil and a glass of water over them, season and bake in preheated oven, at 400F, for 30-45 min. Add more water, if necessary.
It is a very easy and tasty dish and can be adjusted to one's taste, by increasing or decreasing the amount of herbs and vegetables! 

39 σχόλια:

  1. δειχνει πολυ ωραιο και θα ειναι και πολυ αρωματικο απο τις πιπεριες, εναλλακτικη προταση για την πεμπτη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να μια άλλη πρόταση να μαγειρέψουμε μπακαλιάρο που δεν την ήξερα.
    Θα πρέπει να είναι πεντανόστιμο πιάτο και με όλα αυτά τα λαχανικά θα φεύγει και η έντονη μυρωδιά του μπακαλιάρου.
    Σε ευχαριστούμε.:)
    Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ ωραίο φαγάκι. Κάτι σαν πλακί :)
    Το τρώω αρκεί ο μπακαλιάρος να είναι φιλέτο :)Καλό απόγευμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η ημέρα του μπακαλιάρου!!!
    Πολύ ωραία κι αυτή η εκδοχή.
    Καλή εβδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ καλή συνταγή ... την Πέμπτη αμ' έπος αμ' έργον!!!
    Να είσαι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σουρτουκομάμα, ήθελα να ήξερα ποια σε ξελογιάζει; Χαχα! Ωραίος ο μπακαλιάρος έτσι! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Και του χρόνου, και του χρόνου!!
    Ολες οι συνταγές με μπακαλιάρο ευπρόσδεκτες, την Πέμπτη θα έχει την τιμητική του!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τελικά οι χρωματιστές πιπεριές όπου και να μπουν δίνουν χρώμα και νοστιμιά!
    Τις χρησιμοποιώ πολύ αλλά με μπακαλιάρο δεν έχω δοκιμάσει ακόμα, ωραία εναλλακτική!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ξερω την εκδοχη με πατατες μπακαλιαρο και κρεμμυδια, αλλα και αυτη η εκδοχη με τις πιπεριες μου αρεσει.Καλη εβδομαδα να εχεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Pansofix, ευχαριστώ! Είναι πραγματικά αρωματικό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ELENI, μπα την Πέμπτη θα κάνουμε τηγανητό! ΧΑΧΑΧΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ζαμπία πράγματι κόβει τη μυρωδιά αν και εγώ το φτιάχνω και με άλλα ψάρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Asteri έτσι και εμείς το θέλουμε, χωρίς κόκκαλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ξανθή, το έχουν ο μέρες αυτές, μετά αρχίζουν τα Πασχαλινά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. navarino, ευχαριστώ, ελπίζω να σου αρέσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. kiki, είδες τι έπαθα με σας που έμπλεξα; Δε μπορώ ώρα να μαζευτώ:Ρ Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μαριλενα, ευχαριστώ, να είσαι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΕΛΕΝΑ, πραγματικά πολύ νόστιμες συνταγές με μπακαλιάρο έχω δει αυτές τις μέρες! Είναι η εποχή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. πρέπει να είναι πολύ νόστιμη και αυτή η εκδοχή την οποία δεν έχω ξανακούσει. Θα το φτιάξω αλλά για μεθαύριο δεν το βλέπω, γιατί όλοι περιμένουν τον τηγανητό αλλά καποια αλλη στιγμή σίγουρα.

    φιλια πολλά !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Betty, με πιπεριές και μπόλικο σκορδάκι, είναι και αρωματικό και εμφανίσιμο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Δημιουργία, αν θέλουμε βάζουμε και ένα κρεμμύδι αλλά έχει τόσο σκόρδο που δε χρειάζεται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Maria B. να σου πω την αλήθεια και εγώ τηγανητό θα φτιάξω, το προτιμάνε όλοι:) Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ε βέβαια big mama με τόσες βόλτες και καφέδες!!
    Αλλά αυτή την εκδοχή του μπακαλιάρου με τις πιπεριές την ψηφίζω!Το κοτόπουλο έτσι το κάνω, αλλά δεν είχα σκεφτεί και τον μπακαλιάρο!
    Πολύ χαρηκα που σε γνώρισα!
    Φιλιά!!!
    Αθηνά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. εύκολο και νόστιμο....και από πιπεριές στην Ιταλία όλα τα χρώματα....ακόμα και πορτοκαλί!!!

    καλό βράδυ
    χχχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Μπακαλιάρος εδώ, μπακαλιάρος εκεί, μπακαλιάρος παραπέρα....χιχιχι
    Ολες οι εκδοχές του μου αρέσουν και πολύ περισσότερο αυτές που έιναι εύκολες και γρήγορες, για να έχω περισσότερο ελεύθερο χρόνο!!
    Φιλάκια πολλά :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. καλε αυτο μοιαζει πανευκολο, πηρα τρια κιλα μπακαλιαρο, φτανει και περισευει να κανω κι εν αταψακι με την δικη σου εκδοχη , φιλια πολλα πολλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Αθηνά, άσε που με έπιασε και το στομάχι μου;-)
    Αφού κάνεις το κοτόπουλο με τις πιπεριές, δοκίμασε και σε ψαράκι. Ματς μουτς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Και λοιπόν;E allora? ευχαριστώ πολύ! Μου αρέσουν πολύ οι πιπεριές! Καλό απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. EYH να είμαστε καλά και του χρόνου να ξαναβάλουμε:) Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΜΙΑ ΑΝΑΠΟΔΗ, τρία κιλά; Μπράβο! Έτσι θα το κάνεις με διάφορους τρόπους. Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Είναι νόστιμη και τούτη παραλλαγή. Τα φιλέτα τα κάνω είτε έτσι, είτε με καρότα και άνηθο καθώς και σποράκια μάραθου ή γλυκάνισου.
    Αλλά μάλλον για τηγανητό πάμε και μεις τούτην την δόση, εκτός και έχω χρόνο για 2 φαγάκια. Θα δούμε...
    Καλή αυριανή Big Mama...όσο για τις βόλτες καλά κάνετε, σας ζήλεψα αλλά τι να γίνει που δεν τα κατάφερα... σνιφ,σνιφ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Penelope την επόμενη φορά κανόνισε να μπορείς. Είναι ωραίο να βέπόμαστε, έχει πολύ πλάκα!
    Χρόνια πολλά για αύριο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. και εγω το εφτιαξα σημερα με αρκετες πιπεριες βεβαια ηταν ολες κοκκινες αλλες σε φουσκωτες αλλες σε μακριες και αλλες σε φλωρινης ( ΓΙΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΕΠΟΧΗ ΟΙ ΠΙΠΕΡΙΕς ΜΟΥ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ ΕΙΝΑΙ ΟΛΕς ΚΟΚΚΙΝΕς ) ΓΙΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΒΑΛΑ ΑΛΛΑ ΧΡΩΜΑΤΑ , ΕΒΑΛΑ ΚΑΙ ΦΡΕΣΚΑ ΣΚΟΡΔΑ και εγινε γευστικοτατο και ελαφρυ και καταλαβαινες και την γευση της πιπεριας γιατι γλυκιζε λιγο επειδη ειχα και λιγες φλωρινης,ειχαμε συνηθισει με τα κρεμμυδια και την ντοματα παντως αυτη ειναι μια πολυ ωραια παραλλαγη απο βικυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Theogr ο κηπουρός, ευχαριστώ πολύ, Καλό Πάσχα να έχουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Βίκυ μου έδωσες ιδέα με τις πιπεριές Φλωρίνης! Θα είναι πολύ νόστιμη η γεύση τους. Και φυσικά, καλά κάνεις και βάζεις ότι έχεις στον κήπο σου, ενώ εμείς βάζουμε ότι έχει το σούπερ μάρκετ:(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. τι ωραια συνταγη και εχω πιπεριες απο το κηπο νεφελη

    ΑπάντησηΔιαγραφή