Όσοι δεν ήρθατε στη συνάντηση του Σαββάτου, χάσατε!!! Ελπίζω την άλλη φορά να μαζευτούμε περισσότεροι.
Λοιπόν εμείς, του ψαριού όπως έχω πει, πολύ δεν είμαστε αλλά τέτοιες μέρες που έρχονται θα τον κάνουμε και εμείς το μπακαλιάρο μας. Βλέπω στα blogs ότι έχουν διάφορες συνταγές με μπακαλιάρο, ας γράψω και εγώ τη δικιά μου και έτσι θα υπάρχουν πολλές επιλογές. Τη συνταγή την έχω δει περίπου ίδια σε ένα διαφημιστικό εταιρείας κατεψυγμένων ψαρικών.
χρειαζόμαστε
1 κιλό μπακαλιάρο παστό ξαρμυρισμένο ή φρέσκο
3-4 πιπεριές χρωματιστές (κόκκινη, πράσινη, κίτρινη)
6-8 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2-3 κουταλιές ρίγανη
1 φύλλο δάφνης
1 κιλό πατάτες κομμένες σαν τις τηγανιτές
100 γρ λάδι
αλατοπίπερο
Κόβουμε τον μπακαλιάρο σε μεγάλα κομμάτια. Τον βάζουμε στο ταψί και ρίχνουμε τις πατάτες γύρω του. Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά, γύρω -γύρω και πάνω από τον μπακαλιάρο. Περιχύνουμε με το λάδι, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε 1 ποτήρι νερό και ψήνουμε στους 200β για 30-45 περίπου λεπτά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε νεράκι.
Είναι εύκολο και νόστιμο και όπως πάντα τα λαχανικά και αρωματικά, μπορούν να γίνουν λιγότερα ή περισσότερα ανάλογα με τα γούστα του καθενός!
we need
2 lbs 2 oz cod, fresh or frozen (thawed)
3-4 bell peppers (green, red, yellow)
6-8 cloves garlic, finely chopped
2-3 Tbsps oregano
1 bay leaf
2 lbs 2oz potatoes, peeled and cut like thick french fries
3 1/3 oz olive oil
salt and pepper, to taste
Cut cod in big chunks. Place in a pan and arrange potatoes around it. Top with peppers, garlic, bay leaf and oregano. Pour oil and a glass of water over them, season and bake in preheated oven, at 400F, for 30-45 min. Add more water, if necessary.
It is a very easy and tasty dish and can be adjusted to one's taste, by increasing or decreasing the amount of herbs and vegetables!
δειχνει πολυ ωραιο και θα ειναι και πολυ αρωματικο απο τις πιπεριες, εναλλακτικη προταση για την πεμπτη!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕΤΟΙΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα μια άλλη πρόταση να μαγειρέψουμε μπακαλιάρο που δεν την ήξερα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα πρέπει να είναι πεντανόστιμο πιάτο και με όλα αυτά τα λαχανικά θα φεύγει και η έντονη μυρωδιά του μπακαλιάρου.
Σε ευχαριστούμε.:)
Ζ.
Πολύ ωραίο φαγάκι. Κάτι σαν πλακί :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο τρώω αρκεί ο μπακαλιάρος να είναι φιλέτο :)Καλό απόγευμα
Η ημέρα του μπακαλιάρου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραία κι αυτή η εκδοχή.
Καλή εβδομάδα.
Πολύ καλή συνταγή ... την Πέμπτη αμ' έπος αμ' έργον!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα είσαι καλά!
Σουρτουκομάμα, ήθελα να ήξερα ποια σε ξελογιάζει; Χαχα! Ωραίος ο μπακαλιάρος έτσι! Φιλιά!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαι του χρόνου :))
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι του χρόνου, και του χρόνου!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΟλες οι συνταγές με μπακαλιάρο ευπρόσδεκτες, την Πέμπτη θα έχει την τιμητική του!!
Τελικά οι χρωματιστές πιπεριές όπου και να μπουν δίνουν χρώμα και νοστιμιά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤις χρησιμοποιώ πολύ αλλά με μπακαλιάρο δεν έχω δοκιμάσει ακόμα, ωραία εναλλακτική!
Ξερω την εκδοχη με πατατες μπακαλιαρο και κρεμμυδια, αλλα και αυτη η εκδοχη με τις πιπεριες μου αρεσει.Καλη εβδομαδα να εχεις.
ΑπάντησηΔιαγραφήPansofix, ευχαριστώ! Είναι πραγματικά αρωματικό!
ΑπάντησηΔιαγραφήELENI, μπα την Πέμπτη θα κάνουμε τηγανητό! ΧΑΧΑΧΑ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΖαμπία πράγματι κόβει τη μυρωδιά αν και εγώ το φτιάχνω και με άλλα ψάρια!
ΑπάντησηΔιαγραφήAsteri έτσι και εμείς το θέλουμε, χωρίς κόκκαλα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΞανθή, το έχουν ο μέρες αυτές, μετά αρχίζουν τα Πασχαλινά!
ΑπάντησηΔιαγραφήnavarino, ευχαριστώ, ελπίζω να σου αρέσει!
ΑπάντησηΔιαγραφήkiki, είδες τι έπαθα με σας που έμπλεξα; Δε μπορώ ώρα να μαζευτώ:Ρ Φιλάκια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜαριλενα, ευχαριστώ, να είσαι καλά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕΛΕΝΑ, πραγματικά πολύ νόστιμες συνταγές με μπακαλιάρο έχω δει αυτές τις μέρες! Είναι η εποχή!
ΑπάντησηΔιαγραφήπρέπει να είναι πολύ νόστιμη και αυτή η εκδοχή την οποία δεν έχω ξανακούσει. Θα το φτιάξω αλλά για μεθαύριο δεν το βλέπω, γιατί όλοι περιμένουν τον τηγανητό αλλά καποια αλλη στιγμή σίγουρα.
ΑπάντησηΔιαγραφήφιλια πολλά !!!
Betty, με πιπεριές και μπόλικο σκορδάκι, είναι και αρωματικό και εμφανίσιμο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔημιουργία, αν θέλουμε βάζουμε και ένα κρεμμύδι αλλά έχει τόσο σκόρδο που δε χρειάζεται!
ΑπάντησηΔιαγραφήMaria B. να σου πω την αλήθεια και εγώ τηγανητό θα φτιάξω, το προτιμάνε όλοι:) Φιλιά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕ βέβαια big mama με τόσες βόλτες και καφέδες!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑλλά αυτή την εκδοχή του μπακαλιάρου με τις πιπεριές την ψηφίζω!Το κοτόπουλο έτσι το κάνω, αλλά δεν είχα σκεφτεί και τον μπακαλιάρο!
Πολύ χαρηκα που σε γνώρισα!
Φιλιά!!!
Αθηνά
εύκολο και νόστιμο....και από πιπεριές στην Ιταλία όλα τα χρώματα....ακόμα και πορτοκαλί!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλό βράδυ
χχχ
Μπακαλιάρος εδώ, μπακαλιάρος εκεί, μπακαλιάρος παραπέρα....χιχιχι
ΑπάντησηΔιαγραφήΟλες οι εκδοχές του μου αρέσουν και πολύ περισσότερο αυτές που έιναι εύκολες και γρήγορες, για να έχω περισσότερο ελεύθερο χρόνο!!
Φιλάκια πολλά :))
καλε αυτο μοιαζει πανευκολο, πηρα τρια κιλα μπακαλιαρο, φτανει και περισευει να κανω κι εν αταψακι με την δικη σου εκδοχη , φιλια πολλα πολλα
ΑπάντησηΔιαγραφήΑθηνά, άσε που με έπιασε και το στομάχι μου;-)
ΑπάντησηΔιαγραφήΑφού κάνεις το κοτόπουλο με τις πιπεριές, δοκίμασε και σε ψαράκι. Ματς μουτς!
Και λοιπόν;E allora? ευχαριστώ πολύ! Μου αρέσουν πολύ οι πιπεριές! Καλό απόγευμα!
ΑπάντησηΔιαγραφήEYH να είμαστε καλά και του χρόνου να ξαναβάλουμε:) Φιλάκια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜΙΑ ΚΑΛΗ ΜΙΑ ΑΝΑΠΟΔΗ, τρία κιλά; Μπράβο! Έτσι θα το κάνεις με διάφορους τρόπους. Φιλιά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι νόστιμη και τούτη παραλλαγή. Τα φιλέτα τα κάνω είτε έτσι, είτε με καρότα και άνηθο καθώς και σποράκια μάραθου ή γλυκάνισου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑλλά μάλλον για τηγανητό πάμε και μεις τούτην την δόση, εκτός και έχω χρόνο για 2 φαγάκια. Θα δούμε...
Καλή αυριανή Big Mama...όσο για τις βόλτες καλά κάνετε, σας ζήλεψα αλλά τι να γίνει που δεν τα κατάφερα... σνιφ,σνιφ...
Penelope την επόμενη φορά κανόνισε να μπορείς. Είναι ωραίο να βέπόμαστε, έχει πολύ πλάκα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧρόνια πολλά για αύριο!
και εγω το εφτιαξα σημερα με αρκετες πιπεριες βεβαια ηταν ολες κοκκινες αλλες σε φουσκωτες αλλες σε μακριες και αλλες σε φλωρινης ( ΓΙΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΕΠΟΧΗ ΟΙ ΠΙΠΕΡΙΕς ΜΟΥ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ ΕΙΝΑΙ ΟΛΕς ΚΟΚΚΙΝΕς ) ΓΙΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΒΑΛΑ ΑΛΛΑ ΧΡΩΜΑΤΑ , ΕΒΑΛΑ ΚΑΙ ΦΡΕΣΚΑ ΣΚΟΡΔΑ και εγινε γευστικοτατο και ελαφρυ και καταλαβαινες και την γευση της πιπεριας γιατι γλυκιζε λιγο επειδη ειχα και λιγες φλωρινης,ειχαμε συνηθισει με τα κρεμμυδια και την ντοματα παντως αυτη ειναι μια πολυ ωραια παραλλαγη απο βικυ
ΑπάντησηΔιαγραφήTheogr ο κηπουρός, ευχαριστώ πολύ, Καλό Πάσχα να έχουμε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΒίκυ μου έδωσες ιδέα με τις πιπεριές Φλωρίνης! Θα είναι πολύ νόστιμη η γεύση τους. Και φυσικά, καλά κάνεις και βάζεις ότι έχεις στον κήπο σου, ενώ εμείς βάζουμε ότι έχει το σούπερ μάρκετ:(
ΑπάντησηΔιαγραφήτι ωραια συνταγη και εχω πιπεριες απο το κηπο νεφελη
ΑπάντησηΔιαγραφή