Και μια που συνηθίσαμε τα πικάντικα ας φτιάξουμε τώρα και πικάντικο κρεατάκι. Το σημερινό φαγητό, πιο πολύ Χριστουγεννιάτικο βέβαια μου κάνει αλλά είναι πολύ νόστιμο και έτσι κι αλλιώς εγώ το Πάσχα δε το έχω καταλάβει ακόμη:))
χρειαζόμαστε
700 χοιρινό σε κομματάκια
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 καρότα σε μπαστουνάκια
6-8 ξερά φρούτα σε κομματάκια (εγώ έβαλα βερίκοκα)
1 κουταλάκι κόλιανδρο ξερό
3-4 κουταλάκια κάρυ
1 φλιτζάνι νερό ή ζωμό
1/2 φλιτζάνι γιαούρτι
2-3 κουταλιές λάδι
αλάτι- πιπέρι
2 κουταλιές αλεύρι
Αλατίζουμε το χοιρινό και το πασπαλίζουμε με το αλεύρι. Σε αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρέας. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και τα καρότα. Ανακατεύουμε για 5 λεπτά, προσθέτουμε τα βερίκοκα, τον κόλιανδρο, το κάρυ, αλάτι και πιπέρι.
Ρίχνουμε το ζωμό ή το νερό και το αφήνουμε να βράσει. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό. Μόλις γίνει και μείνει με λίγη σαλτσούλα το κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε. Το γιαούρτι καλό είναι να είναι από τα πιο νερουλά γιατί εγώ έβαλα το στραγγιστό και δεν ανακατεύτηκε καλά.
Σερβίρουμε με βρασμένο ρύζι μπασμάτι.
χρειαζόμαστε
700 χοιρινό σε κομματάκια
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 καρότα σε μπαστουνάκια
6-8 ξερά φρούτα σε κομματάκια (εγώ έβαλα βερίκοκα)
1 κουταλάκι κόλιανδρο ξερό
3-4 κουταλάκια κάρυ
1 φλιτζάνι νερό ή ζωμό
1/2 φλιτζάνι γιαούρτι
2-3 κουταλιές λάδι
αλάτι- πιπέρι
2 κουταλιές αλεύρι
Αλατίζουμε το χοιρινό και το πασπαλίζουμε με το αλεύρι. Σε αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρέας. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και τα καρότα. Ανακατεύουμε για 5 λεπτά, προσθέτουμε τα βερίκοκα, τον κόλιανδρο, το κάρυ, αλάτι και πιπέρι.
Ρίχνουμε το ζωμό ή το νερό και το αφήνουμε να βράσει. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό. Μόλις γίνει και μείνει με λίγη σαλτσούλα το κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε. Το γιαούρτι καλό είναι να είναι από τα πιο νερουλά γιατί εγώ έβαλα το στραγγιστό και δεν ανακατεύτηκε καλά.
Σερβίρουμε με βρασμένο ρύζι μπασμάτι.
Moυ αρέσει το κάρυ απίστευτα και με χοιρινό και με κοτόπουλο! Φαίνεται υπέροχο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝόστιμο φαγητό και μου αρέσει πολύ! Αφήστε δε που περιέχει και το αγαπημένο μου γιαούρτι! Διπλή νοστιμια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝΟΣΤΙΜΟ!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι έρχομαι με μια νταμιζάνα...μαύρο καμπερνέ από το χωριό!
ΑπάντησηΔιαγραφήΈρχομαι κι εγώ και σας φέρνω χόρτα άγρια!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήYπέροχο !!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα το δοκιμάσω μετά τη νηστεία!!!!
Καλό απόγευμα:)
to kaρυ ειναι μαγικο μπαχαρικο δινει μια εξωτικη επιγευση στα φαγητα...πολυ ωραια συνταγη και με ρυζι οπως το προτεινεις ειναι ιδανικη!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑγαπημένο φαγητό το κάρρυ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα σου πω κάτι όμως. Για περισσότερο άρωμα, μόλις ζεσταθεί το λάδι και πριν ακόμα τσιγαρίσουμε το κρέας, ρίχνουμε το κάρρυ κι ανακατεύουμε. Μετά ακολουθούν τα υπόλοιπα υλικά μας.
Δοκίμασε το την επόμενη φορά και θα δεις!
:)))))))))))))))
Και σε μας αρέσει το κάρυ πολύ, νόστιμο φαγάκι μας σερβίρεις σήμερα, κάθομαι στο τραπέζι και περιμένω να σερβιριστώ:)
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό απόγευμα!
Καλησπέρα big mama,
ΑπάντησηΔιαγραφήέχω τρέλα με το κάρυ και το βάζω σε όλα τα κρέατα και τα ρύζια :)
Πολύ όμορφο και γευστικό πιάτο
Φιλιά
καλό βράδυ
Λίλα ναι, τώρα που λες και με κοτόπουλο έχω καιρό να το φτιάξω!
ΑπάντησηΔιαγραφήAmelie νομίζω πως το κάρυ με το γιαούρτι είναι φοβερός συνδιασμός!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπό τα φαγητά που άνετα γίνεται αγαπημένο μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήELENI ευχαριστώ! Καλό βράδυ!
ΑπάντησηΔιαγραφήnavarino αχ και να είχα λίγο από το κρασσάκι σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΞανθή, άντε έλα να κάνουμε ένα τσιμπούσι καταπληκτικό!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑλεξάνδρα ευχαριστώ πολύ! Καλό βράδυ!
ΑπάντησηΔιαγραφήPansofix πράγματι έτσι είναι και του πάει πολύ και το γιαούρτι!
ΑπάντησηΔιαγραφήthalassamov καλώς όρισες! Πραγματικά με ξετρέλανε η συμβουλή σου, θα πρέπει να μοσχομυρίζει ο τόπος. Θα το δοκιμάσω οπωσδήποτε, ευχαριστώ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕΛΕΝΑ, έλα, έχουμε και κρασάκι και φρέσκα χόρτα, τι άλλο θέλουμε;-)
ΑπάντησηΔιαγραφήgvarvakis ευχαριστώ πολύ! Και εμάς μας αρέσει πολύ, το χρησιμοποιώ συχνά. Καλό βράδυ και σε σένα!
ΑπάντησηΔιαγραφήλατρεύω το χοιρινό και ειδκά με κάρυ....θα επανέλθω κι εγώ μια μέρα με τη συνταγή που μου΄χε ΄δώσει μια κυρία
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλημερούδια
ολο νοστιμιες εισαι, το φαγακι ειναι της εποχης το Πασχα δεν ειναι για αυτο και κανεις δεν εχει διαθεση ... καλημερα !
ΑπάντησηΔιαγραφήΜ'αρέσει πολύ το κάρυ. Φτιάχνω συχνά φαγητά μ' αυτό. Τα ξερά φρούτα είναι τέλεια προσθήκη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜάγδα
Πολύ νόστιμη φαίνεται η συνταγούλα που μας προτείνεις, με βάζεις στο πειρασμό να την φτιάξω άμεσα...
ΑπάντησηΔιαγραφήφιλιά!!!
Και λοιπόν;E allora? δώσε, δώσε συνταγή! Μου αρέσει πολύ το κάρυ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜΙΑ ΚΑΛΗ ΜΙΑ ΑΝΑΠΟΔΗ ευχαριστώ πολύ, νομίζω όλος ο κόσμος έτσι είναι, όχι μόνο εμείς;-)
ΑπάντησηΔιαγραφήΜάγδα πραγματικά τα βερύκοκα έκαναν τη διαφορά και αν είχα δαμάσκηνα θα έβαζα και από αυτά! Και εμας μας αρέσει πολύ το κάρυ!
ΑπάντησηΔιαγραφήthumbelina, δοκίμασε την, ελπίζω να σου αρέσει!
ΑπάντησηΔιαγραφήΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΠΕΡΝΑΩ ΝΑ ΠΩ ΜΙΑ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΥΧΗΘΩ Η ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΑΣ Ν ΑΡΧΙΣΕΙ ΜΕ ΧΑΜΟΓΕΛΑ:)))
ΑπάντησηΔιαγραφήΥΠΕΡΟΧΟ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΣΟΥ ΝΙΑΜ ΝΙΑΜ!!!
Μεγαλομαμά μου, το κάρυ είναι αγαπημένο μας και το χρησιμοποιώ πολύ με τα κρέατα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτό που μόνο θα άλλαζα είναι τα βερύκοκα, δεν τα πολυσυμπαθώ και θα έβαζα δαμάσκηνα ή σύκα.
Τώρα όσο για το Πάσχα, ποιός είναι αυτός που έχει συνειδητοποιήσει, ότι έφθασε.......
Καλή εβδομάδα :))