Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου 2015

Spicy Vol-Au-Vent/Πικάντικα Vol-Au-Vent

Η συνταγή στα Eλληνικά, πιο κάτω
Christmas is only three weeks away and parties are being scheduled on a weekly rhythm. :) Every year we're trying to make the things our families and friends prefer to munch on, it is good though to have them try new things here and there...
Our appetizers today are very tasty and easy to make and can be eaten hot or at room temperature. Adults and kids love them alike, I have tested them on both! They are a nice addition to our holiday buffet. Enjoy!

we need
12 vol-au-vent (baked according to package directions)
1 lb ground beef
2 Tbsps olive oil
1 medium red onion, chopped
1/3 cup corn kernels, frozen
1/2 cup bell peppers, cut in small squares (I used different colors)
1 envelope chili seasoning
1/2 cup water
1 cup salsa
1 cup Tex-Mex cheese, shredded

In a skillet, heat oil and brown beef. Add onion, corn, peppers and stir to saute for 2-3 min. Stir in chili seasoning and 1/2 cup of water and let simmer over low heat for 10 min.
Remove from element and add salsa and cheese. Stir well, until cheese is melted.
Fill vol-au-vent with beef mixture and bake in a preheated oven, at 350F, for 15 min.
Remove from oven and serve immediately.
Μας μένουν τρεις εβδομάδες μόνο μέχρι τα Χριστούγεννα και γίνονται πάρτι κάθε Σαββατοκύριακο :) Κάθε χρόνο προσπαθούμε να κάνουμε τα φαγητά που οι συγγενείς και φίλοι αγαπούν, είναι όμως καλό να τους κάνουμε που και που καινούρια πράγματα...
Τα σημερινά μας ορεκτικά είναι πολύ νόστιμα και εύκολα και σερβίρονται ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου. Αρέσουν εξ ίσου σε μικρούς και μεγάλους, τα έχω δοκιμάσει στους μεν και στους δε. Στολίζουν ωραία το γιορταστικό μας τραπέζι. Καλή όρεξη!

χρειαζόμαστε
12 vol-au-vent (ψημένα σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία)
450 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μέτριο κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1/3 φλ. καλαμπόκι, κατεψυγμένο
1/2 φλ. πιπεριές, κομμένες σε μικρά τετράγωνα κομμάτια (χρησιμοποίησα διάφορα χρώματα)
1 φάκελο μείγμα μπαχαρικών για τσίλι
1/2 φλ. νερό
1 φλ. σάλσα
1 φλ. μείγμα από πικάντικα τυριά, τριμμένο

Σ' ένα τηγάνι, σωτάρουμε τον κιμά μέσα στο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καλαμπόκι, τις πιπεριές και σωτάρουμε για 2-3 λεπτά ακόμη. Ρίχνουμε στο μείγμα τα μπαχαρικά για τσίλι και νερό και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10 λεπτά.
Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε τη σάλσα και τα τυριά. Ανακατεύουμε καλά, μέχρι να λιώσουν.
Γεμίζουμε τα vol-au-vent με τον κιμά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180C, για 15 λεπτά.
Βγάζουμε από το φούρνο και σερβίρουμε αμέσως.

7 σχόλια:

  1. Τέλεια ορεκτικά για τις γιορτινές μέρες που έρχονται! Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εαν δεν τιμησουεμ τα ορεκτικα στις γιορτες τοτε ποτε ;)
    Πολύ μου αρεσει το καπακι στα βολ ο βαν σου!

    http://beautyfollower.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολλή ωραία πρόταση για το γιορτινό τραπέζι!!
    Εύκολο και εντυπωσιακό!
    Καλό Σ/Κ Χαρά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στείλε μερικά κι από εδώ βρε Χαρά!
    Τέλειο ορεκτικό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και μόνο που λέει "πικάντικα" στον τίτλο με κέρδισε!!
    πολύ νόστιμα φαίνονται Χαρά, μπράβο!
    καλό σ/κ κορίτσια! φιλιά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τι ωραίο ορεκτικό!
    Έχεις χρησιμοποιήσει πολύ αγαπημένα υλικά Χαρά!
    Και ο πικάντικος χαρακτήρας του είναι ότι πρέπει για χαλαρές βραδιές με καλή παρέα και δροσερή μπίρα :)
    Σε φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. αυτα μ θυμιζουν εορταστικο μπουφε στο σπιτι !!! σηνυθως με κοτοπουλο μεσα !!! μ αρεσει η δικη σ εκδοχη θα την δοκιμασω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή