Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου 2015

ζεστά ροφήματα σοκολάτας/Hot Chocolate Beverages

For English, scroll down
Αυτές τις μέρες που όλο και πιο πολύ θα είμαστε στο σπίτι, πιο ξεκούραστοι, σε ωραία ατμόσφαιρα, τι καλύτερο από ένα ρόφημα ζεστής σοκολάτας. Εδώ σας έχουμε 2 ιδέες, το ένα με καραμέλα και θαλασσινό αλάτι και το άλλο με αρωματικά και μια ιδέα ρούμι ...έτσι για την τσαχπινιά....
Και οι δύο συνταγές είναι για 2 φλιτζάνια.

ζεστή σοκολάτα με καραμέλα
2 φλιτζάνια γάλα
2 κουταλιές σάλτσα καραμέλας
90 γρ ψιλοκομμένη κουβερτούρα
2 κουταλιές σκόνη κακάο
1 κουταλάκι υγρή βανίλια
1 πρέζα ανθό αλατιού
σαντιγί και σάλτσα καραμέλας για διακόσμηση

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα. Προσθέτουμε τη σάλτσα καραμέλας και τη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν ένα μείγμα. Προσθέτουμε το κακάο και το αλάτι και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε σε 2 φλιτζάνια, βάζουμε 2 κουταλάκια σαντιγί στο καθένα (ή και τρία, ή και τέσσερα.....παρακαλώ μην το κάνουμε θέμα :) και τα στολίζουμε με λίγη σάλτσα καραμέλας.
ζεστή σοκολάτα με αρωματικά και ρούμι
2 φλιτζάνια γάλα
1/2 ξυλάκι κανέλας
2 αστεροειδείς γλυκάνισου
70 γρ ψιλοκομμένη κουβερτούρα
1 κουταλιά ρούμι
ζάχαρη (προαιρετικά)

Σε ένα κατσαρολάκι ανακατεύουμε το γάλα, την κανέλα, και το γλυκάνισο. Σιγοβράζουμε για 1 λεπτό. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε για 5 λεπτά. βγάζουμε τα μυρωδικά, το ξαναβάζουμε να σιγοβράσει για 1 λεπτό, το κατεβάζουμε και προσθέτουμε τη σοκολάτα. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα, προσθέτουμε το ρούμι και αν θέλουμε ζάχαρη και σερβίρουμε.
During the Holiday Season, we tend to spend more time at home, in a beautifully decorated surrounding and more relaxed. What could complement all that better than a mug of hot chocolate?
Today we have two suggestions, one is a caramel-sea salt recipe and the other one a spice-with-a- touch-of-rum hot chocolate. Each recipe will yield two servings.

caramel-sea salt hot chocolate
2 cups milk
2 Tbsps caramel sauce
3 oz baking chocolate, finely chopped
2 Tbsps cocoa powder
1 tsp liquid vanilla essence
pinch of sea salt
whipped cream and caramel sauce to top

Heat milk in a small pot. Stir in caramel sauce and chocolate and stir to combine. Add cocoa and salt and stir. Serve in two mugs, top with 2 tsps of whipped cream  (3 or 4 tsps will also be fine... no problem at all :)  and some caramel sauce.
 spice-with-a-touch-of-rum hot chocolate
2 cups milk
1/2 cinnamon stick
2 star anise
2 1/3 oz baking chocolate, finely chopped
1 Tbsp rum
sugar (optional)

In a small pot,stir milk, cinnamon and star anise. Bring to a boil and simmer for one minute. Remove from element and let stand for five minutes. Remove spices and return to heat, allowing it to boil for one more minute. Remove from element, add chocolate and stir well until it melts. Stir in rum and some sugar (if desired) and serve.

6 σχόλια:

  1. Η ζεστή σοκολάτα/κακάο είναι ιδανική αυτές τις μέρες. Η τσαχπινιά με το ρούμι μου αρέσει πολύ, όπως και η αλατισμένη καραμέλα! Καλές γιορτές Μαρία και Χαρά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. συμφωνώ με την Μάγδα. πολύ τσαχπίνικες συνταγές, ιδανικές για τις γιορτινές μέρες. ;)
    σας φιλώ κορίτσια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θέλω και τα δυο ροφήματα!!!
    Καλά Χριστούγεννα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. τελεια ολα!!!! αντε να χιονισει να απολαυσουεμ ενα τετοιο ροφημα να μας ζεστανει!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Un verdadero regalo muy exquisito,felices fiestas de fin de año muchas alegrías,abrazos.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ αρωματικές οι σοκολάτες σας περιμένω τον χιονιά που προβλέπουν οι μετεωρολόγοι για να τις αξιοποιήσω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή