Blue Cheese And Walnut Coins/Μπισκότα Με Ροκφόρ Και Καρύδια

Η συνταγή στα Ελληνικά, πιο κάτω
I absolutely L-O-V-E blue cheese! When I saw this recipe I just had to try it! Needless to say that once these biscuits were out of the oven, I hid them... I just allowed my family to taste them and then they were all mine...MWAHAHA...Crispy on the outside and softer inside, they were delicious.
We all loved them and I'll make them again, very soon :)
*Original recipe is from Southern Living's Farmers Market Cookbook

we need
8 oz blue cheese, crumbled
1/2 cup butter, softened
1 1/3 cups flour
1/3 cup walnuts, toasted and ground
1 egg white, beaten
walnut halves, for decoration (optional)

In a bowl, beat blue cheese and butter with a hand mixer, until creamy. Add flour and nuts and keep beating until blended.
Shape dough into 2 logs. Wrap in wax paper and refrigerate for 2 hours or until firm.
Cut into 1/4 inch slices and place on parchment paper-lined baking sheets. Press half a walnut firmly into each slice. Brush with beaten egg white.
Bake in a preheated oven, at 350F for about 15 to 18 min or until golden. Cool for 1 min on baking sheets, then transfer to wire racks to cool completely.
Λ-Α-Τ-Ρ-Ε-Υ-Ω το ροκφόρ! Έτσι λοιπόν, όταν είδα αυτή τη συνταγή έπρεπε οπωσδήποτε να τη δοκιμάσω! Περιττό να πω βέβαια ότι με το που βγήκαν τα μπισκότα από το φούρνο, τα έκρυψα... απλά επέτρεψα στα λοιπά μέλη της οικογένειας να δοκιμάσουν από ένα και τα υπόλοιπα ήταν δικά μου...ΜΟΥΑΧΑΧΑ...Τραγανά εξωτερικά, μα πιο μαλακά εσωτερικά, ήταν πεντανόστιμα.
Άρεσαν σε όλους μας και θα τα ξαναφτιάξω σύντομα, πολύ σύντομα :)
* Η αρχική συνταγή είναι από το Farmers Market Cookbook του Southern Living

χρειαζόμαστε
240 γρ. μπλε τυρί, θρυμματισμένο
1/2 φλ. βούτυρο μαλακό
1 1/3 φλ. αλεύρι
1/3 φλ. καρύδια, ψημένα και αλεσμένα
1 ασπράδι αυγού, χτυπημένο
καρύδια για διακόσμηση (προαιρετικά)

Σ' ένα μπολ, χτυπάμε το ροκφόρ και το βούτυρο με μίξερ, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε το αλεύρι και τα καρύδια και συνεχίζουμε το χτύπημα να ενωθούν.
Χωρίζουμε τη ζύμη  και σχηματίζουμε δυο κορμούς. Τους τυλίγουμε με αντικολλητικό χαρτί και βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες ή μέχρι να σκληρύνουν.
Κόβουμε σε φέτες πάχους 3/5 εκ. και τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Πιέζουμε ένα καρύδι πάνω σε κάθε μπισκότο και βουρτσίζουμε με ασπράδι αυγού.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180C, για 15-18 λεπτά περίπου, ή μέχρι να πάρουν χρώμα. Αφήνουμε στο ταψί να κρυώσουν για ένα λεπτό και μεταφέρουμε σε σχάρα να κρυώσουν τελείως.

11 σχόλια:

  1. Πωπω! Εγώ να δεις πόσο λατρεύω το ροκφόρ!
    Τα μπισκότα ειδικά με αυτό είναι κόλαση. Καταλαβαίνω απόλυτα γιατί τα έκρυψες. Η μόνη λύση είναι να φτιάχνεις κάθε φορά διπλή δόση.
    Πολύ ωραιο το σχεδιάκι με το καρυδι στην επιφάνεια κάθε μπισκότου!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ροκφορ και καρύδια είναι τέλειος συνδυασμος! τον έχω κάνει σε ψωμάκια και τα 'σπαγε! πολύ θα ήθελα 5-6 μπισκοτάκια μιαμ μιαμ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πραγματικά πολύ ωραίο φαίνονται Χαρά, μιας και τα πρωτογενή υλικά ταιριάζουν απόλυτα μεταξύ τους. Κι' εγώ το ίδια θα έκανα...θα τα έκρυβα από τα "τρωκτικά" μου!!!

    Μια μικρή όμως επισήμανση θα κάνω, στην δεύτερη πρότασή σου, χρειάζεται ίσως μια διόρθωση καθώς αναφέρεις για δεύτερη φορά το βούτυρο και όχι το αλεύρι που μάλλον είναι το υλικό που πρέπει να προστεθεί.

    Καλό βράδυ εύχομαι και με το καλό στα Χριστούγεννά σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ΄ευχαριστώ Πηνελόπη μου, έκανα τη διόρθωση, μου φαίνεται ότι με πείραξαν τα πολλά μπισκοτάκια και μου διέφυγε το λάθος...χιχι...Καλό Σ/Κ :)

      Διαγραφή
  4. Πολύ ιδιαίτερη και όμορφη συνταγή!
    Φοβερά υλικά που ταιριάζουν πολύ και μας δίνουν αυτά τα τέλεια αλμυρά μπισκότα!
    Σε ευχαριστούμε Χαρά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπώ καρύδια αλλά όχι ροκφόρ :( Ψάχνω τυρί αντικατάστασης γιατί η συνταγή είναι σούπερ! Πολλά φιλιά! Καλό ΣΚ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ενα πράμα που μου αρέσει την περιοδο των γιορτων ειναι τα μεζεδάκια!

    http://beautyfollower.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. φαινονται υπεροχα! απο τα υλικα μπορω να καταλαβω τη γευση τους. θα τα φτιαξω τωρα τις γιορτες. να εισαι καλα.
    ευχομαι απο καρδιας, Καλα Χριστουγεννα!!
    φιλια πολλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ένα μεγάλο ζήτω στο blue cheese!! λατρεύω τα αλμυρά μπισκότα και αν έχουν το αγαπημένο τυρί ακόμα περισσότερο!
    φιλιά πολλά κορίτσια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τρελλαίνομαι για μπισκότα με μπλε τυρί!!! Προχθές έφτιαξα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή