Working intensely our days to Christmas Eve, when hopefully almost everything should be ready, we thought we'd share this OREO cheesecake, a highly loved Christmas dessert by our family. It is definitely going to put lots of smiles on all OREO lovers' faces and give lots of compliments to the hostess. To our benefit, it is very easy and quick to make, not to mention that it can be made and frozen way ahead of time :) Ours is already in the freezer, waiting for its fate...haha
we need
for the crust
25 OREO cookies
1 Tbsp butter, melted
for the filling
1 8 oz pkg cream cheese, at room temperature
8 oz whipping cream
1 cup icing sugar
2 tsps vanilla essence
4 OREO cookies, chopped
for the decoration
OREO cookies, chocolate sprinkles, crushed candy canes, whipped cream (optional)
In a food processor, process 25 OREO cookies, stir in melted butter and blend well. Press down onto bottom of 9 in. glass tart pan and refrigerate.
In a bowl, whip cream with vanilla, until fluffy and increased in volume.
In a separate bowl, whip cream cheese until light, add sugar and continue whipping until no lumps remain, then fold in whipped cream. Add chopped OREOS and stir gently.
Remove tart pan from fridge, turn in filling, level surface, wrap dish with clear plastic wrap and refrigerate for 2 days or freeze until ready to use, up to a month. When ready to use, remove from freezer, let stand at room temperature for 15 min, decorate and serve.
χρειαζόμαστε
για τη βάση
25 μπισκότα OREO
1 κ.σ. βούτυρο
για τη γέμιση
250 γρ. τυρί κρέμα
250 ml κρέμα γάλακτος 35%
1 φλ. ζάχαρη άχνη
2 κ.γ. υγρή βανίλια
4 μπισκότα OREO ψιλοκομμένα
για το στόλισμα
μπισκότα OREO, τριμμένη κουβερτούρα, θρυμματισμένες Χριστουγεννιάτικες καραμέλες, κρέμα γάλακτος (προαιρετικά)
Στο μούλτι, θρυμματίζουμε τα 25 OREO, προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.
Καλύπτουμε τον πυθμένα μιας γυάλινης ταρτιέρας, διαμέτρου 25 εκ. περίπου και βάζουμε στο ψυγείο.
Σ' ένα μπολ, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τη βανίλια, μέχρι να αφρατέψει και να αυξηθεί σε όγκο.
Σ' ένα άλλο μπολ, χτυπάμε το τυρί κρέμα να μαλακώσει, προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τα ψιλοκομμένα OREO και ανακατεύουμε απαλά.
Βγάζουμε την ταρτιέρα από το ψυγείο, ρίχνουμε τη γέμιση, ισιώνουμε την επιφάνεια, καλύπτουμε την ταρτιέρα μέ διάφανη μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 2 ημέρες ή καταψύχουμε μέχρι να χρησιμοποιηθεί, μέχρι ένα μήνα.
Πριν να σερβίρουμε, βγάζουμε από την κατάψυξη και αφήνουμε να σταθεί σε θερμοκρασία δωματίου για 15 λεπτά. Διακοσμούμε την επιφάνεια κατ' επιλογή.
Τα αγαπώ τα cheesecake !!! Πολύ νόστιμη επιλογή για το επιδόρπιο στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι μας !!! Ειδικά με τα Oreo η νοστιμιά πολλαπλασιάζεται !!! Πολλα φιλια !!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ομορφη η διακοσμηση του!
ΑπάντησηΔιαγραφήhttp://beautyfollower.blogspot.gr/
To βασικό είναι πως μπορουμε να το κάνουμε μέρες πριν Χαρά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολυ ωραίο. Τα παιδιά μου θα το λατρέψουν με τα Oreo που έχει ;)
ΦΙλιά πολλα
Πρέπει να σας πω ότι με το που βλέπω συνταγή, ξέρω ποια από τις δύο την έχει φτιάξει! χαχα! Τ' ακούς Χαρά; Πειρασμοί είσαστε κυρίες μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣκανδαλιστικά νόστιμο Χαρούλα μου το cheesecake σου! Μικροί και μεγάλοι θα το απολαύσουν!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚολάστηκα!!!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό Σαββατοκύριακο :)
Φιλάκια πολλά!!!!!
Πωπω Χαρά τι μας κάνεις...
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι oreo, και cheesecake????
Τι να κάνουμε οι καημένοι, θα λυγίσουμε!
Ταιριάζει πολύ για τα Χριστούγεννα αυτό το νόστιμο και εύκολο γλυκό!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε ευχαριστούμε Χαρά για τις πληροφορίες ότι μπορεί να περιμένει για λίγο στην κατάψυξη!!
Πολλά φιλιά!