Κέικ με αχλάδι και γλυκό κρασί/Pear And Sweet Wine Cake

 
For English, scroll down
 
Καλή εβδομάδα! Δε θα πω τίποτα για τη χθεσινή μέρα, ας ευχηθώ και εγώ, όπως όλοι πιστεύω, να πάνε όλα καλά!!!
Έχουμε λίγο καιρό να βάλουμε κάτι γλυκό, νομίζω!  Ευκαιρία λοιπόν να βάλουμε αυτό το εύκολο, ζουμερό και νόστιμο κέικ με αχλάδι και σοκολάτα. Είναι ένα κέικ που αρέσει σε όλους....εκτός από το ανηψάκι μου που είναι σοκολατοφάγος και μόλις το είδε με μάλωσε γιατί......δεν τα κάνουν αυτά τα πράγματα......δε βάζουν φρούτα σε κέικ που φτιάχνουν για παιδιά!!! Αχ, το ζουζούνι μου, μου ήρθε να το φάω :)

χρειαζόμαστε 
 
200 βούτυρο μαλακό
1 φλιτζάνι ζάχαρη
4 αυγά
1/2 φλιτζάνι γλυκό κρασί
2 φλιτζάνια αλεύρι
2 κοφτά κουταλάκια baking powder
1/4 κουταλάκι κανέλα σε σκόνη
1/2 φλιτζάνι τρούφα σοκολάτας
3 αχλάδια καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
2-3 κουταλιές αμύγδαλα φιλέ

Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, με το baking powder, και την κανέλα.
Σε άλλο μεγάλο μπολ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε τα αυγά και το κρασί και συνεχίζουμε το χτύπημα. Προσθέτουμε το αλεύρι και χτυπάμε για ένα λεπτό ακόμα. Ρίχνουμε την τρούφα, και ανακατεύουμε.
Απλώνουμε τη ζύμη σε μια βουτυρωμένη φόρμα που ανοίγει και από πάνω στρώνουμε τις φέτες από το αχλάδι. Πασπαλίζουμε με το φιλέ αμύγδαλο.
Ψήνουμε το κέικ μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180β για 45-50 λεπτά περίπου.


I think it's been a while since we last posted something sweet! So here is this tasty, moist pear cake with chocolate. Everybody likes it, everybody but my little nephew that is...He is a chocolate lover and, as soon as he saw the cake, he reproved me because...this is not acceptable...cakes destined for kids should not contain fruit!!! He's such a cutie patootie :)

we need
6 2/3 oz butter, softened
1 cup sugar
4 eggs
1/2 cup sweet wine
2 cups flour
2 tsps baking powder
1/4 tsp cinnamon powder
1/2 cup grated chocolate
3 pears, peeled, cored and finely sliced
2-3 Tbsps sliced almonds

In a bowl, sift flour with baking powder and cinnamon.
In a larger bowl, beat butter with sugar, until fluffy. Add eggs and wine and continue beating. Add flour and continue beating for another minute. Add chocolate and stir.
Turn batter into greased spring form pan, level and layer pear slices. Sprinkle with almonds.
Bake in preheated oven, at 350F, for 45-50 minutes. Have a great week!

27 σχόλια:

  1. Πώ πώ αχλαδόπιτα με σοκολάτα γιαμ γιαμ !! Πολύ μου αρέσει το κέικ σου είναι πρωτότυπο και φρουτένιο! Και εμένα στην οικογένειά μου θα μου έλεγαν ακριβώς το ίδιο πράγμα!! Πολλά φιλιά Μαρία μου, καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ Αθηνά μου! Μα δεν έχει πλάκα το ζουζούνι μου;

      Διαγραφή
  2. Κι εμένα μου αρέσει!! Αυτή η τελευταία φωτογραφία είναι σούπερ!
    καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Α! με χαρά βλέπω πως κι' άλλα παιδιά έχουν την ΙΔΙΑ άποψη για τα φρούτα μέσα στα γλυκά :-))
    Είχα αρχίσει να προβληματίζομαι πολύ έντονα Μαρία μου, δεν το κρύβω, καθώς το δικό μας το καμάρι, έχει την ίδια ιδιοτροπία.

    Όσο για μένα, νομίζω πως είναι πραγματικά ένα πάρα, μα πάρα πολύ νόστιμο και μυρωδάτο κεϊκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ας ελπίσουμε μεγαλώνοντας να αλλάξουν γνώμη Πηνελόπη μου!
      Σε ευχαριστώ πολύ!

      Διαγραφή
  4. Εγώ πάντως Μαρία μου όχι μόνον δεν θα σε μαλλώσω (πόσο γέλασα με το ανηψάκι σου γιατί και η δική μας μικρή κάτι τέτοια λέει και μας τρελλαίνει... χαχαχα) αλλά θα πάρω 1,2,3 αν επιτρέπεται κομμάτια από το τέλειο αυτό κέικ που έφτιαξες!!! Νοστιμότατο φαίνεται!! Οι φωτό με αποτελείωσαν!!!!!!!!!!!!!!
    Φιλιά και καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για τη μικρή σας με ενημέρωσε η Χαρά, χαχα. Να τις χαίρεστε και τις δύο κούκλες ΚΙκή μου!
      Φιλιά :)

      Διαγραφή
  5. Τα αχλάδια κάνουν πολύ ζουμερά τα κέικ! Πολύ ωραίο Μαράκι! Το ανιψάκι φάτο κι από μένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα δεν μπορείς να φανταστείς τι λέει το στόμα του Κικίτσα!
      Φιλάκια <3

      Διαγραφή
  6. καλα λεει το ανηψουδι!! χαχαχα!
    πολυ ωραιο κεικ ωραιοι συνδυασμοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μα τι ωραιο που φαινεται!

    Καλή εβδομάδα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το συνδυασμό αχλάδι και σοκολάτα δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ, αν και έχω ακούσει από πολλούς ότι είναι πολύ καλός... φίνος και ντελικάτος!
    Μου αρέσει πολύ που έχεις χρησιμοποιήσει γλυκό κρασί, θα ταιριάζει όμορφα με το αχλάδι και θα αναδεικνύει τη γεύση της σοκολάτας.
    Σε φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Ερμιόνη μου! Το γλυκό κρασί ήταν πολύ ωραία ιδέα και θα το δοκιμάσω και αλλού!
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  9. Αφράτο και λαχταριστό το κέικ σου Μαρία φτιαγμένο με όμορφα υλικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τώρα κάπου έβλεπα πόσο ταιριάζει η σοκολάτα με το αχλάδι !! Πολύ ωραίο το κέικ σου !!
    Θα μπορούσαν να μπουν και ολόκληρα τα αχλάδια (καθαρισμένα και χωρίς το κεντρικό κομμάτι). Το έχω δει και φαίνεται πολύ εντυπωσιακό ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ ωραία ιδέα! Με όλοκληρα αχλάδια δεν το είχα σκεφτεί. Την πρώτη φορά το έκανα με αχλάδια κομμένα στα δύο αλλά βούλιαξαν ενετελώς και πήγαν στον πάτο.

      Διαγραφή
  11. Κι εγώ οπαδός "του φρούτου" θα δηλώσω Μαρία μου :)
    Υπέροχο γευστικό αρωματικό το κέικ σου!!!
    Η 1η φωτογραφία, για εξώφυλλο !!!!!!!!!!!!
    Πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Υπέροχο φρουτένιο κεκάκι κορίτσια! Και γεμίζει το στόμα με φρούτο! Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πολύ ωραίος ο συνδυασμός σοκολάτα, αχλάδι, γλυκό κρασί!!
    Υπέροχο κέικ!!
    Τις ιδέες αυτές δυστυχώς μου τις πετά ακόμα ο γιός μου, ενώ η κόρη ποτέ τα θαυμάζει όλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Χαχαχα, φοβερός ο μικρός! Δεν πειράζει πες του, καλύτερα να το φάμε μόνοι μας!
    Αχλαδι-σοκολάτα είναι φανταστικός συνδυασμός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τι θα γίνει βρε κοπελιά με σένα? Θα μπαίνω στο μπλοκ σου και θα θέλω να φάω την οθόνη μου? Το αχλάδι με το κεικ είναι απίθανος συνδυασμός! Εγκρίνεται!!!Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή