For English, scroll down
Καλή εβδομάδα! Δε θα πω τίποτα για τη χθεσινή μέρα, ας ευχηθώ και εγώ, όπως όλοι πιστεύω, να πάνε όλα καλά!!!
Έχουμε λίγο καιρό να βάλουμε κάτι γλυκό, νομίζω! Ευκαιρία λοιπόν να βάλουμε αυτό το εύκολο, ζουμερό και νόστιμο κέικ με αχλάδι και σοκολάτα. Είναι ένα κέικ που αρέσει σε όλους....εκτός από το ανηψάκι μου που είναι σοκολατοφάγος και μόλις το είδε με μάλωσε γιατί......δεν τα κάνουν αυτά τα πράγματα......δε βάζουν φρούτα σε κέικ που φτιάχνουν για παιδιά!!! Αχ, το ζουζούνι μου, μου ήρθε να το φάω :)
χρειαζόμαστε
200 βούτυρο μαλακό
1 φλιτζάνι ζάχαρη
4 αυγά
1/2 φλιτζάνι γλυκό κρασί
2 φλιτζάνια αλεύρι
2 κοφτά κουταλάκια baking powder
1/4 κουταλάκι κανέλα σε σκόνη
1/2 φλιτζάνι τρούφα σοκολάτας
3 αχλάδια καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
2-3 κουταλιές αμύγδαλα φιλέ
Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, με το baking powder, και την κανέλα.
Σε άλλο μεγάλο μπολ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε τα αυγά και το κρασί και συνεχίζουμε το χτύπημα. Προσθέτουμε το αλεύρι και χτυπάμε για ένα λεπτό ακόμα. Ρίχνουμε την τρούφα, και ανακατεύουμε.
Απλώνουμε τη ζύμη σε μια βουτυρωμένη φόρμα που ανοίγει και από πάνω στρώνουμε τις φέτες από το αχλάδι. Πασπαλίζουμε με το φιλέ αμύγδαλο.
Ψήνουμε το κέικ μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180β για 45-50 λεπτά περίπου.
I think it's been a while since we last posted something sweet! So here is this tasty, moist pear cake with chocolate. Everybody likes it, everybody but my little nephew that is...He is a chocolate lover and, as soon as he saw the cake, he reproved me because...this is not acceptable...cakes destined for kids should not contain fruit!!! He's such a cutie patootie :)
we need
6 2/3 oz butter, softened
1 cup sugar
4 eggs
1/2 cup sweet wine
2 cups flour
2 tsps baking powder
1/4 tsp cinnamon powder
1/2 cup grated chocolate
3 pears, peeled, cored and finely sliced
2-3 Tbsps sliced almonds
In a bowl, sift flour with baking powder and cinnamon.
In a larger bowl, beat butter with sugar, until fluffy. Add eggs and wine and continue beating. Add flour and continue beating for another minute. Add chocolate and stir.
Turn batter into greased spring form pan, level and layer pear slices. Sprinkle with almonds.
Bake in preheated oven, at 350F, for 45-50 minutes. Have a great week!
Πώ πώ αχλαδόπιτα με σοκολάτα γιαμ γιαμ !! Πολύ μου αρέσει το κέικ σου είναι πρωτότυπο και φρουτένιο! Και εμένα στην οικογένειά μου θα μου έλεγαν ακριβώς το ίδιο πράγμα!! Πολλά φιλιά Μαρία μου, καλή εβδομάδα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε ευχαριστώ Αθηνά μου! Μα δεν έχει πλάκα το ζουζούνι μου;
ΔιαγραφήΚι εμένα μου αρέσει!! Αυτή η τελευταία φωτογραφία είναι σούπερ!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλή εβδομάδα!
Καλή εβδομάδα Εύη μου, σε ευχαριστώ!
ΔιαγραφήΑ! με χαρά βλέπω πως κι' άλλα παιδιά έχουν την ΙΔΙΑ άποψη για τα φρούτα μέσα στα γλυκά :-))
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίχα αρχίσει να προβληματίζομαι πολύ έντονα Μαρία μου, δεν το κρύβω, καθώς το δικό μας το καμάρι, έχει την ίδια ιδιοτροπία.
Όσο για μένα, νομίζω πως είναι πραγματικά ένα πάρα, μα πάρα πολύ νόστιμο και μυρωδάτο κεϊκ.
Ας ελπίσουμε μεγαλώνοντας να αλλάξουν γνώμη Πηνελόπη μου!
ΔιαγραφήΣε ευχαριστώ πολύ!
It looks pretty and delicious!
ΑπάντησηΔιαγραφήThank you :)
ΔιαγραφήΕγώ πάντως Μαρία μου όχι μόνον δεν θα σε μαλλώσω (πόσο γέλασα με το ανηψάκι σου γιατί και η δική μας μικρή κάτι τέτοια λέει και μας τρελλαίνει... χαχαχα) αλλά θα πάρω 1,2,3 αν επιτρέπεται κομμάτια από το τέλειο αυτό κέικ που έφτιαξες!!! Νοστιμότατο φαίνεται!! Οι φωτό με αποτελείωσαν!!!!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά και καλή εβδομάδα!
Για τη μικρή σας με ενημέρωσε η Χαρά, χαχα. Να τις χαίρεστε και τις δύο κούκλες ΚΙκή μου!
ΔιαγραφήΦιλιά :)
Τα αχλάδια κάνουν πολύ ζουμερά τα κέικ! Πολύ ωραίο Μαράκι! Το ανιψάκι φάτο κι από μένα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜα δεν μπορείς να φανταστείς τι λέει το στόμα του Κικίτσα!
ΔιαγραφήΦιλάκια <3
καλα λεει το ανηψουδι!! χαχαχα!
ΑπάντησηΔιαγραφήπολυ ωραιο κεικ ωραιοι συνδυασμοι
Ευχαριστώ, χαχα, σωστά τα λέει!
ΔιαγραφήΜα τι ωραιο που φαινεται!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα :)
Ευχαριστώ πολύ! Καλή εβδομάδα να έχουμε!
ΔιαγραφήΤο συνδυασμό αχλάδι και σοκολάτα δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ, αν και έχω ακούσει από πολλούς ότι είναι πολύ καλός... φίνος και ντελικάτος!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜου αρέσει πολύ που έχεις χρησιμοποιήσει γλυκό κρασί, θα ταιριάζει όμορφα με το αχλάδι και θα αναδεικνύει τη γεύση της σοκολάτας.
Σε φιλώ
Ευχαριστώ Ερμιόνη μου! Το γλυκό κρασί ήταν πολύ ωραία ιδέα και θα το δοκιμάσω και αλλού!
ΔιαγραφήΦιλάκια!
Αφράτο και λαχταριστό το κέικ σου Μαρία φτιαγμένο με όμορφα υλικά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ πολύ, να είσαι καλά :)
ΔιαγραφήΤώρα κάπου έβλεπα πόσο ταιριάζει η σοκολάτα με το αχλάδι !! Πολύ ωραίο το κέικ σου !!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα μπορούσαν να μπουν και ολόκληρα τα αχλάδια (καθαρισμένα και χωρίς το κεντρικό κομμάτι). Το έχω δει και φαίνεται πολύ εντυπωσιακό ;)
Πολύ ωραία ιδέα! Με όλοκληρα αχλάδια δεν το είχα σκεφτεί. Την πρώτη φορά το έκανα με αχλάδια κομμένα στα δύο αλλά βούλιαξαν ενετελώς και πήγαν στον πάτο.
ΔιαγραφήΚι εγώ οπαδός "του φρούτου" θα δηλώσω Μαρία μου :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπέροχο γευστικό αρωματικό το κέικ σου!!!
Η 1η φωτογραφία, για εξώφυλλο !!!!!!!!!!!!
Πολλά φιλιά
Υπέροχο φρουτένιο κεκάκι κορίτσια! Και γεμίζει το στόμα με φρούτο! Φιλιά πολλά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραίος ο συνδυασμός σοκολάτα, αχλάδι, γλυκό κρασί!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπέροχο κέικ!!
Τις ιδέες αυτές δυστυχώς μου τις πετά ακόμα ο γιός μου, ενώ η κόρη ποτέ τα θαυμάζει όλα!
Χαχαχα, φοβερός ο μικρός! Δεν πειράζει πες του, καλύτερα να το φάμε μόνοι μας!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑχλαδι-σοκολάτα είναι φανταστικός συνδυασμός!
Τι θα γίνει βρε κοπελιά με σένα? Θα μπαίνω στο μπλοκ σου και θα θέλω να φάω την οθόνη μου? Το αχλάδι με το κεικ είναι απίθανος συνδυασμός! Εγκρίνεται!!!Φιλιά
ΑπάντησηΔιαγραφή