For English, scroll down
Τι χαρακτηρίζει το καλοκαιράκι που μας φεύγει.....σε σχέση με το φαγητό φυσικά; Μα τα τόσα φρέσκα λαχανικά που υπάρχουν. Αν και είμαι άνθρωπος του χειμώνα δεν μπορώ να μην παραδεχτώ ότι όλα αυτά τα λαχανικά που υπάρχουν το καλοκαίρι, κανουν τη ζωή μου αυτούς τους δύσκολους, ζεστούς μήνες κάπως υποφερτή.... χαχα!
Ψητά λαχανικά λοιπόν, χωρίς πολλές σάλτσες, μόνο λαδάκι, βαλσαμικό και θυμάρι. Λίγες φλούδες παρμεζάνας ταιριάζουν πολύ αλλά εγώ έβαλα 4-5 γιαουρτοτυράκια που είχα φτιάξει από το blog της Εύης από το The Healthy Cook και ήταν πεντανόστιμα.
χρειαζόμαστε
3 κολοκύθια
1 μελιτζάνα
1 κόκκινη πιπεριά
1 κίτρινη πιπεριά
2 πράσινες πιπεριές
1 μεγάλο κρεμμύδι
3 σκελίδες σκόρδο
2 κουταλιές ελαιόλαδο
αλατοπίπερο
για τη σάλτσα
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά ξύδι βαλσαμικό
1-2 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι.
Καθαρίζουμε τα λαχανικά και τα κόβουμε σε φέτες. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο. Τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ, τους ρίχνουμε το λάδι και αλατοπίπερο και τα ανακατεύουμε καλά. Τα απλώνουμε σε 2 ταψιά στρωμένα με αντικολλητικό χαρτί και τα ψήνουμε στους 250β στον αέρα για 15-20 λεπτά. Επειδή ο φούρνος μου δεν είναι και πολύ στα καλά του, στη μέση του ψησίματος άλλαξα τα ταψιά βάζοντας το πάνω κάτω.
Βγάζουμε τα λαχανικά σε σαλατιέρα. Χτυπάμε το λάδι με το βαλσαμικό και περιχύνουμε τη σαλάτα. Πασπαλίζουμε με φρέσκο θυμάρι.
What is a summer characteristic, when it comes to food? All the fresh vegetables! Although I'm a winter person, I have to admit that all these summer vegetables make my life through these difficult summer months more bearable...haha!
So for today we have roasted vegetables, without any sauce, just a drizzle of olive oil, balsamic vinegar and thyme. Some parmesan petals would really be a nice topping, I, however, used 4-5 chunks of yogurt cheese I had made, found in Evie's blog, The Healthy Cook, which were delicious!
we need
3 zucchini
1 eggplant
1 red bell pepper
1 yellow bell pepper
2 green bell peppers
1 large onion
3 cloves garlic
2 Tbsps olive oil
salt and pepper
for the dressing
2 Tbsps olive oil
1 Tbsp balsamic vinegar
1-2 branches fresh thyme
Peel and slice vegetables. Mince garlic. Toss with oil, salt and pepper in a large bowl. Spread on two parchment paper lined baking pans and bake at 475F, on air, for 15-20 min. Since my oven is not functioning well, I switched positions of the pans half way through baking.
Turn baked vegetables into salad bowl. Whisk olive oil with balsamic vinegar and drizzle vegetables. Sprinkle with fresh thyme leaves.
Τι χαρακτηρίζει το καλοκαιράκι που μας φεύγει.....σε σχέση με το φαγητό φυσικά; Μα τα τόσα φρέσκα λαχανικά που υπάρχουν. Αν και είμαι άνθρωπος του χειμώνα δεν μπορώ να μην παραδεχτώ ότι όλα αυτά τα λαχανικά που υπάρχουν το καλοκαίρι, κανουν τη ζωή μου αυτούς τους δύσκολους, ζεστούς μήνες κάπως υποφερτή.... χαχα!
Ψητά λαχανικά λοιπόν, χωρίς πολλές σάλτσες, μόνο λαδάκι, βαλσαμικό και θυμάρι. Λίγες φλούδες παρμεζάνας ταιριάζουν πολύ αλλά εγώ έβαλα 4-5 γιαουρτοτυράκια που είχα φτιάξει από το blog της Εύης από το The Healthy Cook και ήταν πεντανόστιμα.
χρειαζόμαστε
3 κολοκύθια
1 μελιτζάνα
1 κόκκινη πιπεριά
1 κίτρινη πιπεριά
2 πράσινες πιπεριές
1 μεγάλο κρεμμύδι
3 σκελίδες σκόρδο
2 κουταλιές ελαιόλαδο
αλατοπίπερο
για τη σάλτσα
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά ξύδι βαλσαμικό
1-2 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι.
Καθαρίζουμε τα λαχανικά και τα κόβουμε σε φέτες. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο. Τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ, τους ρίχνουμε το λάδι και αλατοπίπερο και τα ανακατεύουμε καλά. Τα απλώνουμε σε 2 ταψιά στρωμένα με αντικολλητικό χαρτί και τα ψήνουμε στους 250β στον αέρα για 15-20 λεπτά. Επειδή ο φούρνος μου δεν είναι και πολύ στα καλά του, στη μέση του ψησίματος άλλαξα τα ταψιά βάζοντας το πάνω κάτω.
Βγάζουμε τα λαχανικά σε σαλατιέρα. Χτυπάμε το λάδι με το βαλσαμικό και περιχύνουμε τη σαλάτα. Πασπαλίζουμε με φρέσκο θυμάρι.
What is a summer characteristic, when it comes to food? All the fresh vegetables! Although I'm a winter person, I have to admit that all these summer vegetables make my life through these difficult summer months more bearable...haha!
So for today we have roasted vegetables, without any sauce, just a drizzle of olive oil, balsamic vinegar and thyme. Some parmesan petals would really be a nice topping, I, however, used 4-5 chunks of yogurt cheese I had made, found in Evie's blog, The Healthy Cook, which were delicious!
we need
3 zucchini
1 eggplant
1 red bell pepper
1 yellow bell pepper
2 green bell peppers
1 large onion
3 cloves garlic
2 Tbsps olive oil
salt and pepper
for the dressing
2 Tbsps olive oil
1 Tbsp balsamic vinegar
1-2 branches fresh thyme
Peel and slice vegetables. Mince garlic. Toss with oil, salt and pepper in a large bowl. Spread on two parchment paper lined baking pans and bake at 475F, on air, for 15-20 min. Since my oven is not functioning well, I switched positions of the pans half way through baking.
Turn baked vegetables into salad bowl. Whisk olive oil with balsamic vinegar and drizzle vegetables. Sprinkle with fresh thyme leaves.
Η πιο ωραία σαλάτα, το τέλειο συνοδευτικό για ψητά! Και τι ωραία τα συνδύασες με τα γιαουρτοτυράκια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ πολύ Μαρία μου!
Να είσαι καλά Εύη μου! Ο καλός μου όλο μου ζητάει να ξαναφτιάξω γιαουρτομπαλάκια :)
ΔιαγραφήΑυτήν την σαλάτα θα την βάλω πρώτη από όλα να μου δίνει κουράγιο όλο τον χειμώνα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπλή αλλά τόσο υπέροχη!!
Καλό βράδυ Μαρία!
Καλημέρα Μάχη! Πράγματι είναι για ....λίγο καλοκαίρι ακόμα!!
ΔιαγραφήΩραία και πρωτότυπη σαλάτα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα!
Φιλιά
Ευχαριστώ πολύ, να είσαι καλά :)
ΔιαγραφήΠολύ μορφα χρώματα!Τέλειο πιάτο και για δίαιτα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΌλο το καλοκαίρι μαζεμένο, δεν είναι;
ΔιαγραφήΩραία σαλάτα αλλά και ελαφρύ γεύμα Μαρία.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλεια τα τυρομπαλάκια από πάνω. Νομίζω ταιριάζουν καλύτερα.
Φιλιά πολλά :)
Με παρμεζάνα το έχω ξανακάνει αλλά έχεις δίκιο, τα τυρομπαλάκια ταιριάζουν καλύτερα!
ΔιαγραφήΦιλάκια :)
Όλο και περισσότερο εκτιμώ τις ψητές σαλάτες ειδικά αυτές με τυρομπαλάκια!!Καλό απόγευμα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ! Μα δεν είναι λαχταριστές;
ΔιαγραφήΠόσο ωραία είναι τα ψητά λαχανικά σε σαλάτα !!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕγώ τα έβαλα σε ταμπουλέ τις προάλλες και ταίριαζαν γάντι ;)
Μα τα ψητά λαχανικά ταιριάζουν παντού! Είμαι σίγουρη ότι θα ήταν νοστιμότατο!
ΔιαγραφήYUM! It looks delicious.
ΑπάντησηΔιαγραφήThank you Pam :)
ΔιαγραφήΑπό τις αγαπημένες μου σαλάτες, που ειδικά το καλοκαίρι δεν χορταίνω να απολαμβάνω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι και εξαιρετικό σαν συνοδευτικό ψητού κρέατος!
Φιλιά
Η καλύτερη σαλάτα! Φιλιά Ερμιόνη μου
ΔιαγραφήΦετος το καλοκαιρι ειχε την τιμητικης της
ΑπάντησηΔιαγραφήη σαλάτα αυτη... μαλιστα σημερα σκεφτομουν να την κανω.
Θα προσθεσω και λίγο τυρακι ;)
http://beautyfollower.blogspot.gr/
Δεν έχει περίεργες σάλτσες και το τυράκι της πηγαίνει πολύ :)
ΔιαγραφήΠολύ ωραία σαλάτα, σπάει και τη μονοτονια της φρέσκιας κατά την ταπεινώ μου άποψη. Θα συμφωνήσω και με την προσθήκη ταμπουλέ που αναφέρθηκε πιο πανω στα σχόλια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυμφωνώ και εγώ, θα είναι νοστιμότατο!
ΔιαγραφήΤα λατρεύω τα ψητά λαχανικά!! Φανταστική η σαλάτα σου Μαρία μου!! Και εννοείται στον φούρνο!! Πολύ ωραία ιδέα μου έδωσες ! Πολλά φιλιά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε ευχαριστώ! Στο φούρνο γίνονται υπέροχα! Φιλιά :)
ΔιαγραφήΚι εγώ είμαι μεγάλη φαν των ψητών λαχανικών, είτε έτσι,ως σαλάτα, είτε ως συνοδευτικό κρέατος, είναι πάντα τέλεια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜου άρεσε πολύ ο συνδυασμός τους με τα γιαουρτοτυράκια!
Ψητα λαχανικα!!!! Η αγαπημενη μου σαλατα και με τις τυρομπαλιτσες θα ειναι τελεια!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠρεπει να τα φτιαξω!!!