Κυριακή, 28 Απριλίου 2013

Easter Sugar Cookies/Πασχαλινά Μπισκοτάκια

Hello friends! Since Greek Easter is only a week away, we have these sugar cookies to get all our Greek friends into baking mode..They were fun to make and decorate and, since they vanished so fast, I'm in baking mode myself...Have a great weekend :)

we need
1 cup butter,softened     

1 cup sugar
2 eggs
1/4 cup cold water
1 tsp vanilla extract
3 1/4 cups flour
1 tsp baking soda
1/2 tsp salt
Coloured sugar (optional)

In large bowl, cream butter and sugar. Add eggs, water and vanilla.
In another bowl, combine flour, baking soda and salt and gradually add to creamed mixture.
Cover and refrigerate overnight.
When ready to use, roll dough out to 1/4 in thickness, on a lightly floured surface. Use Easter themed cookie cutters to cut dough into approximately 25 cookies, depending on the size of your cookie cutters.
Place cookies 2 in. apart on parchment paper, decorate with coloured sugar, if using, and bake for 8-10 min in 350F preheated oven.
Καλημερούδια! Μια και το Πάσχα απέχει μόνο μια εβδομάδα, για σήμερα έχουμε αυτά τα Πασχαλινά μπισκοτάκια να μας προδιαθέσουν για την προετοιμασία της Μ.Εβδομάδας. Εγώ πάντως τα έφτιαξα με πολύ καλή διάθεση και ετοιμάζομαι να τα επαναλάβω γιατί εξαφανίστηκαν ήδη.. Σας εύχομαι να περάσετε όμορφα το Σ/Κ :)

χρειαζόμαστε
1 φλ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλ. ζάχαρη
2 αυγά
1/4 φλ. κρύο νερό
1 κ.γ. βανίλια
3 1/4 φλ. αλεύρι
1 κ.γ. σόδα
1/2 κ.γ. αλάτι
Χρωματιστή ζάχαρη (προαιρετικά)

Σε μεγάλο μπολ, χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε τ' αυγά, το νερό και τη βανίλια.
Σ' άλλο μπολ, βάζουμε το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι και προσθέτουμε σταδιακά στο μείγμα του βουτύρου. Καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για μια νύχτα.
Σ' ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίγουμε τη ζύμη σε πάχος 1/2 εκ. Χρησιμοποιούμε κουπ-πατ με Πασχαλινά σχέδια για να κόψουμε τη ζύμη σε 25 περίπου μπισκότα, ανάλογα με το μέγεθος των κουπ-πατ που χρησιμοποιούμε.
Τοποθετούμε τα μπισκότα σε ταψί καλυμένο με αντικολλητικό χαρτί, με απόσταση 5 εκ. μεταξύ τους, τα στολίζουμε με χρωματιστή ζάχαρη (αν χρησιμοποιούμε) και ψήνουμε στους 180C, σε προθερμασμένο φούρνο, για 8-10 λεπτά.

16 σχόλια:

  1. πολύ ωραία τα μπισκοτάκια σου να σαι καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πανέμορφα είναι!!!!
    Και του χρόνου Χαρούλα μου!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλό Πάσχα!!!!με Υγεία κι Αγάπη στα σπιτικά σας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μαράκι μου καλησπέρα..τι να πρωτοπώ!!ευχαριστώ και σένα και τη Χαρουλα για το ποδαρικό στο FRIEND connect!το άλλο που σου εχω είναι ότι φιάξαμε τους κουνουπιδοκροκέτες και τρελλαθήκαμε όπως έκανα κ τις πατατούλες baby με συκο απο την Sundayspoon..μαγεία και τρελή απόλαυση!!τα κουλουράκια μπαίνουν σε waiting list...φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ πολύ χαρούμενα!!!
    Καλό Πάσχα και στα δύο κορίτσια του μπόγκ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τέλεια τα μπισκοτάκια σου!!! Πανέμορφα και σίγουρα πεντανόστιμα!!!
    Και του χρόνου και καλό Πάσχα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ότι πρέπει για να τα προσφέρουμε στα αγαπημένα μας πρόσωπα!
    Εμφανίσιμα πολύ και με ωραία μάλλον βουτυρένια γεύση!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εντυπωσιακά τα κουλουράκια σου ! Καλώς σε βρήκα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Χαρά μου τέλεια είναι!Πολύ χαριτωμένα!
    Φιλιά πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Χαρά, η καλή σου διάθεση φαίνεται στα χαρούμενα πασχαλινά σου μπισκοτάκια!! Και του χρόνου!!
    Καλή Μ. Εβδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πανέμορφα είναι! Φαντάζομαι ότι και από γεύση θα είναι εξίσου υπέροχα! Μπράβο!!!
    Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Παιχνιδιάρικα μπισκοτάκια

    Καλή Ανάσταση Χαρά & Μαρία.
    Καλό Πάσχα, να περάσετε καλά.

    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή