cupcakes με σταφίδες και ξηρούς καρπούς/Raisin Nut cupcakes

Καλό μήνα σε όλους! Μπήκε για τα καλά η Άνοιξη και ας ελπίσουμε να φτιάξει λίγο η διάθεση μας όπως έφτιαξε λιγουλάκι και ο καιρός. Τώρα που το σκέφτομαι.... σταφίδες και ξηροί καρποί....λίγο χειμωνιάτικο μου κάνει! Ας πούμε λοιπόν πως είναι μια ευκαιρία να αποχαιρετήσουμε το χειμώνα με αυτά τα πεντανόστιμα κεκάκια.

χρειαζόμαστε
180 γρ αλεύρι
2 κουταλάκια baking powder
110 γρ ζάχαρη
1 αυγό
110 γρ βούτυρο λιωμένο
1/2 φλιτζάνι ξινόγαλο ή κεφίρ
2 κουταλιές σταφίδες
2 κουταλιές λικέρ καρύδι ή άλλο λικέρ
60 γρ ανάμεικτοι ξηροί καρποί ψιλοκομμένοι

για την επικάλυψη
μισό φλιτζάνι βούτυρο μαλακό
100 γρ κουβερτούρα σε κομματάκια
1 φλιτζάνι άχνη ζάχαρη
1 κουταλάκι λικέρ καρύδι ή άλλο λικέρ
2-3 κουταλιές γάλα
2-3 κουταλιές ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς

Ζεσταίνουμε  λίγο τη μια κουταλιά λικέρ, ανακατεύουμε μέσα τις σταφίδες και τις αφήνουμε στην άκρη. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με τη baking powder σε ένα μπολ και ανακατεύουμε τη ζάχαρη. Χτυπάμε το βούτυρο με το αυγό και το γάλα και σιγά σιγά ρίχνουμε το αλεύρι με τη ζάχαρη συνεχίζοντας το χτύπημα. Προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς και τις σταφίδες με το λικέρ και συνεχίζουμε το χτύπημα για μισό λεπτό να ενωθούν όλα τα υλικά.
Στρώνουμε τις θηκούλες στο μαφινοταψί και τις γεμίζουμε με το μείγμα έως τη μέση περίπου ή και λίγο παραπάνω. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180β για 25 λεπτά περίπου. Αφήνουμε να κρυώσουν για 5 λεπτά και με ένα πινέλο πασπαλίζουμε τα κεκάκια με την άλλη κουταλιά το λικέρ.
Αφήνουμε να κρυώσουν.
Χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα το βούτυρο για μισό λεπτό και προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα. Σταδιακά προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη, το λικέρ και το γάλα, μια μια κουταλιά, όσο χρειαστεί μέχρι να γίνει μια αφράτη κρέμα. Απλώνουμε πάνω από τα κεκάκια και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς.
Hello everyone! Now that spring has finally sprung, let's hope that our mood will improve a little, just as the weather has.. Now that I think about it..raisins and nuts.... remind me of winter! Let's say this is a good chance to say "farewell" to winter and at the same time welcome spring with these delicious cupcakes.

we need
6 oz flour
2 tsps baking powder
4 oz sugar
1 egg
4 oz butter, melted
1/2 cup sour milk or kefir
2 Tbsps raisins
2 Tbsps walnut liqueur (or any other liqueur)
2 oz mixed nuts, finely chopped

for the frosting
1/2 cup butter, softened
3 1/3 oz baking chocolate, melted
1 cup icing sugar
1 tsp walnut liqueur (or any other liqueur)
2-3 Tbsps milk
2-3 Tbsps mixed nuts, finely chopped

Warm 1 Tbsp liqueur, mix with raisins and set aside.
Sift flour with baking powder in a bowl and add sugar.
Beat butter with egg and milk and slowly add flour with sugar, continuing beating.
Add mixed nuts and raisins with liqueur and continue beating for a few seconds, until all ingredients are well blended.
Line muffin pan with baking cups and fill 1/2 to 3/4 with batter. Bake in preheated oven at 350F for about 25 min. Allow to cool for a few min, then brush tops with remaining 1Tbsp of liqueur and let cool completely.
Beat butter on high speed and add melted chocolate.
Gradually beat in icing sugar, liqueur and milk by Tbsp, until cream is fluffy .
Spread over cupcakes and sprinkle with mixed nuts.

23 σχόλια:

  1. Πάρα πολύ ωραία σου έχουν γίνει Μαρία μου :-) και το βρέξιμο με το λικέρακι, "χαρίζει" σίγουρα γεύση.
    Πολλές - πολλές καλημέρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δε λέω ποτέ όχι σ'ένα κεκάκι τόσο λαχταριστό! Πολλά φιλιά κορίτσια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Νοστιμότατα τα κεκάκια σου Μαράκι!!
    Ειδικά με τις 'βαπτισμένες' στο λικέρ σταφίδες!!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Υπέροχα είναι με τις σταφίδες και δε τις συνηθίζω...

    Καλημέρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολυ ωραία cupcakes Μαρία μου
    Μια χαρά είναι και οι σταφίδες και οι ξηροί καρποί.
    Ωραί τα παρουσίασες.

    Φιλιά πολλά & καλό μήνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εγώ πάντως Μαράκι μου δεν έχω κανένα πρόβλημα εποχής προκειμένου να απολαύσω τα υπέροχα κεκάκια σου!!
    Φιλάκια, καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μαρία μου, εμένα δεν μου κάνει καθόλου χειμωνιάτικος ο συνδυασμός και ευχαρίστως θα έτρωγα όλα τα cupcakes που έφτιαξες! Στείλε μερικά και θα στο αποδείξω... ;-)
    Φιλιά πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πάρα πολύ ευπαρουσίαστα κεκάκια και πολύ φίνα σε γεύση!
    Νομίζω είναι ιδανικά για να προσφερθούν και ως δώρο!
    Φιλιά πολλά Μαράκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλό και γλυκό μήνα να έχεις σαν τα όμορφα και λαχταριστά κεκάκια σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλο μήνα να έχουμε!
    Τι χειμωνιάτικα καλέ τα cupcakes? Μια χαρά είναι, εμείς δεν έχουμε τέτοια θέματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Υπέροχα σου έγιναν Μαρία μου... πρέπει να είναι πολύ νόστιμα και είναι και πολύ εμφανίσιμα!
    Γεια στα χέρια σου!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Νοστιμότατα δείχνουν τα κακάκια σου, Μαρία. Ποιος δεν θα τα ήθελε συντροφιά για το καφεδάκι του;; Εγώ πάντως, αν είχα ένα για τον πρωινό μου καφέ, θα ήταν το καλύτερό μου!!
    Καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εγώ δεν τις σνομπάρω λόγω εποχών, είναι πολύ καλοφτιαγμένα! Καλό μήνα κορίτσια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Και κουκλιά απέξω και κουκλιά από μέσα! Του τελείου όμως!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Είναι πολύ εμφανίσιμα, γιορτινά θα έλεγα! Για τη γεύση τους τι να πω, τα υλικά τους τα λένε όλα!
    Κι εγώ νομίζω πως είναι παντός καιρού και εποχής, σοκολατένια cupcakes θα ανεβάσω κι εγώ προσεχώς, χε χε σύμπτωση!
    Καλό μήνα κορίτσια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. εμένα πάλι μια χαρά ανοιξιάτικα μου φαίνονται!! ευχαρίστως θα τσάκιζα 2-3!!!
    φιλιά πολλά και καλό σ/κ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Es una delicia te han quedado de lujo,saludos y abrazos grandes.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Very festive and nutty your cupcakes, partner!!Delicious frosting! Slurp :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Σας ευχαριστώ όλους για τα καλά σας λόγια. Δε θέλω να υπερβάλω αλλά νομίζω ότι είναι από τα πιο νόστιμα κεκάκια που έχω φτιάξει:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. What a lovely sweet treat. I can't think of a nicer way to welcome spring. I hope your weekend is off to a great start. Blessings...Mary

    ΑπάντησηΔιαγραφή