Τρίτη, 23 Απριλίου 2013

κουνουπιδοκροκέτες/cauliflower bites

Η μανούλα μου μας έκανε έτσι το βρασμένο κουνουπίδι, μήπως και καταφέρουμε να το φάμε γιατί τότε δεν ήταν το καλύτερο μας! Τώρα το λατρεύω το κουνουπίδι αλλά πάλι έτσι πρέπει να το κάνω, για να φάνε μερικοί παράξενοι!  Είναι όμως έτσι κι αλλιώς ένα εύκολο και γρήγορο μεζεδάκι για όλες τις ώρες!

χρειαζόμαστε
2 φλιτζάνια κουνουπίδι βρασμένο
2 κουταλιές τριμμένη φρυγανιά
2 κουταλιές αλεύρι
2 αυγά
3-4 κουταλιές τριμμένο κεφαλοτύρι
1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό
1/2 κουταλάκι ρίγανη
1/4 κουταλάκι πάπρικα
λίγο αλάτι

Σε ένα μπολ λιώνουμε το κουνουπίδι με ένα πιρούνι, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά. Ζεσταίνουμε λάδι σε ένα τηγάνι, παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα και τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
Good morning friends!
My mom would make steamed cauliflower this way in order to convince us to eat it because, at the time, it wasn't our first choice! I love cauliflower now, however, I still have to keep on making it this way so that the picky ones would eat it! Anyway, it is a quick and easy appetizer to prepare at any given time!

we need
2 cups steamed cauliflower
2 Tbsps bread crumbs
2 Tbsps flour
2 eggs
3-4 Tbsps kefalotyri cheese, grated ( romano or parmesan would be fine)
1 Tbsp parsley, finely chopped
1/2 tsp oregano
1/4 tsp paprika
salt
oil for frying

Using a fork, mash cauliflower in a bowl, add remaining ingredients and blend well.
Heat oil in a frying pan, drop spoonfuls of the mixture and fry until they have a golden colour.

16 σχόλια:

  1. Καταπληκτική ιδέα Μαρία!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μμμμμμ! Καταπληκτικό μεζεδάκι αλλά και φαγάκι!!!
    Καλή σου μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ καλή ιδέα μαγειρέματος του κουνουπιδιού. Με τα ωραία μυρωδικά που πρόσθεσες στις κροκέτες σου, καλύπτεται κατά ένα μεγάλο μέρος και η μυρωδιά του. Ιδανική συνταγή για όσους δεν πολυαγαπούν το κουνουπίδι, λόγω της έντονης οσμής του, κυρίως.
    Καλή σου ημέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μαρία,τι ξεχωριστό φαγητό!
    Οι κροκέτες με λαχανικά είναι πάντα νόστιμες και τους έχω αδυναμία.Το καλοκαίρι πάντα κάνω με κολοκυθάκια,αλλά με κουνουπίδι δεν μπορούσα να φανταστώ.
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Με τέτοιο μεζεδάκι, και ο πιο δύσκολος "πελάτης" θα φάει κουνουπίδι! Φαίνεται υπέροχο και πολύ ανοιξιάτικο!
    Πολλά φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κροκέτες κουνουπιδιού έφτιαχναν τα πεθερικά μου και είναι απλά απίθανες!
    Πάρα πολύ νόστιμες και μάλιστα απρόσμενα νόστιμες!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αν είχα κουνουπίδι θα το έφτιαχνα τώρα!! Αύριο έχει λαϊκή!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τσιμπάω μία κροκέτα, μην την ψάχνεις!
    Φιλιά Μαράκι, καλό απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φανταστική ιδέα οι κροκέτες με κουνουπίδι. Θα τις δοκιμάσω οπωσδήποτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Όπως και να το φτιάξω ο καλός μου δεν το τρώει... Μια του μυρίζει, μια είναι τηγανιτό, μια τον φουσκώνει... Μόνο αν το κάνω νιανιά και ρίξω και χίλια μυρωδικά να τον ξεγελάσω, το τρώει και δεν παθαίνει τίποτα! Όμως δεν μπορώ να σπάω τα νεύρα μου!

    Με άλλα λόγια: όταν έρθω Αθήνα θα με κεράσεις Μαράκι μου?
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εγώ το λατρεύω το κουνουπίδι, τηγανητό το μαγειρεύω για τον καλό μου... μόνο έτσι το τρώει!!! :)
    Υπέροχο φαγάκι.
    Φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καμουφλάζ Μαρία..τι να κάνουμε για τους παράξενους.

    Πάντως είναι ωραία ιδέα για αλλαγή από το σκέτο βραστό κουνουπίδι.

    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τέλεια πρόταση και πολυ πρωτότυπη για το πτωχό κουνουπιδάκι που ετσι αναδεικνύεται σε λαχταριστό μεζέ..ευχαριστούμε Μαράκι!!είσαι απίθανη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ειληκρινά δεν έχω φάει ποτέ κροκέτες κουνουπιδιού και απ΄ ότι βλέπω χάνω. Σίγουρα με τα υλικά που περιέχουν θα είναι εκπληκτικές. Ξελιγώθηκα...!!!

    Γειά στα χέρια σου Μαρία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Σας ευχαριστώ πολύ κορίτσια! Τι να κάνουμε,όπως είπε και η Μάριον κάνουμε καμουφλάζ για να φάνε τα φαγάκια!
    Αγγελική μου, έλα εσύ και κάτι θα κάνουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή