Σήμερα σας έχω μια πολύ όμορφη τούρτα, εύκολη...... σχετικά, που βρήκα στο βιβλίο με τα σοκολατένια του Canadian Living.
Την έφτιαξα πριν μερικές μέρες για τα γενέθλια του καλού μου και νομίζω πως δεν υπάρχει τίποτα πιο ανοιξιάτικο και δροσιστικό! Με αυτή την τούρτα λοιπόν ήρθε η ώρα να σας αποχαιρετήσουμε για λίγες ημέρες μέχρι το Πάσχα, όχι ότι πάμε πουθενά, απλώς για να κάνουμε και καμιά δουλειά:))
χρειαζόμαστε
για το παντεσπάνι
3 αυγά
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1/2 κουταλάκι άρωμα βανίλιας
1/2 φλιτζάνι αλεύρι
1/4 κουταλάκι baking powder
1 τσιμπιά αλάτι
3 κουταλιές λιωμένο βούτυρο
για την κρέμα
280 γρ άσπρη σοκολάτα
3 κουταλάκια λικέρ της αρεσκείας μας
700 γρ φράουλες
300 γρ κρέμα γάλακτος
για τη διακόσμηση
μαρμελάδα φράουλα ή βερίκοκο
αμύγδαλα φιλέ ψημένα
Σε μπολ χτυπάμε τα αυγά να αφρίσουν. Ρίχνουμε σιγά σιγά τη ζάχαρη και χτυπάμε για 5 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε και τη βανίλια. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το baking powder και το αλάτι. Με μια σπάτουλα ενσωματώνουμε σιγά σιγά το αλεύρι στα αυγά. Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το βούτυρο με δυο τρεις κουταλιές από το μείγμα και το προσθέτουμε στο μπολ. Ρίχνουμε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη φόρμα που ανοίγει και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160β για 40 λεπτά περίπου.Αφήνουμε να κρυώσει για 20 λεπτά, βγάζουμε από τη φόρμα και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. Βάζουμε το παντεσπάνι σε πιατέλα και βάζουμε πάλι γύρω του το στεφάνι της φόρμας. Κόβουμε μια λωρίδα με αντικολλητικό χαρτί και τη βάζουμε εσωτερικά γύρω στο στεφάνι. Κόβουμε όμοιες σε μέγεθος φράουλες στα δυο και τις τοποθετούμε γύρω γύρω, επάνω στο χαρτί με το κομμένο μέρος προς τα έξω. Προσθέτουμε τις υπόλοιπες φράουλες κομμένες επάνω στο παντεσπάνι. Εγώ τις είχα βάλει σε μπολ με λίγη ζάχαρη και έριξα και το σιρόπι που έγινε, να μαλακώσει λίγο το παντεσπάνι.
Σε μπεν μαρί λιώνουμε την άσπρη σοκολάτα με το λικέρ και 2 κουταλάκια νερό. Αφήνουμε να κρυώσει. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και προσθέτουμε την άσπρη σοκολάτα. Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τις φράουλες, σκεπάζουμε ελαφρά με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 4 ώρες τουλάχιστον ή καλύτερα όλο το βράδυ.
Βγάζουμε το στεφάνι της φόρμας με προσοχή και αλείφουμε με τη μαρμελάδα λίγο λίγο το παντεσπάνι. Κολλάμε τα αμύγδαλα επάνω στη μαρμελάδα. Διακοσμούμε με φράουλες ή όπως αλλιώς θέλουμε.
Σας ευχόμαστε να περάσετε ένα πολύ όμορφο Πάσχα!
Today I have a very pretty torte, fairly easy to make, that I got from Canadian Living-Chocolate.
I made it several days ago for my hubby's birthday and I honestly believe there is nothing more spring like and refreshing!
With this torte we'll also take a few days off to celebrate Greek Easter; we're not going anywhere, just need some time off to catch up with housework :))
we need
for the sponge cake
3 eggs
1/2 cup sugar
1/2 tsp vanilla essence
1/2 cup flour
1/4 tsp baking powder
pinch of salt
3 Tbsps butter, melted
for the cream
9 oz white chocolate
3 tsp liqueur of your choice
24 oz strawberries
10 oz whipping cream
for the decoration
apricot or strawberry jam
thinly sliced almonds, roasted
In bowl, beat eggs until frothy. Slowly add in sugar and keep beating for approximately 5 min. Add vanilla.
Sift flour with baking powder and salt.
Using a spatula, slowly fold flour mixture into the egg mixture.
In small bowl, stir melted butter with 2-3 Tbsps from the mixture, then return to the bowl.
Turn into greased springform pan and bake in preheated oven, at 325 C for about 40 min.
Allow to cool for 20 min, then remove cake from pan and cool completely.
Transfer cake to serving platter and contour it with ring part of the springform pan.
Cut a strip of parchment paper and fit it on the inside part of ring.
Slice equally sized strawberries in half and make stand on top of cake, all around, having the cut part facing the paper.
Cover cake surface with remaining strawberries. I had left them in a bowl with sugar and I also poured the syrup over the cake.
Melt chocolate in a double boiler with liqueur and 2 tsps of water and let cool.
Whip cream until stiff and add white chocolate. Stir until well combined.
Turn mixture over strawberries, cover loosely with plastic wrap and refrigerate for at least 4 hrs or, even better, overnight.
Remove ring and parchment paper carefully and spread marmalade all around sponge cake.
Stick almonds on marmalade.
Decorate with strawberries or whatever else you like.
Την έφτιαξα πριν μερικές μέρες για τα γενέθλια του καλού μου και νομίζω πως δεν υπάρχει τίποτα πιο ανοιξιάτικο και δροσιστικό! Με αυτή την τούρτα λοιπόν ήρθε η ώρα να σας αποχαιρετήσουμε για λίγες ημέρες μέχρι το Πάσχα, όχι ότι πάμε πουθενά, απλώς για να κάνουμε και καμιά δουλειά:))
χρειαζόμαστε
για το παντεσπάνι
3 αυγά
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1/2 κουταλάκι άρωμα βανίλιας
1/2 φλιτζάνι αλεύρι
1/4 κουταλάκι baking powder
1 τσιμπιά αλάτι
3 κουταλιές λιωμένο βούτυρο
για την κρέμα
280 γρ άσπρη σοκολάτα
3 κουταλάκια λικέρ της αρεσκείας μας
700 γρ φράουλες
300 γρ κρέμα γάλακτος
για τη διακόσμηση
μαρμελάδα φράουλα ή βερίκοκο
αμύγδαλα φιλέ ψημένα
Σε μπολ χτυπάμε τα αυγά να αφρίσουν. Ρίχνουμε σιγά σιγά τη ζάχαρη και χτυπάμε για 5 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε και τη βανίλια. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το baking powder και το αλάτι. Με μια σπάτουλα ενσωματώνουμε σιγά σιγά το αλεύρι στα αυγά. Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το βούτυρο με δυο τρεις κουταλιές από το μείγμα και το προσθέτουμε στο μπολ. Ρίχνουμε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη φόρμα που ανοίγει και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160β για 40 λεπτά περίπου.Αφήνουμε να κρυώσει για 20 λεπτά, βγάζουμε από τη φόρμα και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. Βάζουμε το παντεσπάνι σε πιατέλα και βάζουμε πάλι γύρω του το στεφάνι της φόρμας. Κόβουμε μια λωρίδα με αντικολλητικό χαρτί και τη βάζουμε εσωτερικά γύρω στο στεφάνι. Κόβουμε όμοιες σε μέγεθος φράουλες στα δυο και τις τοποθετούμε γύρω γύρω, επάνω στο χαρτί με το κομμένο μέρος προς τα έξω. Προσθέτουμε τις υπόλοιπες φράουλες κομμένες επάνω στο παντεσπάνι. Εγώ τις είχα βάλει σε μπολ με λίγη ζάχαρη και έριξα και το σιρόπι που έγινε, να μαλακώσει λίγο το παντεσπάνι.
Σε μπεν μαρί λιώνουμε την άσπρη σοκολάτα με το λικέρ και 2 κουταλάκια νερό. Αφήνουμε να κρυώσει. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και προσθέτουμε την άσπρη σοκολάτα. Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τις φράουλες, σκεπάζουμε ελαφρά με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 4 ώρες τουλάχιστον ή καλύτερα όλο το βράδυ.
Βγάζουμε το στεφάνι της φόρμας με προσοχή και αλείφουμε με τη μαρμελάδα λίγο λίγο το παντεσπάνι. Κολλάμε τα αμύγδαλα επάνω στη μαρμελάδα. Διακοσμούμε με φράουλες ή όπως αλλιώς θέλουμε.
Σας ευχόμαστε να περάσετε ένα πολύ όμορφο Πάσχα!
Today I have a very pretty torte, fairly easy to make, that I got from Canadian Living-Chocolate.
I made it several days ago for my hubby's birthday and I honestly believe there is nothing more spring like and refreshing!
With this torte we'll also take a few days off to celebrate Greek Easter; we're not going anywhere, just need some time off to catch up with housework :))
we need
for the sponge cake
3 eggs
1/2 cup sugar
1/2 tsp vanilla essence
1/2 cup flour
1/4 tsp baking powder
pinch of salt
3 Tbsps butter, melted
for the cream
9 oz white chocolate
3 tsp liqueur of your choice
24 oz strawberries
10 oz whipping cream
for the decoration
apricot or strawberry jam
thinly sliced almonds, roasted
In bowl, beat eggs until frothy. Slowly add in sugar and keep beating for approximately 5 min. Add vanilla.
Sift flour with baking powder and salt.
Using a spatula, slowly fold flour mixture into the egg mixture.
In small bowl, stir melted butter with 2-3 Tbsps from the mixture, then return to the bowl.
Turn into greased springform pan and bake in preheated oven, at 325 C for about 40 min.
Allow to cool for 20 min, then remove cake from pan and cool completely.
Transfer cake to serving platter and contour it with ring part of the springform pan.
Cut a strip of parchment paper and fit it on the inside part of ring.
Slice equally sized strawberries in half and make stand on top of cake, all around, having the cut part facing the paper.
Cover cake surface with remaining strawberries. I had left them in a bowl with sugar and I also poured the syrup over the cake.
Melt chocolate in a double boiler with liqueur and 2 tsps of water and let cool.
Whip cream until stiff and add white chocolate. Stir until well combined.
Turn mixture over strawberries, cover loosely with plastic wrap and refrigerate for at least 4 hrs or, even better, overnight.
Remove ring and parchment paper carefully and spread marmalade all around sponge cake.
Stick almonds on marmalade.
Decorate with strawberries or whatever else you like.
Τι εμφάνιση!!!! Τέλειο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό Πάσχα κορίτσια!
Εξαιρετκή παρουσίαση!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦαίνεται δροσιστική!!
Καλό Πάσχα!!
Απλά υπέροχη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύχρονος ο καλός σου, να τον γλυκαίνεις πάντα τόσο όμορφα!
Καλό Πάσχα κορίτσια, καλή Ανάσταση, να περάσετε πολύ όμορφα!
Πολύ εμφανίσιμη τούρτα με άκρως λαχταριστή κρέμα και το must της εποχής, φράουλες!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό Πάσχα κορίτσια, να περάσετε πολύ πολύ όμορφα!
Καλο Πασχα κοριτσια με την φοβερα εμφανισημη ταρτα φραουλας! Εντυπωσιακη!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι φανταστική τούρτα είναι αυτή!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦωνάζει Ανοιξη, Πάσχα, τέλεια διάθεση, όλα τα φωνάζει! Μπράβο κορίτσια!
Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα να έχετε με υγεία και χαρά στις οικογένειές σας! Να περάσετε όμορφα! Φιλιά!
Δεν έχω λόγια για την τουρτα, είναι πανέμορφη και είμαι σίγουρη για την νοστιμιά της!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό Πάσχα κορίτσια, καλή Ανάσταση, να περάσετε τέλεια!
Τι όμορφη και νόστιμη τούρτα Μαρία!! είναι ότι πρέπει για το πασχαλινό τραπέζι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή Ανάσταση, φιλιά πολλά.
Εχει τέλεια εμφάνιση!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό Πάσχα!
Πολυ ομορφη τουρτα με φανταστικη εμφανιση!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλο Πασχα!
Πολύ, πολύ όμορφη και εορταστική τούρτα κορίτσια! Τέλεια για το Πάσχα! Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα με τις οικογένειες σας!
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπέροχη είναι, χρόνια του πολλά να τον χαίρεσαι!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό Πάσχα και καλή Ανασταση.
εξαιρετική τουρτα...εύγε σου...
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλή ανάσταση καλό πασχα να σαι καλά
Υπέροχη φαίνετε, με την ελαφριά κρέμα και τις νόστημες φράουλες, ότι πρέπει για τέτοια εποχή!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή Ανάσταση.
Σκέτη ομορφιά η τούρτα! καλή Ανάσταση εύχομαι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕμφάνιση, χρώμα, νοστιμιά συνδυάζονται σ' αυτή την υπέροχη και ελαφριά τούρτα με τις υπέροχες φράουλες!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή Ανάσταση κορίτσια!!
Καλά να περάσετε!!!
Χρόνια πολλά Μαράκι!!πάντα με υγεία και ευτυχία και έμπνευση για δημιουργίες με τέχνη και φαντασία!!πολλά φιλάκια!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι εμφάνιση! Και τι γεύση που θα έχει!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜαράκι χρόνια πολλά και ευτυχισμένα!
Χρόνια πολλά, Χριστός ανέστη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕκπληκτική εμφάνιση, τέλεια υλικά, σούπερ γεύση! Γεια στα χέρια σου!!!
Φιλάκια πολλά!