Χριστός Ανέστη και Χρόνια πολλά σε όλους!
Σας περίσσεψε ψαχνό από το αρνάκι που ψήσατε το Πάσχα; Μπορείτε να το προσθέσετε σε σαλάτα. Μια τέτοια ιδέα σας έχουμε σήμερα. Σαλάτα απλή και εύκολη με μια δροσιστική σάλτσα γιαουρτιού!
χρειαζόμαστε
1 μαρούλι χοντροκομμένο
2-3 αγγουράκια μικρά
1 κουταλιά κομμένα φύλλα δυόσμου
8-10 ντοματίνια
1 φλιτζάνι ψαχνό αρνί σε κομματάκια
1-2 βραστά αυγά κομμένα
για τη σάλτσα
4-5 λιαστές ντομάτες στο λάδι
200 γρ. γιαούρτι
1 κουταλάκι ελαιόλαδο
1/2 κουταλάκι ζάχαρη
1 κουταλιά χυμό λεμονιού
πάπρικα-αλάτι-πιπέρι
Στο μπλεντεράκι βάζουμε τα υλικά της σάλτσας και τα χτυπάμε καλά. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αν θέλουμε κάτι, ανάλογα με τη γεύση μας.
Σε μια σαλατιέρα βάζουμε τα υλικά της σαλάτας, προσθέτουμε τη σαλτσούλα και σερβίρουμε.
Today we have a simple and easy salad, with a refreshing yoghurt sauce, to use up leftover lamb (from our Greek Easter menu) !
we need
1 Roman lettuce, coarsely chopped
2-3 small cucumbers
1 Tbsp mint leaves, chopped
8-10 cherry tomatoes
1 cup cooked lamb, cut up in chunks
1-2 boiled eggs, quartered
for the sauce
4-5 sun-dried tomatoes in oil
200 gr plain yoghurt
1 tsp olive oil
1/2 tsp sugar
1 Tbsp lemon juice
paprika, salt and pepper, to taste
In blender, blend all sauce ingredients until smooth.
Try sauce and adjust according to your taste.
In salad bowl, place all salad ingredients, top with sauce and serve immediately.
Σας περίσσεψε ψαχνό από το αρνάκι που ψήσατε το Πάσχα; Μπορείτε να το προσθέσετε σε σαλάτα. Μια τέτοια ιδέα σας έχουμε σήμερα. Σαλάτα απλή και εύκολη με μια δροσιστική σάλτσα γιαουρτιού!
χρειαζόμαστε
1 μαρούλι χοντροκομμένο
2-3 αγγουράκια μικρά
1 κουταλιά κομμένα φύλλα δυόσμου
8-10 ντοματίνια
1 φλιτζάνι ψαχνό αρνί σε κομματάκια
1-2 βραστά αυγά κομμένα
για τη σάλτσα
4-5 λιαστές ντομάτες στο λάδι
200 γρ. γιαούρτι
1 κουταλάκι ελαιόλαδο
1/2 κουταλάκι ζάχαρη
1 κουταλιά χυμό λεμονιού
πάπρικα-αλάτι-πιπέρι
Στο μπλεντεράκι βάζουμε τα υλικά της σάλτσας και τα χτυπάμε καλά. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αν θέλουμε κάτι, ανάλογα με τη γεύση μας.
Σε μια σαλατιέρα βάζουμε τα υλικά της σαλάτας, προσθέτουμε τη σαλτσούλα και σερβίρουμε.
Today we have a simple and easy salad, with a refreshing yoghurt sauce, to use up leftover lamb (from our Greek Easter menu) !
we need
1 Roman lettuce, coarsely chopped
2-3 small cucumbers
1 Tbsp mint leaves, chopped
8-10 cherry tomatoes
1 cup cooked lamb, cut up in chunks
1-2 boiled eggs, quartered
for the sauce
4-5 sun-dried tomatoes in oil
200 gr plain yoghurt
1 tsp olive oil
1/2 tsp sugar
1 Tbsp lemon juice
paprika, salt and pepper, to taste
In blender, blend all sauce ingredients until smooth.
Try sauce and adjust according to your taste.
In salad bowl, place all salad ingredients, top with sauce and serve immediately.
αληθώς ο κύριος ....χρόνια πολλά....πολύ καλή ιδέα για τα μαζέματα που λέν κιόλας....να σαι καλά
ΑπάντησηΔιαγραφήI've been wanting to experiment more with lamb, this sounds so good and I'm thinking I need to makes a lamb dinner so I'll have leftovers!~
ΑπάντησηΔιαγραφήΠάντα περισσεύει κρεατάκι από τέτοιες γιορτές και η σαλάτα χρήσιμη και δροσερή. Αληθώς Ανέστη κορίτσια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑληθώς Ανέστη!Χρόνια πολλά με υγεία.Η σαλάτα σου φαίνεται νοστιμότατη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜαράκι καλησπέρα..η πρότασή σου σήμερα εξετελέστη επί τόπου και ηταν ΑΠΙΘΑΝΗ ΙΔΕΑ..δυόσμος δεν υπήρχε αλλά όλα τα υπόλοιπα ευτυχώς γιά μένα!!έτσι παίρνεις ένα μεγάλο μπράβο και ένα ευχαριστώ για το αρνάκι το περισσευούμενο που αξιοποιήθηκε!φιλάκια πολλά!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧρόνια πολλά! Υπέροχη η σαλάτα σου! Μόνο που μαζευτήκαμε τόσοι που δεν εχει περισσέψει μπουκιά αρνιού!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια
Καλή η ιδέα της ανακύκλωσης!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧρόνια πολλά!
Και τι δεν έχει αυτή η σαλάτα! Πλήρες γεύμα! Ωραίος ο συνδυασμός λαχανικών με το ψημένο αρνάκι!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧρόνια πολλά κορίτσια!
Χρόνια πολλά Μαράκι μου, Χριστός Ανέστη!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ αλήθεια είναι ότι μου περίσσεψε αρνάκι και μου έβαλες ιδέες τώρα με την σαλάτα σου!
Φιλάκια!
Χριστός Ανέστη κορίτσια με υγεία και πάντα γεμάτα τραπέζια και πολλές δημιουργικές γευστικές ιδέες!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο αρνί δεν το τρώμε εμείς αλλά λάτρεψα τα αλατοπίπερα στο βάθος!!!! Για το αλατοπίπερο δεν είναι???
Χρόνια πολλά Μαράκι! Χριστός Ανέστη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι ωραία ιδέα για να ανακυκλώσουμε αρνί και αυγουλάκια! Πολύ πολύ γευστική!
Φιλιά πολλά!
Χριστός Ανέστη και χρόνια πολλά. Η ιδέα της σαλάτας χρήσιμη και δροσερή. Μου άρεσε και τούρτα πολύ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραία δροσερή σαλάτα αλλά να αξιοποιήσουμε και το αρνάκι που περίσσεψε.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραίος συνδυασμός.
Αληθώς Ανέστη και χρόνια πολλά.
Χριστός Ανέστη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα την φτιαξω αλλα χωρις το αρνάκι, δεν το τρώω!
Χρόνια πολλά κορίτσια, Χριστός Ανέστη!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραία σαλατίτσα.
Και πάλι εδώ Μαράκι. Είσαι η τυχερή μου φίλη, το 200ό μέλος μου και θέλω να σου στείλω ένα δωράκι. Επικοινώνησε στο mail tetaak@yahoo.gr για να συνεννοηθούμε. Απόψε δοκίμασα και το αρνί σαλάτα. Φανταστικό!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧρόνια πολλά, Μαρία μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραίος τρόπος για να αξιοποιήσεις τα περισσεύματα του Πάσχα! Η σαλάτα σου φαίνεται πολύ δροσερή και τα χρώματά της είναι υπέροχα! Εύγε!
Φιλάκια!
Σας ευχαριστώ πολύ όλους!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔήμητρα, ναι αλατοπίπερο είναι:)
Gina καλώς ήρθες και σε ευχαριστώ:)
Αληθώς Μαράκι μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛιμπίστηκα πολύ τη σαλάτα σου!
Φιλιά