Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2013

ταλιατέλες με κιμά και μανιτάρια/Tagliatelle with Mushroom-Meat Sauce

Τα μανιτάρια είναι πολύ αγαπημένα στα 3/4 της οικογένειας μου! Αυτή η συνταγή αγαπήθηκε από όλους και είναι μια διαφορετική πρόταση για τα δικά μας μακαρόνια με κιμά.

 χρειαζόμαστε
500 γρ ταλιατέλες
500 γρ φρέσκα μανιτάρια διάφορα κομμένα σε φέτες*
400 γρ κιμάς μοσχαρίσιος
4 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 καρότα ψιλοκομμένα
2 κοτσάνια σέλερυ ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κουταλιά πάστα ντομάτας
1 φλιτζάνι κρασί κόκκινο
1/2 κουταλάκι θυμάρι
1 φύλλο δάφνης
αλάτι, πιπέρι

Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε με τις δυο κουταλιές  λάδι το κρεμμύδι, τα καρότα, το σκόρδο, το σέλερυ και τα μανιτάρια. Σε μια άλλη κατσαρόλα τσιγαρίζουμε με το υπόλοιπο λάδι τον κιμά και σβήνουμε με το κρασί. Μόλις πάρει μια βράσει τον ρίχνουμε στα λαχανικά. Προσθέτουμε την πάστα ντομάτας, ένα φλιτζάνι νερό, τα μυρωδικά και αλατοπίπερο και βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μείνει το φαγητό με  μια ωραία σάλτσα.
Βράζουμε τις ταλιατέλες σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, σουρώνουμε και τις προσθέτουμε στη σάλτσα. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
* Αν στα μανιτάρια μας βάλουμε και πορτσίνι θα πρέπει πρώτα να τα μουλιάσουμε σε ζεστό νερό και να τα αφήσουμε να σταθούν για 30 λεπτά περίπου. Τα σουρώνουμε και φυλάμε το νερό να το ρίξουμε στη σάλτσα.
Only 3/4 of my family love mushrooms! This recipe though was favoured by all and became a different version of our spaghetti with meat sauce.

we need
1 lb pasta (tagliatelle or fettuccine)
1 lb variety of fresh mushrooms, sliced*
13 oz ground beef
4 Tbsps olive oil
1 onion, finely chopped
2 carrots, finely chopped
2 stalks celery, finely chopped
3 cloves garlic, finely chopped
1 cup red wine
1 Tbsp tomato paste
1 cup water
1/2 tsp thyme
1 bay leaf
Salt and pepper, to taste

In a pot, saute onion, carrots, garlic, celery and mushrooms with two Tbsps of olive oil.
In another pot saute beef with remaining oil, then add wine. When it comes to a boil, add to vegetables.
Add tomato paste, water, thyme, bay leaf, season with salt and pepper and cook over medium heat until liquids are absorbed and meat mixture is saucy.
Boil pasta according to package instructions, strain and add to meat sauce. Stir to blend and serve.
*If porcini mushrooms are among the ones used, they need to be soaked in hot water for about 30 min prior to cooking. Strain and reserve water to add to sauce.

14 σχόλια:

  1. Μια άλλη εκδοχή ενός απλού πιάτου!!
    καλημέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εξαίσιο φαγάκι! Το τρώω ευχαρίστως κατευθείαν από την κατσαρόλα!!! χι χι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τέτοια να βλέπω πρωί πρωί!!!!
    Το τέλειο φαγάκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να σου πω την αλήθεια μου τα πορτσίνι θα το απογείωναν το πιάτο. Εχουν άλλη γεύση τα άτιμα! Χωρίς βέβαια να εννοώ ότι και με τα απλά μανιτάρια δεν θα γίνεται υπέροχο. Ωραία όλα τα υλικά που έβαλες στον κιμά Μαρία. Και το λαζανάκι που χρησιμοποίησες το εκμοντέρνισε το πιάτο!!

    Σε φιλώ και εύχομαι καλό και ζεστό ΣΚ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και μακαρόνια και κιμάς και μανιτάρια.......τι άλλο να ζητήσει κανείς????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και μόνο που έβαλες μανιτάρια, απογείωσες το πιάτο σου Μαράκι μου!!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σίγουρα τα μανιτάρια κάνουν ένα κλασικό πιάτο ακόμα πιο αγαπημένο!
    Φιλιά πολλά Μαράκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μακαρόνια αλλά με όχι ότι και ότι κιμά!!
    Απλά τέλεια!!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ζυμαρικά και μανιτάρια, το καλύτερό μου!
    Μια μεριδούλα παρακαλώ;!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Υπέροχη και λαχταριστή πρόταση!!!
    Καλή εβδομάδα και φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ωραίο συνδυασμό υλικών έχεις κάνει Μαρία,εξάλλου τα ζυμαρικά είναι πάντα ευπρόσδεκτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τελειο το φαγητο!!!!!!!!!!!Ας αφηνουμε την πόρτα της ζωης ανοιχτη μονο στα χαμογελα.Καλη εβδομαδα να εχεις. Αργω μερικες φορες να περασω αλλα δεν ξεχνω τους μπλοκοφιλους :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Παρόλο που δεν πεθαίνω για κιμά στα μακαρόνια,τα μανιτάρια θα με έπειθαν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή