Quick and easy our appetizer or light lunch recipe for today, dear friends! Also part of last week's food salvaging, this was an attempt to save mushrooms and expiring eggs... This too, went pretty fast..
we need
1 sheet puff pastry
4 Tbsps olive oil
1 lb mushrooms, sliced
4 oz frankfurters, cut in 4-5 pieces each
4 cloves garlic, chopped
3 eggs
2 cups Italian 4-cheese blend (mozzarella, provolone etc.), shredded
Pepper, to taste
Γρήγορο και εύκολο το σημερινό ορεκτικό ή ελαφρύ γεύμα, φίλες και φίλοι.. Συνέχεια της απόπειρας διάσωσης υλικών της περασμένης εβδομάδας, αυτή η συνταγή ήταν για να γλυτώσει τ'αυγά που ήταν έτοιμα να λήξουν και τα μανιτάρια.. Και αυτό εξαφανίστηκε γρήγορα..
χρειαζόμαστε
1 φύλλο σφολιάτας
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1/2 κιλό μανιτάρια σε φέτες
120 γρ. λουκανικάκια Φρανκφούρτης, κομμένα σε 4-5 κομμάτια το καθένα
4 σκελίδες σκόρδο,ψιλοκομμένες
3 αυγά
2 φλ. διάφορα μαλακά τυριά, τριμμένα (μοτσαρέλα, προβολόνε κλπ.)
Πιπέρι
Ζεσταίνουμε λάδι σ'ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρουμε τα μανιτάρια για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε τα λουκανικάκια και συνεχίζουμε μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε για 1 ακόμα λεπτό. Πιπερώνουμε.
Στρώνουμε ένα ταψί 20Χ30εκ. με τη σφολιάτα και τη διπλώνουμε κατά 2εκ. προς τα μέσα, πιέζοντας γύρω-γύρω, για να έχει σηκωμένες πλευρές.
Αδειάζουμε το μίγμα των μανιταριών στη σφολιάτα, απλώνοντας να καλύψει όλη της την επιφάνεια.
Σ'ένα μπολ, χτυπάμε ελαφρά τ'αυγά, προσθέτουμε τα τυριά και ανακατεύουμε καλά. Αδειάζουμε πάνω στα μανιτάρια προσέχοντας να πάει παντού. Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 190C, σε προθερμασμένο φούρνο για 30 περίπου λεπτά, ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να ροδίσει. Αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά και κόβουμε σε κομμάτια.
we need
1 sheet puff pastry
4 Tbsps olive oil
1 lb mushrooms, sliced
4 oz frankfurters, cut in 4-5 pieces each
4 cloves garlic, chopped
3 eggs
2 cups Italian 4-cheese blend (mozzarella, provolone etc.), shredded
Pepper, to taste
Heat oil in a large skillet and saute sliced mushrooms for 3-4 min. Add frankfurters and continue sauteing until light brown. Add chopped garlic and stir for 1 min. Season with pepper. Layer 8x12in pan with puff pastry and fold pastry about 3/4in all around towards the inside of the pan, pressing to form raised sides.
Invert mushroom mixture onto pastry and spread all over the surface.
In a bowl, lightly beat eggs, add shredded cheeses and blend well. Pour over mushroom mixture,distributing evenly. Cover with aluminum foil and bake in preheated oven at 375F for about 30min, then uncover and continue baking until it has a golden colour. Let cool for 15min and cut in pieces.
Γρήγορο και εύκολο το σημερινό ορεκτικό ή ελαφρύ γεύμα, φίλες και φίλοι.. Συνέχεια της απόπειρας διάσωσης υλικών της περασμένης εβδομάδας, αυτή η συνταγή ήταν για να γλυτώσει τ'αυγά που ήταν έτοιμα να λήξουν και τα μανιτάρια.. Και αυτό εξαφανίστηκε γρήγορα..
χρειαζόμαστε
1 φύλλο σφολιάτας
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1/2 κιλό μανιτάρια σε φέτες
120 γρ. λουκανικάκια Φρανκφούρτης, κομμένα σε 4-5 κομμάτια το καθένα
4 σκελίδες σκόρδο,ψιλοκομμένες
3 αυγά
2 φλ. διάφορα μαλακά τυριά, τριμμένα (μοτσαρέλα, προβολόνε κλπ.)
Πιπέρι
Ζεσταίνουμε λάδι σ'ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρουμε τα μανιτάρια για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε τα λουκανικάκια και συνεχίζουμε μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε για 1 ακόμα λεπτό. Πιπερώνουμε.
Στρώνουμε ένα ταψί 20Χ30εκ. με τη σφολιάτα και τη διπλώνουμε κατά 2εκ. προς τα μέσα, πιέζοντας γύρω-γύρω, για να έχει σηκωμένες πλευρές.
Αδειάζουμε το μίγμα των μανιταριών στη σφολιάτα, απλώνοντας να καλύψει όλη της την επιφάνεια.
Σ'ένα μπολ, χτυπάμε ελαφρά τ'αυγά, προσθέτουμε τα τυριά και ανακατεύουμε καλά. Αδειάζουμε πάνω στα μανιτάρια προσέχοντας να πάει παντού. Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 190C, σε προθερμασμένο φούρνο για 30 περίπου λεπτά, ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να ροδίσει. Αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά και κόβουμε σε κομμάτια.
Τα λατρεύω τα μανιτάρια!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠρέπει να είναι φανταστική και πολύ εύκολη.
Θα την δοκιμάσουμε κάποια στιγμή.
Φιλάκια
Ωραια πιτουλα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑχ και να ειχα ενα κομματακι για το πρωινο!
Καλημερα!
Μια χαρά είναι η ανοιχτή αυτή πίτα για ένα γρήγορα γεύμα! Και με λουκάνικο χωριάτικο αν έχουμε αντί για Φρανκφούρτης φαντάζομαι θα είναι άψογη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό Π/Σ/Κ!
Μμμμμ τέλειο στείλε καλέ κανένα κομμάτι και σε μας χαχαχα!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπράβο γεια στα χέρια σου!!!!
Μμμ... νόστιμη, γρήγορη και πικάντικη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλεια για μεζεδάκι!
Φιλιά πολλά Χαρά!
Μ΄αρέσει πολύ!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό Σ/Κ
αγαπάμε μανιταρόπιτα
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ νόστιμη η μανιταρόπιτα με τα λουκανικάκια! Και πολύ γρήγορη στην παρασκευή! Μπράβο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαρά μου αρέσει πολύ η εκδοχή σου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤελικά είχαμε την ίδια ιδέα αλλά με διαφορετική προσέγγυση!!!
Και τι δεν θα έδεινα για να την έτρωγα τώρα και τη δικιά σου. Το λουκανικάκι πολύ το συμπαθώ και είναι πολύ ωραία εναλλακτική αντί για κάποιο άλλο αλαντικό μέσα!
Μου αρέσει που την έκανες λεπτή!
Φιλιά πολλά σου στέλνω!!
Ωωωωωωωωωωωωωωωωωωωω..................αααααααααααααααααααααααααααα................γιαμι!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπό τις πιο αγαπημένες μου πίτες!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜου αρέσει πολύ που προσθέτεις και λουκανικάκια!
Φιλιά!
Φανταστική, πανέμορφη, πανεύκολη, πεντανόστιμη, έκλεισα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτή είσαι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραίο ,νόστιμο ,εύκολο,τα έχει όλα μπράβο!!!!!! καλο βράδυ,φιλάκια.
ΑπάντησηΔιαγραφήWow, how creative is this! I love anything made with puff pastry!
ΑπάντησηΔιαγραφήΌτι έχει μανιτάρι...δεν μπορεί να μην είναι νόστιμο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά
Τρελαίνομαι για μανιταρόπιτα!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή