Η συνταγή στα Εληνικά, πιο κάτω
Good morning, friends :) Today we have this wonderful cake that in reality should be called a "Pancake pound cake". When I first tried it, I thought I was eating pancakes with maple syrup!!!
I found the cake recipe in Jean Pare's book, "Cakes" . Lots of butter, sugar and eggs in this one and, trust me, ALL WORTH IT!!!
we need
1 1/2 cups butter, at room temperature
4 cups brown sugar
5 eggs
1 tsp vanilla
1/2 tsp maple flavouring
3 cups flour
1/2 tsp baking powder
1/2 tsp salt
1 cup milk
Melted milk chocolate to glaze (optional)
In a bowl, cream butter until light and fluffy. Gradually beat in sugar, then add eggs, one at a time. Beat well after each addition. Mix in vanilla and maple flavouring.
Measure flour, baking powder and salt into separate bowl and stir.
Add flour mixture to butter mixture in 3 parts, alternately with milk in 2 parts, beginning and ending with flour.
Turn into greased Bundt pan and bake in preheated oven at 325F for 1 1/4 to 1 1/2 hours, or until inserted toothpick comes out clean.
Allow to cool, invert onto plate and glaze with melted milk chocolate.
Καλημέρα σας! Aυτή την εβδομάδα σας έχουμε αυτό το απίθανο αυτό κέικ, που στην πραγματικότητα θα έπρεπε να λεγόταν "Κέικ Τηγανίτα". Όταν το πρωτοδοκίμασα νόμιζα ότι έτρωγα τηγανίτες με σιρόπι σφενδάμου!!!
Η συνταγή είναι από το βιβλίο της Jean Pare "Cakes". Αν και "φορτωμένο" με βούτυρο, ζάχαρη και αυγά, πιστέψτε με... ΑΞΙΖΕΙ!!!
χρειαζόμαστε
1 1/2 φλ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
4 φλ. καφέ ζάχαρη
5 αυγά
1 κ. άρωμα βανίλιας
1/2 κ. άρωμα σφενδάμου
3 φλ. αλεύρι
1/2 κ.μπέικιν πάουντερ
1/2 φλ. αλάτι
1 φλ. γάλα
λιωμένη σοκολάτα γάλακτος για γλασάρισμα (προαιρετική)
Σ'ένα μπολ χτυπάμε το βούτυρο μέχρι ν'ασπρίσει. Σταδιακά προσθέτουμε τη ζάχαρη και τ'αυγά, ένα προς ένα, συνεχίζοντας το χτύπημα. Προσθέτουμε τα αρώματα βανίλιας και σφενδάμου.
Σε άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το αλεύρι και το γάλα στο μίγμα των αυγών σε τρεις δόσεις εναλλακτικά, αρχίζοντας και τελειώνοντας με το αλεύρι.
Ρίχνουμε το μίγμα σε φόρμα για κέικ και ψήνουμε στους 160β για 1 1/4 με 1 1/2 ώρα ή μέχρι να βγει καθαρή η οδοντογλυφίδα που θα βάλουμε. Αφήνουμε να κρυώσει και το γλασάρουμε με λιωμένη σοκολάτα γάλακτος.
Πολύ ωραίο κέικ!:)
ΑπάντησηΔιαγραφήπόσο όμορφο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ περιγραφή κέικ-τηγανίτα πολύ μου εξάπτει το ενδιαφέρον! Θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα νόστιμο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι μόνο από την δελεαστική περιγραφή σου,θέλω οπωσδήποτε να το δοκιμάσω!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά Χαρούλα μου, καλή βδομάδα!
Φαίνεται αφράτο και πολύ αρωματικό το κέικ σου Χαρά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι σαν τηγανήτα ε;; Πρέπει να είναι απίθανο!
Φιλιά πολλά!
Τηγανίτα; Τώρα να ρωτήσω αν εννοείς ελληνικής καταγωγής τηγανίτα ή αμερικανικής, μιας και μια μικρή διαφορά σίγουρα θα την έχουν...
ΑπάντησηΔιαγραφήΌπως κι' να έχει όμως μοιάζει νόστιμο και γαργαλιστικό και με το γλάσσο του Χαρά!!
Πω πω, είναι πολύ πλούσιο όντως, αλλά συνήθως αυτά τα γλυκά ειναι που μας αρέσουν περισσότερο. Maple syrup δεν έχω δοκιμάσει ποτέ και δεν εχω αξιωθεί να πάρω, πρέπει να κάνω μια δοκιμή μου φαίνεται.
ΑπάντησηΔιαγραφήθα το φτιάξω αύριο. Και μόνο που είπες τη λέξη κλειδί ΄΄σφένδαμος΄΄
ΑπάντησηΔιαγραφήWhat a beauty! I never saw so much sugar go into one cake! I'm in love.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι τα θες όλα τα ωραία πράγματα στη ζωή είναι παχυντικά! Είμαι σίγουρη ότι είναι πολύ πλούσιο σε γεύση! Πολλά φιλιά!
ΑπάντησηΔιαγραφήPenelope , η γεύση μοιάζει με pancake αμερικανικής καταγωγής, ποτισμένο με σιρόπι..
ΑπάντησηΔιαγραφήΣας ευχαριστούμε για την επίσκεψη στο μπλογκοσπιτάκι μας :) :)
Thank you for paying us a visit :) :)