μίνι πάβλοβα με μανταρίνι/Mini Tangerine Pavlovas


Χρόνια πολλά στους εορτάζοντες σήμερα! Και επειδή "σπίτι χωρίς Γιάννη προκοπή δεν κάνει" έχουμε και εμείς τον Γιάννη μας! Για χάρη του γιόκα μου λοιπόν, σας κερνάω αυτό το γλυκό που βρήκα σε ένα αγγλικό περιοδικό αλλά δεν μπορώ να πω ότι έμεινα ευχαριστημένη από την περιγραφή! Μετά σκέφτηκα να ρίξω μια ματιά και στα γύρω blogoσπιτάκια και είδα αυτή τη συνταγή στο una cucina, τι ωραία που τα λέει όλα η maria mas!
Να ξεκινήσουμε με το ότι εγώ δεν έχω ξανακάνει όχι μόνο πάβλοβα αλλά ούτε απλές μαρέγκες! Είδα όμως αυτή τη συνταγή και το αποφάσισα. Εντάξει μπορεί η πρώτη απόπειρα να μην ήταν τελείως επιτυχημένη αλλά η δεύτερη προσπάθεια ευτυχώς μας έδωσε υπέροχο αποτέλεσμα. Είναι πολύ νόστιμο γλυκό, εύκολο (για κάποιον που ξέρει από μαρέγκες:) και δροσιστικό!

χρειαζόμαστε 
5 μικρά μανταρίνια σε φετάκια
160 γρ ψιλή ζάχαρη
3 ασπράδια αυγών
1 κουταλάκι corn flour
1 κουταλάκι άσπρο ξύδι
200 γρ κρέμα για σαντιγί
2 κουταλάκια άχνη ζάχαρη
τριμμένο φουντούκι

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα μανταρίνια με 20 γρ ζάχαρη και τα αφήνουμε στην άκρη. Καλό είναι να το κάνουμε αρκετές ώρες πριν, να λιώσει η ζάχαρη και να κάνει λίγο σιρόπι.
Χτυπάμε τα ασπράδια σε ένα γυάλινο μπολ μέχρι να  κάνει μυτούλες που να στέκονται, περίπου 4-5 λεπτά. Ρίχνουμε το corn flour, το ξύδι και τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα για 2-3 λεπτά ακόμη. Βάζουμε με κουτάλι σε αντικολλητικό χαρτί να γίνουν 8 στρογγυλές μεγαλούτσικες μαρέγκες. Κάνουμε μια λακκούβα στη μέση της κάθε μιας. Το περιοδικό λέει ότι ψήνουμε τους 120β για 20-25 λεπτά κάτι που σίγουρα ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ!! Ήταν ακόμα άψητες οπότε τις έβαλα πάλι για 15 λεπτά ακόμη. Μετά, σύμφωνα με το περιοδικό, κλείνουμε το φούρνο και τα αφήνουμε μέσα μέχρι να κρυώσει ο φούρνος.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη σε σαντιγί  και βάζουμε πάνω από τις μαρέγκες. Στολίζουμε με τα μανταρίνια και πασπαλίζουμε με το τριμμένο φουντούκι.


I found this dessert in an English magazine, although I can't say that the instructions were that great...
After some browsing around our fellow bloggers' relevant recipes, I found really nice instructions at una cucina!
For starters, I've never even tried making either a pavlova or meringues before. I only decided to try this dessert after I came across this recipe..

we need
5 small tangerines, in segments
5 1/3 oz fine sugar
3 egg whites
1 tsp corn flour
1 tsp white vinegar
7 oz whipping cream
2 tsps icing sugar
ground hazelnuts

In a bowl, combine tangerine segments with 2/3 oz sugar and set aside. It is preferable to do this several hours ahead of time, to allow sugar to dilute and turn syrupy.
Beat egg whites in another bowl for 4-5 min, or until soft peaks form. Mix in corn flour, remaining sugar and vinegar and continue beating for 2-3 more min.
Cover baking sheet with parchment paper and spoon mixture onto it, dividing evenly among eight circles, making a well in the centre of each one.
The magazine says that baking time is 20-25 min at 250F, which for sure is WRONG!!! They were still not ready when I took them out, so I extended baking time by 15 more min. Then, according to the magazine, turn off the oven, leaving them in, until the oven cools off.
Whip cream with sugar until soft peaks form and divide among the meringues. Decorate with tangerine segments and sprinkle with hazelnuts.


19 σχόλια:

  1. Φαίνονται πολύ λαχαταριστά! Είμαι σίγουρη ότι έχουν υπέροχη γεύση! Κι αυτό το μανταρινάκι στην κορυφή δίνει τόσο ωραίο χρώμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χρόνια πολλά Μαρία μου!!
    Να τον χαίρεσαι το γιόκα σου :)
    Υπέροχο το γλύκυσμα σου!!
    Ένα μεγάλο - μεγάλο "ευχαριστώ" για την πολύ όμορφη αναφορά σου στην κουζίνα μας
    Πολλά φιλιά
    Καλή χρονιά με υγεία χαρά και ευτυχία για σένα και την οικογένειά σου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γειά σου Μαρία μου και χρόνια πολλά για τον μικρό σου! Να τον χαίρεσαι!

    Από μαρέγκες δεν ξέρω και για να είμαι ειληκρινής τις φοβάμαι λίγο. Εγώ για πρώτη φορά τις δικές σου τις βλέπω εξαιρετικές. Πολύ καλό αποτέλεσμα και οπτικό και φαντάζομαι γευστικό. Το μανταρίνι μου αρέσει πολύ σαν φρούτο και είμαι σίγουρη ότι ταιριάζει εκτός από τη φράουλα που θα ήταν η πρώτη επιλογή αν ήταν Άνοιξη (υποθέτω)!!

    Συγχαρητήρια για την προσπάθεια και πάλι να τον χαίρεσαι τον γιό σου!!

    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλόχρονος και καλότυχος ο γιόκας σου Μαράκι μου, να τον χαίρεσαι και να τον έχεις πάντα γλυκαμένο!!
    Το γλυκό κερασματάκι σου υπέροχο!!!
    Φιλιά, καλή βδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να τον χαίρεσαι το γιόκα σου, να είναι πάντα γερός και δυνατός!!!
    Το κέρασμα πραγματικά υπέροχο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλησπέρα Μαράκι μου! να τον χαίρεσαι τον γιόκα σου, ,οτι επιθυμεί να έχει! ούτε εγώ έχω κάνει πάβλοβα θα ήθελα όμως να δοκιμάσω!
    φιλιά και καλή βδομάδα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χρόνια πολλά! Να τον χαίρεσαι!!!
    Τρελλαίνομαι για πάβλοβα και με το μανταρίνι θα είναι πολύ ιδιαίτερη!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Χρόνια πολλά στο μικρούλη και τι ωραίο δροσερό κι αέρινο γλυκό τού έκανε η περήφανη μανούλα! Μμμμμ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μαράκι μου χρόνια πολλά να τον χαίρεσαι, πολύχρονος, γερός και ευτυχισμένος!!!Το κέρασμα είναι καταπληκτικό, εκτός απο πολύ νόστιμο φαίνεται και πολύ όμορφο!!!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πολύχρονος ο γιός σου Μαρία μου. Να τον χαίρεσαι και να τον καμαρώνεις. Γερός να είναι.

    Κι εγώ τις μαρέγκες δεν τις έχω αγγίξει ακόμα...:)
    Ολο λέω, διαβάζω αλλά τ αφήνω. Μια χαρά είναι πάντως οι δικές σου.
    Απλά τώρα θα ξέρεις κάποια πράγματα για την επόμενη φορά.

    Φιλιά πολλά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  11. Χρόνια πολλά Μαρία, να χαίρεσαι το παλικάρι σου,πολύχρονο και ευτυχισμένο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Χρόνια πολλά Μαρία μου να τον χαίρεστε, να είναι γερός και δυνατός κι εσείς να τον καμαρώνετε!!
    Και του χρόνου!
    Παίρνω μια από τις υπέροχες πάβλοβές σου και ...καλή σου νύχτα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Nα τον χαίρεσαι το γιο σου,παντα γερός και τυχερός στη ζωή του.Την πάβλοβα την είδα πρώτη φορά αλλα ωραία μου φαίνεται και νόστιμη πρέπει να είναι,και πάλι χρόνια πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Να χαίρεσαι τον γιο σου!
    Πολύ ωραία η πάβλοβα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Χρόνια Πολλά και Καλά στον Γιάννη σας Μαρία μου.
    Όσο για το γλυκό που κέρασε η μανούλα του, εγώ θα το τιμούσα άμεσα αν το είχα εμπρός μου.
    Καλημέρες πολλές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Χρόνια πολλά στον γιο σου, να τον χαίρεσαι. Ωραίο το γλυκάκι που έφτιαξες και αρκετά πρωτότυπο θα λέγα (παρότι είμαι φαν της σοκολατας, μετά απο μέρες κρεπάλης κάτι τέτοια γλυκάκια κάνουν την διαφορά και δεν μπορείς να τα αντισταθείς).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Σίγουρα πάντως φαίνονται ωραία και δροσερά! Καλέ μην τη φοβάσαι τη μαρέγκα! Είναι να της πάρεις τον αέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Χρόνια Πολλά στο γιόκα σου Μαρία μου! Μ'αρέσει πολύ το μανταρίνι οπότε θα μου άρεσε και η μίνι πάβλοβα που έφτιαξες!Δείχνει πολύ λαχταριστή! Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Να τον χαιρεσαι Μαράκι μου! Υπέροχο γλυκό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή