I have to say that I may have taken lots of time out, that is, until I realized things started slowly dying in my fridge.. :( :( And then I panicked.. The result was a whole bunch of dishes and desserts, in a desperate attempt to salvage everything.. Today's dish was created to salvage the salmon..hahaha
we need
1 sheet puff pastry
1/2 lb smoked salmon
8 oz cream cheese
2 eggs
1/2 cup sour cream
10 oz feta, grated
1 Tbsp fresh dill, finely chopped
3-4 green onions, chopped
Pepper, to taste
beaten egg, to brush pastry
Spread out puff pastry sheet (should fit an 8x12 in pan) and cover with slices of smoked salmon.
In a bowl, beat cream cheese until soft, then add eggs and continue beating for 1min longer. Add sour cream, feta, dill and onions, stirring well after each addition.Season with pepper. Fold longest sides together and press to seal, then press shorter sides to seal and brush all over the top with beaten egg.
Bake in preheated oven at 375F until golden brown, about 40 min. It was GOOOOODDD!!!
Καλή Χρονιά, αγαπητές φίλες και φίλοι!!! Εύχομαι να περάσατε όμορφες διακοπές με τους δικούς σας και να είχατε αρκετό χρόνο ηρεμίας και ξεκούρασης :) :)
Πρέπει να πω ότι εγώ παραξεκουράστηκα, τουλάχιστον μέχρι που συνειδητοποίησα ότι μερικά πράγματα στο ψυγείο μου είχαν αρχίσει να αργοπεθαίνουν.. :( :( Και τότε πανικοβλήθηκα.. Το αποτέλεσμα ήταν μια σειρά γευμάτων και γλυκών, μια απελπισμένη προσπάθεια να περισωθούν τα πάντα.. Το σημερινό φαγητό έγινε για γλυτώσω το σολομό..χαχαχα
χρειαζόμαστε
1 φύλλο σφολιάτας
250 γρ. καπνιστό σολομό
250 γρ. τυρί κρέμα
2 αυγά
1/2 φλ. sour cream (ή στραγγιστό γιαούρτι)
300 γρ.φέτα, τριμμένη
1 κουταλιά φρέσκο άνηθο, ψιλοκομμένο
3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα
πιπέρι
χτυπημένο αυγό για επάλειψη της σφολιάτας
Απλώνουμε τη σφολιάτα (για ταψί 20Χ30 εκ. περίπου) και καλύπτουμε την επιφάνειά της με φέτες σολομού.
Σ'ένα μπολ χτυπάμε το τυρί κρέμα να μαλακώσει, προσθέτουμε τ'αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1 ακόμα λεπτό. Προσθέτουμε τη sour cream ή το γιαούρτι, τη φέτα, το άνηθο, και τα κρεμμυδάκια, ανακατεύοντας καλά μετά την πρόσθεση του κάθε υλικού. Πιπερώνουμε.
Ενώνουμε τις μακρύτερες πλευρές της σφολιάτας, πιέζοντας καλά και επαναλαμβάνουμε με τις δυο άλλες πλευρές. Αλείφουμε την επιφάνεια με το χτυπημένο αυγό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C μέχρι να ροδίσει, περίπου 40 λεπτά.. Ήταν ΚΑΛΟΟΟΟ!!!
Looks so crumbly and absolutely delicious!
ΑπάντησηΔιαγραφήΙδιαίτερη γεύση που ταιριάζει ακόμη και σε τραπέζι! Δείχνει πολύ νόστιμη και γίνεται εύκολα! Ευχαριστούμε για την ωραία ιδέα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα!
Ιδιαίτερη πίτα, με εκλεπτυσμένη γέυση!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓεια στα χέρια σου!
Πεντανόστιμα αξιοποίησες τον σολομό!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή χρονιά Χαρούλα μου, με υγεία και αγάπη!
Φιλιά!
Λίγο πιο νωρίς αν έβαζες τη συνταγή θα έσωζα κι εγώ το σολομό!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή χρονιά Χαρά μου, ευτυχισμένη και με υγεία!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα μου επιτρέψεις να σου πω ότι η σημερινή σου πρόταση δεν είναι μια απλή προσπάθεια διάσωσης του σολομού!
Φαίνεται πραγματικά θεσπέσια και αξιοζήλευτη!
Πολλά φιλιά
Hi there!! Your smoked salmon pie looks delicious we shall definitely try it. Happy New Year and all the best with fantastic recipes. stelios
ΑπάντησηΔιαγραφήThis would be a huge hit in my house.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦανταστική η πίτα Χαρά μου, τέλειος συνδιασμός υλικών, λαχταριστή πιτούλα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλεια συνταγή!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα δοκιμαστεί κάποια στιγμή.
Φιλιά
Πρωτότυπη πιτούλα,πολύ γκουρμέ!!γεια στα χέρια σου !
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαρά καλησπέρα! Καλά, φαίνεται υ-π-ε-ρ-ο-χ-η η πίτα σου! Όταν ήμουν μικρή, η μαμά μου έφτιαχνε στα πάρτυ και στα τραπέζια καναπεδάκια με καπνιστό σολωμό και τυρί κρέμα και θυμάμαι μου άρεσαν πολύ. Αν κρίνω λοιπόν από ο,τι θυμάμαι, θα πρέπει η πίτα σου, που είναι πολύ πιο εξελιγμένη ιδέα, να είναι καταπληκτική! Μπράβο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραια πίτα και φαίνεται εύκολη και προτότυπη.Καλό απόγευμα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή χρονιά κορίτσια
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλά φιλάκια
Tελικά η πολύ ξεκούραση δεν έβλαψε κανέναν..χιχι..ούτε και το σολομό :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραία συνταγή Χαρά.
Φιλιά
Thank you all for taking the time to visit and leave a comment :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΣας ευχαριστώ,τόσο για την επίσκεψη στο σπιτάκι μας,όσο και για τα σχόλιά σας :)
Την φαντάζομαι ζεστή, μολις να εχει βγει απο τον φούρνο και να αχνίζει το κομμάτι... τέλεια η πίτα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή