Smoked Salmon Pie/ Πίτα με Καπνιστό Σολομό

Happy New Year, dear friends!!! Hope you had a great holiday time with friends and family and a lot of time to relax and unwind. :) :)
I have to say that I may have taken lots of time out, that is, until I realized things started slowly dying in my fridge.. :( :( And then I panicked.. The result was a whole bunch of dishes and desserts, in a desperate attempt to salvage everything.. Today's dish was created to salvage the salmon..hahaha

we need
1 sheet puff pastry
1/2 lb smoked salmon
8 oz cream cheese
2 eggs
1/2 cup sour cream
10 oz  feta, grated
1 Tbsp fresh dill, finely chopped
3-4 green onions, chopped
Pepper, to taste
beaten egg, to brush pastry

Spread out puff pastry sheet (should fit an 8x12 in pan) and cover with slices of smoked salmon.
In a bowl, beat cream cheese until soft, then add eggs and continue beating for 1min longer. Add sour cream, feta, dill and onions, stirring well after each addition.Season with pepper. Fold longest sides together and press to seal, then press shorter sides to seal and brush all over the top with beaten egg.
Bake in preheated oven at 375F until golden brown, about 40 min. It was GOOOOODDD!!!


Καλή Χρονιά, αγαπητές φίλες και φίλοι!!! Εύχομαι να περάσατε όμορφες διακοπές με τους δικούς σας και να είχατε αρκετό χρόνο ηρεμίας και ξεκούρασης :) :)
Πρέπει να πω ότι εγώ παραξεκουράστηκα, τουλάχιστον μέχρι που συνειδητοποίησα ότι μερικά πράγματα στο ψυγείο μου είχαν αρχίσει να αργοπεθαίνουν.. :( :( Και τότε πανικοβλήθηκα.. Το αποτέλεσμα ήταν μια σειρά γευμάτων και γλυκών, μια απελπισμένη προσπάθεια να περισωθούν τα πάντα.. Το σημερινό φαγητό έγινε για γλυτώσω το σολομό..χαχαχα

χρειαζόμαστε
1 φύλλο σφολιάτας
250 γρ. καπνιστό σολομό
250 γρ. τυρί κρέμα
2 αυγά
1/2 φλ. sour cream (ή στραγγιστό γιαούρτι)
300 γρ.φέτα, τριμμένη
1 κουταλιά φρέσκο άνηθο, ψιλοκομμένο
3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα
πιπέρι
χτυπημένο αυγό για επάλειψη της σφολιάτας

Απλώνουμε τη σφολιάτα (για ταψί 20Χ30 εκ. περίπου) και καλύπτουμε την επιφάνειά της με φέτες σολομού.
Σ'ένα μπολ χτυπάμε το τυρί κρέμα να μαλακώσει, προσθέτουμε τ'αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1 ακόμα λεπτό. Προσθέτουμε τη sour cream ή το γιαούρτι, τη φέτα, το άνηθο, και τα κρεμμυδάκια, ανακατεύοντας καλά μετά την πρόσθεση του κάθε υλικού. Πιπερώνουμε.
Ενώνουμε τις μακρύτερες πλευρές της σφολιάτας, πιέζοντας καλά και επαναλαμβάνουμε με τις δυο άλλες πλευρές. Αλείφουμε την επιφάνεια με το χτυπημένο αυγό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C μέχρι να ροδίσει, περίπου 40 λεπτά.. Ήταν ΚΑΛΟΟΟΟ!!!

17 σχόλια:

  1. Ιδιαίτερη γεύση που ταιριάζει ακόμη και σε τραπέζι! Δείχνει πολύ νόστιμη και γίνεται εύκολα! Ευχαριστούμε για την ωραία ιδέα!
    Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ιδιαίτερη πίτα, με εκλεπτυσμένη γέυση!
    Γεια στα χέρια σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πεντανόστιμα αξιοποίησες τον σολομό!
    Καλή χρονιά Χαρούλα μου, με υγεία και αγάπη!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Λίγο πιο νωρίς αν έβαζες τη συνταγή θα έσωζα κι εγώ το σολομό!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλή χρονιά Χαρά μου, ευτυχισμένη και με υγεία!
    Θα μου επιτρέψεις να σου πω ότι η σημερινή σου πρόταση δεν είναι μια απλή προσπάθεια διάσωσης του σολομού!
    Φαίνεται πραγματικά θεσπέσια και αξιοζήλευτη!
    Πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Hi there!! Your smoked salmon pie looks delicious we shall definitely try it. Happy New Year and all the best with fantastic recipes. stelios

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φανταστική η πίτα Χαρά μου, τέλειος συνδιασμός υλικών, λαχταριστή πιτούλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τέλεια συνταγή!!!
    Θα δοκιμαστεί κάποια στιγμή.
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πρωτότυπη πιτούλα,πολύ γκουρμέ!!γεια στα χέρια σου !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Χαρά καλησπέρα! Καλά, φαίνεται υ-π-ε-ρ-ο-χ-η η πίτα σου! Όταν ήμουν μικρή, η μαμά μου έφτιαχνε στα πάρτυ και στα τραπέζια καναπεδάκια με καπνιστό σολωμό και τυρί κρέμα και θυμάμαι μου άρεσαν πολύ. Αν κρίνω λοιπόν από ο,τι θυμάμαι, θα πρέπει η πίτα σου, που είναι πολύ πιο εξελιγμένη ιδέα, να είναι καταπληκτική! Μπράβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ωραια πίτα και φαίνεται εύκολη και προτότυπη.Καλό απόγευμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλή χρονιά κορίτσια
    Πολλά φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Tελικά η πολύ ξεκούραση δεν έβλαψε κανέναν..χιχι..ούτε και το σολομό :)

    Πολύ ωραία συνταγή Χαρά.

    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Thank you all for taking the time to visit and leave a comment :)


    Σας ευχαριστώ,τόσο για την επίσκεψη στο σπιτάκι μας,όσο και για τα σχόλιά σας :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Την φαντάζομαι ζεστή, μολις να εχει βγει απο τον φούρνο και να αχνίζει το κομμάτι... τέλεια η πίτα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή