Καλή εβδομάδα σε όλους! Πρώτη φορά το έφτιαξα αυτό το κέικ και έμεινα κατενθουσιασμένη. Το βρήκα πάλι στο περιοδικό Womans World και άρεσε πολύ σε όλους. Το κέικ πάρα πολύ καλό, η γέμιση επίσης αλλά αυτό που μου άρεσε περισσότερο ήταν η αφράτη και αέρινη επικάλυψη.
χρειαζόμαστε
2 1/2 φλιτζάνι αλεύρι
2 1/2 κουταλάκια baking powder
1/4 κουταλάκι σόδα
1/4 κουταλάκι αλάτι
1 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι γάλα
1/2 φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι
100 γρ βούτυρο μαλακό
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
2 αυγά
για τη γέμιση
1 κονσέρβα ανανά σε φέτες
3/4 φλιτζάνι χυμό από την κονσέρβα του ανανά
4 κουταλάκια corn flour
1 κουταλιά ζάχαρη
για την επικάλυψη
1 φλιτζάνι άχνη ζάχαρη
1 ασπράδι αυγού
1 κουταλάκι μέλι
1 κουταλάκι χυμό λεμονιού
1 1/2 φλιτζάνι καρύδα τριμμένη
μια πρέζα αλάτι
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, τη baking powder, τη σόδα και το αλάτι. Ενώνουμε το γάλα με το χυμό πορτοκαλιού. Χτυπάμε το βούτυρο με το ξύσμα σε ένα μεγάλο μπολ να μαλακώσει, προσθέτουμε σιγά σιγά τη ζάχαρη και χτυπάμε για 2-3 λεπτά μέχρι να γίνει το μείγμα αφράτο. Προσθέτουμε εναλλάξ το αλεύρι με το γάλα και το πορτοκάλι και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ανακατευτούν καλά. . Ρίχνουμε σε μια βουτυρωμένη φόρμα που ανοίγει και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180β για 40-45 λεπτά ανάλογα το φούρνο ή μέχρι να βάλουμε ένα ξυλάκι και να βγαίνει καθαρό. Αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά περίπου, βγάζουμε από τη φόρμα και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. Αφού κρυώσει το κόβουμε οριζόντια στα δυο.
Για τη γέμιση σουρώνουμε τον ανανά, πιέζουμε να βγει όσο περισσότερος χυμός μπορούμε, κρατάμε 3/4 του φλιτζανιού και αν έχει μείνει άλλος, τον βάζουμε στο μπλέντερ και λιώνουμε τον ανανά. Ρίχνουμε το corn flour με το χυμό σε ένα κατσαρολάκι, ζεσταίνουμε ανακατεύοντας και προσθέτουμε τον ανανά και τη ζάχαρη. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει βράση το μίγμα και να αρχίσει να πήζει. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
Για την επικάλυψη, σε ένα κατσαρολάκι χτυπάμε 3 κουταλιές νερό, το ασπράδι, το μέλι, το αλάτι και το λεμόνι. Ζεσταίνουμε το κατσαρολάκι και συνεχίζουμε το χτύπημα όσο ζεσταίνεται το μίγμα για 5-7 λεπτά περίπου μέχρι να αρχίσει να "στέκεται", ανακατεύουμε και τη βανίλια και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Απλώνουμε στο ένα κομμάτι του κέικ τη γέμιση, σκεπάζουμε με το άλλο κομμάτι. Αλείφουμε όλο το κέικ με το γλάσο και με το χέρι μας πιέζουμε την καρύδα κολλήσει σε όλο το κέικ.
This is the first time I made this cake and I'm thrilled!!! I found the recipe in a Woman's Day magazine (again) and everybody liked it! This cake was very good and so was the filling; what I loved most though, was the fluffy and ethereal frosting.
we need
2 1/2 cups flour
2 1/2 tsps baking powder
1/4 tsp baking soda
1/4 tsp salt
1 1/4 cups sugar
1/2 cup milk
1/2 cup orange juice
3 1/3 oz butter
Rind of 1 orange
2 eggs
for the filling
1 can sliced pineapple
3/4 cup pineapple juice
4 tsps corn flour
1 Tbsp sugar
for the frosting
1 cup icing sugar
1 egg white
1 tsp honey
1 tsp lemon juice
1 1/2 cups coconut
Pinch of salt
Sift flour,baking powder, soda and salt. Blend milk and orange juice. Beat butter with rind in large bowl until soft, gradually add sugar and beat for 2-3 min. until fluffy. Alternate adding flour and milk with orange juice and beat at low speed until well blended. Spread in a greased springform pan and bake in a 350F preheated oven for 40-45 min., until inserted wooden stick comes out clean. Let cool for about 10 min., remove from pan and let cool completely. Slice horizontally in 2 pieces.
For the filling, strain pineapple, squeeze to remove excess juice, and puree in blender. Mix corn flour and pineapple juice in small saucepan over low heat and stir, adding pineapple puree and sugar. Keep stirring until it comes to a boil and starts thickening. Let cool completely.
For the frosting, beat 3 Tbsps water, egg white, honey, salt and lemon juice in small saucepan. Heat over low heat and continue beating for as long as the mixture is being heated, for about 5-7 min., or till soft peaks form. Blend in vanilla and remove from heat.
Spread filling over half the cake and cover with remaining half. Frost cake with frosting and then press coconut all over using your hand.
χρειαζόμαστε
2 1/2 φλιτζάνι αλεύρι
2 1/2 κουταλάκια baking powder
1/4 κουταλάκι σόδα
1/4 κουταλάκι αλάτι
1 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι γάλα
1/2 φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι
100 γρ βούτυρο μαλακό
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
2 αυγά
για τη γέμιση
1 κονσέρβα ανανά σε φέτες
3/4 φλιτζάνι χυμό από την κονσέρβα του ανανά
4 κουταλάκια corn flour
1 κουταλιά ζάχαρη
για την επικάλυψη
1 φλιτζάνι άχνη ζάχαρη
1 ασπράδι αυγού
1 κουταλάκι μέλι
1 κουταλάκι χυμό λεμονιού
1 1/2 φλιτζάνι καρύδα τριμμένη
μια πρέζα αλάτι
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, τη baking powder, τη σόδα και το αλάτι. Ενώνουμε το γάλα με το χυμό πορτοκαλιού. Χτυπάμε το βούτυρο με το ξύσμα σε ένα μεγάλο μπολ να μαλακώσει, προσθέτουμε σιγά σιγά τη ζάχαρη και χτυπάμε για 2-3 λεπτά μέχρι να γίνει το μείγμα αφράτο. Προσθέτουμε εναλλάξ το αλεύρι με το γάλα και το πορτοκάλι και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ανακατευτούν καλά. . Ρίχνουμε σε μια βουτυρωμένη φόρμα που ανοίγει και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180β για 40-45 λεπτά ανάλογα το φούρνο ή μέχρι να βάλουμε ένα ξυλάκι και να βγαίνει καθαρό. Αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά περίπου, βγάζουμε από τη φόρμα και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. Αφού κρυώσει το κόβουμε οριζόντια στα δυο.
Για τη γέμιση σουρώνουμε τον ανανά, πιέζουμε να βγει όσο περισσότερος χυμός μπορούμε, κρατάμε 3/4 του φλιτζανιού και αν έχει μείνει άλλος, τον βάζουμε στο μπλέντερ και λιώνουμε τον ανανά. Ρίχνουμε το corn flour με το χυμό σε ένα κατσαρολάκι, ζεσταίνουμε ανακατεύοντας και προσθέτουμε τον ανανά και τη ζάχαρη. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει βράση το μίγμα και να αρχίσει να πήζει. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
Για την επικάλυψη, σε ένα κατσαρολάκι χτυπάμε 3 κουταλιές νερό, το ασπράδι, το μέλι, το αλάτι και το λεμόνι. Ζεσταίνουμε το κατσαρολάκι και συνεχίζουμε το χτύπημα όσο ζεσταίνεται το μίγμα για 5-7 λεπτά περίπου μέχρι να αρχίσει να "στέκεται", ανακατεύουμε και τη βανίλια και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Απλώνουμε στο ένα κομμάτι του κέικ τη γέμιση, σκεπάζουμε με το άλλο κομμάτι. Αλείφουμε όλο το κέικ με το γλάσο και με το χέρι μας πιέζουμε την καρύδα κολλήσει σε όλο το κέικ.
This is the first time I made this cake and I'm thrilled!!! I found the recipe in a Woman's Day magazine (again) and everybody liked it! This cake was very good and so was the filling; what I loved most though, was the fluffy and ethereal frosting.
we need
2 1/2 cups flour
2 1/2 tsps baking powder
1/4 tsp baking soda
1/4 tsp salt
1 1/4 cups sugar
1/2 cup milk
1/2 cup orange juice
3 1/3 oz butter
Rind of 1 orange
2 eggs
for the filling
1 can sliced pineapple
3/4 cup pineapple juice
4 tsps corn flour
1 Tbsp sugar
for the frosting
1 cup icing sugar
1 egg white
1 tsp honey
1 tsp lemon juice
1 1/2 cups coconut
Pinch of salt
Sift flour,baking powder, soda and salt. Blend milk and orange juice. Beat butter with rind in large bowl until soft, gradually add sugar and beat for 2-3 min. until fluffy. Alternate adding flour and milk with orange juice and beat at low speed until well blended. Spread in a greased springform pan and bake in a 350F preheated oven for 40-45 min., until inserted wooden stick comes out clean. Let cool for about 10 min., remove from pan and let cool completely. Slice horizontally in 2 pieces.
For the filling, strain pineapple, squeeze to remove excess juice, and puree in blender. Mix corn flour and pineapple juice in small saucepan over low heat and stir, adding pineapple puree and sugar. Keep stirring until it comes to a boil and starts thickening. Let cool completely.
For the frosting, beat 3 Tbsps water, egg white, honey, salt and lemon juice in small saucepan. Heat over low heat and continue beating for as long as the mixture is being heated, for about 5-7 min., or till soft peaks form. Blend in vanilla and remove from heat.
Spread filling over half the cake and cover with remaining half. Frost cake with frosting and then press coconut all over using your hand.
A very beautiful cake, indeed.
ΑπάντησηΔιαγραφήDear Mia Maria, Such a beautiful cake. I could eat a piece now with a good cup of coffee. Blessings my dear, Catherine xo
ΑπάντησηΔιαγραφήI would love a big slice of that pretty cake!
ΑπάντησηΔιαγραφήQue rico y esponjoso me encanta yo quiero ese trozo que esta en el plato para mi desayuno,abrazos y abrazos.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα και καλή εβδομάδα!Πολύ ωραίο κέικ,ανανάς και καρύδα ταιριάζουν καταπληκτικά!!!Φιλιά!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτό θα είναι μακράν το πιο εξωτικό και απολαυστικό κέικ που έχω δοκιμάσει!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜ αρεσει πολυ ο ανανας και νομιζω με το συνδυασμο της καρυδας το κεηκ σου πρεπει να ναι πολυ αρωματικο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα, εγώ θα το φάω χωρίς την επικάλυψη!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧιονισμένο! Για να ταυτιστεί απόλυτα με τον καιρό :-))
ΑπάντησηΔιαγραφήΚΑΛΑ! ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ ΤΟ ΚΕΙΚ ΣΟΥ ΑΥΤΟ!!!!!!!ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΦΤΙΑΞΩ.....
ΑπάντησηΔιαγραφήΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!
Πολύ καλοκαιρινό κέικ! Ο συνδυασμός καρύδας και ανανά είναι πολύ αγαπημένος και εγγυημένος! Φιλάκια, καλή συνέχεια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα σας κορίτσια! εμένα πάλι ο ανανάς και η καρύδα δεν είναι απο τα αγαπημένα μου υλικά και δεν τα πολυχρησιμοποιώ αλλά συνδυασμένα μπορεί να με κάνουν να αλλάξω γνώμη..! μια δοκιμή θα με πείσει!!! καλή εβδομάδα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦτιάχνω ένα κέικ καρύδα-ανανά, αλλά το σιροπιάζω.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟμως τι εντυπωσιακό που γίνεται με το frosting!
Καλή βδομάδα Μαράκι, φιλιά!
Φαίνεται τέλειοοοο Μαρία μου!!! Αλήθεια ήρθατε να πάρετε τα βραβεία σας;;;;
ΑπάντησηΔιαγραφήI always find good recipes from the woman's weekly magazines. I wonder if the Australian one similar to yours. This cake is very nice!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣκέτη κόλαση θα πρέπει να είναι σίγουρα θα γράψω την συνταγή και θα το φτιάξω,φιλιά απο την παγωμένη Ανδρο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΩχ παναγιά μου ....καλησπέρα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήyum!!!! my in laws would love this :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτό σίγουρα θα άρεσε πολύ στον άντρα μου, τρελλαίνεται για καρύδα. Φαίνεται πολύ αφράτο και νόστιμο κορίτσια, ότι πρέπει συντροφιά με μία κούπα ζεστή σοκολάτα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλόοοοοο μήνααααα κοριτσάκια!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραίο κέικ-καλό μήνα!
ΑπάντησηΔιαγραφήXara-such a surprise to see you got the recipe from Woman's Day magazine, which is such a popular, and great magazine here, in the U.S.
ΑπάντησηΔιαγραφήLove the cake, so moist, with pineapple in the filling, and a gorgeous coconut frosting!
I will want to make this when I lose some more weight, to have a slice, and give the rest away:DDD
Νόστιμα υλικά πεντανόστιμο κεικ θα έγινε. Δεν έχω δοκιμάσει ποτέ κεικ με ανανά, αλλά είμαι σίγουρη ότι θα είναι πολύ γευστικό.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά
Καλό μήνα Μαράκι! Το κέικ πρέπει να είναι πολύ αφράτο και δροσερά γευστικό! Μόλις μου δοθει η ευκαιρία θα το δοκιμάσω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ
σα χιονισμένο τοπίο φαίνεται!!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαι τα υλικά δελεαστικά!!
Κορίτσια έχω κάτι για σας στο blog μου, περάστε να το παραλάβετε. Φιλιά
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι ωραίο χιονισμένο κεκάκι είναι αυτό;;; Ελπίζω να τα πούμε την άλλη Κυριακή
ΑπάντησηΔιαγραφήφιλιά
This is a wonderful cake. The pineapple and coconut combination makes for some delicious eating. I hope you have a great day. Blessings...Mary
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν είχα internet για μια εβδομάδα και πιστεύω καταλαβαίνετε πως ήμουνα όλο αυτό τον καιρό:))
ΑπάντησηΔιαγραφήΣας ευχαριστώ πολύ όλους! Πραγματικά το frosting είναι υπέροχο και κάνει το κέικ εξαιρετικό!
Thank you all friends. I had internet connection problems and I couldn’t be here earlier.
ΑπάντησηΔιαγραφήElisabeth, this is Maria! Xara sends me old "Woman’s world" magazines and I really enjoy reading them!
What a lovely cake! The combination of pineapple and coconut is one of my favorites!
ΑπάντησηΔιαγραφή