Hello dear friends! The original recipe for today's casserole comes from "Woman's Day" magazine. I kept the magazine-given name and made changes according to our taste and of course available ingredients..Very easy to make, hope you'll enjoy it :)
we need
1 cup milk
4 extra large eggs
1/4 cup fresh dill, chopped
2 Tbsps Dijon mustard
1/2 tsp salt
1/2 tsp freshly ground pepper
5 cups fresh spinach, trimmed and thinly sliced
4 cups whole wheat bread, cubed
5 oz cooked pork sausage, diced
1 cup canned artichoke hearts, drained and chopped
1 1/2 cups mozzarella cheese, shredded
Coat 11X7 in. glass baking dish with cooking spray. In medium bowl, whisk together milk and eggs, then stir in dill,mustard, salt and pepper. In large bowl, combine spinach, bread, sausage and artichokes. Add egg mixture and toss to coat. Pour into baking dish, cover with foil and refrigerate overnight. Bake casserole covered, in pre-heated oven at 375F for 45 min approximately. Remove foil and sprinkle with cheese. Bake uncovered until golden on top, 15-20 more min. Cool for another 20 min. before serving.
Γεια σας φίλοι! Η αυθεντική συνταγή για το σημερινό φαγητό είναι από το περιοδικό "Woman's Day". Κράτησα τον τίτλο που είχε το περιοδικό αλλά έκανα τις αλλαγές μου, σύμφωνα με τη δικιά μας γεύση και φυσικά τα διαθέσιμα υλικά. Πολύ εύκολο να γίνει, ελπίζω να σας αρέσει:)
χρειαζόμαστε
1 φλιτζάνι γάλα
4 μεγάλα αυγά
1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο άνηθο
2 κουταλιές μουστάρδα Dijon
1/2 κουταλάκι αλάτι
1/2 κουταλάκι φρεσκοτριμμένο πιπέρι
5 φλιτζάνια φρέσκο σπανάκι ψιλοκομμένο
4 φλιτζάνια ψωμί ολικής αλέσεως σε κύβους
150 γρ ψημένο χοιρινό λουκάνικο ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι καρδιές αγκινάρας κονσέρβα, σουρωμένες και ψιλοκομμένες
1 1/2 φλιτζάνι τριμμένη μοτσαρέλα
Λαδώνουμε ένα ταψί 18Χ28 εκ. Σε μεσαίο μπολ χτυπάμε το γάλα με τα αυγά και προσθέτουμε τον άνηθο, τη μουστάρδα και το αλατοπίπερο. Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το σπανάκι, το ψωμί, το λουκάνικο και τις αγκινάρες. Προσθέτουμε το μίγμα των αυγών και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε το μίγμα στο ταψί, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και βάζουμε στο ψυγείο για ένα βράδυ.Ψήνουμε σε προθερμασμένιο φούρνο στους 190β για 45 λεπτά περίπου. Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο, πασπαλίζουμε με το τυρί και ψήνουμε μέχρι να πάρει χρώμα, περίπου άλλα 15-20 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει 20 λεπτά περίπου και σερβίρουμε.
we need
1 cup milk
4 extra large eggs
1/4 cup fresh dill, chopped
2 Tbsps Dijon mustard
1/2 tsp salt
1/2 tsp freshly ground pepper
5 cups fresh spinach, trimmed and thinly sliced
4 cups whole wheat bread, cubed
5 oz cooked pork sausage, diced
1 cup canned artichoke hearts, drained and chopped
1 1/2 cups mozzarella cheese, shredded
Coat 11X7 in. glass baking dish with cooking spray. In medium bowl, whisk together milk and eggs, then stir in dill,mustard, salt and pepper. In large bowl, combine spinach, bread, sausage and artichokes. Add egg mixture and toss to coat. Pour into baking dish, cover with foil and refrigerate overnight. Bake casserole covered, in pre-heated oven at 375F for 45 min approximately. Remove foil and sprinkle with cheese. Bake uncovered until golden on top, 15-20 more min. Cool for another 20 min. before serving.
Γεια σας φίλοι! Η αυθεντική συνταγή για το σημερινό φαγητό είναι από το περιοδικό "Woman's Day". Κράτησα τον τίτλο που είχε το περιοδικό αλλά έκανα τις αλλαγές μου, σύμφωνα με τη δικιά μας γεύση και φυσικά τα διαθέσιμα υλικά. Πολύ εύκολο να γίνει, ελπίζω να σας αρέσει:)
χρειαζόμαστε
1 φλιτζάνι γάλα
4 μεγάλα αυγά
1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο άνηθο
2 κουταλιές μουστάρδα Dijon
1/2 κουταλάκι αλάτι
1/2 κουταλάκι φρεσκοτριμμένο πιπέρι
5 φλιτζάνια φρέσκο σπανάκι ψιλοκομμένο
4 φλιτζάνια ψωμί ολικής αλέσεως σε κύβους
150 γρ ψημένο χοιρινό λουκάνικο ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι καρδιές αγκινάρας κονσέρβα, σουρωμένες και ψιλοκομμένες
1 1/2 φλιτζάνι τριμμένη μοτσαρέλα
Λαδώνουμε ένα ταψί 18Χ28 εκ. Σε μεσαίο μπολ χτυπάμε το γάλα με τα αυγά και προσθέτουμε τον άνηθο, τη μουστάρδα και το αλατοπίπερο. Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το σπανάκι, το ψωμί, το λουκάνικο και τις αγκινάρες. Προσθέτουμε το μίγμα των αυγών και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε το μίγμα στο ταψί, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και βάζουμε στο ψυγείο για ένα βράδυ.Ψήνουμε σε προθερμασμένιο φούρνο στους 190β για 45 λεπτά περίπου. Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο, πασπαλίζουμε με το τυρί και ψήνουμε μέχρι να πάρει χρώμα, περίπου άλλα 15-20 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει 20 λεπτά περίπου και σερβίρουμε.
I love this, great combination with the spinach, artichokes and sausage. Looks amazing!
ΑπάντησηΔιαγραφήme encanta la espinaca es sabrosa con chorizos ,una rica combinación,abrazos y abrazos.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ πρωτότυπο και δείχνει όντως φανταστικό!
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραίο πιάτο και υγιεινό ...καλημέρα mia maria
ΑπάντησηΔιαγραφήThe little one that you cut up is great for entertaining. I don't cook with artichoke much and it sounds good in this dish. :DDD
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτά τα "συνδυαστικά" φαγητά είναι που μου αρέσουν πάρα πολύ. Και ορισμένες φορές όντας τα κάνεις και αισθάνεσαι τέλεια - σχεδόν ευτυχισμένη/ος - γιατί η γεύση τους είναι ανυπέρβλητη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΟντως ευκολο και πρεπει να ειναι και πολυ νοστημο ταυτοχρονα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημερα!
Πολύ πρωτότυπος συδυασμός Χαρά μου! Σε έναν μπουφέ αυτό το πιάτο θα κλέψει τις εντυπώσεις! Φιλιά, καλημέρα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΌντως πολύ πρωτότυπος συνδυασμός! Να που βρήκα ένα πολύ ωραίο τρόπο να χρησιμοποιήσω αγκινάρες χωρίς να τις τρώω με μισή καρδιά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπράβο!
marina4food
Ωραίο και το σερβίρισμα σε μπουκίτσες που έχεις κάνει. Ότι πρέπει για μπουφέ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦαίνεται νοστιμότατο το πιάτο σου και όπως βλέπω κόβεται και σερβίρεται όμορφα επίσης!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά!
Ωραιο σουφλε, μερακλιδικο.
ΑπάντησηΔιαγραφήοι αγκιναρες με χαλανε λιγο μα κατα τ'αλλα τι να πω!...κάτι σε λουκανικο κι εμεις σημερα :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραίος και πρωτότυπος συνδιασμός!Φαίνεται νοστιμότατο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα...πολύ καλή ιδέα υγιεινή και πολύ εύκολη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα είσαι καλά
Πολύ ωραίος συνδυασμός γεύσεων! Και το τυράκι από πάνω τα δένει όλα πολύ όμορφα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραίο το σουφλέ σου!!Καλό βράδυ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήThis is a really lovely dish. It's one I know my family would enjoy. I hope you have a great day. Blessings...Mary
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαρά,Μαρία ελάτε στο σπιτάκι μου κάτι σας περιμένει!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠεράστε απο το blog μου σας περιμένουν τα βραβεία σας.Φιλιά!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραίο και πρωτότυπο το πιάτο φιλενάδα! παίρνω μια μεριδούλα γιατί μου άνοιξες την όρεξη!! καλή σας ημέρα και φιλάκιαααααα πολλά
ΑπάντησηΔιαγραφήπρεπει να ειναι πεντανοστιμο αυτο το σουφλε.Δεν το ηξερα.Αντιγραφω τη συνταγη να τη δωσω στη μητερα μου.Καλη εβδομαδα να εχεις.
ΑπάντησηΔιαγραφή