χρειαζόμαστε
1 κιλό μοσχάρι σε κομμάτια
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 μεγάλη κίτρινη πιπεριά σε κύβους
1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά σε κύβους
1 κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
3 σκελίδες σκόρδου σε φετάκια
1 κουταλάκι γλυκιά πάπρικα
1/2 κουταλάκι κύμινο τριμμένο
1/8 κουταλάκι σαφράν
1 κουταλιά αλεύρι
1 φλιτζάνι ζωμό λαχανικών
1 φλιτζάνι ξηρό κόκκινο κρασί
1 κονσέρβα ψιλοκομμένο ντοματάκι
2 φλιτζάνια βρασμένα ρεβίθια
χυμό και ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Σε μια πλακέ κατσαρόλα σοτάρουμε με 1 κουταλιά λάδι τις πιπεριές για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και τις βγάζουμε σε ένα πιάτο. Βάζουμε στο τηγάνι το κρέας, το τσιγαρίζουμε να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές και το βγάζουμε. Ρίχνουμε και το υπόλοιπο λάδι, τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και ρίχνουμε το σκόρδο, την πάπρικα, το κύμινο και το σαφράν ανακατεύοντας 1 λεπτό. Ρίχνουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε και ρίχνουμε το κρασί και τις ντομάτες. Βάζουμε πάλι το κρέας στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε το φαγητό σε μέτρια θερμοκρασία για καμιά ώρα μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να λιγοστέψει το ζουμάκι του. Προσθέτουμε τα ρεβίθια, τις πιπεριές, το ζωμό και το ξύσμα πορτοκαλιού και βράζουμε για 5 λεπτά ακόμα να ενωθούν τα υλικά.
A very tasty winter meal for today! I cooked it in a pan on the stovetop, you, on the other hand, may choose to bake it, using a Dutch oven. In that case, add chickpeas in the last 15 min of your cooking time.
we need
2 lbs beef, cut up
3 Tbsps olive oil
1 large yellow pepper, cubed
1 large red pepper, cubed
1 onion, finely sliced
3 garlic cloves, sliced
1 tsp sweet paprika
1/2 tsp ground cumin
1/8 tsp saffron
1 Tbsp flour
1 cup vegetable broth
1 cup dry red wine
1 can italian tomatoes, chopped
2 cups chickpeas, cooked
juice and rind of 1 orange
In shallow pan, saute peppers with 1 Tbsp olive oil for 2-3 min until tender, then remove to a plate. Add meat to the pan, brown on all sides, then remove. Add remaining oil, saute onion, then add garlic, paprika, cumin and saffron, stirring for 1 min. Blend in flour and stir, then add wine and tomatoes. Return meat to pan and cook over medium heat for approximately 1 hour, or until soft and most liquid is absorbed. Add chickpeas, peppers, broth, juice and orange rind and continue cooking for 5 more min., till all ingredients are well blended.
Perfect for this cold weather. Love the chickpeas in the stew. Nice combination with the beef, very hearty meal.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ νόστιμο, υγιεινό και πρωτότυπο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα και καλή εβδομάδα!Πολύ ωραίος και πεντανόστιμος συνδυασμός!Πολύ ωραία πρόταση,μπράβο!Φιλιά!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν εχω δοκιμασει ποτε ετσι τα ρεβυθια! Μ αρεσει η ιδεα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλη εβδομαδα!
Μαρία μου νόστιμο και υγιεινό το φαγητό σου σήμερα, μακάρι να το έβρισκα το μεσημέρι στο τραπέζι μου!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά πολλά, καλή βδομάδα.
Καλημέρα και Καλή εβδομάδα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο έχω φάει χωρίς πιπεριές, στην Κρήτη το κάνουν και με χοιρινό.
Υπέροχο χειμωνιάτικο φαγητό.
Χορταστικό, περιποιημένο, μαμαδίστικο φαγητό!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο σαφράν και το ξύσμα πορτοκαλιού θα το κάνουν επίσης ιδιαίτερα αρωματικό και όντως σε γάστρα θα γίνεται λουκούμι!
Και οι νοστιμιές εδώ δεν έχουν τέλος! :)
Δεν το έχω φτιάξει ποτέ. Πρέπει να είναι πολύ νόστιμο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛοιπόν δεν έχω συνδυάσει ποτέ κρέας με όσπριο. Βλέποντας το φαγάκι αυτό απορώ γιατί δεν το έχω δοκιμάσει. Πολύ ζεστό και θρεπτικό!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ χειμωνιάτικο φαγητό... Δεν έχω δοκιμάσει ποτέ το συνδυασμό ρεβίθια + κρέας και πρέπει να είναι πολύ καλός! Ωραίο φαγάκι, φουλ στα αρώματα!
ΑπάντησηΔιαγραφήαχ βαχ, φταίω εγώ τώρα, μα τι τέλειο που θα ειναι αυτό το φαγάκι! Θα το φτιάξω αυτη τη βδομάδα Μαρία μου, να περιμένεις φωτο.. Φιλάκια πολλά!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλειο και πολύ λαχταριστό!Φιλιά!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦαγάκι χειμωνιάτικο και χουχουλιάρικο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕγώ θα διάλεγα την γάστρα, αλλά και στην κατσαρόλα πεντανόστιμο φαίνεται!
Φιλάκια, καλή βδομάδα!
Μαράκι μου,
ΑπάντησηΔιαγραφήπρωτότυπη και ωραία συνταγή μας έδωσες...
ένας έξυπνος τρόπος να ξεγελάσω τον καλό μου που δεν τρώει τα ρεβύθια με τίποτα...
φιλιά καλή εβδομάδα να έχεις...-:))
( ελπίζω να έχεις λύσει το υπαρξιακό σου πρόβλημα,του " να ρθει κανείς ή να μη ρθει " και να σε δούμε στη παρέα...)
Oh, yes! This is one of the best Greek meals to have in winter time. A nicely cooked piece of meat surrounded by vegetables and legumes! Just like my mom and aunties used to make. Looks sooo delicious! I like the addition of saffron.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυνδυασμός αχτύπητος, χειμωνιάτικος, μοσχοβολιστός και πολύ πολύ υγιεινός! Γεια στα χέρια σου Μαρία μου, μέχρι εδώ έφτασε η νοστιμιά! Καλή εβδομάδα και φιλάκια!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήWonderful winter warmer! I haven't mixed red wine with saffron, wonder what it tastes like?
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραίος ο συνδυασμός σου Μαρία και τα αρώματα του φαγητού θα είναι εκπληκτικά, άσε που έτσι τρως το κρέας πιο εύκολα (για τύπους όπως εγώ το σχόλιο) γιατί θα είναι σαφώς πιο συναρπαστικό στη γεύση!
ΑπάντησηΔιαγραφήαχ βρε κορίτσια τι θεικό και πολύχρωο φαγητάκι είναι πάλι αυτό!! ωραίος συνδυασμός τα ρεβίθια με το κρέας! καλή εβδομάδα σας εύχομαι! φιλιά πολλά!!
ΑπάντησηΔιαγραφήI only have to look at the photo to know that is a warm bowl of goodness. Beautiful.
ΑπάντησηΔιαγραφήVelva
Beautiful! Saffron + Red wine must be an incredible flavor.
ΑπάντησηΔιαγραφήTasty indeed! Looks amazing and like you said, perfect for these chilly January days! YUM!
ΑπάντησηΔιαγραφήXara-this is truly a comforting and perfect winter dish, so flavorful, and very satisfying. I love how you added the chickpeas at the last 15 minutes, so they don't get overcooked. Absolutely loving it!
ΑπάντησηΔιαγραφήxoxo
Για να ειμαι ειλικρινης τετοιο συνδυασμο δεν εχω ξαναδει,μου φαινεται ομως ενδιαφερον.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕΡΙ ΜΟΥ ΤΕΛΕΙΑ Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ!!!!!ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΝΩ!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦΙΛΑΚΙΑ!!!!!!!!!!
ΣΥΓΓΝΩΜΗ ! ΣΟΥ ΑΛΛΑΞΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΕΙΡΗΝΗ ΜΟΥ!!!!!ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕΙΣ...ΤΟ ΞΕΡΩ...ΑΜ ΤΟΣΕΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦΙΛΑΚΙΑ!