Κυριακή, 15 Ιανουαρίου 2012

πένες με μπρόκολο και λουκάνικα/Sausage and broccoli penne

'Ενα πράγμα έχω να σας πω. Μου αρέσει πολύ η κουζίνα!!! Χτες ήταν η πρώτη μέρα μετά από πολύ καιρό που ήμουν όλη την ημέρα στο σπίτι και το μόνο που ήθελα είναι να φτιάχνω φαγητά και γλυκά! Όλες οι άλλες δουλειές πάνε πίσω αλλά είμαι τόσο χαρούμενη που ασχολήθηκα με αυτό που αγαπώ!
Cooking therapy υπάρχει;
Εύκολο και για όλες τις ώρες το σημερινό φαγητό μου αλλά πολύ πολύ νόστιμο.

χρειαζόμαστε
500 γρ πένες ή ριγατόνι
1 μπρόκολο, τις φουντίτσες σε μικρά κομμάτια
2-3 λουκάνικα χωριάτικα
1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
2 σκελίδες σκόρδο κομμένο σε λεπτά φετάκια
1/2 φλιτζάνι άσπρο κρασί
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένη λιαστή ντομάτα
αλάτι-πιπέρι1 κουταλιά ελαιόλαδο

Βράζουμε τα μακαρόνια όπως πάντα, σουρώνουμε και κρατάμε 1 φλιτζάνι από το νερό. Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και προσθέτουμε το λουκάνικο κομμένο σε φέτες, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σοτάρουμε ανακατεύοντας για 10 περίπου λεπτά μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι και να πάρει χρώμα το λουκάνικο. Προσθέτουμε τις φουντίτσες του μπρόκολου, το κρασί, τις λιαστές ντομάτες, αλατοπίπερο. Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να μαλακώσει το μπρόκολο, περίπου 10 λεπτά. Ρίχνουμε μέσα τα ζυμαρικά, το νερό που κρατήσαμε, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για άλλα 2-3 λεπτά. Σερβίρουμε με τριμμένο τυράκι.

There's one thing I have to declare: I love being in the kitchen!!!Today was the first day I spent at home in a very long time and I only wanted to cook and bake! Everything else fell behind, today I was so happy I could do what I love doing! Is there such a thing as "cooking therapy"?
Today's dish is really easy and fit for either lunch or supper as well as very, very tasty.

we need
1 lb penne or rigatoni
1 broccoli, (use just florets cut in small pieces)
2-3 sausages, sliced
1 onion, finely sliced
2 garlic cloves, thinly sliced
1/2 cup white wine
1 Tbsp sun-dried tomatoes, finely chopped
1 Tbsp olive oil
Salt and Pepper, to taste
Grated cheese

Boil pasta according to directions and strain, reserving 1 cup of the water. In large, non-stick frying pan, heat oil and add sausages, onion and garlic. Saute,stirring for about 10 min. until onion is soft and sausages start to brown.Add broccoli florets, wine, tomatoes, salt and pepper. Cover and allow to cook over low heat, until florets are soft, about 10 min. Add pasta,reserved water, stir and continue cooking for 2-3 min. Serve with freshly grated cheese.

23 σχόλια:

  1. Πολύ ωραια ιδεα! Μ αρεσει ο συνδυασμος ζυμαρικών με λαχανικα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μαρία μου υπάρχει cooking therapy το θέμα είναι ποιος θα τα φάει όλα γιατί therapy με ένα φαγητό δε γίνετε απο 3 και πάνω πιάνει(δοκιμασμένο).Πολύ ωραίο το φαγάκι σου απλό,εύκολο και σίγουρα νοστιμότατο.Να είσαι καλά καλό απόγευμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πες καλύτερα 5 Ροδάνθη! Είπαμε το χάρηκα, χαχα!

      Διαγραφή
  3. Σήμερα αυτοσχεδιάζουμε μαγειρικές κι εμείς από τηλεφώνου με τη Λίνα για θεραπεία;;;μπορεί!!
    Καλό μεσημέρι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πωπώ νοστιμιά!Μου αρέσει πολύ το μπρόκολο!Ο συνδυασμός των χρωμάτων και μόνο το κάνει ακόμη πιο λαχταριστό!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. It's perfect combination!!!
    Απλά...τέλειο!!!
    Καλό απόγευμα!!!
    :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μαρία μου τον λατρέυω αυτον τον συνδιασμό! Κάνω και εγώ συχνά αυτά τα μακαρόνια αλλά χωρίς την λιαστή ντομάτα. Την επόμενη φορά θα την βάλω! Φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έρη μπορείς να βάλεις και ελιές ψιλοκομμένες, εγώ δεν το κάνω γιατί δεν αρέσει σε μερικούς από την οικογένεια!

      Διαγραφή
    2. θα τα κάνω με σπαγγέτι σημερα Μαρία μου, θα σου βάλω φωτο στο facebook.. Φιλάκια

      Διαγραφή
  7. Mia Maria και να μη μας το έλεγες, μη φοβάσαι, το έχουμε καταλάβει! :)))
    Πολύ ωραία βλέπω "θεραπεύτηκες", το ίδιο πιάτο θα γίνεται πολύ καλό και με μπέικον αν δεν έχουμε λουκάνικο!
    Φιλιά, καλό υπόλοιπο Κυριακής!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ωραιο το παντρεμα των υλικων που εκανες.Καλη εβδομαδα να εχεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πολύ ωραία συνταγή, κι εγώ το μπρόκολο μπορώ να το φάω μόνο μαζί με άλλα υλικά οπότε τη βρήκα και πολύ ενδιαφέρουσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ζυμαρικά με μπρόκολο ειναι απ'τα συχνα σπιτικά ιταλικά φαγητά....αλλα με λουκάνικο αν ειναι και χωριάτικο μμμμμμ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αχαααααα! Τέλειο Μαρία μου, νόστιμο, εύκολο και πολύ ωραίος ο συνδυασμός των υλικών!!!! Να είχα μπροστά μου μια μεριδούλααα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Θα φτιαχτούν,σίγουρα...Τέλειες!!!!!Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. I love the combo of sausage, broccoli and sun dried tomatoes. Delicious dish!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλημέρα Μαρία και καλή εβδομάδα! Πραγματικά πολύ νόστιμο, εύκολο και ελαφρύ το φαγάκι σου! Και μόνο που το βλέπεις με τόσο ωραία χρώματα σου φτιάχνει η διάθεση! Φιλιά, καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Υπέροχα υλικά Μαράκι! Και εγώ λατρεύω την κουζίνα και σε καταλαβαίνω! Αλλά μην ανησυχείς: cooking is therapy!:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Λατρευω τα ζυμαρικα που συνοδευονται απο λαχανικα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια:)
    Thank you all:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Τέλειος τρόπος για να φάμε λαχανικά!
    Νοστιμότατη συνταγή.

    Ευχαριστώ πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αχ Μαρία μου πώς σε νιώθω! Όλη μέρα να είμαι στην κουζίνα δεν με πειράζει!
    Τα ζυμαρικά τα λατρεύω και το μπρόκολο μαζί τους. Με λουκάνικο μαζί δεν τα έχω δοκιμάσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή