Δευτέρα, 18 Απριλίου 2011

Fruity sausage stuffing/ κεφτέδες λουκάνικου

Greetings dear friends! Spring is finally in the air, no more snow in the forecast here, the sun is shining, the birdies are chirping, the squirrels are starting to annoy me and Easter is just around the corner. I can tell because almost everyone's making breads and cookies appropriate for the holiday..I thought I'd share a side dish with you today, to munch on before the lamb steals the show..

We'll need
8 good quality link sausages
2 Tbsp butter, divided
1 onion, finely chopped
salt and freshly ground black pepper, to taste
handful of flat-leaf parsley, finely chopped
1 cup pitted dried fruit, such as apricots, cranberries or prunes, finely chopped
1 large egg, lightly beaten

Using a sharp knife, make a shallow cut down the length of each sausage. Pull off the skins with  your fingers, and discard. Put the sausages in a bowl and break it up with a fork, then set aside.
Meanwhile, melt 1 Tbsp of the butter in a saucepan, add the onion, and cook over low heat for about 5 min., or until soft. Allow to cool for a few minutes, then add to the sausages and season with salt and pepper. Stir in the parsley and dried fruit, then add the egg and mix well to blend.
Shape into balls(mixture will be very loose) and place in roasting pan(I covered mine with baking paper for an easier clean-up). Dot with the remaining butter and roast in pre-heated oven, at 400F(200C) for 30-40 min, or until the sausage  balls are lightly browned and no longer pink inside. Serve hot. Enjoy :)

Καλή εβδομάδα φίλοι μου! Η άνοιξη επιτέλους έφτασε, δεν προβλέπεται άλλο χιόνι, ο ήλιος λάμπει, τα πουλάκια κελαηδούν, οι σκίουροι έχουν ήδη αρχίσει να με ενοχλούν και το Πάσχα σχεδόν έφθασε! Μια και όλοι φτιάχνουν τσουρέκια και κουλουράκια πασχαλινά, εγώ σας γράφω ένα μεζεδάκι να μασουλίσετε πριν το αρνάκι κλέψει την παράσταση:)

8 λουκάνικα
2 κουταλιές βούτυρο
1 κρεμμύδι τριμμένο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα ξερά φρούτα (βερίκοκα, δαμάσκηνα, cranberries)                                          
1 αυγό ελαφρά χτυπημένο

Με ένα κοφτερό μαχαίρι, χαράζουμε το λουκάνικο και βγάζουμε το δέρμα. Βάζουμε το λουκάνικο σε ένα μπολ, το λειώνουμε με το πιρούνι και το αφήνουμε στην άκρη.
Λειώνουμε τη  μια κουταλιά από το βούτυρο σε ένα τηγάνι, προσθέτουμε το κρεμμύδι και τσιγαρίζουμε για 5 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσει. Το αφήνουμε να κρυώσει για μερικά λεπτά και το ρίχνουμε στα λουκάνικα. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το μαϊντανό, τα ξερά φρούτα και το αυγό και ανακατεύουμε καλά. Πλάθουμε σε κεφτέδες (το μίγμα θα είναι αρκετά μαλακό) και βάζουμε σε ταψί που έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί. Βάζουμε στον κάθε κεφτέ μια σταγόνα από το υπόλοιπο βούτυρο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200β για 30-40 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα και να μην είναι ροζ μέσα. Σερβίρονται ζεστά. Enjoy!

31 σχόλια:

  1. Βαρβάτος μεζές και πολύ πρωτότυπη η προσθήκη των ξερών φρούτων!Καλή Μεγάλη Εβδομάδα:)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. θεεεε μου σχωραμε..και ειναι μεγαλη εβδομαδα!!χαχαχα.....αλλα πολυυυυ τους λαχταραω αυτους τους κεφτεδες~!!!! θα τους δοκιμασω οπωσδηποτεεεεεε!!!!!!φιλιαΧ2 ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΧΧΧΑΑΑΑΑΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απίθανο μεζεδάκι, σίγουρα θα κλέψει την παράσταση πριν το αρνάκι κάνει την εμφάνισή του!
    Καλή βδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ουαου!τελεια η ιδεα των ξερων φρουτων!
    καλο πασχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. με ξερά φρούτα;;;;;; θα δοκιμαστεί. φιλάκια
    καλό Πάσχα κορίτσια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τέτοιες ωραίες και νόστιμες ιδέες πρέπει να εκτυπώνονται και να εκτελούνται.
    Έτσι έκανα κι εγώ και ευχαριστώ!
    Καλή Μεγαλοβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. τα φρουτάκια σίγουρα κάνουν τη διαφορά!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Wow, these sausages with dry fruits sure look great for appetizers...very creative. Have a great week :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. How interesting with the dry fruit, I am imagine that really works.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Lenia, s'efharistoume! Pws kratiomaste apo tis mases twra...Polles efhoules, XO

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Lila, einai kai poly nostima ta athlia...Kali evdomada!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. [handmade+art]x2, hahaha,elpizw na mi se deleasame poly stin periodo tis nisteias..Polles Pashalines efhoules kai filakia kai apo mas!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. cook, ta xera frouta m'aresoun poly me ta kreatika se genikes grammes..Sti sygekrimeni syntagi denoun poly wraia oi gefseis..Kalo Pasha!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. manousina, ki esy latris twn froutwn? Edw dokimasa anakatemena verykoka kai cranberries, pistevw omws kai se allous peiramatismous...Sou efhomaste Haroumeno Pasha!! XO

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Dyspistos, ki emeis oloi sto spiti "ta ektelesame" deontws..haha..Ta arsenika mou einai poly twn kreatomezedwn..Haroumeno Pasha!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. muppy, the combination works indeed..Have a Happy Easter!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. How utterly delicious with the dried fruit in them! I love sweet and savory flavors together - these look wonderful!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Reeni, Thank you, I love them too!! Have a great Easter !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Πρέπει να είναι γευστικότατοι οι κεφτέδες αυτοί.Τέλειος μεζές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Κεφτέδες από λουκάνικο, τέλεια ιδέα! Και φρούτα μέσα, πολύ πρωτότυπο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. This looks absolutely delicious. The dried fruit is a surprising addition but I'll bet it plays nicely against the more savory elements of the dish. I hope you have a great day Blessings...Mary

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Marion, s'efharistoume gia tin episkepsi.Kalo Pasha!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Katerina, efharistoume gia ta kala sou logia kai efhomaste na peraseis Haroumeno Pasha!XO

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Mary, thank you, it is a surprising combination indeed!Happy Easter!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Oo, it looks delicious! I hope you have a lovely Easter.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Η "εκτελεση" έγινε την Πρωτομαγιά, με μερικές αλλαγές και μια δοκιμή (αποτυχημένη), χωρίς τα φρούτα.
    Πάτα ΕΔΩ, για να δεις.
    Ευχαριστώ και εκ μέρους όόόόλης της παρέας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή